kostas00t Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα, Έχω ένα θεματάκι με το ίντερνετ στο σπίτι με κάποιες συσκευές, συγκεκριμένα στο σπίτι υπάρχουν το router του παρόχου που αναλαμβάνει τα πάντα εκτός από το την λειτουργία του Access Point (έχω κάνει hide το SSID, και έχω αλλάξει το όνομα για να μην συνδέονται συσκευές εκεί, χάλια range, δεν μου χρειάζεται το wireless του, Zyxel AMGκατι), 3 Access Points σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού με ethernet (και τον DHCP τους απενεργοποιημένο) και ένα repeater της xiaomi που δεν έχει web interface για να πειράξω και πολλά (mi repeater 2). Κανονικά, το router δίνει ip από 192.168.1.1 μέχρι 192.168.1.253 (192.168.1.254 είναι η ip του router) και έχω κάποιες συσκευές να παίρνουν static (εκτυπωτές και τα Access Points, το repeater αρνείται να πάρει την ip που θέλω να του δώσω). Το πρόβλημα που έχω τώρα τελευταία, είναι πως πολλές συσκευές αρχίζουν να είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο αλλά να παίρνουν ip έξω από το range αυτόματα, από όποια συσκευή και αν μπω, δηλαδή μπαίνω από κινήτο σε κάποιο από τα AP και παίρνει ip 192.168.10.101 πχ, στο κινητό στο λάπτοπ, μπορώ να αλλάξω την ip χειροκίνητα μέσα από την συσκευή, αλλά συσκευές όπως ένα smart relay για το αυτόματο πότισμα που δούλευε μία χαρά τόσο καιρό, τώρα μου το βγάζει offline, και δεν μπορώ να το χειριστώ από πουθενά. Γιατί οι συσκευές παίρνουν ip 192.168.10.ΧΧΧ αντί για το προκαθορισμένο range που του έχω δώσει, τι να κάνω για να φτιάξει και να δίνει σωστά τις ip, μπορώ να δώσω σε κάποιο από τα AP να χειρίζεται το DHCP server γιατί το router μου φαίνεται δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Μηπως εχεις πειράξει κάτι στο range του dhcp; Γιατί δεν αλλάζεις ρουτερ
Gogotsa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτες οι συσκευες που παιρνουν .10.χ, συνδεονται σε μηχανημα που ειναι στημενο σα ρουτερ και οχι σα repeater/AP. Και υπαρχει ενεργος dhcp εκει. Πρεπει να του αλλαξεις το mode και να το στησεις σωστα, Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Gogotsa
kostas00t Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Μηπως εχεις πειράξει κάτι στο range του dhcp; Γιατί δεν αλλάζεις ρουτερ Δεν έχω αλλάξει κάτι για να δίνει σε 192.168.10.ΧΧΧ, δεν αλλάζω τώρα άμεσα γιατί θα πάω σε cosmote σε λίγες μέρες και θα μου δώσουν speedport, οπότε θα δω αν συνεχίσει να υπάρχει θέμα και σε εκείνο, αν υπάρχει θα κάνω ένα factory reset όλα τα AP και το repeater μήπως και λυθεί. 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε Αυτες οι συσκευες που παιρνουν .10.χ, συνδεονται σε μηχανημα που ειναι στημενο σα ρουτερ και οχι σα repeater/AP. Και υπαρχει ενεργος dhcp εκει. Πρεπει να του αλλαξεις το mode και να το στησεις σωστα, Μόνο ο repeater ίσως να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς να το ξέρω, δεν έχω βρει κάποια ρυθμιση για αυτό όμως (οι επιλογές που δίνει στο app είναι απειροελάχιστες). Στα υπόλοιπα AP ο DHCP είναι disabled.
Gogotsa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρεπει να κλεισεις απο τα παντα, εκτος του κεντρικου σου ρουτερ, το dhcp server. Αν για καποιο λογο δε το κανεις, πρεπει να δηλωσεις με καποιο τροπο στο δευτερο dhcp που δινει, να εχει gateway-dns την ip του ρουτερ σου. dns βεβαια μπορεις να δηλωσεις και δικους σου, αν σου δινει τετοια δυνατοτητα το μηχανημα σου. Το βρισκω λιγο δυσκολο ενα μηχανημα να μη σου δινει καποιες βασικες λειτουργιες στο gui του, αν ειναι ετσι τοτε αυτο το μηχανημα απλα δε κανει για τη δουλεια σου. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Gogotsa 1
madrivermadonus Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 σωστα τα λεει ο gogotsa, δεν φταιει ο ρουτερ, καποιο ΑP/ repeater την κανει τη δουλεια και δεν το πηρες χαμπαρι καθως μαλλον το εστησες με wizard-->next-->next--oups 1
Neo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα φιλε Κλείνεις τα παντα εκτος απο ρουτερ ,μπαινεις βλεπεις ιπ , ανοιγεις το 1 απ μπαινεις βλεπεις ,το κλεινεις το απ ανοιγεις επομενο μπαινεις βλεπεις κτλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα