Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να μπειτε σεδικτυο αποχέτευσης δεν παίζει? ειναι περίπλοκο ζήτημα και το διαμέρισμα σου πιθανώς είναι αυθαιρετο οπότε πρεπει να ξεκινήσεις από τα σχέδια της πολυκατοικίας, από τον πρώτο ιδιοκτήτη πριν το παρει η γιαγιά σου κλπ. 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περί αυθαίρετου δεν ξέρω. Δεν ξέρω και πως να το ψάξω. Το σπίτι έχει οικοδομική άδεια κανονικά (δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό), χαρτιά από τον μηχανικό/εργολαβο που το έφτιαξε, σφραγίδες κλπ. Είναι σπίτι του 1961 μεν οπότε δεν ξέρω τότε τι γινόταν και αν υπήρχε λόγος που το έκαναν έτσι. 

Δεν ξέρω τι εννοείς με το να μπούμε σε δίκτυο αποχέτευσης δυστυχώς. Το σπίτι συνδέεται στο δίκτυο. Αρχικά είχα φέρει κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ να δει το πρόβλημα να μου πουν τι παίζει μήπως ήταν αρμόδιοι αυτοί. Δεν μου είπαν κάτι περίεργο, απλά ότι είναι νόμιμο να το βγάλω στο πεζοδρόμιο το φρεάτιο όπως ήθελα να κάνω, και ότι δεν είναι δική τους δουλειά αλλά δουλειά για υδραυλικό, οπότε δεν επηρεάζει το δίκτυο λογικά. 

Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτά.

Επεξ/σία από Divide-By-Zero
Δημοσ.

Να συμπληρώσω και εγώ ότι δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Εφόσον είναι νόμιμο να είναι στο διαμέρισμα σου και φαντάζομαι είσαι ο μόνος που θέλει να μετακινηθεί, δύσκολα θα βρεις υποστήριξη ότι και να κάνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σου πληρώνουν πιθανές ζημιές που μπορεί να προκύψουν από μη σωστή συντήρηση/καθαρισμό του φρεατίου. Υπάρχει και απόφαση του Αρείου Πάγου σε αντίστοιχη περίπτωση:

http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=UI7EKUTVFJ43QY2YCX7N8NZLNUDT54&apof=1301_2015&info=%D0%CF%CB%C9%D4%C9%CA%C5%D3%20-%20%20%C4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Divide-By-Zero είπε

Δυστυχώς δεν έπιασε αυτό. Το πήγα στην αρχή με το καλό αλλά δεν ίδρωσε κανένα αυτί. Κάναμε απόφραξη 3 φορές την οποία πλήρωσαν όλοι σαν κοινόχρηστα έξοδα αλλά και πάλι τίποτα. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που κάνουμε απόφραξη γίνεται μέσα στην κουζινα μου οπότε τη μια φορά είχα γεμίσει σκ@τ@ στο σπίτι. 

Οταν είπα στη διαχειριστρια ότι πρέπει να το φτιάξουμε στην αρχή μου το καθυστερούσε, μετά μου έλεγε ότι είναι παράνομο να βγει στο πεζοδρόμιο (ενώ δεν είναι.. βασικά είναι παράνομο έτσι όπως είναι τώρα). Αφού είδε ότι δεν ψαρωνω και θα το κυνηγήσω το θέμα σοβαρά οπότε θα πληρώσει, τώρα μου λέει ότι για να φτιαχτεί αυτό και να μοιραστεί σαν κοινόχρηστο σε όλους θα πρέπει να γίνει συνέλευση και να συμφωνήσουν. Αυτό το κομμάτι δεν ξέρω αν στέκει. 

Δηλαδή αν κάποιος δεν συμφωνήσει δεν θα φτιαχτεί ποτέ αυτό και εγώ θα μείνω με το πρόβλημα? Αν είναι έτσι να μπλοκάρω κι εγώ κάθε επισκευή στην πολυκατοικία. Δεν μου φαίνεται σωστό. 

Θέλω να προχωρήσω στην επισκευή για να τελειώνω και μετά να τους ζητήσω τα λεφτά αλλά φοβάμαι μην μου πουν τίποτα "αφού δεν έγινε συνέλευση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σε πληρώσουμε" και το φάω όλο το έξοδο εγώ.

Πουλατο οσο οσο, και φυγε αμεσα!!!!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α) Πουλας και φευγεις. Αν εχεις μπλεξει με περιεργους, μια ζωη θα εχεις τετοια οποτε ησυχαζεις και παρακαλας να μην πεσεις σε περιεργους και στο νεο σου σπιτι
Β) Πληρωνεις μονος σου και το φτιαχνεις σωστα. Νοιωθεις κοροιδο και ησυχαζεις μεχρι την επομενη φορα που θα βγει καποια αβαρια
Γ) Πληρωνεις και το σφραγιζεις καλα (οχι να το κοψεις τελειως, αλλα να μην βγαινει σε σενα η διαρροη με κανενα τροπο) ωστε αν τυχον εχει διαρροες να βγουνε στους απο πανω. Νοιωθεις οτι τους την εφερες και ησυχαζεις μεχρι την επομενη φορα που θα βγει καποια αβαρια

Δ) Κανεις κατι παρανομο και μετα η τους τρεχεις η σε τρεχουν η τρεχετε

Σε παλιο μου σπιτι προ 8ετιας, ενας εφτιαξε bypass σε κεντρικο φρεατιο και οταν εσπασε, πλημυρισε το σπιτι του γειτονα στο 5K470, ακομα μαλωνουν..

Επεξ/σία από Miaou7
Δημοσ.

παρομοι θεμα με το δικο σου ειχα εγω. εφερε υδραυλικο-εφερε η διαχειρηση υδραυλικο. λεω που ανηκει αυτος ο σωληνας? στο κοινοχρηστο μερος. ωραια φτιαχτε το και βαλτα στα κοινοχρηστα. χωρις συνελευσεις κλπ. γιατι? γιατι 2βδομαδες σφουγγαριζα και μαζευα νερα συνεχεια. στην δικια σου περιπτωση η διαχειριστρια δεν πληρωνει γιατι μπορει με 5 διαμερισματα. οποτε ενα εξωδικο να αναφερεις τι εργασιες πρεπει να γινουν. το κοστος-προσφορες που εχεις παρει. φυσικά πακετο με τον νομο που αναφερει τι θεωρειται κοινοχρηστο κομματι σε μια πολυκατοικια. ετσι κανεις μια αρχη μηπως και το φτιαξουν. γιατι λεμε στην χειροτερη περιπτωση να εχει σε διάφορα σημεια διαρροες ο σωληνας που καταληγει σε σενα-το κοινοχρηστο κομματι παντα λεμε, τοτε με τα χρονια θα τρωγεται τα τσιμεντα και τα σιδερα-αρα θεμα στατικοτητας του κτιριου. αμα αυτο που διαβασα οτι ειναι του 1961 η οικοδομη-δηλαδη 60χρονια πριν τοτε αργα η γρηγορα θα φανουν πολλα στην πορεια.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρχικά βεβαιώνει με μηχανικό οτι όλα στο σπίτι σου είναι νόμιμα. Και έπειτα συμβουλεύεσαι δικηγόρο. Ο δικηγόρος θα βρεί τρόπο να συγκληθεί η συνέλευση. Στην συνέλευση θα θέσεις το θέμα, και αν βγάλεις άκρη έχει καλώς (πιθανό και να ταρακουνηθεί η διαχειρίστρια όταν εμπλακεί δικηγόρος), αν δεν βγάλεις άκρη προχωράς δικαστικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιός νοήμων δικαστής δεν θα σου εκδόσει διαταγή μετακίνησης του φρεατίου (εφόσον είναι όλα νόμιμα με το σπίτι).Το πολύ πολύ να χρειαστεί να πληρώσεις εσύ και μετά να κυνηγήσεις για τα έξοδα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, g_f είπε

Εγώ πάντως πιστεύω τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρχικά βεβαιώνει με μηχανικό οτι όλα στο σπίτι σου είναι νόμιμα. Και έπειτα συμβουλεύεσαι δικηγόρο. Ο δικηγόρος θα βρεί τρόπο να συγκληθεί η συνέλευση. Στην συνέλευση θα θέσεις το θέμα, και αν βγάλεις άκρη έχει καλώς (πιθανό και να ταρακουνηθεί η διαχειρίστρια όταν εμπλακεί δικηγόρος), αν δεν βγάλεις άκρη προχωράς δικαστικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιός νοήμων δικαστής δεν θα σου εκδόσει διαταγή μετακίνησης του φρεατίου (εφόσον είναι όλα νόμιμα με το σπίτι).Το πολύ πολύ να χρειαστεί να πληρώσεις εσύ και μετά να κυνηγήσεις για τα έξοδα. 

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι κάποιο δικαστήριο θα βγάλει τέτοια απόφαση εφόσον το φρεάτιο ΝΟΜΙΜΑ είναι μέσα στο διαμέρισμα. Μπορεί να τους κυνηγήσει για ζημιές, για έξοδα που έκανε μέχρι να αποκατασταθούν ζημιές κτλ αλλά αν δεν συμφωνήσει η γενική συνέλευση, δε βλέπω πως το δικαστήριο θα βγάλει τέτοια απόφαση :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Divide-By-Zero είπε

Το κόστος που μου έχουν δώσει είναι από 1000 μέχρι 1800 ευρώ (διαφορετικοί υδραυλικοί). Η δουλειά είναι λίγο περίπλοκη. Τα διαμερίσματα είναι 8 οπότε δεν βγαίνει πάρα πολύ ακριβά για τους άλλους ιδιοκτήτες, εκτός από τη διαχειριστρια που έχει 5 διαμερίσματα.

Βάλτα απ' την τσέπη σου και τελειώνει το θέμα. Τι θέλεις? να βάλουν όλοι από 200 ευρώ και να σου βγει και σένα ένα 200αρι? Και γι' αυτό το ποσό τρέχεις σε δικηγόρους και δεν μπαίνεις στο σπίτι και μένεις αλλού? Αν δεν τα έχεις πούλα το όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι γιατί αν δυσκολεύεσαι με αυτό το ποσό αργότερα που μπορεί το σπίτι να ζητήσει περισσότερα τι θα κάνεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε
33 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι κάποιο δικαστήριο θα βγάλει τέτοια απόφαση εφόσον το φρεάτιο ΝΟΜΙΜΑ είναι μέσα στο διαμέρισμα. Μπορεί να τους κυνηγήσει για ζημιές, για έξοδα που έκανε μέχρι να αποκατασταθούν ζημιές κτλ αλλά αν δεν συμφωνήσει η γενική συνέλευση, δε βλέπω πως το δικαστήριο θα βγάλει τέτοια απόφαση :)

Αυτό δεν πρέπει να είναι νόμιμα εκεί. Όλοι οι υδραυλικοί που το έχουν δει μου έχουν πει ότι είναι παράνομο αυτό να είναι μέσα στην κουζίνα. Δεν το βγάζω επειδή έτσι θέλω, έχω μιλήσει με δικηγόρο και μου λέει ότι είναι αναγκαία εργασία, επίσης έχω μιλήσει και με μηχανολόγο και θα βγάλω χαρτί που θα δείχνει ότι κακώς έχει χτιστεί έτσι και ότι έχω δικαίωμα να το επιδιόρθωσω. 

10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Βάλτα απ' την τσέπη σου και τελειώνει το θέμα. Τι θέλεις? να βάλουν όλοι από 200 ευρώ και να σου βγει και σένα ένα 200αρι? Και γι' αυτό το ποσό τρέχεις σε δικηγόρους και δεν μπαίνεις στο σπίτι και μένεις αλλού? Αν δεν τα έχεις πούλα το όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι γιατί αν δυσκολεύεσαι με αυτό το ποσό αργότερα που μπορεί το σπίτι να ζητήσει περισσότερα τι θα κάνεις?

Φίλε μου το ποσό έχω να το βάλω. Και θα το βάλω αν είναι να μπω σπίτι άμεσα. Αλλά τα λεφτά αυτά γιατι να τους τα χαρίσω από τη στιγμή που είναι κοινόχρηστα αυτά? Το θέμα μου είναι να τα δώσω τα λεφτά αλλά μετά να τα πάρω κιόλας και να μην τα βάλω κωλο. 

