Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο Σπιτιού με 2 PC σε απόσταση

DeathBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Θα ήθελα γνώμη για δίκτυο μέσα στο σπίτι. Έπιασα νέα δουλειά που είναι remote και θα πρέπει να κάνω και κάποιες επικοινωνίες,Meetings κλπ. Το θέμα είναι ότι στο ίδιο δωμάτιο έχω τον αδερφό μου που δουλεύει εξερχόμενες στη wind και δε θα μπορούμε να εργαστούμε μαζί παρόλο που έχω γραφείο κανονικά(έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν αλλά χωρίς επιτυχία). Επειδή η δουλειά θα μου δώσει laptop μπορώ να πάω στο σαλόνι(έχω έπιπλο). Το θέμα είναι ότι το OTE Router είναι στο δωμάτιο,υπάρχει 25μ απόσταση με τοίχους κλπ. Τι προτείνετε να κάνω?έλεγα να τραβήξω ένα ethernet 25m,αξίζει πιστεύετε?ή να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε καλά ακουστικά,ώστε να μην ακουγόμαστε στους ανθρώπους που μιλάμε?(θα έχω και εγώ πάρε δώσε με πελάτες). Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως βολεύει να βάλεις powerline kit με wifi..  και να περάσεις το σήμα μέσα από την πρίζα με wifi στην έξοδο του σαλονιού;
Για τέτοια απόσταση ίσως και ένα wifi repeater να έκανε δουλειά αν έμπαινε στο ενδιάμεσο.. (βέβαια ανάλογα με την διάταξη των τοίχων)

Το πιο σιγουρο και με το μικροτερο κοστος ειναι το Ethernet. Τα άλλα (powerline, wifi repeater) επηρεαζονται πολυ πιο ευκολα απο εξωτερικους παραγοντες και μπορει να μην κανουν σωστα τη δουλεια τους, ασε που κοστιζουν και παραπανω απο το απλο καλωδιο Ethernet. Αν δεν εχεις θεμα να απλωσεις καλωδιο, καντο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/6/2021 στις 3:48 ΜΜ, georg3b είπε

Μήπως βολεύει να βάλεις powerline kit με wifi..  και να περάσεις το σήμα μέσα από την πρίζα με wifi στην έξοδο του σαλονιού;
Για τέτοια απόσταση ίσως και ένα wifi repeater να έκανε δουλειά αν έμπαινε στο ενδιάμεσο.. (βέβαια ανάλογα με την διάταξη των τοίχων)

Καλησπέρα φίλε. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκεφτόμουν αλλά έχω αρκετούς τοίχους στο σπίτι...φοβάμαι κάποια παρεμβολή.

Στις 29/6/2021 στις 4:43 ΜΜ, geoavlonitis είπε

Το πιο σιγουρο και με το μικροτερο κοστος ειναι το Ethernet. Τα άλλα (powerline, wifi repeater) επηρεαζονται πολυ πιο ευκολα απο εξωτερικους παραγοντες και μπορει να μην κανουν σωστα τη δουλεια τους, ασε που κοστιζουν και παραπανω απο το απλο καλωδιο Ethernet. Αν δεν εχεις θεμα να απλωσεις καλωδιο, καντο.

Λές  να το κάνω έτσι έ?το είχα δοκιμάσει και στο παρελθόν. Απλά θα χρειαστεί να το απλώσουμε καλά με κανάλια κλπ να φανταστώ.

Επεξ/σία από DeathBoy

Και ετσι απλα να ειναι απλωμενο στο πατωμα φανταζομαι δεν υπαρχει θεμα, απλα να μην διπλωνει πολυ, να μην "κακομεταχειριζεται" και να μην περναει απο πορτες που ανοιγοκλεινουν συχνα (το τελευταιο δεν ξερω κατά πόσο ειναι εφικτο). Καλυτερα να το στερεωσεις στον τοιχο, το  καναλι δεν ειναι απαραιτητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...