akou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Υπαρχει κανεις να συστησει καποιον εκτελωνιστη. Το ανιτκειμενο είναι μια καφετιερα που μου εστειλε ενας φιλος από το εξωτερικο εκανε 200 Ευρω και μου ζητανε 150 Θα μπορουσα να το κανω μονος μου και τι θα γλύτωνα ? Ευχαριστω
TuXaKoS Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Disclaimer: Δε ξέρω τι ισχύει εξαιτίας covid και αν κάτι έχει αλλάξει στη διαδικασία αλλά ναι για τέτοια ποσά μπορείς να τον κάνεις μόνος σου και θα γλιτώσεις αρκετά. Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.akouseto.gr/ektelonismos-o-apolytos-odigos/2/ Δυστυχώς δεν έχω κάποιον εκτελωνιστή να προτείνω.
andreas1gr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 38 λεπτά πριν, akou είπε Υπαρχει κανεις να συστησει καποιον εκτελωνιστη. Το ανιτκειμενο είναι μια καφετιερα που μου εστειλε ενας φιλος από το εξωτερικο εκανε 200 Ευρω και μου ζητανε 150 Θα μπορουσα να το κανω μονος μου και τι θα γλύτωνα ? Ευχαριστω Εδώ κολλάει το «δεν ήξερες, δεν ρώταγες»; Στα 200 ευρώ ενός δέματος, ο ΦΠΑ είναι σχεδόν 50 ευρώ τα οποία δεν τα γλιτώνεις… Ένας ιδιώτης εκτελωνιστής να μην πάρει ακόμα τουλάχιστον 50 ευρώ;;; Σε συμφέρει;;;; Μήπως καλύτερα να το στείλεις πίσω το δέμα και να χάσετε τα έξοδα αποστολής;;; Η να τρέχεις εσύ στο Ελ Βενιζέλος για να κάνεις μόνος σου την διαδικασία;;;; Αλλά όσο καθυστερείς, η εταιρία θα σε χρεώνει την αποθήκη…
akou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Οντως αλλα ειναι δωρο απο συμαντικο προσωπο... H UPS μου ζηταει 150 αρα και 100 ειναι οκ Εχεις να προτεινει κανεις κατι ?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 δίνεις τα 150 ευρώ που σου ζητάει η UPS και γλυτώνεις το μπλέξιμο δεν καταλαβαίνω την μανία σου να το κάνεις μόνος σου.? θα σου κοστίσει περισσότερα χρήματα και χρόνο φίλε μου
sphinxgr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) https://techblog.gr/internet/eett-customs-greece-8773/ Δεν έχεις και πολλές επιλογές. Βασικά έχεις μια. Να πληρωσεις. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από sphinxgr 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 άρα πληρώνεις τα 150 ευρώ στην UPS και σου το φέρνει στην πόρτα σου. τώρα αν θες να πληρώσεις περισσότερα (γιατί εσύ θα πας για λιγότερα αλλά πίστεψε με θα σου κοστίσει πολύ περισσότερα) χρήματα και να φας χρόνο προχώρα μόνος σου καλό κουράγιο - καλή τύχη προσωπικά ότι αγοράζω από εξωτερικό και δεν είναι από AMAZON που τα ενσωματώνει όλα στην τιμή τα κανονίζει όλα η εταιρεία ταχυμεταφορών και εγώ δεν εμπλέκομαι πουθενά.
akou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Αξία CIF Value CIF Αξία Αγαθών+Ασφάλεια+Ναύλος όπως δηλώθηκε από τον αποστολέα σας. Value of Goods + Insurance + Freight as declared from shipper. 197,00€ Αμοιβή Εκτελωνισμού Brokerage Service Fee Για τις Αποστολές οι οποίες απαιτούν επίσημη εισαγωγή θα χρεώνεται αμοιβή εκτελωνιστικών διατυπώσεων. Import shipments that require Formal Clearance will be charged with a Brokerage service fee. 49,60€/Αποστολή (Shipment)-CIF <250 € 68,20€/Αποστολή (Shipment)-CIF >250 -10000€ 148,80 €/Αποστολή (Shipment)- CIF >10000€ 49.60€ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ Import Formal Doc.- Delivery Order Για την διαδικασία εκτελωνισμού εισαγωγών, απαιτούνται επίσημα έγγραφα τα οποία πρέπει να κατατεθούν στο τελωνείο. Custom Import Formalities are required for the Custom Clearance procedures. 16€/Αποστολή. Xρέωση διατακτικής εκτελωνισμού μέσω UPS of Greece Inc 20€/Αποστολή. Xρέωση διατακτικής εκτελωνισμού από τρίτο εκτελωνιστή. 16€ /shipment. Using UPS Brokerage Services. 20€ /shipment. Using TP Broker services. 16,00€ Τέλος διαχείρισης Τελωνειακής Αποθήκης /Εργατικά Τέλος που δεν αφορά την εταιρεία UPS. Handling Fees Fee beyond UPS control Εκτιμώμενο τέλος διαχείρισης αποστολών, με προσωρινή εναπόθεση σε τελωνειακή αποθήκη φορέα επίγειας εξυπηρέτησης Goldair Handling. * A Handling Fee is charged when the packages are kept temporarily in the bonded warehouse of our ground – handling service provider. * Πάγια χρέωση Εργατικών τις πρώτες 48 ώρες από την άφιξη, σύμφωνα με την ως κάτωθι κλίμακα : *First 48hrs from arrival-Fixed Charge 1- 15 kgs - 14.52€ (max 3 pcs) 16-300 kgs - 22.10€ (max 3 pcs) -3€ πρόσθετη χρέωση από το 4ο δέμα και άνω/ additional fee from the 4th piece - 0.49€ /πακέτο (piece) - Ασφάλιστρο Εμπορεύματος/Insurance Fee 15.02€ Τέλος προσωρινής Εναπόθεσης σε Τελωνειακή Αποθήκη. Τέλος που δεν αφορά την εταιρεία UPS. Storage Fees Fee beyond UPS control Υπολογίζεται τέλος όταν οι αποστολές παραμένουν προσωρινά σε τελωνειακή αποθήκη του φορέα επίγειας εξυπηρέτησης Goldair Handling * A Storage Fee is charged when the packages are kept temporarily in the bonded warehouse of our ground – handling service provider. * Οι πρώτες 48 ώρες δωρεάν, η κάθε επόμενη προς 1,67€/μέρα/δέμα. *First 48hrs from arrival Free of Charge. If the shipment stays in the bonded warehouse for more than 48 hours there is a Storage Fee of 1.67€ per package, per day. 6,68€ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-Customs Duties & Taxes (Φόροι & Δασμοί) * 60,00€ Πιστοποιητικά Χημείο, Γεωπονι- κός, Κτηνιατρικός έλεγχος κτλ. Τέλος που δεν αφορά την εταιρεία UPS. Certifications Chemical Fee, Agricultural, Veterinary Fee etc Controlled by Government Agencies. /Αποστολή. Για περισσότερες πληροφορίες χρεώσεων κτηνιατρικών ελέγχων στο σημείο εισόδου της Ε.Ε. επικοινωνείτε με το Εκτελωνιστικό μας Τμήμα, είτε τηλεφωνικά στο 210 35 43 860, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00- 16:30, είτε μέσω email στο [email protected] Σε περίπτωση κτηνιατρικού ελέγχου η χρέωση είναι 32,72€ συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής αμοιβής. /shipment / per CVDE. For extra charges that may occur for veterinary inspections at the point of entry into the EU, please contact with our Brokerage Department from 08.00 a.m. until 16.30 p.m. Monday to Friday at 210 35 43 860 or through email at [email protected] In case of Chemical analysis charge, the standard expense is 32.72€ including the bank fee (1€). ΣΥΝΟΛΟ/ TOTAL *Fee beyond UPS control ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ APPROXIMATE CHARGE 147,28 € Aυτα μου ζητανε τι γλιτωνω αν το κανω μονος μου ? Μπορω να παω οποια ωρα ? για τον εκτελονισμο
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα ξεκινήσεις κάτι για να γλυτώσεις κάποια χρήματα καθώς σου φαίνονται πολλά τα 150 ευρώ που ζητάει η UPS (εταιρεία ταχυμεταφορών) και θα καταλήξεις να πληρώσεις περισσότερα χρήματα και να φας χρόνο. σκέψου το καλά
Skrobo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 21 λεπτά πριν, akou είπε Aυτα μου ζητανε τι γλιτωνω αν το κανω μονος μου ? Μπορω να παω οποια ωρα ? για τον εκτελονισμο Η προσφορά που σου έχουν κάτι γράφει ποια μέρη απο την πληρωμη ειναι δικία τους ευθύνη και ποια όχι. Προφανώς μόνο αυτα που ειναι στο χέρι τους μπορείς να επηρεάσεις με δικό σου εκτελωνιστή. Μην ξεχνάς και τα διόδια μέχρι το αεροδρόμιο ε...
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, ikorolis είπε δίνεις τα 150 ευρώ που σου ζητάει η UPS και γλυτώνεις το μπλέξιμο δεν καταλαβαίνω την μανία σου να το κάνεις μόνος σου.? θα σου κοστίσει περισσότερα χρήματα και χρόνο φίλε μου Χρηματα κοστίζει λιγότερα σε σχέση με την μεταφορική, χρόνο και ταλαιπωρία αρκετό, και με κίνδυνο να γίνει λάθος ή να μην καταφέρει να το εκτελωνίσει μόνος του, οπότε καλύτερα να δώσει παραπάνω να του το κάνει η μεταφορική και να είναι ήσυχος. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από Basilhs23___
DownUNDERground Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Σκάσε τα 150€ και πιες με την καφετιέρα τον πικρό καφέ της παρηγοριάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 για αυτό είπα ότι προσωπικά όταν αγοράζω κάτι από το εξωτερικό (εκτός AMAZON που τα περιλαμβάνει όλα στην τιμή) αφήνω την εταιρεία ταχυμεταφορών να τα χειριστεί όλα και δεν μπλέκομαι (μια φορά πήγα να το κάνω μόνος για να γλυτώσω χρήματα και μου κόστισε παραπάνω από ότι ζήταγαν από την εταιρεία) για αυτό λέω στον φίλο μας μην το σκέφτεται και να δώσει τα 150 ευρώ στην εταιρεία και να το περιμένει στο σπίτι του γιατί θα πάει να γλυτώσει χρήματα και θα βρεθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα και θα σπαταλήσει και χρόνο. 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Χρηματα κοστίζει λιγότερα, χρόνο και ταλαιπωρία αρκετό. Φίλε Βασίλη και εγώ έτσι νόμιζα πίστεψε με θα του κοστίσει περισσότερα χρήματα - χρόνο - ταλαιπωρία κτλ... δεν αξίζει μια φορά την πάτησα και μου έγινε μάθημα δεν ξανά ασχολούμαι ότι κάνω παραγγελία από το εξωτερικό τα πληρώνω και περιμένω να έρθουν στο σπίτι μου.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ikorolis είπε για αυτό είπα ότι προσωπικά όταν αγοράζω κάτι από το εξωτερικό (εκτός AMAZON που τα περιλαμβάνει όλα στην τιμή) αφήνω την εταιρεία ταχυμεταφορών να τα χειριστεί όλα και δεν μπλέκομαι (μια φορά πήγα να το κάνω μόνος για να γλυτώσω χρήματα και μου κόστισε παραπάνω από ότι ζήταγαν από την εταιρεία) για αυτό λέω στον φίλο μας μην το σκέφτεται και να δώσει τα 150 ευρώ στην εταιρεία και να το περιμένει στο σπίτι του γιατί θα πάει να γλυτώσει χρήματα και θα βρεθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα και θα σπαταλήσει και χρόνο. Φίλε Βασίλη και εγώ έτσι νόμιζα πίστεψε με θα του κοστίσει περισσότερα χρήματα - χρόνο - ταλαιπωρία κτλ... δεν αξίζει μια φορά την πάτησα και μου έγινε μάθημα δεν ξανά ασχολούμαι ότι κάνω παραγγελία από το εξωτερικό τα πληρώνω και περιμένω να έρθουν στο σπίτι μου. Περίεργο που σου βγήκε παραπάνω. Μήπως άφησες το δέμα αρκετές μέρες στην αποθήκη και χρεώθηκες φυλακτρα; Γενικά είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις την ίδια η την επόμενη μέρα από την οποία θα σταλεί το δέμα αλλιώς θα αυξάνονται τα φυλακτρα. Και εγώ πάντως αν είναι να παραγγείλω κάτι από ebay εκτός ΕΕ κοιτάω αν υπάρχει δυνατότητα προπληρωμής των τελών εισαγωγής για να έχω την ησυχία μου. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από Basilhs23___
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Περίεργο που σου βγήκε παραπάνω. Μήπως άφησες το δέμα αρκετές μέρες στην αποθήκη και χρεώθηκες φυλακτρα; Γενικά είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις την ίδια η την επόμενη μέρα από την οποία θα σταλεί το δέμα αλλιώς θα αυξάνονται τα φυλακτρα. Δύο φορές την πάτησα φίλε Βασίλη όχι την ίδια μέρα που με ενημέρωσαν για τα έξοδα ΦΠΑ/Τελωνείο έγινε η διαδικασία από τότε δεν ξανά ασχολούμαι πλέον οτιδήποτε αγορά κάνω από το εξωτερικό η πρώτη μου προτίμηση είναι το AMAZON από εκεί και πέρα αν δεν το έχει τότε πληρώνω την εταιρεία ταχυμεταφορών και τελειώνει η ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα