Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτή αφορά πολύ κοντινό μου πρόσωπο.

Περιληπτικά: Έδωσε μία συνέντευξη μέσω σκάιπ πριν περίπου 10 μέρες σε εταιρία που παρουσιάζονταν ως Celestyal Cruises.

Μετά από καμία εβδομάδα του έρχεται  e-mail ότι συγχαρητήρια τον δέχτηκαν. Ανταλλάσουν κάποια e-mail και μέσα σε αυτά ήταν και το συμβόλαιο το οποίο ήταν τέλεια καλογραμμένο.
Έπρεπε να το υπογράψει και να το στείλει αν ήθελε να προχωρήσει. 
Του είπαν ότι θα πήγαινε στην Γαλλία για εκπαίδευση με όλα πληρωμένα για μία εβδομάδα.Αμέσως μετά επρόκειτο δήθεν να δουλέψει στο Celestyal Olympia. Όλα αυτά γραμμένα άπταιστα στο συμβόλαιο μαζί με τις αποδοχές (2702€ συγκεκριμένα καθαρά).
Επειδή η εταιρία εδρεύει δήθεν στην Γαλλία επικοινώνησε μαζί του και κάποιος άλλος από το δήθεν τμήμα immigration της Γαλλίας και της πρεσβείας εκεί και του ζήτησε ταυτότητα και φωτογραφίες διαβατηρίου. Τα έβγαλε και τα έστειλε.

Το καμπανάκι μου χτύπησε όταν σήμερα δέχθηκε άλλο email από κάποιον τρίτο που ζητούσε μία πληρωμή 400€ με western union για να στείλει κάποια έγγραφα. Τότε κοίταξα αναλυτικά όλα τα email και είδα ότι τα domain δεν ήταν της Celestyal αλλά τελείωναν σε @mail.fr . Δεν μου έκοψε να το ελέγξω από την αρχή καθώς δεν είχαν ζητήσει καθόλου χρήματα από την αρχή και όλα ήταν τέλεια γραμμένα, είχαν το ονοματεπώνυμο του, και εφόσον είχε περάσει και από συνέντευξη νωρίτερα δεν μου είχαν κινηθεί υποψίες.
Επίσης στα email ο απατεώνας  υπέγραφε ως Irene Pr*****i (τα γράφω έτσι γιατί το πρόσωπο είναι υπαρκτό εν τέλη).

Σήμερα λοιπόν όταν ένωσα όλο το puzzle πήραμε τηλέφωνο στην Celestyal και η κυρία που υπέγραφε στο τέλος των email μας, είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο αλλά δεν έχει καμία σχέση με το recruitment και μας είπε ότι δεν ψάχνουν κόσμο και όλο αυτό είναι μία απάτη και ότι είναι το δεύτερο τηλέφωνο που δέχεται και θα ενημερώσει την δίωξη άμεσα καθώς χρησιμοποιούν πραγματικά υπαρκτά ονόματα και σίγουρα θα την έχει πατήσει πολύς κόσμος.
Επειδή οι απατεώνες έχουν την υπογραφή του ατόμου καθώς και την ταυτότητα του σε φωτοτυπίες βέβαια, πήραμε στην δίωξη άμεσα η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτές τις φωτοτυπίες και ότι για να εκδόσουν οποιοδήποτε δάνειο ή κάρτες χρειάζονται πάντα τα πρωτότυπα. Το καλό είναι ότι δεν στείλαμε λεφτά και ότι ευτυχώς το άτομο στο οποίο αναφέρομαι δεν ενημέρωσε για την παραίτηση του ακόμα. Ευτυχώς.

Προσοχή λοιπόν. Τσεκάρουμε domains των email που λαμβάνουμε, προσέχουμε τι έγγραφα στέλνουμε ηλεκτρονικά και σε ποιον, και φυσικά ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα ειδικά ανώνυμα όπως με western union. Το πόσο καλογραμμένα και καλοστημένα ήταν όλα δεν λέγεται. Μέχρι και η συνέντευξη ήταν μαιμού. Απίστευτα πράγματα.. 
Ό,τι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν είναι.

Επεξ/σία από petran91
  • Like 18
  • Thanks 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pp6210 είπε

απίστευτα καλοστημένο.... καλά κάνεις και το μοιράζεσαι

Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρξει κόσμος που - όχι μόνο θα δώσει λεφτά γιατί απάτες τέτοιες υπάρχουν εδώ και καιρό - θα αφήσει τη δουλειά του ειδικά τέτοιες εποχές και θα μείνει μετά ξεκρέμαστος καλοκαιριάτικα... Δηλαδή αυτοί οι τύποι ρε γαμώτο πώς κοιμούνται το βράδυ. Πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή για πάντα.

• Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, petran91 είπε

Διαβάζω καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτή αφορά πολύ κοντινό μου πρόσωπο.

Περιληπτικά: Έδωσε μία συνέντευξη μέσω σκάιπ πριν περίπου 10 μέρες σε εταιρία που παρουσιάζονταν ως Celestyal Cruises.

Μετά από καμία εβδομάδα του έρχεται  e-mail ότι συγχαρητήρια τον δέχτηκαν. Ανταλλάσουν κάποια e-mail και μέσα σε αυτά ήταν και το συμβόλαιο το οποίο ήταν τέλεια καλογραμμένο.
Έπρεπε να το υπογράψει και να το στείλει αν ήθελε να προχωρήσει. 
Του είπαν ότι θα πήγαινε στην Γαλλία για εκπαίδευση με όλα πληρωμένα για μία εβδομάδα.Αμέσως μετά επρόκειτο δήθεν να δουλέψει στο Celestyal Olympia. Όλα αυτά γραμμένα άπταιστα στο συμβόλαιο μαζί με τις αποδοχές (2702€ συγκεκριμένα καθαρά).
Επειδή η εταιρία εδρεύει δήθεν στην Γαλλία επικοινώνησε μαζί του και κάποιος άλλος από το δήθεν τμήμα immigration της Γαλλίας και της πρεσβείας εκεί και του ζήτησε ταυτότητα και φωτογραφίες διαβατηρίου. Τα έβγαλε και τα έστειλε.

Το καμπανάκι μου χτύπησε όταν σήμερα δέχθηκε άλλο email από κάποιον τρίτο που ζητούσε μία πληρωμή 400€ με western union για να στείλει κάποια έγγραφα. Τότε κοίταξα αναλυτικά όλα τα email και είδα ότι τα domain δεν ήταν της Celestyal αλλά τελείωναν σε @mail.fr . Δεν μου έκοψε να το ελέγξω από την αρχή καθώς δεν είχαν ζητήσει καθόλου χρήματα από την αρχή και όλα ήταν τέλεια γραμμένα, είχαν το ονοματεπώνυμο του, και εφόσον είχε περάσει και από συνέντευξη νωρίτερα δεν μου είχαν κινηθεί υποψίες.
Επίσης στα email ο απατεώνας  υπέγραφε ως Irene Pr*****i (τα γράφω έτσι γιατί το πρόσωπο είναι υπαρκτό εν τέλη).

Σήμερα λοιπόν όταν ένωσα όλο το puzzle πήραμε τηλέφωνο στην Celestyal και η κυρία που υπέγραφε στο τέλος των email μας, είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο αλλά δεν έχει καμία σχέση με το recruitment και μας είπε ότι δεν ψάχνουν κόσμο και όλο αυτό είναι μία απάτη και ότι είναι το δεύτερο τηλέφωνο που δέχεται και θα ενημερώσει την δίωξη άμεσα καθώς χρησιμοποιούν πραγματικά υπαρκτά ονόματα και σίγουρα θα την έχει πατήσει πολύς κόσμος.
Επειδή οι απατεώνες έχουν την υπογραφή του ατόμου καθώς και την ταυτότητα του σε φωτοτυπίες βέβαια, πήραμε στην δίωξη άμεσα η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτές τις φωτοτυπίες και ότι για να εκδόσουν οποιοδήποτε δάνειο ή κάρτες χρειάζονται πάντα τα πρωτότυπα. Το καλό είναι ότι δεν στείλαμε λεφτά και ότι ευτυχώς το άτομο στο οποίο αναφέρομαι δεν ενημέρωσε για την παραίτηση του ακόμα. Ευτυχώς.

Προσοχή λοιπόν. Τσεκάρουμε domains των email που λαμβάνουμε, προσέχουμε τι έγγραφα στέλνουμε ηλεκτρονικά και σε ποιον, και φυσικά ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα ειδικά ανώνυμα όπως με western union. Το πόσο καλογραμμένα και καλοστημένα ήταν όλα δεν λέγεται. Μέχρι και η συνέντευξη ήταν μαιμού. Απίστευτα πράγματα.. 
Ό,τι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν είναι.

αντίστοιχα σε φίλο ήρθε παρόμοιο μήνυμα email να δουλέψει σε ναυτιλιακή εταιρεία στο U.K. ακριβώς τα ίδια ζήταγαν και σε εκείνον (ζήταγαν χαρτιά να τους στείλει σε φωτοτυπία , χρήματα για κάποια σεμινάρια/εκπαιδεύσεις και φυσικά έπρεπε να μιλήσει με το αντίστοιχο γραφείο μετανάστευσης στο U.K. 

φυσικά τους έριξε άκυρο και ενημέρωσε την πραγματική εταιρεία και τις αρμόδιες αρχές εκεί και εδώ.

για αυτό εφιστώ πολύ καλή προσοχή σε τέτοιες καλοστημένες απάτες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ougxar είπε

Δουλεια στην οποια πρεπει να πληρωσεις πρωτα αντι να πληρωθεις,δεν ειναι δουλεια

Καλά ναι, αλλά μέχρι να έρθει η στιγμή που ζήτησαν λεφτά είχαν περάσει και 4-5 μέρες και είχαν ήδη ανταλλάξει αρκετά e-mail στο τσακ ήταν έτοιμος να δηλώσει παραίτηση στην τωρινή δουλειά. Αυτό θα ήταν η χειρότερη ζημιά, λεφτά δεν θα στέλναμε έτσι κι αλλιώς.

• Like 4
Δημοσ.

Αρκετά παλιό κόλπο

Από γνωστούς μου το έχω δει ακόμα και με άλλες εταιρείες "τάχα" που ψάχνουν άτομα (πχ Airbus)

παλιότερα στο linekdin υπήρχαν στάνταρ 1-2 τέτοια περιστατικά τη βδομάδα. Πλέον το έχουν μαζέψει από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xejolontas είπε

Ερώτηση, έδειξε ο απατεώνας το πρόσωπο του στην κάμερα όταν σας πήρε συνέντευξη?

Δεν το ξέρω νομίζω ναι αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσω.

Δημοσ.

Αυτο  ειναι  το  καλυτερο....

Να  κανεις   αφισα  την  μαπα   του  και  να  γεμισεις   την   γειτονια  του   αν  ειναι   εφικτο.

Σε  φιλο   εισαγωγεα   παπουτσιων   απο   κινα  του   εστειλαν   (ρωσοι   οπως   αποκαλυφτηκε)   το  σαιτ  πληρωμων   του

κινεζου   συνεργατη  του  και   τους   ακουμπησε   15,000   ευρω!!!

Τελικα  με  συνεννοηση   μοιρασαν  την  χασουρα.....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, petran91 είπε

Το καμπανάκι μου χτύπησε όταν σήμερα δέχθηκε άλλο email από κάποιον τρίτο που ζητούσε μία πληρωμή 400€ με western union για να στείλει κάποια έγγραφα

Μια νόμιμη εταιρία το πιο πιθανό θα ήταν να κρατούσε το οποία αρχικά έξοδα από το πρώτο μηνιάτικο του εργαζόμενου της, αν είναι να πληρώσεις πριν ξεκινήσεις να εργάζεσαι σίγουρα κάτι βρωμάει

Δημοσ.
4 ώρες πριν, petran91 είπε

Δεν το ξέρω νομίζω ναι αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσω.

Επανέρχομαι πάνω σε αυτό, ήταν κλήση μέσω σκαιπ χωρίς κάμερα όμως. Κι άλλο καμπανάκι λοιπόν.

Δημοσ.

Μία άλλη λεπτομέρεια που μου ήρθε τώρα.. Τότε πριν καταλάβουμε την απάτη και ψάχνοντας για τα καράβια της εταιρίας και συγκεκριμένα για το Olympia όπου δήθεν θα έπιανε δουλειά είδα ότι το συγκεκριμένο καράβι δεν εκτελεί δρομολόγια καθόλου από Δεκέμβριο έως και Φεβρουάριο. Ε λοιπόν, δίχως να γίνει αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα από μεριάς μας όταν μιλούσαμε με αυτούς, στο συμβόλαιο έγραφαν ότι μετά από 3 μήνες εργασίας στο πλοίο δικαιούται 3μηνη άδεια όπου φυσικά θα πληρώνεται αν δεσμευτεί να γυρίσει στην εταιρία όταν τελειώσει η άδεια. Επίσης μετά μάθαμε ότι το συμβόλαιο που μας έστειλαν είναι το πραγματικό που στέλνει η εταιρία σε επιτυχόντες. Άρα ίσως έχει γίνει κάποια υποκλοπή είτε εκ των έσω, είτε από hack.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tigergreg είπε

Αυτο  ειναι  το  καλυτερο....

Να  κανεις   αφισα  την  μαπα   του  και  να  γεμισεις   την   γειτονια  του   αν  ειναι   εφικτο.

Σε  φιλο   εισαγωγεα   παπουτσιων   απο   κινα  του   εστειλαν   (ρωσοι   οπως   αποκαλυφτηκε)   το  σαιτ  πληρωμων   του

κινεζου   συνεργατη  του  και   τους   ακουμπησε   15,000   ευρω!!!

Τελικα  με  συνεννοηση   μοιρασαν  την  χασουρα.....

Να υποθέσω ότι του έστειλαν email ότι άλλαξαν λογαριασμό που θα πληρώνει;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Να υποθέσω ότι του έστειλαν email ότι άλλαξαν λογαριασμό που θα πληρώνει;

Aκριβως!

Την  αλλη   μερα   ο  δικαιουχος   κινεζος   καταλαβε  το  χακαρισμα  της  σελιδας  του  αλλα  ηταν  φυσικα   αργα.

Τελικα   ηταν   καπου  στην   αγια  πετρουπολη  η  ip   συμφωνα  με  την  ερευνα  του   ηλ. εγκληματος  της  γαδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...