Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, dstilio said:

Ακούω πολλά εδώ αλλά δυστυχως πολλοί σχολιάζουν χώρος να γνωρίζουν.

1) εάν δεν πουλήσεις, τότε να πας δικαστικώς. Έτσι θα βγει μια απόφαση που θα σου χρησιμεύσει ως παραδειγματισμό και σε μελλοντικά προβλήματα. Σήμερα είναι το φρεάτιο αύριο θα είναι η ρωγμή στην κολώνα του σπιτιού. Πρέπει να λύσεις το θέμα της τσάμπα εξουσίας που πάει να ασκήσει η συνιδιοκτήτρια.

2) για δικαστήριο: μην λυπηθείς έξοδα σε μηχανικό. Να μπορεί ενυπόγραφα να σου υποστηρίξει την ανάγκη επέμβασης. Να βρεις και εγγραφές προσφορές και από υδραυλικούς. 

3) μετά με δικηγόρο μελετάτε τα καταστατικά και τους νομουσ. Σε περίπτωση υγρασίας από το φρεάτιο του πάνω, μας κάλυψε νόμος εμάς. Θεωρω ότι καλύπτεσαι από το ίδιο.

4) συντάσσετε εξώδικο και υπονοείτε και αγωγή για την ταλαιπωρία που τρως. Βάζετε προθεσμία για συνέλευση για την ενημέρωση του κόστους. Οι νόμοι επικρατούν του καταστατικού εάν έρχονται σε αντίθεση καπου. 
5) εάν καθυστερεί ο δικηγόρος, βρίσκεις άλλο δικηγόρο.

6) σε προφορικές κουβέντες δεν μπλέκεις. Αν πρέπει να πεις, αναφέρεις:

α) η είναι κοινόχρηστο και πληρώνουν ολοι

β) η είναι ιδιωτικό και επεμβαίνω όπως νομίζω με ότι επακόλουθα μπορεί να έχει για τα από πάνω διαμερίσματα.

7) δεν προχωράς ποτέ στην υλοποίηση της απειλής 6β από πάνω χωρίς δικαστική απόφαση γιατί θα βρεις τον μπελά σου. Θα θεωρηθεί μια μορφή αυτοδικιας. Σε 100 φορές πιο απλή περίπτωση (αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα) παρά λίγο να βρεθούμε σε πρόβλημα. Μας κυνήγησε ο δικος μας δικηγόρος πριν μπλέξουμε και ξανά βάλαμε την παλιά.

Συμβουλή: πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι νομικά. Ακόμα και να το πουλήσεις θα ελεγα πρωτα να το καθαρίσεις.

Αν μπορούσα θα σου έβαζα 100 like ειδικά για το 1. Και μιλάω ως παθών και μαθών ο οποίος τώρα ξεκινάει με τη βοήθεια δικηγόρου. Κάτι που έπρεπε να είχα αρχίσει 15 χρόνια πριν. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί δυστυχώς η πρώτη μου επαφή με δικηγόρο δεν πήγε καλά. Για να μην τα πολυλογώ, έπειτα απο 4 μήνες αναμονής εξελίξεων ο δικηγόρος μου δεν έκανε τπτ και αποφάσισα να το εξοφλήσω και να απευθυνθώ αλλού. Απλά ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο κινδυνεύω να "ενημερώσει" τον αντίδικο για τις προθέσεις μου. Φαντάζομαι οτι υπάρχει κάποιου τύπου κώδικας δεοντολογίας που το απαγορεύει, απλά μου μπήκε η ιδέα και είπα να ρωτήσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, g_f είπε

Επαναφέρω το θέμα γιατί δυστυχώς η πρώτη μου επαφή με δικηγόρο δεν πήγε καλά. Για να μην τα πολυλογώ, έπειτα απο 4 μήνες αναμονής εξελίξεων ο δικηγόρος μου δεν έκανε τπτ και αποφάσισα να το εξοφλήσω και να απευθυνθώ αλλού. Απλά ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο κινδυνεύω να "ενημερώσει" τον αντίδικο για τις προθέσεις μου. Φαντάζομαι οτι υπάρχει κάποιου τύπου κώδικας δεοντολογίας που το απαγορεύει, απλά μου μπήκε η ιδέα και είπα να ρωτήσω.

Κανείς δε μπορει να σου απαντησει σε αυτο. Δε ξερεις τι σχεσεις εχει ο καθε δικηγορος κ με ποιον. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...