Οταν υπήρχαν άλλες βλάβες στην πολυκατοικία (π.χ φτιάξαμε το στηθαίο που είναι άσχετο με το ισόγειο, αλλά είναι δουλειά όλης της πολυκατοικίας) εγώ έβαλα το μερίδιο μου χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Τώρα που έχω σκατα μέσα στο διαμέρισμα μου και δεν μπορώ να μείνω εκεί αν δεν φτιαχτεί, η άλλη μου όλο μου βάζει εμπόδια για να μην πληρώσει. Εξ'αρχης δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να με βοηθήσει με το πρόβλημα που έχω στο διαμέρισμα. Εγώ απέναντι σε τέτοια άτομα γιατί να χαρίσω λεφτά, ειδικά όταν εγώ έχω πληρώσει για εργασίες που δεν με επηρέαζαν? 

Το να πουλήσω το διαμέρισμα είναι μια λύση αλλά α) ποιος θα το πάρει έτσι όπως είναι και β) αυτό το διαμέρισμα το αγόρασα στα 30 μου με αρκετές οικονομίες που έκανα εδώ και χρόνια και έχω δώσει άλλα τόσα λεφτά για να το φτιάξω όπως θέλω. Δεν είναι τόσο εύκολο να το πουλήσω. Είναι μια λύση αυτο αλλά νομίζω δεν είναι παράλογο να θέλω να γίνει μια επισκευή και οι ιδιοκτήτες να βάλουν το μερίδιο τους όπως έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν. Εγώ κοροιδο είμαι δηλαδή να το βάλω όλο αυτό το ποσό από την τσέπη μου μόνο?

Anyway στην τελικη νομίζω θα αναγκαστώ να κάνω την επισκευή μόνος μου, να την πληρώσω και μετά να τους τρέχω για να βρω τα λεφτά. Δεν ξέρω αν έχω άλλη επιλογή. 

ΥΓ: ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές! 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Divide-By-Zero είπε

Αυτό δεν πρέπει να είναι νόμιμα εκεί. Όλοι οι υδραυλικοί που το έχουν δει μου έχουν πει ότι είναι παράνομο αυτό να είναι μέσα στην κουζίνα. Δεν το βγάζω επειδή έτσι θέλω, έχω μιλήσει με δικηγόρο και μου λέει ότι είναι αναγκαία εργασία, επίσης έχω μιλήσει και με μηχανολόγο και θα βγάλω χαρτί που θα δείχνει ότι κακώς έχει χτιστεί έτσι και ότι έχω δικαίωμα να το επιδιόρθωσω

Αν σου έχει πει ο δικηγόρος ότι είναι παράνομο τότε ναι μπορείς να το πας δικαστικώς. Προσωπικά, δε βρήκα κάποιον νόμο που να το απαγορεύει (και πάλι δεν είμαι σίγουρους αν μπορείς να στραφείς κατά της πολυκατοικίας για τέτοια "παρανομία"). Θα πρέπει αν είσαι σίγουρος ότι όλα είναι νόμιμα στο δικό σου διαμέρισμά πριν προχωρήσεις δικαστικώς. Ο μηχανολόγος μπορεί να λέει ότι θέλει. Ένα δικαστήριο θα κρίνει κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο ή όχι. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Αν σου έχει πει ο δικηγόρος ότι είναι παράνομο τότε ναι μπορείς να το πας δικαστικώς. Προσωπικά, δε βρήκα κάποιον νόμο που να το απαγορεύει (και πάλι δεν είμαι σίγουρους αν μπορείς να στραφείς κατά της πολυκατοικίας για τέτοια "παρανομία"). Θα πρέπει αν είσαι σίγουρος ότι όλα είναι νόμιμα στο δικό σου διαμέρισμά πριν προχωρήσεις δικαστικώς. Ο μηχανολόγος μπορεί να λέει ότι θέλει. Ένα δικαστήριο θα κρίνει κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο ή όχι. 

το δικαστηριο δικαζει με βάση τους νομους. δεν παιζει με πιθανοτητες. εφοσον ο TS εχει χαρτια απο μηχανικο οτι λαθος εδω και να παει εκει που πρεπει. επισης το κοστος-προσφορα σε χαρτι γραμμένο αυτα ενα δικαστηριο τα λαμβανει υποψιν πριν την αποφαση. στην τελικη τιθεται θεμα υγειας με αυτα που πεφτουν μεσα στο σπιτι. οποτε κοτσαρεις και για λογους υγειας-αδυνατη διαμονη εκει. κατοικια μου ειναι και θελω να μεινω εκει. οχι προσωρινα φιλοξενουμενος. ολα αυτα ενα δικαστηριο θα του βγαλουν υπερ του TS. επισης χρειαζετε καταστατικο πολυκατοικιας-συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας να δει τι ειναι ιδιοκτητο και κοινοχρηστο. τι επισκευες πηγαινουν βάση χιλιοστων των διαμερισματων και τι πηγαινει ισόποσα (δια τοσα διαμερισματα). εχει μελλον ο φιλος δυστυχως οταν πεφτεις σε δύστροπους ανθρωπους. επισης τα 5 διαμερισματα που ανέφερε. λογικα στο 1 μενει η ιδιοκτητρια-διαχειρστρια. τα αλλα 4 τα νοικιαζει? αν ναι τοτε εχει εισοδημα να βαλει για την επισκευη, κοινοχρηστα της πολυκατοικιας-επισκευες επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη. στην αλλη περιπτωση τα δινει ο ενοικιαστης και τα αφερει απο το ενοικιο(το ποσο που αντιστοιχα εδωσε)σαν διαμερισμα. οπου μπλεκουν χρηματα στην μεση εκει φαινονται τι συμβαινει. αλλοι δεν εχουν οντως και αλλοι κλαιγονται και εχουν(με την κλαψα) γινονται λεφτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, xxatziva είπε

το δικαστηριο δικαζει με βάση τους νομους. δεν παιζει με πιθανοτητες. εφοσον ο TS εχει χαρτια απο μηχανικο οτι λαθος εδω και να παει εκει που πρεπει. επισης το κοστος-προσφορα σε χαρτι γραμμένο αυτα ενα δικαστηριο τα λαμβανει υποψιν πριν την αποφαση. στην τελικη τιθεται θεμα υγειας με αυτα που πεφτουν μεσα στο σπιτι. οποτε κοτσαρεις και για λογους υγειας-αδυνατη διαμονη εκει. κατοικια μου ειναι και θελω να μεινω εκει. οχι προσωρινα φιλοξενουμενος. ολα αυτα ενα δικαστηριο θα του βγαλουν υπερ του TS. επισης χρειαζετε καταστατικο πολυκατοικιας-συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας να δει τι ειναι ιδιοκτητο και κοινοχρηστο. τι επισκευες πηγαινουν βάση χιλιοστων των διαμερισματων και τι πηγαινει ισόποσα (δια τοσα διαμερισματα). εχει μελλον ο φιλος δυστυχως οταν πεφτεις σε δύστροπους ανθρωπους. επισης τα 5 διαμερισματα που ανέφερε. λογικα στο 1 μενει η ιδιοκτητρια-διαχειρστρια. τα αλλα 4 τα νοικιαζει? αν ναι τοτε εχει εισοδημα να βαλει για την επισκευη, κοινοχρηστα της πολυκατοικιας-επισκευες επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη. στην αλλη περιπτωση τα δινει ο ενοικιαστης και τα αφερει απο το ενοικιο(το ποσο που αντιστοιχα εδωσε)σαν διαμερισμα. οπου μπλεκουν χρηματα στην μεση εκει φαινονται τι συμβαινει. αλλοι δεν εχουν οντως και αλλοι κλαιγονται και εχουν(με την κλαψα) γινονται λεφτα.

Όπως τα λες είναι. Το ένα διαμέρισμα είναι αυτό στο οποίο μένει και τα άλλα 4 (συμπεριλαμβανομένων και των 2 διαμερισμάτων από πάνω μου από τα οποία περνάει ο σωλήνας) τα νοικιάζει. Έχω μιλήσει και με τους ενοικιαστές που μένουν εκεί. Οι άνθρωποι συμφωνούν ότι πρέπει να φτιαχτεί γιατί καταλαβαίνουν ότι αφενός έχω πρόβλημα, και αφετέρου αν δεν λυθεί αυτό θα έχουν και αυτοί πρόβλημα. 

Η διαχειριστρια έχει τα λεφτά προφανώς. Νοικιαζει και άλλα διαμερίσματα σε άλλες πολυκατοικίες, απλά είναι τσιγκουνα και εντελώς απαθής. Να παίρνει νοίκια είναι καλα. Να συμβάλει σε υποχρεώσεις που φέρνει η ιδιοκτησία δεν θέλει ομως. Επίσης το ότι θέλω να διορθώσω τη βλάβη το βλέπει σαν να "σηκώνω κεφάλι". Την έχει δει ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας και δεν της αρέσει να κάνει κανένας άλλος τίποτα. Μιλάμε για σκατανθρωπο. Αν το πρόβλημα αυτό ήταν στο δικό της διαμέρισμα όμως θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο για να το φτιάξει και θα είχε φτιαχτεί ΕΧΘΕΣ που λέει ο λόγος. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Divide-By-Zero είπε

Το κόστος που μου έχουν δώσει είναι από 1000 μέχρι 1800 ευρώ (διαφορετικοί υδραυλικοί). Η δουλειά είναι λίγο περίπλοκη. Τα διαμερίσματα είναι 8 οπότε δεν βγαίνει πάρα πολύ ακριβά για τους άλλους ιδιοκτήτες, εκτός από τη διαχειριστρια που έχει 5 διαμερίσματα. Αλλά από τη στιγμή που το καταστατικό της πολυκατοικίας αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτά είναι κοινόχρηστα δε βλέπω λόγο να μην πληρώσουν οι άλλοι. Κακώς χτίστηκε η πολυκατοικία έτσι, δεν θα το λουστω όλο εγώ. Απλά εγώ τυχαίνει να έχω το πρόβλημα αλλά η σωλήνα περνάει και από άλλα διαμερίσματα. 

Τόσα πολλά για ένα φρεάτιο;;;;  Σκάψιμο στο πεζοδρόμιο τοποθετείς ένα έτοιμο φρεάτιο κόβεις στο εσωτερικό του τη σωλήνα , τσιμεντάρεις και είσαι εντάξει. Τι διάολο θα κάνουν και θέλουν 1800 ευρώ.

Και έχω μία απορία. Αφού είναι συνδεμένο με αποχέτευση για πιο λόγο βουλώνει και έχεις πρόβλημα. Να είχες βόθρο που έχουμε εμείς καμιά φορά γεμίζει αργούμε να αδειάσουμε και μπορεί να βουλώσει οκ. Σε σένα γιατί αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τόσα πολλά για ένα φρεάτιο;;;;  Σκάψιμο στο πεζοδρόμιο τοποθετείς ένα έτοιμο φρεάτιο κόβεις στο εσωτερικό του τη σωλήνα , τσιμεντάρεις και είσαι εντάξει. Τι διάολο θα κάνουν και θέλουν 1800 ευρώ.

Και έχω μία απορία. Αφού είναι συνδεμένο με αποχέτευση για πιο λόγο βουλώνει και έχεις πρόβλημα. Να είχες βόθρο που έχουμε εμείς καμιά φορά γεμίζει αργούμε να αδειάσουμε και μπορεί να βουλώσει οκ. Σε σένα γιατί αυτό.

Ναι όλοι οι υδραυλικοί ακούγοντας το αρχικά υπολόγιζαν ότι θα πάει περίπου στα 400-600 ευρώ αλλά βλέποντας το από κοντά η δουλειά είναι λίγο πιο περίπλοκη. Λόγω του πως είναι οι σωλήνες εκεί, θα πρέπει να σκάψουν πιο βαθιά.. κάτι τέτοια. Αυτό μου το έχουν πει και οι 3 υδραυλικοί που το είδαν οπότε δεν είναι ότι το είδε ένας και είπε μια παπατζα για να με κλέψει. 

Αυτό με το βουλωμα είναι όντως ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να δω. Ίσως υπάρχει και πρόβλημα στο σωλήνα πιο έξω και να είναι θέμα της ΕΥΔΑΠ αυτό, να πρέπει να σκάψουν να δουν τι γίνεται. Ίσως με την κατασκευή του νέου καθαρού φρεατίου να λυθεί. Θα το δω αυτό αλλά προς το παρόν σε πρώτη φάση με νοιάζει να βγει αυτό από το σπίτι μου τουλάχιστον και να βάλουμε μια τάπα για πρόσβαση από το πεζοδρόμιο. Τουλάχιστον αν ξαναβουλωσει να γίνεται η αποφραξη έξω από το σπίτι όπως είναι και το λογικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...