smpt Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 εγώ νομίζω οτι μερικοί απλά έχουν γεννήτρια αριθμών και βαράνε στην τύχη και όποιος το σηκώσει, Μια φορά που ήμουνα σε γραφείο του cosmote για μια δουλειά (ΙΤ εξωτερικός), χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο που καθόμουν για να αλλάξω παροχο τηλεφώνου. Ήθελα να του πω ότι πήρε το γραφείο του τζαμαλ αλλά κρατήθηκα. Μέτα αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν το προχώραγα
l337 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 9 minutes ago, smpt said: Μια φορά που ήμουνα σε γραφείο του cosmote για μια δουλειά (ΙΤ εξωτερικός), χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο που καθόμουν για να αλλάξω παροχο τηλεφώνου. Ήθελα να του πω ότι πήρε το γραφείο του τζαμαλ αλλά κρατήθηκα. Μέτα αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν το προχώραγα Δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα, τα τηλέφωνα όλων των γραφείων (πλέον Mitel, παλιότερα Cisco) δεν είναι tdm αλλά voip του οτε. 2 hours ago, Kostasspil said: Τουλάχιστον σε μένα έτσι έγινε, με έπαιρναν από εταιρίες ρεύματος, μιλάω με Cosmote για να ενταχθώ το Μ11 και μου λέει η κοπέλα "είστε ήδη καταχωρημένος". Και σε ερώτησή μου γιατί συνεχίζουν να παίρνουν, μου είπε το παραπάνω. Ε όταν τους το αναφέρω, δεν ξαναπαίρνουν πρέπει να πω, αλλά είναι και λίγο κοροϊδία εκ μέρους του ΟΤΕ, τη στιγμή που εκείνος δίνει τα στοιχεία Ο οτέ και ο κάθε πάροχος δεν δίνει τα στοιχεία σου αν έχεις εξαιρεθεί από αυτά. Το ότι σε καλεί κάποιος δεν σημαίνει ότι το έχει βρει/πάρει από τον πάροχο. Εσύ μπορεί να έχεις εξαιρεθεί από τον πάροχο σου πχ αλλά τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον (πέρα από το ότι είναι παράνομο) να σε καλέσει βρίσκοντας το νούμερο σου, είτε πατώντας random πλήκτρα είτε βρίσκοντας το με αθέμιτους τρόπους. Γι' αυτό η καλύτερη λύση είναι η καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ. 1 1
giopa62 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μητρώο 11 + ταυτόχρονα με το που σε πάρουν δε συζητάς τίποτα, κλείνεις το τηλέφωνο και block τον αριθμό. Μου πήρε καιρό αλλά πλέον είμαι ήσυχος. Πολύ σπάνια θα με ενοχλήσουν. 2
Kostasspil Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 19 minutes ago, l337 said: Δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα, τα τηλέφωνα όλων των γραφείων (πλέον Mitel, παλιότερα Cisco) δεν είναι tdm αλλά voip του οτε. Ο οτέ και ο κάθε πάροχος δεν δίνει τα στοιχεία σου αν έχεις εξαιρεθεί από αυτά. Το ότι σε καλεί κάποιος δεν σημαίνει ότι το έχει βρει/πάρει από τον πάροχο. Εσύ μπορεί να έχεις εξαιρεθεί από τον πάροχο σου πχ αλλά τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον (πέρα από το ότι είναι παράνομο) να σε καλέσει βρίσκοντας το νούμερο σου, είτε πατώντας random πλήκτρα είτε βρίσκοντας το με αθέμιτους τρόπους. Γι' αυτό η καλύτερη λύση είναι η καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ. Επίσης να πούμε ότι αν έχεις εξαιρεθεί, έχεις δικαίωμα να τους ρωτήσεις ευθέως πως βρήκαν τον αριθμό 1
l337 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 3 minutes ago, Kostasspil said: Επίσης να πούμε ότι αν έχεις εξαιρεθεί, έχεις δικαίωμα να τους ρωτήσεις ευθέως πως βρήκαν τον αριθμό Εξυπακούεται. Αν και το πιθανότερο θα στο κλείσουν πριν απαντήσουν.
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Γραπτά παιδιά... Συμπληρώνεις τη φόρμα που έχουν και σε καλούν αυτοί για επιβεβαίωση μετά από μερικές μέρες το πολύ. Μην ταλαιπωρήστε στα τηλέφωνα. Σε μερικούς μπορείς να το κάνεις "μόνοςςο σου" και με έναν "διακόπτη" μέσω του account σου σαν πελάτης. Αυτό έκανα χθες. Δήλωσα στο παραπάνω λινκ της κοσμοτε (φόρμα επικοινωνίας με κατηγορία προγράμματα και υπηρεσίες) με δικό μου μαιλ τα τηλ των γονιών μου και τους είπα ότι αν πάρουν από το 13888 και αφορά το μητρώο να επιβεβαιώσουν την ένταξη των αριθμών. Θα τους πω να λένε ότι είναι στο μητρώο 11 μπας και σταματήσουν τα τηλ 1
DownUNDERground Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, smpt είπε εγώ νομίζω οτι μερικοί απλά έχουν γεννήτρια αριθμών και βαράνε στην τύχη και όποιος το σηκώσει Αυτό γίνεται συνήθως, απλά από τη λίστα των αριθμών που καλούν, αφαιρούνται -υπό κανονικές συνθήκες- οι λίστες των αριθμών που έχουν δηλωθεί στο μητρώο 11.
l337 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 32 minutes ago, DownUNDERground said: Αυτό γίνεται συνήθως, απλά από τη λίστα των αριθμών που καλούν, αφαιρούνται -υπό κανονικές συνθήκες- οι λίστες των αριθμών που έχουν δηλωθεί στο μητρώο 11. Το πιο σύνηθες, μιλάμε για legit εταιρίες κυρίως, είναι οι κλήσεις να πέφτουν αυτόματα στον agent βάσει κάποιας καμπάνιας και την διαλογή την κάνει το ίδιο το λογισμικό. 1
DownUNDERground Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, l337 είπε Το πιο σύνηθες, μιλάμε για legit εταιρίες κυρίως, είναι οι κλήσεις να πέφτουν αυτόματα στον agent βάσει κάποιας καμπάνιας και την διαλογή την κάνει το ίδιο το λογισμικό. Σωστός.
Kostasspil Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Έχει αποζημιωθει ποτέ κανένας μετά από καταγγελία;
l337 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 10 hours ago, Kostasspil said: Έχει αποζημιωθει ποτέ κανένας μετά από καταγγελία; Έχουν πέσει πρόστιμα, μετά από χρόνια , σε κάποιες εταιρίες. Για να αποζημιωθεί πελάτης, θα πρέπει να κινηθεί αλλιώς. Όχι με συνήγορο καταναλωτή αλλά με δικηγόρο και αγωγή, κάτι που θα πάρει αρκετά χρόνια και δεν έχω δει -με επιφύλαξη πάντα- να έχει αποζημιωθεί κανείς. 1
Shyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 23 ώρες πριν, Snoob είπε Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω δηλώσει τον αριθμό μου στο Μητρώο 11. Καθημερινά δέχομαι διαφημιστικά τηλεφωνήματα, κυρίως για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και κάτι "δωρεάν διαγνωστικά τεστ" κτλ. Οι μεγάλες εταιρίες, από ό,τι έχω καταλάβει, αναθέτουν σε υπεργολάβους, στους οποίους και να πεις ότι είσαι δηλωμένος στο Μητρώο, σκασίλα τους. Τώρα, αν τους κυνηγήσεις στην πράξη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Οταν μπηκα στο Μητρωο 11 με καλεσαν μετα απο μια βδομαδα για προσφορα η Cosmote. Τους ενημερωσα οτι εχω μπει στο μητρωο και για ποιον λογο με καλουν ακομα? Απο εκεινη την ημερα δεν εχω δεχθει ουτε ενα τηλεφωνο για αξιολογηση ή προσφορα (1+ χρονο) 1
l337 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 38 minutes ago, Shyn said: Οταν μπηκα στο Μητρωο 11 με καλεσαν μετα απο μια βδομαδα για προσφορα η Cosmote. Τους ενημερωσα οτι εχω μπει στο μητρωο και για ποιον λογο με καλουν ακομα? Απο εκεινη την ημερα δεν εχω δεχθει ουτε ενα τηλεφωνο για αξιολογηση ή προσφορα (1+ χρονο) Η ένταξη στο μητρώο δεν αφορά το NG ICCA (αξιολόγηση). 1
Shyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, l337 είπε Η ένταξη στο μητρώο δεν αφορά το NG ICCA (αξιολόγηση). Δεν το έχω ψάξει καθόλου αλλά όντως έχουν σταματήσει και τα τηλέφωνα αξιολόγησεων από εκείνη την ημέρα! Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο!
theoritikos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Άντε πείτε οι διαφημιστικές και οι πάροχοι ηλεκτρισμού έχουν πάρει τα στοιχεία μας από τον ΟΤΕ. Οι scammers τύπου "ο υπολογιστής σας έχει ιο" που σε καλούν από το εξωτερικό, που βρήκαν το τηλέφωνο? Τις προάλλες καλούσαν στο σπίτι μου, αλλά και σε άλλους γνωστούς και φίλους (όλοι μας στην ίδια περιοχή) από Ινδικό scam call-center . Έδωσε ο ΟΤΕ ή υπεργολάβος του τα στοιχεία μας σε αυτούς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα