Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή backup συστήματος για την νέα μου δουλειά.

Καταρχάς να αναφέρω ότι είμαι τελείως ανίδεος με συστήματα backup (τι επιλογές υπάρχουν κτλ κτλ)

Λοιπόν εδώ στο γραφείο που δουλεύω (τεχνικό) έχουμε 3 διαφορετικούς υπολογιστές στους οποίους δεν εγινε ποτέ κάποιο setup κοινού δίκτυου,
το μόνο που έχουμε κοινό είναι το internet από το router μας(έβαλα μόνο έναν printer κοινό).

Τα συστήματα είναι αρκετά παλιά και επειδή τα αρχεία είναι άκρως σημαντικά θα ήθελα να τους setaρω ένα σύστημα backup αυτόματο.

Κάθε υπολογιστής έχει από 100-500gb το πολύ αρχεία . 

Ερώτηση τι επιλογές έχουμε όσον αφορά τακτικού backup?
Έστω 1 φορα/εβδομάδα.
Θα προτιμούσα επιλογές σε physical version , καθώς το internet μας είναι πάρα πολύ αργό για να κάνουμε upload κλτ + είναι άνθρωποι που δν το έχουν καθόλου με υπολογιστή.

Αυτά προς το παρόν , ευχαριστώ.

Δημοσ.
Στις 30/6/2021 στις 9:22 ΠΜ, silenoz66 είπε

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή backup συστήματος για την νέα μου δουλειά.

Καταρχάς να αναφέρω ότι είμαι τελείως ανίδεος με συστήματα backup (τι επιλογές υπάρχουν κτλ κτλ)

Λοιπόν εδώ στο γραφείο που δουλεύω (τεχνικό) έχουμε 3 διαφορετικούς υπολογιστές στους οποίους δεν εγινε ποτέ κάποιο setup κοινού δίκτυου,
το μόνο που έχουμε κοινό είναι το internet από το router μας(έβαλα μόνο έναν printer κοινό).

Τα συστήματα είναι αρκετά παλιά και επειδή τα αρχεία είναι άκρως σημαντικά θα ήθελα να τους setaρω ένα σύστημα backup αυτόματο.

Κάθε υπολογιστής έχει από 100-500gb το πολύ αρχεία . 

Ερώτηση τι επιλογές έχουμε όσον αφορά τακτικού backup?
Έστω 1 φορα/εβδομάδα.
Θα προτιμούσα επιλογές σε physical version , καθώς το internet μας είναι πάρα πολύ αργό για να κάνουμε upload κλτ + είναι άνθρωποι που δν το έχουν καθόλου με υπολογιστή.

Αυτά προς το παρόν , ευχαριστώ.

Τι λεφτά δίνεις; Τι γνώσεις έχεις;

Με λίγα λόγια, πρώτα πρέπει να δικτυώσεις τους τρεις υπολογιστές, ο ένας να βλέπει τον άλλο. Μετά μια απλή λύση είναι να πάρεις έναν εξωτερικό USB δίσκο, τον οποίο να βάλεις είτε απευθείας στο ρούτερ, είτε σε έναν από τους τρεις υπολογιστές, και μετά να τον κάνεις κοινόχρηστο και να βάζεις το backup και από τους τρεις υπολογιστές σε αυτόν.

Μετά για πιο προχωρημένες λύσεις ακολουθούν τα NAS ή οι File Servers. Εγώ έχω φτιάξει σε ξεχωριστό PC έναν File Server με Debian και έχω το κύριο μου backup εκεί και δεύτερο backup σε εξωτερικούς δίσκους οι οποίοι συνδέονται μόνο για το backup.

Μελέτησε και κρίνε ποιος τρόπος σε βολεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...