Προς το περιεχόμενο

Android TV Sony KD-65XH9096 δεν στελνει Dolby Atmos στον ενισχυτη Denon AVR-X2700H

pakontal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια τηλεόραση Android TV Sony KD-65XH9096 συνδεδεμένη με τον ενισχυτή Denon AVR-X2700H. Οι συσκευές είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους στις θύρες eARC.

Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν Dolby Atmos. Όμως παρά τις όποιες προσπάθειες (Αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις ήχου στην τηλεόραση ή στον ενισχυτή) δεν έχω καταφέρει να περάσω Dolby Atmos στον ενισχυτή. (Π.χ. παίζοντας μια ταινία στο Netflix με Dolby Atmos, ο ενισχυτής δείχνει μόνο Dolby Digital ή Dolby digital Plus.)

H Sony δίνει οδηγίες για τη σωστή συνδεσμόλογία (https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00194917) χωρίς όμως να έχει επιτυχία στην περίπτωσή μου.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να βοηθήσει μιας και οι γνώσεις μου στα Ηome Cinema δεν είναι πολύ προχωρημένες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, pakontal είπε

Έχω μια τηλεόραση Android TV Sony KD-65XH9096 συνδεδεμένη με τον ενισχυτή Denon AVR-X2700H. Οι συσκευές είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους στις θύρες eARC.

Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν Dolby Atmos. Όμως παρά τις όποιες προσπάθειες (Αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις ήχου στην τηλεόραση ή στον ενισχυτή) δεν έχω καταφέρει να περάσω Dolby Atmos στον ενισχυτή. (Π.χ. παίζοντας μια ταινία στο Netflix με Dolby Atmos, ο ενισχυτής δείχνει μόνο Dolby Digital ή Dolby digital Plus.)

H Sony δίνει οδηγίες για τη σωστή συνδεσμόλογία (https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00194917) χωρίς όμως να έχει επιτυχία στην περίπτωσή μου.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να βοηθήσει μιας και οι γνώσεις μου στα Ηome Cinema δεν είναι πολύ προχωρημένες;

Για αρχή κάνε ένα firmware upgrade αν δεν έχεις το τελευταίο (v6.0466) και δοκίμασε πάλι.

Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δυο...

@Dark_Nightfall Την 6.0466 φοραει...
@nakata1954 δοκιμασα και το enhanced και το enhanced dolby vision που μου εδινε επιλογη στην hdmi 3 (arc/earc) με το ιδιο αποτελεσμα...

καμια αλλη σκεψη??

14 λεπτά πριν, pakontal είπε

Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δυο...

@Dark_Nightfall Την 6.0466 φοραει...
@nakata1954 δοκιμασα και το enhanced και το enhanced dolby vision που μου εδινε επιλογη στην hdmi 3 (arc/earc) με το ιδιο αποτελεσμα...

καμια αλλη σκεψη??

Τι καλώδιο χρησιμοποιείς hdmi 2.1 ;

19 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Πίσω στον ενισχυτή στο output έχει HDMI έξοδο συγκεκριμένη για eARC , φαντάζομαι εκεί συνδέθηκε το καλώδιο.

Ναι... Εκεί... Και στην αντίστοιχη eARC της τηλεόρασης....

2 λεπτά πριν, pakontal είπε

Ναι... Εκεί... Και στην αντίστοιχη eARC της τηλεόρασης....

Το harware είναι εντάξει , δεν υπάρχει κάτι που γίνεται λάθος το μόνο που μένει είναι οι ρυθμίσεις , θέλει ψάξιμο δηλαδή , στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης υπάρχει επιλογή HDMI eARC για enable disable auto ; η θα είναι θέμα ρυθμίσεων η κάποια ασυμβατότητα με την τηλεόραση , υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής του ενισχυτή με κάποια LG η αντίστοιχη κάποια άλλη τηλεόραση ; το λέω διότι δεν βλέπω κάποιο βιντεάκι με τον ενισχυτή αυτόν και Sony τηλεόραση , ότι δοκιμές έχουν κάνει διάφοροι για το HDMI eARC ήταν σε συνδυασμό με άλλη τηλεόραση.

Πάντως δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο HDMI 2.1.

Στις 2/7/2021 στις 1:17 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Το harware είναι εντάξει , δεν υπάρχει κάτι που γίνεται λάθος το μόνο που μένει είναι οι ρυθμίσεις , θέλει ψάξιμο δηλαδή , στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης υπάρχει επιλογή HDMI eARC για enable disable auto ; η θα είναι θέμα ρυθμίσεων η κάποια ασυμβατότητα με την τηλεόραση , υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής του ενισχυτή με κάποια LG η αντίστοιχη κάποια άλλη τηλεόραση ; το λέω διότι δεν βλέπω κάποιο βιντεάκι με τον ενισχυτή αυτόν και Sony τηλεόραση , ότι δοκιμές έχουν κάνει διάφοροι για το HDMI eARC ήταν σε συνδυασμό με άλλη τηλεόραση.

Πάντως δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο HDMI 2.1.

Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για να το τσεκάρω σε LG. Νομίζω οτι πιο κοντινό video στα μοντέλα μου, είναι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=T0JoLnSVV98

Μίλησα και με την τεχνική εξυπηρέτηση της DENON στην Ελλάδα και στο μόνο που καταλήξαμε είναι ότι πιθανότατα να φταίει το καλώδιο.

Θα δοκιμάσω ένα καλώδιο της Audioquest και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικατέστησα τελικά το καλώδιο με το Audioquest Pearl 48 HDMI 2.1 χωρίς καμία διαφορά. Με το νέο καλώδιο ξαναδοκίμασα τις ρυθμίσεις σε ενισχυτή και τηλεόραση, πάλι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγκατέστησα το app της Apple TV και αναπαρήγαγα από εκεί μια ταινία με Dolby Atmos, και ανέλπιστα ο ενισχυτής το αναγνώρισε. Δοκιμάζω και το παλιό καλώδιο και πάλι ο ενισχυτής αναγνώρισε Dolby Atmos.

Επομένως το πρόβλημα είναι στο Netflix (?)

Βέβαια το Netflix είναι πλήρως ενημερωμένο... αλλά Dolby Atmos δεν στέλνει...

Any thoughts??

Επεξ/σία από pakontal

21 ώρες πριν, pakontal είπε

Αντικατέστησα τελικά το καλώδιο με το Audioquest Pearl 48 HDMI 2.1 χωρίς καμία διαφορά. Με το νέο καλώδιο ξαναδοκίμασα τις ρυθμίσεις σε ενισχυτή και τηλεόραση, πάλι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγκατέστησα το app της Apple TV και αναπαρήγαγα από εκεί μια ταινία με Dolby Atmos, και ανέλπιστα ο ενισχυτής το αναγνώρισε. Δοκιμάζω και το παλιό καλώδιο και πάλι ο ενισχυτής αναγνώρισε Dolby Atmos.

Επομένως το πρόβλημα είναι στο Netflix (?)

Βέβαια το Netflix είναι πλήρως ενημερωμένο... αλλά Dolby Atmos δεν στέλνει...

Any thoughts??

δανεισου ενα android tv box για να τσεκαρεις το netflix από εκει.. αν παιξει εκει, τοτε φταιει η εγκατεστημενη εφαρμογη στην τηλεοραση. θα κοιτουσα επισης να κατεβασω καποια αλλη εκδοση εκτος store μπας κ λυσει το προβλημα.

Κατεβασε μια ταινια dolby atmos και δοκιμασε την με KODI ( κανοντας τις αναγκαιες ρυθμισεις ) να δεις τι γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κανε μια δοκιμή, πήγαινε στην ίδια ταινία και δες αν στο σημείο που γράφει VISION-ATMOS γράφει τα ίδια και η sony η γράφει VISION-DD+ ??

viber_image_2021-07-07_20-52-35-917.jpg.486835304c2855a3170b0d7d718ab4da.jpg

Επεξ/σία από nakata1954

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη το επικεντρωσες στο Netflix και δεν ανεφερες πιο πανω.Εχεις το 4K προγραμμα χρησης που δινει επισης και το Atmos;

Σορυ που ρωταω κατι τοσο προφανες αλλα ποτε δεν ξερεις.

Επεξ/σία από bill36
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...