Dr_Pepper Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Είμαστε 6η. Εδώ λέει είμαστε 5η Έχω μια υποψία ότι είδες το ίδιο (γιατί αν κοιτάξεις κάτω τα κουτάκια είμαστε το 6ο κουτάκι αλλά αυτά ειναι απλά κουτάκια που μπήκαν κάτω αλλά και πάνω δεξιά επειδή δεν χωρούσαν στην χώρα, για να διαβάσεις δηλαδή πιο καθαρά) Σημαντικό ειναι ότι 2 απο τις 4 χώρες που έχουν μεγαλύτερο ΦΠΑ απο εμάς (1% παραπάνω και οι δύο αυτές) έχουν και μεγαλύτερο κατακεφαλήν ΑΕΠ (οι πολίτες βγάζουν περισσότερα χρήματα) οι άλλες δύο ειναι η Κροατία και η Ουγγαρία η Κροατία πάλι κατα 1% και η Ουγγαρία κατα 3% και οι δύο μπανανίες συνάδελφοι δηλαδή Και βασικά η κατάταξη ειναι ως εξής 1, Ουγγαρία 27% (GDP per capita 16k ευρώ) 2, Σουηδία 25% (GDP per capita 51K ευρώ) 3, Δανία 25% (GDP per capita 60K ευρώ) 4, Κροατία 25% (GDP per capita 16Κ ευρώ) 5η Ελλάδα 24% (GDP per capita 19K ευρώ) Αν βάλουμε τα ίδια ΦΠΑ σε μια θέση (δηλαδή Σουηδία, Δανία, Κροατία θέση νο 2 γιατί και οι τρείς έχουν το ίδιο ΦΠΑ 25% ) τότε είμαστε 3η στην κατάταξη. 1ή Ουγγαρία 27% 2ή Σουηδία/Δανία/Κροατία 25% 3η Ελλάδα 24% Και επίσης κάτι
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν δεν μειωθούν δαπάνες δεν αλλάζει κάτι. Όταν υπάρχει μεγάλο κράτος θα είναι αντίστοιχοι κι οι φόροι, έμμεσοι ή άμεσοι. Το πρόβλημα δεν είναι οι μεγάλοι φόροι, το πρόβλημα είναι οτι πληρώνουν μεγαλύτερο ποσοστό τα φτωχά στρώματα. Το ότι οι φόροι είναι υψηλοί είναι άλλο καπέλο.
AtiX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν μπέρδεψα τίποτα ,εσύ τα έχεις μπερδεμένα που νομίζεις ότι ο λογιστής που σου κάνει τις δηλώσεις ξέρει τι ΦΠΑ πληρώνεις σαν ιδιώτης. Που μπέρδεψα το φόρο εισόδηματος με το φόρο κατανάλωσης? Κάνε quote, αλλιώς απλά ψεύδεσαι για να σώσεις ότι απέμεινε. Τι σημασία έχει κάθε πόσο κάνω φορολογική δήλωση? Σου λέω ότι το κράτος δεν έχει έσοδα μια φόρα το χρόνο που κάνεις την δήλωση σου. ΟΛΟΙ οι μισθωτοί για παράδειγμα πληρώνουν τον φόρο τους μήνα μήνα μέσω των δηλώσεων ΦΜΥ, και όχι μια φορά το χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ελεύθερα επαγγελμάτα που έχουν 20% παρακράτηση στην πηγή (ΦΕΕ). Το ίδιο ισχύει για εισόδηματα από τόκους, δάνειο, συγκεκριμένες κατηγορίες μισθώσεων κλπα κλπα. Το 20% που μου γίνεται παρακράτηση σε κάθε τιμολόγιο πάει για ασφάλιση και σύνταξη? Ντάξει, εσύ είσαι ο σχετικός, εγώ που είναι το επάγγελμα μου δεν ξέρω. Ελα παππού να σου δείξω που το έχει η γιαγιά Δυστηχως μάλλον στην αγωνία σου να υποστηρίξεις το φανταστικό επιχείρημα ότι οι πλούσιοι πληρώνουν μόνο 1% τα έχεις κάνει τόσο κουλουβάχατα στο μυαλό σου που μπερδεύεις ακόμα και τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς… ελπιζω να μην πας πάλι σε παράδειγμα με μισθωτό με 25-30k ετήσιο μισθό γιατί ο μέσος όρος εκτός του δημοσίου μετά βίας περνάει το 10k καθαρά… ΥΓ: τώρα που το σκέφτομαι βέβαια θα μπορούσες να υποστηρίξεις ότι ένα με 100k-200k θα μπορούσε να είναι μισθωτός… ΥΓ2 ακόμα να καταλάβεις την διάφορα του φόρου εισοδήματος με τον φόρο κατανάλωσης… ΥΓ3: το ΦΜΥ δεν φτάνει ούτε για το επικουρικό των συντάξεων… ΥΓ4: τα περσινά έσοδα από τους φόρους στον τουρισμό, σχεδόν τρίμηνο, δώσανε μαξιλαράκι αρκετόν μηνών σε συντάξεις και μισθούς δημοσίου… Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από AtiX
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Δυστηχως μάλλον στην αγωνία σου να υποστηρίξεις το φανταστικό επιχείρημα ότι οι πλούσιοι πληρώνουν μόνο 1% τα έχεις κάνει τόσο κουλουβάχατα στο μυαλό σου που μπερδεύεις ακόμα και τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς… ελπιζω να μην πας πάλι σε παράδειγμα με μισθωτό με 25-30k ετήσιο μισθό γιατί ο μέσος όρος εκτός του δημοσίου μετά βίας περνάει το 10k καθαρά… ΥΓ: τώρα που το σκέφτομαι βέβαια θα μπορούσες να υποστηρίξεις ότι ένα με 100k-200k θα μπορούσε να είναι μισθωτός… ΥΓ2 ακόμα να καταλάβεις την διάφορα του φόρου εισοδήματος με τον φόρο κατανάλωσης… ΥΓ3: το ΦΜΥ δεν φτάνει ούτε για το επικουρικό των συντάξεων… Eντάξει αυτές οι επιθέσεις για να καλύψεις το κενό των επιχειρημάτων σου δεν περνάνε εδώ φίλε. Λογιστής είμαι, από σένα σίγουρα ξέρω καλύτερα. Το να λές σε κάποιον γενικά και αόριστα οτι μπέρδεψε κάτι χωρίς να το υποδείξεις δεν δουλεύει. Δεν μπέρδεψα τίποτα, εσύ τα έχεις κάνει αχταρμά. Το point είναι ότι όσο μεγαλύτερο εισόδημα έχεις τόσο λιγότερο φόρο πληρώνεις. Αν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πάνω στο πως ακριβώς αυτό είναι δίκαιο, ελεύθερα, αλλιώς προσπέρασε. Τα strawmans για να καλύψεις την άγνοια σου δεν περνάνε. ΥΓ1. Θα μου πείς συζητάω με κάποιον που νομίζει ότι ο λογιστής του τον παρακολουθεί και ξέρει τι ΦΠΑ πληρώνει Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από Herald
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 9 minutes ago, Herald said: Το πρόβλημα δεν είναι οι μεγάλοι φόροι, το πρόβλημα είναι οτι πληρώνουν μεγαλύτερο ποσοστό τα φτωχά στρώματα. Το ότι οι φόροι είναι υψηλοί είναι άλλο καπέλο. Και βέβαια είναι το πρόβλημα οι μεγάλοι φόροι. Αν δεν είχαμε τις δαπάνες που έχουμε και χαμηλότερο ΦΠΑ θα μπορούσαμε να έχουμε και χαμηλότερο φόρο εισοδήματος και πολύ λιγότερο ΕΝΦΙΑ.
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Thresh είπε Και βέβαια είναι το πρόβλημα οι μεγάλοι φόροι. Δηλαδή αν αύριο μειωθούν οι έμμεσοι φόροι στο μισό θα είναι ξαφνικά ok να πληρώνουν τα φτωχότερα στρώματα μεγαλύτερο ποσοστό φόρου? Διαφωνώ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Just now, Herald said: Δηλαδή αν αύριο μειωθούν οι έμμεσοι φόροι στο μισό θα είναι ξαφνικά ok να πληρώνουν τα φτωχότερα στρώματα μεγαλύτερο ποσοστό φόρου? Διαφωνώ. Δεν πρόκειται να γίνει ούτε αυτό, ούτε το άλλο που θα ήθελες, δεν βγαίνει το κράτος.
AtiX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Eντάξει αυτές οι επιθέσεις για να καλύψεις το κενό των επιχειρημάτων σου δεν περνάνε εδώ φίλε. Λογιστής είμαι, από σένα σίγουρα ξέρω καλύτερα. Το να λές σε κάποιον γενικά και αόριστα οτι μπέρδεψε κάτι χωρίς να το υποδείξεις δεν δουλεύει. Δεν μπέρδεψα τίποτα, εσύ τα έχεις κάνει αχταρμά. Το point είναι ότι όσο μεγαλύτερο εισόδημα έχεις τόσο λιγότερο φόρο πληρώνεις. Αν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πάνω στο πως ακριβώς αυτό είναι δίκαιο, ελεύθερα, αλλιώς προσπέρασε. Τα strawmans για να καλύψεις την άγνοια σου δεν περνάνε. Μα πως να επιχειρηματολογήσω σε κάτι που είναι λάθος από την αρχή… βρες μου ένα τρόπο να ξοδέψει κάποιος 200k σε έναν χρόνο… αν μου βρει τρόπο, θα δεις ότι ο φόρος αφού ξοδεύει αυξάνεται και φτάνει στα ποσοστά που έχουν και οι υπόλοιποι… αν δεν μου βρεις, έλα και πες μου γιατί κατηγορείς αυτούς που δεν μπορούν να ξοδέψουν ένα σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για να έχουμε εσένα να λέει ότι οι πλούσιου δεν ξοδεύουν… φιλε μου, σε παρακαλώ, ξανά λέω για πολλοστή φορά, άλλο ο φόρος εισοδήματος και άλλο ο φόρος κατανάλωσης… αν το καταλάβεις και δεν πουλάς μια τρελίτσα, μια ειρωνία, μια μαγκιά, τι καλά που θα συζητούσαμε…
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα πως να επιχειρηματολογήσω σε κάτι που είναι λάθος από την αρχή… βρες μου ένα τρόπο να ξοδέψει κάποιος 200k σε έναν χρόνο… αν μου βρει τρόπο, θα δεις ότι ο φόρος αφού ξοδεύει αυξάνεται και φτάνει στα ποσοστά που έχουν και οι υπόλοιποι… αν δεν μου βρεις, έλα και πες μου γιατί κατηγορείς αυτούς που δεν μπορούν να ξοδέψουν ένα σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για να έχουμε εσένα να λέει ότι οι πλούσιου δεν ξοδεύουν… φιλε μου, σε παρακαλώ, ξανά λέω για πολλοστή φορά, άλλο ο φόρος εισοδήματος και άλλο ο φόρος κατανάλωσης… αν το καταλάβεις και δεν πουλάς μια τρελίτσα, μια ειρωνία, μια μαγκιά, τι καλά που θα συζητούσαμε… Άρα η λύση στο "δεν μπορεί κάποιος να ξοδέψει 200k το χρόνο" είναι να πληρώνουν οι φτωχοί μεγαλύτερο ποσοστό από τους πλούσιους? Δεν κατηγόρησα κανέναν, γεγονότα ανέφερα. Που διάολο μπέρδεψα τον φόρο εισοδήματος με τον φόρο καταναλώσης? Το έγραψες 10 φορές, σε ρώτησα 10 φόρες, ακόμα δεν απάντησες. Αλλά τι να απαντήσεις, αφού νομίζεις έρχεται μαζί σου ο λογιστής στο σούπερ μάρκετ και παρακολουθεί τι ΦΠΑ πληρώνεις Εμείς είμαστε οι άσχετοι όμως ΥΓ1. Ενημερωτικά, και να ξοδεύει κάποιος 200k το χρόνο δεν πληρώνει το ίδιο ποσοστό σε έμμεσους φόρους όσα τα φτωχά στρώματα. Αν ήσουν γνώστης θα καταλαβαίνες από μόνος σου το γιατί. Αν θες να σου εξηγήσω ρώτα με, θα μπώ στον κόπο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από Herald 1
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 7 ώρες πριν, polaki είπε Ναι, γιατί το παίρνεις εκτός EU. Γνωστά είναι αυτά, δεν έχουν σχέση με το άρθρο. 23 ώρες πριν, oKoBoko είπε Δεν είναι τόσο γνωστά άλλες χώρες έχουν ένα σωρό παραμέτρους στις εισαγωγές εκτός ΕΕ ειδικά με ΗΠΑ και ΚΙΝΑ δεν είναι μανίκι δηλαδή το να αγοράσεις κάτι απο εκει απαραίτητα και μάλιστα πολλά προϊόντα λιανικής σε μικρές ποσότητες ενδέχεται να μην χρεωθούν καν κάτι παραπάνω. Εδώ αυτοκίνητο αν φέρεις απο χώρα της ΕΕ και πληρώνεις παπάδες και πετραχήλια Πχ για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο απο γαλλία και να το φέρεις γερμανία πληρώνεις το γερμανικό ΦΠΑ (19%) μόνο (όχι γαλλικό) + 10% κόμιστρα εισαγωγής . Απλά και όμορφα. Για να φέρεις ένα αυτοκίνητο απο ΕΕ στην ελλάδα πέρα απο επιστημονική ανάλυση http://www.klimantiris.gr/ektelonismosautokinitou.html που θα πρέπει να κάνεις όπως και να έχει θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής ειδικά αν ειναι ακριβό αυτοκίνητο. Υπάρχουν απαλλαγές απο δασμούς επίσης για βιβλία ηλεκτρονικά κτλ και πληρώνεις μόνο ΦΠΑ κτλ. Α και όλα γίνονται αυτόματα θυμάμαι μια φορά στην γερμανία πριν καμια δεκαετία είχα αγοράσει PS3 απο καναδά (ebay ) απλά μου ήρθε ένα link απο την ταχυδρομική πάτησα οκ πλήρωσα κάτι δεκάευρα αν θυμάμαι καλά (σε τιμή πχ γύρο στα 300 ευρώ) και την επόμενη μέρα ήρθε σπίτι. Σε εμας ότι έρθει τρώει το ίδιο ρεγάλο σχεδόν και κάνεις το λάθος να το φέρεις με ταχυδρομική άλλη εκτός ελτα τρως καμια 100-400 ευρώ φέσι ανάλογα πως θα τους την έρθει.
AtiX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Άρα η λύση στο "δεν μπορεί κάποιος να ξοδέψει 200k το χρόνο" είναι να πληρώνουν οι φτωχοί μεγαλύτερο ποσοστό από τους πλούσιους? Δεν κατηγόρησα κανέναν, γεγονότα ανέφερα. Που διάολο μπέρδεψα τον φόρο εισοδήματος με τον φόρο καταναλώσης? Το έγραψες 10 φορές, σε ρώτησα 10 φόρες, ακόμα δεν απάντησες. Αλλά τι να απαντήσεις, αφού νομίζεις έρχεται μαζί σου ο λογιστής στο σούπερ μάρκετ και παρακολουθεί τι ΦΠΑ πληρώνεις Εμείς είμαστε οι άσχετοι όμως Άλλο ένα λάθος… είτε φτωχοί είτε πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν ακριβώς τους ίδιους φόρους με αυτούς που καταναλώνουν… και αυτό είναι το μόνο δίκαιο αν εγώ αγόρασα προϊόντα 1000 ευρώ και ο φόρος είναι 200, είτε βγάζω 10.000, είτε βγάζω 1.000.000 ο φόρος που θα πληρώσω είναι 200!!!!!!!!! πολλα λάθη κανείς για λογιστής!!!!
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Άλλο ένα λάθος… είτε φτωχοί είτε πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν ακριβώς τους ίδιους φόρους με αυτούς που καταναλώνουν… και αυτό είναι το μόνο δίκαιο αν εγώ αγόρασα προϊόντα 1000 ευρώ και ο φόρος είναι 200, είτε βγάζω 10.000, είτε βγάζω 1.000.000 ο φόρος που θα πληρώσω είναι 200!!!!!!!!! πολλα λάθη κανείς για λογιστής!!!! Καλά δεν έχει νόημα, λες και μιλάω με 5χρόνο Το ότι δεν είναι δίκαιο να πληρώνουν οι φτωχοί μεγαλύτερο ποσοστό σε φόρους είναι "λάθος" γιατί το είπες εσύ, η αυτού μεγαλείοτης Και αφού πρέπει να πληρώνουν όλοι ακριβώς τους ίδιους φόρους που καταναλώνουν, να καταργήσουμε και τον φόρο εισοδήματος. Η έστω να τον εξισώσουμε. 20% για όλους. Είτε βγάζεις 3 δις είτε βγάζεις 3 ευρώ, 20%. 1
Retromaniac Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Άλλο ένα λάθος… είτε φτωχοί είτε πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν ακριβώς τους ίδιους φόρους με αυτούς που καταναλώνουν… και αυτό είναι το μόνο δίκαιο αν εγώ αγόρασα προϊόντα 1000 ευρώ και ο φόρος είναι 200, είτε βγάζω 10.000, είτε βγάζω 1.000.000 ο φόρος που θα πληρώσω είναι 200!!!!!!!!! πολλα λάθη κανείς για λογιστής!!!! Ρε συ atix πραγματικά μην το συνεχίζεις γιατί εκτός απο λογιστική σκοτώνεις και τα μαθηματικά. Λέμε ότι το ΦΠΑ είναι οριζόντιος φόρος και άδικος για τον φτωχό, όχι γιατί σε απόλυτα ποσά είναι διαφορετικό, αλλά γιατί σαν ποσοστό επι του εισοδήματος είναι πολύ μεγαλύτερος. Πχ αν κάποιος με 10.000 εισοδημα πληρώσει 2000 σε ΦΠΑ για αγορές είναι το 20% του εισοδήματος. Αν ένας με 1.000.000 πληρώσει 2000 σε αγορές για ΦΠΑ, είναι το 0.2% του εισοδηματός του. Δηλαδή για τις ίδιες αγορές ο ένας θα πληρώσει το 20% του εισοδηματός του και ο άλλος θα πληρώσει το 0.2%. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είναι άδικο;
Herald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Ρε συ atix πραγματικά μην το συνεχίζεις γιατί εκτός απο λογιστική σκοτώνεις και τα μαθηματικά. Λέμε ότι το ΦΠΑ είναι οριζόντιος φόρος και άδικος για τον φτωχό, όχι γιατί σε απόλυτα ποσά είναι διαφορετικό, αλλά γιατί σαν ποσοστό επι του εισοδήματος είναι πολύ μεγαλύτερος. Πχ αν κάποιος με 10.000 εισοδημα πληρώσει 2000 σε ΦΠΑ για αγορές είναι το 20% του εισοδήματος. Αν ένας με 1.000.000 πληρώσει 2000 σε αγορές για ΦΠΑ, είναι το 0.2% του εισοδηματός του. Δηλαδή για τις ίδιες αγορές ο ένας θα πληρώσει το 20% του εισοδηματός του και ο άλλος θα πληρώσει το 0.2%. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είναι άδικο; Δεν ξέρουν οι λογιστές ρε, είναι άσχετοι. Τον atix να ρωτήσεις να στα πεί καλύτερα. Έχει λογιστή μαζί του στο σούπερ μάρκετ και κρατάει τεφτέρι πόσο ΦΠΑ πληρώνει. Δηλαδή και πετάει αρλούμπες, και σου λέει ξεστραβώσου
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 3 minutes ago, Retromaniac said: Αν ένας με 1.000.000 πληρώσει 2000 σε αγορές για ΦΠΑ, είναι το 0.2% του εισοδηματός του. Δηλαδή για τις ίδιες αγορές ο ένας θα πληρώσει το 20% του εισοδηματός του και ο άλλος θα πληρώσει το 0.2%. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είναι άδικο; Ναι αλλά δεν θα κάνει μόνο αγορές που θα αποφέρουν μονο 2000 ευρώ ΦΠΑ αυτός με το 1 μύριο εισόδημα. 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα