Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχει λιγο καιρο που παιρνουν σχετικα συχνα στους γονεις μου τηλεφωνα απο δαφημιστικες κτλ και πρηζουν. Ολα ειναι ειτε απο κινητο, ειτε σταθερο με κωδικο Ατιικης. Δεν παιρνουν 5ψηφια (νομιζω τους εχω βαλει στον σχετικο καταλογο).

Τι λυση υπαρχει? Να παρω στην κοσμοτε για να σιγουρεψω οτι ειναι στον παραπανω καταλογο (μηπως μπλοκαρουν 5ψηφια + διαφημιστικα) ή υπαρχει αλλη λυση? 

Ευχαριστω

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Τι λυση υπαρχει? Να παρω στην κοσμοτε για να σιγουρεψω οτι ειναι στον παραπανω καταλογο (μηπως μπλοκαρουν 5ψηφια + διαφημιστικα) ή υπαρχει αλλη λυση? 

Σίγουρα να κάνεις ΚΑΙ αυτό.

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/mhtrwo_11.html

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Σίγουρα να κάνεις ΚΑΙ αυτό.

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/mhtrwo_11.html

Διάβασε και τι γράφει μέσα, ειδικά το 1. και το 2.

Επιπλέον διευκρινήσεις:

1. Το Μητρώο περιλαμβάνει μόνο τηλεφωνικούς αριθμούς και χορηγείται σε τρίτους ενδιαφερόμενους (π.χ. άλλους παρόχους, διαφημιστικές εταιρείες κ.τ.λ.) κατόπιν σχετικής τους αίτησης.
  2. Ο ΟΤΕ δεν φέρει  ευθύνη  για τυχόν χρήση των στοιχείων του Μητρώου, από τον ενδιαφερόμενο αποδέκτη του, διαφορετική από αυτή που προβλέπεται από το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006.
  3. Σε περίπτωση που η σύνδεση πελάτη παύει να είναι ενεργή στο δίκτυο του ΟΤΕ, διαγράφεται αυτόματα από το Μητρώο.
  4. Η εγγραφή στο Μητρώο δεν περιορίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση που έχει ζητήσει ρητά ο πελάτης.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω καλά τι γράφει, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις και η βάση είναι αυτή. Υποτίθεται ότι οι σοβαρές εταιρείες πρέπει να έχουν τις λίστες τους ενημερωμένες και να αποκλείονται οι κλήσεις των αριθμών που είναι ενταγμένοι στο μητρώο 11. Οπότε όποιος σε καλεί, μπορείς να επικαλείσαι αυτό σε πρώτη φάση αν θες να τον τρομοκρατήσεις λίγο ή και αν θες να έχεις πάτημα να στραφείς εναντίον του.

Δεν είναι το ιδανικό, αλλά είναι αυτό που υπάρχει και το μίνιμουμ που μπορεί να κάνει κανείς για αρχή.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.

Μπαρούφα είναι το μητρώο 11. Εξακολουθούν να σε παίρνουν και σου λεει ο ΟΤΕ να τους ενημερώνεις ότι είσαι στο Μ11 και αν εξακολουθησουν να παίρνουν, να κάνεις καταγγελία 

Σταματούν βέβαια μετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Μπαρούφα είναι το μητρώο 11.

Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μην είσαι τόσο απόλυτος.

Φυσικά να συμπληρώσω και ότι όποιος πάει να δίνει τα στοιχεία του από 'δω και από εκεί σε φόρμες που του δίνουν να υπογράψει, διαγωνισμούς, κληρώσεις και ό,τι άλλο, δε θα τον σώσει το μητρώο 11 ξαφνικά σαν τον Σούπερμαν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω δηλώσει τον αριθμό μου στο Μητρώο 11.

Καθημερινά δέχομαι διαφημιστικά τηλεφωνήματα, κυρίως για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και κάτι "δωρεάν διαγνωστικά τεστ" κτλ.

Οι μεγάλες εταιρίες, από ό,τι έχω καταλάβει, αναθέτουν σε υπεργολάβους, στους οποίους και να πεις ότι είσαι δηλωμένος στο Μητρώο, σκασίλα τους.

Τώρα, αν τους κυνηγήσεις στην πράξη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.

• Like 3
Δημοσ.

Τουλάχιστον σε μένα έτσι έγινε, με έπαιρναν από εταιρίες ρεύματος, μιλάω με Cosmote για να ενταχθώ το Μ11 και μου λέει η κοπέλα "είστε ήδη καταχωρημένος". Και σε ερώτησή μου γιατί συνεχίζουν να παίρνουν, μου είπε το παραπάνω. Ε όταν τους το αναφέρω, δεν ξαναπαίρνουν πρέπει να πω, αλλά είναι και λίγο κοροϊδία εκ μέρους του ΟΤΕ, τη στιγμή που εκείνος δίνει τα στοιχεία

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχω ενημερώσει ότι είμαι καταχωρημένος ούτε θυμάμαι πόσες φορές, σίγουρα σε 4 εταιρίες ρεύματος και νομίζω σε όλες της τηλεφωνίας.

Συνεχίζουν απτόητοι. Ακόμη κι αν υποθέσω πως ο νυν υπεργολάβος κολώνει, η δουλειά είναι βέβαιο πως έχει ανατεθεί σε πολλαπλές εταιρίες ή απλά αύριο θα πάει σε άλλο υπεργολάβο, οπότε φτου κι από την αρχή.

Το έπος (άλλη είναι η λέξη, ας βάλει ο καθένας ό,τι νομίζει) το έζησα προ πολλών ετών με τον Κωτσόβολο, που πήγε μια γυναίκα η οποία μου κράταγε το μωρό για μισό χρόνο και δήλωσε το τηλέφωνό μου για τηλέφωνο επικοινωνίας. Αγόρασε τα πάντα από τον Κώτσο, με εγγυητή το συνταξιούχο μάγειρα σε γκαζάδικο πατέρα της, πλήρωσε δυο δόσεις, έριξε φέσι Οθωμανικό στη συνέχεια και ο Κωτσόβολος ανέθετε σε εταιρίες εισπράξεων να τηλεφωνούν.

Μην τα πολυλογώ, μήνες έκανα για να διαγράψουν το τηλέφωνό μου από την καρτέλα της "κυρίας", ήταν, λέει, "προσωπικό της δεδομένο".

Υ.Γ. Άσχετο-σχετικό, με αφορμή αυτό το νήμα, είπα να ξαναδηλώσω μια φορά να με καταχωρήσουν στο Μητρώο 11 (για να μου ξαναπούν πως είμαι ήδη δηλωμένος), μου λέει ο πάροχος, "7 λεπτά αναμονής, δηλώστε τηλέφωνο να σας καλέσουμε". Αυτά, πριν από ένα μισάωρο, στο νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω δηλώσει τον αριθμό μου στο Μητρώο 11.

Καθημερινά δέχομαι διαφημιστικά τηλεφωνήματα, κυρίως για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και κάτι "δωρεάν διαγνωστικά τεστ" κτλ.

Οι μεγάλες εταιρίες, από ό,τι έχω καταλάβει, αναθέτουν σε υπεργολάβους, στους οποίους και να πεις ότι είσαι δηλωμένος στο Μητρώο, σκασίλα τους.

Τώρα, αν τους κυνηγήσεις στην πράξη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.

Εγώ πάλι δέχομαι σπάνια. Τελευταίο κρούσμα μετά από μήνες αυτή η απάτη με τα δήθεν ιατρικά διαγνωστικά τεστ που ανέφερες, από τα NEW DAY συγκεκριμένα για να τους κάνουμε και λίγο δυσφήμιση που την αξίζουν... Φυσικά τους ξέχεσα όχι μία, αλλά δύο φορές (πήρα ξανά... 😂). Οι ευφάνταστες δικαιολογίες για το γιατί δεν τηρούν το μητρώο 11 πήγαν σύννεφο.

10 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

είναι και λίγο κοροϊδία εκ μέρους του ΟΤΕ, τη στιγμή που εκείνος δίνει τα στοιχεία

Ο κάθε πάροχος τί φταίει αν το κάθε μπακάλικο δεν τηρεί τις λίστες που υπάρχουν; Να μου πεις το κράτος να πω οκ.

4 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υ.Γ. Άσχετο-σχετικό, με αφορμή αυτό το νήμα, είπα να ξαναδηλώσω μια φορά να με καταχωρήσουν στο Μητρώο 11 (για να μου ξαναπούν πως είμαι ήδη δηλωμένος), μου λέει ο πάροχος, "7 λεπτά αναμονής, δηλώστε τηλέφωνο να σας καλέσουμε". Αυτά, πριν από ένα μισάωρο, στο νερό.

Γραπτά παιδιά... Συμπληρώνεις τη φόρμα που έχουν και σε καλούν αυτοί για επιβεβαίωση μετά από μερικές μέρες το πολύ. Μην ταλαιπωρήστε στα τηλέφωνα. Σε μερικούς μπορείς να το κάνεις "μόνοςςο σου" και με έναν "διακόπτη" μέσω του account σου σαν πελάτης.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι αυτό, οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τις κλήσεις για λογαριασμό των διαφόρων παρόχων.

Πρέπει να είναι λίγο (μην πω τελείως) Άγρια Δύση η κατάσταση στο χώρο. Δεν τηρούν καν τις ώρες κοινής ησυχίας, σου τηλεφωνούν να σου πουλήσουν οικιακό ρεύμα μεσημέρι, είναι και επίμονοι (γιατί από ό,τι μαθαίνω αν δεν φέρουν πελάτες δεν πληρώνονται ή παίρνουν ψίχουλα, αλλά εγώ τι φταίω να μην μπορώ να ησυχάσω ποτέ).

Καλά, για τις εισπρακτικές δεν το συζητάω, βρέθηκα μπλεγμένος από το πουθενά, χωρίς να φταίω στο παραμικρό, σε εποχή που είχα μωρό παιδί και οι αχαρακτήριστοι τηλεφωνούσαν περίεργες ώρες για "αιφνιδιασμό", πολύ πρωί ή και αργά τη νύχτα.

Δημοσ.

Εντάξει οι εισπρακτικές είναι άλλο καπέλο.

Απλά επαναλαμβάνω: Δεν είπα ότι το μητρώο είναι πανάκεια, γι' αυτό εξ αρχής ήμουν πολύ προσεκτικός στο τι έγραψα και είπα ότι είναι το μίνιμουμ που οφείλεις να κάνεις, έστω και για πάτημα... Ακόμα κι εσείς που δέχεστε οχλήσεις πάντως, δε θα μάθετε ποτέ πόσες ακόμα μπορεί να έχετε γλυτώσει από το μητρώο 11. Συν αυτό που έγραψα, ότι η αποφυγή μας να δίνουμε εμείς το τηλέφωνό μας από εδώ και από εκεί πρέπει να είναι διαρκής και όχι αποσπασματική. Μία φορά μπορεί να το δώσεις και η λίστα στην οποία θα μπει να γυρίζει από εδώ και από εκεί. Ε, άντε μαζεψέ το μετά. Αυτά για όσους δίνουν τα στοιχεία τους για να κερδίσουν... καμμια καφετιέρα ή τίποτα εισιτήρια ξέρω 'γω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, DownUNDERground said:

Ο κάθε πάροχος τί φταίει αν το κάθε μπακάλικο δεν τηρεί τις λίστες που υπάρχουν; Να μου πεις το κράτος να πω οκ.

Στον πάροχο δεν κάνουν αίτηση οι εταιρίες για να παίρνουν τις λίστες; 

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Στον πάροχο δεν κάνουν αίτηση οι εταιρίες για να παίρνουν τις λίστες; 

Κάνουν αίτηση..., τις ανακοινώνουν οι πάροχοι..., δεν ξέρω τώρα επακριβώς τις διαδικασίες. Απλά δε σου εγγυάται κανείς ότι το τηρούν όλες ως οφείλουν ή γίνεται (πιθανότατα πολλές φορές) αυτό που λέει ο @Snoob. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσύ τυπικά δεν πρέπει να το έχεις δηλώσει αν θες να το επικαλείσαι μετά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...