Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, Retromaniac said:

Κανονικά πρέπει να φορολογηθείς. Αλλά τέτοιες μικρές συναλλαγές δεν τις ψάχνει. Όμως τον δηλωμένο ελεύθερο επαγγελματία θα τον ψάξει. Ψάξε λίγο τι ισχύει, μην πιάνεσαι αδιάβαστος.

οπα αρχιζεις και μου τα μασας τωρα. αρχισαμε τα "κανονικα" τι πρεπει να γινει 

αρχισαμε τις μικρες συναλλαγες

δηλαδη το να πουλησεις ενα αιφονι 600 ευρω στο ινσομνια και ενα πσ4 250 ευρω ειναι μικρη συναλλαγη αλλα αν ο υδραυλικος σου φτιαξει μια βρυση με 40 ευρω πληρωμη ειναι μεγαλη και θα την ψαξει η εφορια

οκ φιλε εισαι πειστικος

ναι τον δηλωμενο επαγγελματια θα τον ψαξει

τον λογαριασμο της γυναικας του ομως που εγω θα βαλω τα λεφτα δεν θα τον ψαξει

τον κουνιαδο του τον μπατζανακη του και τον γειτονα του δεν θα τον ψαξει

αλλα ολα στο μυαλο σας ειναι πολυ ευκολα

• Απαντ. 448
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dieksodo είπε

δηλαδη το να πουλησεις ενα αιφονι 600 ευρω στο ινσομνια και ενα πσ4 250 ευρω ειναι μικρη συναλλαγη αλλα αν ο υδραυλικος σου φτιαξει μια βρυση με 40 ευρω πληρωμη ειναι μεγαλη και θα την ψαξει η εφορια

οκ φιλε εισαι πειστικος

Ο υδραυλικός θα έχει 100 κινήσεις με χρήματα μέσα στο μήνα. Εσύ θα έχεις μια-δύο. Δεν σε ψάχνει η εφορία. Αυτούς κυνηγάει. Και αν εσύ που είσαι μισθωτός έχεις 100 κινήσεις τότε πάλι θα σου βάλει χέρι. Απλά δεν ασχολείτε με τις 1-2 ψιλο-συναλλαγές που μπορει να έχουν οι ιδιώτες, αλλά αν υπάρχει κίνηση στον λογαριασμό του, τότε θα σε τσιμπίσει.

13 λεπτά πριν, dieksodo είπε

μαλλον δεν εχεις ιδεα γιατι πτωχευσε το ασφαλιστικο μας. εκτος και αν πιστευεις οτι ηταν απο τις επενδυσεις που εκανναν τα ταμεια με τα δομημενα ομολογα, να σου υπενθυμισω μονο πως τα δομημενα απεδωσαν λεφτα και δεν ζημιωσαν τα ταμεια

ο λογος που πτωχευσαν τα ταμεια ηταν γιατι ακριβως καποιος ειχε τη φαεινη ιδεα που προτεινες και εσυ να χρησιμοποιηθει ενα ασχετο εντελως πραγμα ( οι συνταξεις) για κοινωνικη αναδιανομη . οπως δηλαδη εσυ λες να υπαρχουν διοδια τελη και φπαδες αναλογοι του ισοδηματος ετσι και με τα  ταμεια εφτιαξαν ενα συστημα αναδιανεμητικο δηλαδη οι πλουσιοι συνταξιουχοι να πληρωνουν τους φτωχους

το αποτελεσμα ηταν τελικα να μην πληρωνει κανενας εισφορες και απο τις πολλες μαιμου συνταξεις τα ταμεια να φαλιρησουν

πχ το πλουσιοτερο ταμειο στην Ελ ... στον κοσμο το ΝΑΤ αρχισε το 80 να δινει συνταξεις στους καραγκιοζοπαιχτες

με τα πολλα και αφου καθε καημενος στον αγιο παντελεημονα ζητουσε συνταξη απο το νατ σημερα το πλουσιοτερο ταμειο της γης ειναι πτωχευμενο.

αν εσυ σημερα εισαι ναυτικος εχεις κανα λογο να μπεις στο νατ? η θα τα βαλεις σε κανα ταμειο του εξωτερικου?

γιατι ολα αυτα? γιατι καποιος ειδχε τη φαεινη ιδεα σαν και σενα να παρε ι τις οικονομιες του κοσμακη και να τις κανει κοινωνικη πολιτικη.

κατι σαν να λεμε να παρεις το φπα τα διοδια και τα τελη και να τα κανεις οπλο αναδιανομης εισοδηματος

Από επαγωγική σκέψη σκίζεις.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Thresh είπε

Και κυρίως δεν εχουν ασφαλιστικό το οποίο χρειάζεται 50κάτι% επιχορήγηση κάθε χρόνο...

Ειναι πανακριβο το ασφαλιστικο τους. Στο λεω εκ πειρας, η κοπελα μου το πλερωνει μιας και είναι γερμανιδα. Το θέμα είναι ότι είναι ανταποδοτικο σε τετοιο βαθμό που ο κοσμος εκει ΘΕΛΕΙ να το πλερωνει. Ειδικα το συνταξιοδοτικο που ειναι αναλογικο του τρεχων μεσου μισθου ειναι όαση. 

Δημοσ.
10 minutes ago, Retromaniac said:

Ο υδραυλικός θα έχει 100 κινήσεις με χρήματα μέσα στο μήνα.

δε θα εχει αγορι μου γιατι θα σπασει τις δουλειες του σε 100 διαφορετικες τραπεζες

και αν τελειωσουν οι τραπεζες του εσωτερικου θα τα στελνει στην ν26 ή σε τραπεζα κυπρου

και αν αρχισει και γινεται ελεγχος εκει θα τα παιρνει σε βιτκοινσ

και αν καταργησουν τα βιτκοινσ σε εθερουμ και αν καταργησουν τα εθερουμ υπαρχουν αλλα 10000 κρυπτο

και αν καταργηθουν τα κρυπτο θα τα παιρνει σε κουπονια του σουπερμαρκετ

και αν καταργηθουν μπορει να αρχισει να γινεται η πιπα συναλλαγματικη αξια

και επειδη οι περισσοτεροι υδραυλικοι ειναι αντρες θα περασουν και καλα και θα δωθει ζωη στο επαγγελμα

50 χρονια μαυρη αγορα στην ΕΣΣΔ και στην κουβα ακομα να βαλετε μυαλο και ελπιζετε σε χαρυ ποτερ?

14 minutes ago, Retromaniac said:

Από επαγωγική σκέψη σκίζεις.

ειναι ασχολείται και οχι ασχολείτε 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dieksodo είπε

οκ φιλε εισαι πειστικος

Για πες λίγο να γελασω, τι θα γλυτώσεις με το να πληρωσεις τον υδραυλικό στο λογαριασμο της γυναικας του? Τι? Το ΦΠΑ? Μα 5 ποστ πριν δεν ειπες οτι το ΦΠΑ δεν προκαλεί φοροδιαφυγη? Κατι δεν μας λες καλα.... 

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, Herald said:

Ειναι πανακριβο το ασφαλιστικο τους. Στο λεω εκ πειρας, η κοπελα μου το πλερωνει μιας και είναι γερμανιδα. Το θέμα είναι ότι είναι ανταποδοτικο σε τετοιο βαθμό που ο κοσμος εκει ΘΕΛΕΙ να το πλερωνει. Ειδικα το συνταξιοδοτικο που ειναι αναλογικο του τρεχων μεσου μισθου ειναι όαση. 

Από το Χ ποσό που δίνεται ετησίως για συντάξεις στη Γερμανία πόσο % είναι από τις εισφορές και πόσο απο τους φόρους (δλδ επιχορήση γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν οι συντάξεις) ? Σε μας λίγο πάνω από το 50% είναι από φόρους.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από το Χ ποσό που δίνεται ετησίως για συντάξεις στη Γερμανία πόσο % είναι από τις εισφορές και πόσο απο τους φόρους (δλδ επιχορήση γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν οι συντάξεις) ? Σε μας λίγο πάνω από το 50% είναι από φόρους.

Και στη Γερμανια δεν βγαίνουν οι συνταξεις. Λογω αυξησης ορίων ζωής /γηρανσης του πληθυσμού σε 20 χρονια πανε για φαλιμεντο τα ταμεία εκει και ψαχνουν τωρα λύση. Θα ερθουν μεγαλες αλλαγες στο ασφαλιστικο και εκει. 

Βεβαια καμια σχεση με το εδω, εκει νομίζω, χωρις να ειμαι σιγουρος, τα ταμεια εχουν αυτονομο προϋπολογισμό. Θα την ρωτήσω και θα σου πω. 

Δημοσ.
26 minutes ago, Herald said:

Για πες λίγο να γελασω, τι θα γλυτώσεις με το να πληρωσεις τον υδραυλικό στο λογαριασμο της γυναικας του? Τι? Το ΦΠΑ? Μα 5 ποστ πριν δεν ειπες οτι το ΦΠΑ δεν προκαλεί φοροδιαφυγη? Κατι δεν μας λες καλα.... 

σωστο ειναι αυτο που λες

και ο φπα εχει σε καποιο βαθμο φοροδιαφυγη

αν εχεις κατι καλυτερο να προτεινεις ειμαστε ολο αυτια

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Thresh είπε

Και στη Γερμανία μόλις ενημερώθηκα, κοντά στο 50% των συντάξεων προέρχεται από φόρους, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Herald said:

Και στη Γερμανία μόλις ενημερώθηκα, κοντά στο 50% των συντάξεων προέρχεται από φόρους, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια

Αύξηση συντάξεων στη Γερμανία; | Οικονομία | DW | 06.11.2018

"Έτσι την επόμενη χρονιά στα ταμεία αναμένεται να μπουν περίπου 245 δις € σε εισφορές και 72 δις € σε φόρους. Το 2018 τα αντίστοιχα ποσά ήταν 236 δις € και 70 δις €."

Δεν μου φαίνεται για 50-50 αυτό.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, dieksodo είπε

σωστο ειναι αυτο που λες

και ο φπα εχει σε καποιο βαθμο φοροδιαφυγη

αν εχεις κατι καλυτερο να προτεινεις ειμαστε ολο αυτια

Aναλογικός φόρος επί του εισοδήματος σε όλους. Κατάργηση ΦΠΑ. 

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αύξηση συντάξεων στη Γερμανία; | Οικονομία | DW | 06.11.2018

"Έτσι την επόμενη χρονιά στα ταμεία αναμένεται να μπουν περίπου 245 δις € σε εισφορές και 72 δις € σε φόρους. Το 2018 τα αντίστοιχα ποσά ήταν 236 δις € και 70 δις €."

Δεν μου φαίνεται για 50-50 αυτό.

25-75 είναι περίπου. Δεν ξέρω, εγώ ότι μου μεταφέρανε σου λέω :P 

• Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, Herald said:

25-75 είναι περίπου. Δεν ξέρω, εγώ ότι μου μεταφέρανε σου λέω :P 

Αν λοιπόν εμείς συμπληρώναμε 25% αντί για 50%, δεν θα υπήρχε ΕΝΦΙΑ και θα μπορούσε να πέσει κι ο ΦΠΑ για πλάκα στο 20%.

Δημοσ.
6 minutes ago, Herald said:

και ετσι οποιος φοροδιαφευγει στη δηλωση του δεν θα πληρωνει καθολου φορο ουτε καν φπα 

ωραιος

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dieksodo είπε

και ετσι οποιος φοροδιαφευγει στη δηλωση του δεν θα πληρωνει καθολου φορο ουτε καν φπα 

ωραιος

Ενώ όποιος φοροδιαφεύγει τώρα πληρώνει φόρο και ΦΠΑ? Η δεν μας πειράζει τώρα?

Τεκμήρια επίσης ξέρεις τι είναι? Τα έχεις ακούσει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Herald είπε

Η κατάργηση του ΦΠΑ δεν πρόκειται να λύση κανένα πρόβλημα, χίλιες φορές μηδέν ΦΠΑ στα βασικά είδη και έναν 13-14% στα υπόλοιπα ώστε να μην “φεύγουν” με την φορολογική δήλωση το 30-35% του εισοδήματος αλλά το 15-20%…

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...