Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ξέρεις ότι έχεις απλουστεύσει τόσο πολύ το μοντέλο υπολογισμού σου, που άνετα θα έβγαζες ότι πετάει κιόλας… 

ΥΓ: προσωπικά γνωρίζω 6-7 άτομα που βγάζουν κάθε χρόνο γύρο στα 25k-28k… ο δικός μου που είναι και λογιστής τους  κάτι παραπάνω θα ξέρει για το ΦΠΑ που πληρώνουν και αυτός ο φόρος σίγουρα δεν είναι 1%, για την ιστορία αν ήταν ηλικία θα ψήφιζε…

O λογιστης τους πως θα ξερει ποσο φπα πληρωνουν? Παει μαζι τους στο σουπερ μαρκετ και στο περίπτερο? 😂

Το 25 και 28k που λες ανηκει στους μικρομεσαίους. Σε αυτούς δηλαδη που επβαρυνονται αδικα. Και εσυ κοντα στο 20% κατεληξες, συμφωνουμε. Αυτος που βγαζει 300 και 400 k το χρόνο πόσο φπα πληρώνει ως ποσοστο του εισοδηματος του? Δεν καταλαβαίνεις οτι οσο χαμηλότερο το εισοδημα σου τοσο μεγαλύτερο το ποσοστό που πληρώνεις σε εμμεσους φορους? 

• Απαντ. 448
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν κατάλαβα σε τί θες να απαντήσω. 

Αναφέρομαι στην προστασία του ΕΓΧΩΡΙΟΥ εμπορίου, όπου ΕΓΧΩΡΙΟ = Ευρ. Ενωση στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ. 

Πολύ καλά κάνει η ΕΕ και καθορίζει το ποιος θα παράγει τί, με βάση το comparative advantage. Σε επιδοτεί, αλλά εσύ τα τρως στα σουβλάκια μια ζωή. Άρα όχι μόνο κανείς κακό στη μοίρα σου ως Ελλάδα, αλλά και στην Ευρ,. Ένωση γιατί μία δουλειά σου είπε να κάνεις να εξάγεις στο Εξωτερικό (non-EU) και σε επιδότησε κιόλας για αυτό, και εσύ έτρεχες με τις Ρωσίδες στο Cayenne. 

Ναι ή όχι?

Πρώτα λες ότι οι δασμοί είναι καλοί γιατί προστατεύουν την εγχώρια παραγωγή. Δηλαδή το συμφέρον του εκάστοτε Έθνους-Κράτους.

Μετά λες ότι και η Ε.Ε., που ουσιαστικά καταργεί τα εμπόδια ελεύθερου εμπορίου(όπως οι δασμοί) για τα μέλη της, είναι καλή γιατί είναι "Χώρα". Άσχετα αν αποτελείται από κράτη με αντικρουόμενα συμφέροντα. Προς το παρόν πολιτική και στρατιωτική ένωση δεν είμαστε.

Τέλος λες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι επιδοτήσεις είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Όχι για να δημιουργήσουν σχέσεις εξάρτησεις ή να διαλύσουν κλάδους.

Σε καλώ να ψάξεις να βρεις και να παραθέσεις εδώ μέσα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τη Γερμανία και τους συμμάχους της. Τις χώρες του Βορρά. Που ήταν το εμπορικό ισοζύγιο(ειδικά πριν το ευρώ) και που έφτασε με υπέρογκο έλλειμμα υπέρ ποίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ξέρεις ότι έχεις απλουστεύσει τόσο πολύ το μοντέλο υπολογισμού σου, που άνετα θα έβγαζες ότι πετάει κιόλας… 

ΥΓ: προσωπικά γνωρίζω 6-7 άτομα που βγάζουν κάθε χρόνο γύρο στα 25k-28k… ο δικός μου που είναι και λογιστής τους  κάτι παραπάνω θα ξέρει για το ΦΠΑ που πληρώνουν και αυτός ο φόρος σίγουρα δεν είναι 1%, για την ιστορία αν ήταν ηλικία θα ψήφιζε…

Μιλάει για το πόσο % πληρώνει σε έμμεσους φόρους όχι σε φόρο εισοδήματος. Και είναι ακριβώς έτσι. Ο φτωχός πληρώνει πολλαπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον πλούσιο γιατί η φορολογία είναι οριζόντια. Και το point του είναι πολύ σωστό. Καλύτερα 3000 παραπάνω το χρόνο φορολογία σε αυτούς που έχουν αγγίξει να ικανοποιητικό εισόδημα (πχ 25000 μεικτά) πάρα ΦΠΑ σε όλους. Γιατί τότε όλα θα είναι αναλογικά. Και το λέω ανήκοντας σε αυτούς που έχουν μεγάλο εισόδημα.

Αλλά τα λεφτά τα επιπλέον που θα δίνω αναλογικά και εγώ, θα τα γλιτώνω από το ΦΠΑ. Το κράτος δεν θα χάνει και οι πιο χαμηλομισθωτοι δεν θα πληρώνουν φόρο για τους πλούσιους

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

O λογιστης τους πως θα ξερει ποσο φπα πληρωνουν? Παει μαζι τους στο σουπερ μαρκετ και στο περίπτερο? 😂

Το 25 και 28k που λες ανηκει στους μικρομεσαίους. Σε αυτούς δηλαδη που επβαρυνονται αδικα. Και εσυ κοντα στο 20% κατεληξες, συμφωνουμε. Αυτος που βγαζει 300 και 400 k το χρόνο πόσο φπα πληρώνει ως ποσοστο του εισοδηματος του? Δεν καταλαβαίνεις οτι οσο χαμηλότερο το εισοδημα σου τοσο μεγαλύτερο το ποσοστό που πληρώνεις σε εμμεσους φορους? 

Στην αρχή νόμιζα ότι το έγραψες κατά λάθος, μετά λέω το κατάλαβε και πάει να το σώσει, πλέον είμαι σίγουρος ότι ζεις σε ένα παράλληλο κόσμο που πιστεύεις ότι όλοι οι συνάνθρωποι σου βγάζουν 400k τον χρόνο… 

Για την ιστορία, ναι αυτοί έχουν μια σχετική δυσκολία ώστε να ξοδέψουν 400.000 κάθε χρόνο, πόσα αμάξια, ρούχα, κότερα, κινητά, φορητούς, φαγητά, μηχανές να αγοράσουν και πόσες φορές την ημέρα να πάνε σούπερ μάρκετ… όχι τίποτα άλλο ακόμα δεν κατάλαβα πως τόσο πολυπληθής ομάδα και κρύβεται μια χαρά… 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Retromaniac said:

Καλύτερα 3000 παραπάνω το χρόνο φορολογία σε αυτούς που έχουν αγγίξει να ικανοποιητικό εισόδημα (πχ 25000 μεικτά) πάρα ΦΠΑ σε όλους. Γιατί τότε όλα θα είναι αναλογικά.

Δεν πρόκειται να φτάσουν τα 3000 παραπάνω (ναι ξέρω random number). Σκέψου μόνο πόσοι είναι με μαύρα ή τουρίστες κτλπ που δεν φορολογούνται αλλά τσοντάρουν στα έσοδα λόγω του ΦΠΑ. 

Το 2019 ήταν 16κατι τα έσοδα από φόρο εισοδήματος και 29κατι δις τα έσοδα από ΦΠΑ σε προϊόντα κι υπηρεσίες. Καλή τύχη να καλύψεις τα 13-14 δις διαφορά που θα μεγαλώσει μια και πολλοί θα αλλάξουν τακτική στο τι θα δηλώνουν καθώς και το πόσες επιχειρήσεις θα μείνουν στη χώρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μιλάει για το πόσο % πληρώνει σε έμμεσους φόρους όχι σε φόρο εισοδήματος. Και είναι ακριβώς έτσι. Ο φτωχός πληρώνει πολλαπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον πλούσιο γιατί η φορολογία είναι οριζόντια. Και το point του είναι πολύ σωστό. Καλύτερα 3000 παραπάνω το χρόνο φορολογία σε αυτούς που έχουν αγγίξει να ικανοποιητικό εισόδημα (πχ 25000 μεικτά) πάρα ΦΠΑ σε όλους. Γιατί τότε όλα θα είναι αναλογικά. Και το λέω ανήκοντας σε αυτούς που έχουν μεγάλο εισόδημα.

Ξανα λέω δεν θα μπορούσε να μετάβουνε σε κατάργηση των άμεσων φόρων μιας και έτσι θα περίμενε το κράτος μια φορά το χρόνο και σε δόσεις για να εισπράξει τους φόρους, άσε τα κανόνια, άσε τους δεν πληρώνω, άσε τώρα δεν έχω βάλε τόκους 20% και σε μια πενταετία θα τα κάνω σε 100 δόσεις… 

ταυτόχρονα οι μισθοί στο δημόσιο και οι συντάξεις τρέχουν κανονικά κάθε μήνα…

ΥΓ: με τον τουρισμό τι θα κανείς?

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Στην αρχή νόμιζα ότι το έγραψες κατά λάθος, μετά λέω το κατάλαβε και πάει να το σώσει, πλέον είμαι σίγουρος ότι ζεις σε ένα παράλληλο κόσμο που πιστεύεις ότι όλοι οι συνάνθρωποι σου βγάζουν 400k τον χρόνο… 

Για την ιστορία, ναι αυτοί έχουν μια σχετική δυσκολία ώστε να ξοδέψουν 400.000 κάθε χρόνο, πόσα αμάξια, ρούχα, κότερα, κινητά, φορητούς, φαγητά, μηχανές να αγοράσουν και πόσες φορές την ημέρα να πάνε σούπερ μάρκετ… όχι τίποτα άλλο ακόμα δεν κατάλαβα πως τόσο πολυπληθής ομάδα και κρύβεται μια χαρά… 

Τι να σωσω δεν καταλαβα. Τι σημασια εχει ποσοι ειναι (παρα πολλοι, εχω 10αδες πελατες), σημασια εχει οτι πληρώνουν λιγοτερους εμμεσους φορους απο εσενα. Το 400 σαν παραδειγμα το εφερα, το οτι κολλησες εκει και οχι στην ουσια μου κανει εντυπωση. Δεν εχει σημασια το νουμερο, αυτος που βγαζει 50k πληρώνει λιγοτερους εμμεσους φορους απο αυτον που βγαζει 25 και αυτος πληρωνει λιγοτερους απο αυτον που βγαζει 5.

Δηλαδη αν ο φορος εισοδηματος ηταν 5% για τους πλουσιους και 80% για τους φτωχους παλι τα ιδια θα εγραφες? "ε καλα δεν πειραζει αφου ειναι λιγοι οι πλούσιοι"

Το point ειναι απλο. Οσο μικροτερο το εισοδημα σου τοσο μεγαλυτερο ποσοστο πληρωνεις σε εμμεσους φόρους. Εξορισμου παραλογο. Τα υπολοιπα που γράφεις ειναι για να το σωσεις (για να χρησιμοποιήσω και την επιχειρηματολογια σου) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα εκαναν αλλα θα επρεπε να εφαρμοστει και ενας ενιαιος φορος ΦΠΑ για ολη την Ευρωπαικη ενωση για να ειμαστε πιο δικαια !! το λεω αυτο γιατι εχει εταιριες εδω στην Ελλαδα  πολυεθνικες θα το εισαγουν πχ στην Γερμανια που εχει 19% !! Αρα η διαφορα ειναι 5% θα το φερνει στην Ελλαδα και εσυ σαν καταναλωτης θα πληρωνεις παλι τα σπασμενα !! Η γερμανια απο 1 Ιουλιου και για 6 μηνες κατεβαζει το ΦΠΑ απο 19% σε 16 % και απο 7% στο 5 % για την τονοση της αγορας !! Εδω παντος μπορει να σκεφτοντια να τον πανε στο 30% για να μην κυκλοφορει οθτε κουνουπι !! https://www.dw.com/el/γερμανία-η-μείωση-φπα-πυροδοτεί-πόλεμο-τιμών/a-53954701

Επεξ/σία από kostafunk
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ξανα λέω δεν θα μπορούσε να μετάβουνε σε κατάργηση των άμεσων φόρων μιας και έτσι θα περίμενε το κράτος μια φορά το χρόνο και σε δόσεις για να εισπράξει τους φόρους, άσε τα κανόνια, άσε τους δεν πληρώνω, άσε τώρα δεν έχω βάλε τόκους 20% και σε μια πενταετία θα τα κάνω σε 100 δόσεις… 

ΥΓ: με τον τουρισμό τι θα κανείς?

Δεν ισχύουν αυτα που γράφεις. Προφανώς δεν εχεις σχέση με το φορολογικο, κανενα προβλημα, αλλα 2 σελίδες πριν μας την ελεγες οτι εμεις δεν εχουμε ιδεα. Η πλειονοτητα των φορων εισοδήματος πληρωνεται μηνιαια με κατευθείαν παρακράτηση απο την πηγη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι να σωσω δεν καταλαβα. Τι σημασια εχει ποσοι ειναι (παρα πολλοι, εχω 10αδες πελατες), σημασια εχει οτι πληρώνουν λιγοτερους εμμεσους φορους απο εσενα. Το 400 σαν παραδειγμα το εφερα, το οτι κολλησες εκει και οχι στην ουσια μου κανει εντυπωση. Δεν εχει σημασια το νουμερο, αυτος που βγαζει 50k πληρώνει λιγοτερους εμμεσους φορους απο αυτον που βγαζει 25 και αυτος πληρωνει λιγοτερους απο αυτον που βγαζει 5.

Δηλαδη αν ο φορος εισοδηματος ηταν 5% για τους πλουσιους και 80% για τους φτωχους παλι τα ιδια θα εγραφες? "ε καλα δεν πειραζει αφου ειναι λιγοι οι πλούσιοι"

Το point ειναι απλο. Οσο μικροτερο το εισοδημα σου τοσο μεγαλυτερο ποσοστο πληρωνεις σε εμμεσους φόρους. Εξορισμου παραλογο. Τα υπολοιπα που γράφεις ειναι για να το σωσεις (για να χρησιμοποιήσω και την επιχειρηματολογια σου) 

Δεύτερο λάθος μου που βασίστηκα στο ότι διάβασες τα link και κατάλαβες τι σημαίνει φόρος κατανάλωσης… 

πραγματικά το να μπερδεύεις τον φόρο εσόδων με τον φόρο κατανάλωσης δεν το περίμενα ούτε από μαθητή γυμνασίου…

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ισχύουν αυτα που γράφεις. Προφανώς δεν εχεις σχέση με το φορολογικο, κανενα προβλημα, αλλα 2 σελίδες πριν μας την ελεγες οτι εμεις δεν εχουμε ιδεα. Η πλειονοτητα των φορων εισοδήματος πληρωνεται μηνιαια με κατευθείαν παρακράτηση απο την πηγη. 

Κάθε πότε κανείς φορολογική δηλώσει??? Το ποσό που σου κάνουν κρατήσεις εμπεριέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που αναφαίρετε στον φόρο ως εισόδημα και το μεγαλύτερο μέρος είναι για ασφάλιση και σύνταξη…

ξανα λέω διαβάστε, ρωτήστε και μετά μιλήστε…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεύτερο λάθος μου που βασίστηκα στο ότι διάβασες τα link και κατάλαβες τι σημαίνει φόρος κατανάλωσης… 

πραγματικά το να μπερδεύεις τον φόρο εσόδων με τον φόρο κατανάλωσης δεν το περίμενα ούτε από μαθητή γυμνασίου…

Κάθε πότε κανείς φορολογική δηλώσει??? Το ποσό που σου κάνουν κρατήσεις εμπεριέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που αναφαίρετε στον φόρο ως εισόδημα και το μεγαλύτερο μέρος είναι για ασφάλιση και σύνταξη…

ξανα λέω διαβάστε, ρωτήστε και μετά μιλήστε…

Δεν μπέρδεψα τίποτα ,εσύ τα έχεις μπερδεμένα που νομίζεις ότι ο λογιστής που σου κάνει τις δηλώσεις ξέρει τι ΦΠΑ πληρώνεις σαν ιδιώτης. Που μπέρδεψα το φόρο εισόδηματος με το φόρο κατανάλωσης? Κάνε quote, αλλιώς απλά ψεύδεσαι για να σώσεις ότι απέμεινε. 

Τι σημασία έχει κάθε πόσο κάνω φορολογική δήλωση? Σου λέω ότι το κράτος δεν έχει έσοδα μια φόρα το χρόνο που κάνεις την δήλωση σου. ΟΛΟΙ οι μισθωτοί για παράδειγμα πληρώνουν τον φόρο τους μήνα μήνα μέσω των δηλώσεων ΦΜΥ, και όχι μια φορά το χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ελεύθερα επαγγελμάτα που έχουν 20% παρακράτηση στην πηγή (ΦΕΕ). Το ίδιο ισχύει για εισόδηματα από τόκους, δάνειο, συγκεκριμένες κατηγορίες μισθώσεων κλπα κλπα. 

Το 20% που μου γίνεται παρακράτηση σε κάθε τιμολόγιο πάει για ασφάλιση και σύνταξη? :P Ντάξει, εσύ είσαι ο σχετικός, εγώ που είναι το επάγγελμα μου δεν ξέρω. Ελα παππού να σου δείξω που το έχει η γιαγιά

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν πρόκειται να φτάσουν τα 3000 παραπάνω (ναι ξέρω random number). Σκέψου μόνο πόσοι είναι με μαύρα ή τουρίστες κτλπ που δεν φορολογούνται αλλά τσοντάρουν στα έσοδα λόγω του ΦΠΑ. 

Το 2019 ήταν 16κατι τα έσοδα από φόρο εισοδήματος και 29κατι δις τα έσοδα από ΦΠΑ σε προϊόντα κι υπηρεσίες. Καλή τύχη να καλύψεις τα 13-14 δις διαφορά που θα μεγαλώσει μια και πολλοί θα αλλάξουν τακτική στο τι θα δηλώνουν καθώς και το πόσες επιχειρήσεις θα μείνουν στη χώρα.

Μα οι τουριστες φορολογούνται μέσα από το εισόδημα των επιχειρήσεων. Γιατί τώρα που δεν κόβουν αποδείξεις οι μαγαζάτορες πως φορολογούνται; Η ανικανότητα να φορολογηθούν όλοι σωστά και στο μέτρο που τους αναλογεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώνουν πάντα οι πιο φτωχοί. Εξάλλου δεν λέει κανείς να αλλάξουν όλα από την μία μέρα στην άλλη αλλά οι αλλαγές που βλέπουμε είναι προς το χειρότερο αντι να είναι προς το καλύτερο. Δηλαδή στο να πληρώνουν οι φτωχοί λιγότερα και οι πλούσιοι περισσότερα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Συμφωνώ σε όλα, έγραψα και πρίν τα ίδια, αλλά η λύση στην φοροδιαφυγή δεν μπορεί να είναι "θα φορολογήσουμε τους φτωχούς!!!" :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick_corobos είπε

Δεν ειναι θεμα λιτοτερης ζωης μονο, ειναι και θεμα οτι στην ΕΕ (EU-SSR) τους αρεσει ο ελεγχος και η πειθαρχια. Σου λεει θα ανακυκλωσεις εσυ αλλιως προστιμο, αλλα ολα στον ιδιο καδο πανε ουσιαστικα. Τους αρεσει να σε κανουν οτι θελουν οποτε το θελουν. Ειδες η αμαζον στην αγγλια, καινουργια ηλεκτρονικα τα εκανε σκονη και τα εθαβε σε land fields. Εσυ ομως πρεπει να ανακυκλωνεις αλλιως ...

στη δυση επικρατησε κανουμε 1 η μαξ 2 παιδια, αν δουλευουμε 2

οποτε φοροι 40% παλευονται

αν ενας ζει στο ενοικιο καλα 40,

αδειασαν τα σχολεια,

τωρα φπα κ ελεγχος μεχρι κ σε θηκες κινητων

βαλε κ φορο ενφια στα ακινητα,

βαλε ηλεκτρικο αμαξι,

βαλε αυξηση κ ελεγχο ενοικιων

βρηκαμε στοχους ζωης

1 ώρα πριν, nick_corobos είπε

Δεν ειναι θεμα λιτοτερης ζωης μονο, ειναι και θεμα οτι στην ΕΕ (EU-SSR) τους αρεσει ο ελεγχος και η πειθαρχια. Σου λεει θα ανακυκλωσεις εσυ αλλιως προστιμο, αλλα ολα στον ιδιο καδο πανε ουσιαστικα. Τους αρεσει να σε κανουν οτι θελουν οποτε το θελουν. Ειδες η αμαζον στην αγγλια, καινουργια ηλεκτρονικα τα εκανε σκονη και τα εθαβε σε land fields. Εσυ ομως πρεπει να ανακυκλωνεις αλλιως ...

στη δυση επικρατησε κανουμε 1 η μαξ 2 παιδια, αν δουλευουμε 2

οποτε φοροι 40% παλευονται

αν ενας ζει στο ενοικιο καλα 40,

αδειασαν τα σχολεια,

τωρα φπα κ ελεγχος μεχρι κ σε θηκες κινητων

βαλε κ φορο ενφια στα ακινητα,

βαλε ηλεκτρικο αμαξι,

βαλε αυξηση κ ελεγχο ενοικιων

βρηκαμε στοχους ζωης

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Herald said:

Συμφωνώ σε όλα, έγραψα και πρίν τα ίδια, αλλά η λύση στην φοροδιαφυγή δεν μπορεί να είναι "θα φορολογήσουμε τους φτωχούς!!!" :P 

Αν δεν μειωθούν δαπάνες δεν αλλάζει κάτι. Όταν υπάρχει μεγάλο κράτος θα είναι αντίστοιχοι κι οι φόροι, έμμεσοι ή άμεσοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...