Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, gousias είπε

Δοκίμασα το πρώτο απλώς δεν δείχνει ιδιαίτερα εύχρηστο όταν προκύπτει μεγάλη λίστα νομίζω.

Το δεύτερο τρόπο δεν το καταφέρνω ακόμη!

Δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται κάτι.

Δες το xlsx που ετοίμασα πως λειτουργεί. Απλά άλλαξε το 7 στις left και right με 10 για το δικό σου αφμ.

drop list.zip

Επειδή όμως μου άρεσε και η λύση της vlookup του φίλτατου μαστρογιάννη και είναι και πιο "καθαρή" λύση σου ετοίμασα και ένα άλλο αρχείο με την vlookup που δουλεύει πολύ καλά και μπορείς να επιλέξεις αφμ ή από την λίστα ή να το γράψεις απευθείας στο κελί Α2. Απλά άλλαξε τις αναφορές για να ταιριάξει στη περίπτωσή σου. Τα στοιχεία τα τραβάει από το φύλλο ΠΕΛΑΤΕΣ στις στήλες Α και Β, οπότε προσάρμοσε ανάλογα την vlookup στην δικιά σου περίπτωση. Υπ' όψιν, για να δουλέψει σωστά η vlookup νομίζω ότι πρέπει να είναι ταξινομημένη αριθμητικά η στήλη με τα αφμ.

AFM.zip

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 24/2/2022 στις 10:30 ΠΜ, micos000 είπε

Υπ' όψιν, για να δουλέψει σωστά η vlookup νομίζω ότι πρέπει να είναι ταξινομημένη αριθμητικά η στήλη με τα αφμ.

Όταν το τελευταίο της όρισμα είναι FALSE δεν χρειάζεται ταξινόμηση η στήλη αναζήτησης.

Αναφορά σε κείμενο

If FALSE, VLOOKUP will only find an exact match. In this case, the values in the first column of table_array do not need to be sorted. If there are two or more values in the first column of table_array that match the lookup_value, the first value found is used. If an exact match is not found, the error value #N/A is returned.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...