pikaros Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Καλησπερά προ 2ετιας αγόρασα μια Dell S2719DGF η οποία προχθές παρουδίασε προβλημα μετα απο εποικινωνια με την dell με ενημερωσαν οτι θα γινει αντικατασταση αλλα η εγγυηση δεν θα ανανεωθει και απλα θα συνεχεισει η υπαρχουσα εγγύηση. ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο? ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Έτσι είναι σε όλα τα προϊόντα. Η εγγύηση συνεχίζει, δεν ανανεώνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pikaros Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Όταν κάτι γίνεται αντικατάσταση με νέο το νέο δεν έχει δικιά του εγγύηση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 53 λεπτά πριν, pikaros είπε Όταν κάτι γίνεται αντικατάσταση με νέο το νέο δεν έχει δικιά του εγγύηση ; οχι. Αν γινοταν ετσι θα ειχες lifetime warranty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Όπως λέει ο sakiz105, αν ένα προϊόν έχει εγγύηση 2 χρόνια, μέσα σε αυτό το διάστημα χαλάσει και πάρεις νέο (αντικατάσταση) και σου δώσουν εγγύηση άλλα 2 χρόνια, θα είναι όντως σα να έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής. Ένα προϊόν αγόρασες με εγγύηση 2 χρόνια, αν σου χαλάσει οφείλουν να το αντικαταστήσουν μέσα σε αυτό το διάστημα και η αντικατάσταση συνεχίζει μέχρι την εξάντληση των 2 ετών. Η αντικατάσταση δε θεωρείται νέα αγορά ώστε να γίνει και ανανέωση της εγγύησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pikaros Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j_manou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 4. Σε περίπτωση αντικατάστασης του αγαθού ή ανταλλακτικού του, η εμπορική εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη τη διάρκειά της ως προς το νέο αγαθό ή ανταλλακτικό, εκτός αν σε αυτή ορίζεται διαφορετικά. Αν κατά τη διάρκεια ισχύος της εμπορικής εγγύησης, η οποία παρέχει επισκευή καταναλωτικού αγαθού, το αγαθό εμφανίσει κάποιο ελάττωμα και ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής του υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάστασή του για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή.». Νόμος 2251/1994 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Εδώ πάντως (σελ. 4) το Υπουργείο φαίνεται να τα λέει διαφορετικά, εκτός εάν δεν το ερμηνεύω σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, j_manou είπε Σε περίπτωση αντικατάστασης του αγαθού ή ανταλλακτικού του, η εμπορική εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη τη διάρκειά της ως προς το νέο αγαθό αυτό γίνεται φίλε, η νεα οθόνη θα πάρει τη θέση της παλιάς, Η εμπορική εγγύηση ανανεώνεται=μεταφέρεται για όλη τη διάρκειά της (που υπολείπεται) στο νέο αγαθό. δηλ η Dell στα συστήματά της θα περάσει το νέο SN σαν αντικατάσταση του παλιού. Αλλιώς αν σε λίγο καιρό -και εντός εγγύησης- αν χαλάσει η νέα οθόνη, ο pikaros με την απόδειξη αγοράς της 1ης οθόνης, που ΛΟΓΙΚΑ θα έχει πάνω το σειριακό αριθμό της παλιάς ως οφείλει να έχει, θα συνεχίσει να έχει εγγύηση στο νέο SN Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j_manou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Kthulhou είπε αυτό γίνεται φίλε, η νεα οθόνη θα πάρει τη θέση της παλιάς, Η εμπορική εγγύηση ανανεώνεται=μεταφέρεται για όλη τη διάρκειά της (που υπολείπεται) στο νέο αγαθό. δηλ η Dell στα συστήματά της θα περάσει το νέο SN σαν αντικατάσταση του παλιού. Αλλιώς αν σε λίγο καιρό -και εντός εγγύησης- αν χαλάσει η νέα οθόνη, ο pikaros με την απόδειξη αγοράς της 1ης οθόνης, που ΛΟΓΙΚΑ θα έχει πάνω το σειριακό αριθμό της παλιάς ως οφείλει να έχει, θα συνεχίσει να έχει εγγύηση στο νέο SN Eπιτρεψε μου να διαφωνισω. Αν δεν υπάρχει αναφορά στους όρους εγγύησης, τότε η εγγύηση ανανεώνεται ως προς το νέο ανταλλακτικό για όλη τη διάρκεια της. Δηλαδή αν χαλάει κάθε 18 μήνες το ανταλλακτικό θα του το αλλάζουν συνέχεια δωρεάν. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 φυσικά κ έχεις δικαίωμα να διαφωνήσεις, αλοίμονο. εγώ ξέρω πως γίνεται αυτό που είπα, δηλ και σε αντικατάσταση μηχ/τος, ισχύει η αρχική εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j_manou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Kthulhou είπε φυσικά κ έχεις δικαίωμα να διαφωνήσεις, αλοίμονο. εγώ ξέρω πως γίνεται αυτό που είπα, δηλ και σε αντικατάσταση μηχ/τος, ισχύει η αρχική εγγύηση. Να σου πω την αλήθεια είναι αρκετά άγνωστο το άρθρο του νόμου αυτού. Και οι εταιρείες δεν το διαφημίζουν κιόλας. Δεν χάνει κάποιος τίποτα να στείλει ένα email στην εταιρεία αναφέροντας το άρθρο του νόμου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Eπειδή πρόσφατα έψαξα το θέμα αυτό, όντως παλιότερα ήταν υποχρεωτική η ανανέωση της εγγύησης με την αλλαγή/επισκευή του προιόντος. Πλέον δυστυχώς έχει αλλάξει ο νόμος και είναι στην ευχέρεια της εταιρίας αν δώσει αυτή την παροχή ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δεν έχω δει ποτέ μου να γίνει ανανέωση της εγγύησης σαν να έχει γίνει αγορά της αντικατάστασης (2 χρόνια και πάλι), αλλά μόνο μέχρι το τέλος της εγγύησης του αρχικού προϊόντος. Θα μπορούσε ο TS σε αυτή την περίπτωση να ενημερωθεί από την Dell για να είναι σίγουρος για την πολιτική της εταιρείας. Στον σύνδεσμο που παρέθεσε ο turbat0s αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι στην κρίση του εμπόρου, ο οποίος θέτει και τους όρους της εγγύησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) νομίζω με κάποιο έξτρα κόστος μπορεί να ανανεωθεί η εγγύηση να πάρεις 36 μήνες εγγύηση δεν υπάρχει περίπτωση σε αντικατάσταση μετά από 2+ χρόνια εκτός αν δεν υπάρχει στην κυκλοφορία το μόνιτορ που έχεις και γίνει αντικατάσταση με νεότερο(στο τέλος θα ζητάμε και τα ρέστα στην Dell που έχει το καλύτερο service) Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από ICE-T Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα