Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα μια συζήτηση με έναν φίλο μου προσφατα, για το τι υπερισχύει τελικά.

ΠΧ. Πας σε εταιρεία και είσαι Senior Software Development.

Αυτό έγραφε η αγγελία, αυτό συμφώνησες και οικονομικά, αυτό γράφει και η υπογραφή σου στα emails.

Πας λοιπόν στην εταιρεία, στην οποία έχει 2 Junior Developments (μισθολογικά, και σύμφωνα με την εμπειρία τους)

ΑΛΛΑ

έχουν 5 χρόνια στην εταιρεία, και ξέρουν τα τερτίπια της εταιρείας και του εκάστοτε πελάτη απέξω και ανακατωτά.

Επίσης, τους ρωτάς, και δεν σε πολυ βοηθούν, και όταν προτείνεις κάτι, κάποια αλλαγή ή πάρεις κάποια πρωτοβουλία,

σου κάνουν και παρατήρηση "γιατί δεν τους ρώτησες"

Δεν μου έχει τύχει προσωπικά, συμβαίνει πραγματικά σε πολύ καλό μου φίλο, ο οποίος είναι πολύ προβληματισμένος,

και πραγματικά, δεν ξέρω τι να τον συμβουλέψω, όπως επίσης δεν ξέρω τι θα έκανα αν συνέβαινε σε εμένα.🙄

Απόψεις?

Δημοσ.

Ανεξάρτητα επαγγέλματος αυτοί οι <<συνάδελφοι >> υπάρχουν παντού ας κάνει την δουλεία του όπως πρέπει σε όλες τις παραμέτρους και θα στρώσουν τα πράγματα κάθε αρχή και δύσκολη 

• Like 2
Δημοσ.

Να πεις τον φίλο σου ότι αν η εταιρία πίστευε ότι οι συγκεκριμένοι junior developers ήξεραν αυτα που ζητάει / θέλει για την θέση του senior developer, θα έδινε προαγωγή σε κάποιον από αυτούς και δεν θα έκανε προσληψη κάποιον από έξω.

• Like 10
Δημοσ.

Οι τίτλοι δε σημαίνουν σχεδόν τίποτα και αν οι άλλοι δεν είναι υφιστάμενοι του δεν έχουν κανένα λόγο να αντιμετωπίζουν το φίλο σου διαφορετικά από τους εαυτούς τους. 

Αν κάνει ιστορία ο φίλος σου μόνο χαμένος θα βγει.

Άννα είναι πραγματικά "senior" θα φανεί από το ότι θα του ζητάνε οι άλλοι βοήθεια πχ. Αν δε το κάνουν τότε δεν είναι τόσο "senior" όσο νομιζει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Είχα μια συζήτηση με έναν φίλο μου προσφατα, για το τι υπερισχύει τελικά.

ΠΧ. Πας σε εταιρεία και είσαι Senior Software Development.

Αυτό έγραφε η αγγελία, αυτό συμφώνησες και οικονομικά, αυτό γράφει και η υπογραφή σου στα emails.

Πας λοιπόν στην εταιρεία, στην οποία έχει 2 Junior Developments (μισθολογικά, και σύμφωνα με την εμπειρία τους)

ΑΛΛΑ

έχουν 5 χρόνια στην εταιρεία, και ξέρουν τα τερτίπια της εταιρείας και του εκάστοτε πελάτη απέξω και ανακατωτά.

Επίσης, τους ρωτάς, και δεν σε πολυ βοηθούν, και όταν προτείνεις κάτι, κάποια αλλαγή ή πάρεις κάποια πρωτοβουλία,

σου κάνουν και παρατήρηση "γιατί δεν τους ρώτησες"

Δεν μου έχει τύχει προσωπικά, συμβαίνει πραγματικά σε πολύ καλό μου φίλο, ο οποίος είναι πολύ προβληματισμένος,

και πραγματικά, δεν ξέρω τι να τον συμβουλέψω, όπως επίσης δεν ξέρω τι θα έκανα αν συνέβαινε σε εμένα.🙄

Απόψεις?

Αν είναι προϊσταμένος τους, τότε είναι στο χέρι του να καταφέρει να τους κουμαντάρει.

Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν πήραν αυτοί τη θέση και του κάνουν πόλεμο.

Σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύσκολο να συμβαδίσουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Αν τώρα είναι σε άλλο τμήμα και απλά έχουν συνεργασία μάλλον θα πρέπει να κερδίσει το σεβασμό αντί να προσπαθεί να τον επιβάλει.

Πάντως υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτοί που είναι ήδη 5 χρόνια στην εταιρεία να έχουν μάθει να δουλεύουν με συγκεκριμένο τρόπο (σωστό ή λάθος δεν μπορώ να γνωρίζω) και να μην είναι διατεθημένοι να αλλάξουν.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.

Η εταιρεια τον εχει προσλαβει για αυτην την θεση για καποιο λογο.Αν θελανε αυτους για σινιορ θα τους κανανε.Αν δημιουργουν προβλημα και δεν συμμορφωνονται με τα νεα δεδομενα τοτε οι λυσεις και τα βηματα ειναι ξεκαθαρα μια με το καλο μια με το ασχημο και η τελευταια με την αδεια της διοικησης με το πολυ ασχημο.

Αυτο που περιγραφεις ειναι η ξεκαθαρη περιπτωση ζηλεια ψωρα που δεν πηραν την θεση και ισως να θελουν ο προισταμενος να αποτυχει γιατι ετσι και φυγει υπαρχει η περιπτωση να παρει καποιος απο αυτους να παρει την θεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

και ξέρουν τα τερτίπια της εταιρείας και του εκάστοτε πελάτη απέξω και ανακατωτά.

λέγοντας αυτό σημαίνει πως αυτη τη στιγμή, αν και ο φίλος σου έχει την εμπειρία και γνώσεις για τη θέση, δε μπορεί να τα καταφέρει σωστά. Προφανώς, και δεν τον κατηγορώ - χρειάζεται χρόνος να μάθεις ενα σύστημα - δε μπορεί να ανταπεξέλθει χωρις τη βοήθεια των παλιών. Θα πρότεινα να μην τους πηγαίνει κόντρα, μέχρι να παρει τον αέρα του συστήματος. Αργά ή γρήγορα θα φανουν οι γνώσεις του και μεσω αυτών θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των παλιών. Μην ξεχνάμε πως η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Αν ερθει σε ρήξη μαζι τους, ο αναλώσιμος αυτη τη στιγμη ειναι ο ίδιος και όχι οι παλιοί που βγαζουν τη δουλειά. 

Επεξ/σία από djcat
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά για να κρίνουμε.Το λέω γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τυχαίνει κάποιος να έχει τα προσόντα (πτυχία) για κάποια καλή θέση αλλά στην πράξη να είναι άπειρος ή απλά να μην κάνει για τη δουλειά αυτή και οι υφιστάμενοι να κάνουν ή να διορθώνουν τη δουλειά του.Υπαρχουν βέβαια και περιπτώσεις που πας και συναντάς τους <<παλιούς>> και το παίζουν ιστορία χωρίς λόγο.Μου έχουν τύχει και τα δυο,αν είναι καλός στη δουλειά του ο φίλος σου σε λίγο καιρό δεν θα έχει προβλήματα.. 

• Like 4
Δημοσ.

ένα από τα κύρια προβλήματα όσο ανεβαίνει κάποιος σε πόστο είναι η υπάρξη υφισταμένων. Χρειάζεται εκπαίδευση για το πως χειριζόμαστε αποδοτικά τους ανθρώπους της ομάδας μας ώστε να αποδίδει η ομάδα τα μέγιστα αλλά και κάθε άτομο ξεχωριστά και παράλληλα το εργασιακό κλίμα να είναι καλό ώστε αυτές οι αποδόσεις να ειναι μακροχρόνιες και να είναι όλοι όσο το δυνατό ευχαριστημένοι από την εργασία τους.   Θεμιτό ειναι να προσπαθούμε επίσης να αναβαθμίζουμε τα άτομα της ομάδας μας, τόσο σε γνώσεις όσο και εμπειρία ώστε κάποια στιγμή να μπορούν να εξελιχθούν. Η ανάπτυξη των υφισταμένων ειναι δείκτης επιτυχίας ενός καλού manager. 

Ο φίλος σου προφανώς για να πήρε τη θέση έχει τις γνώσεις και την εμπειρία του αντικειμένου αλλά κρίνοντας από τα λεγόμενα σου δεν έχει εμπειρία σε διοίκηση. Εάν τον ενδιαφέρει υπάρχουν οργανισμοί που προσφέρουν σεμινάρια και μάλιστα ειναι ραμμένα ανάλογα με την εμπειρία του καθενός. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...