Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν είναι τόσο απλό. Δεν κάνουν όλα τα χωράφια είτε λόγω θέσης - προσανατολισμού είτε γιατί δεν υπάρχει ή είναι μακριά το δίκτυο.

Επίσης ένα σεβαστό ποσοστό των χρημάτων που χρειάζονται πρέπει να το έχεις για να πάρεις το δάνειο.

Προφανώς, υπό προϋποθέσεις πάντα μιλάμε, αλλά αξίζει πάρα πολύ σαν επένδυση.

Όσο για το δάνειο,optima και πειραιως και μετά alpha δίνουν φουλ δάνεια για φ/β γιατί το επιχειρηματικό μοντέλο είναι συγκεκριμένο και με σχεδόν δεδομένα  προυπολογισμενα εκ των προτέρων ετήσια κέρδη, επομένως δεν έχουν ρίσκο (σε αναγκάζουν και να το ασφαλίσεις άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις/ουν ξεκρέμαστοι). Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάλεις μεγάλη εγγύηση για ένα τόσο στανταράκι δάνειο. Δεν ξέρω...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Όσο για το δάνειο,optima και πειραιως και μετά alpha δίνουν φουλ δάνεια για φ/β γιατί το επιχειρηματικό μοντέλο είναι συγκεκριμένο και με σχεδόν δεδομένα  προυπολογισμενα εκ των προτέρων ετήσια κέρδη, επομένως δεν έχουν ρίσκο (σε αναγκάζουν και να το ασφαλίσεις άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις/ουν ξεκρέμαστοι). Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάλεις μεγάλη εγγύηση για ένα τόσο στανταράκι δάνειο. Δεν ξέρω...

Θέλει κάπου 20% αν δεν κάνω λαθος. Στα 200 χιλιάρικα κάπου 40 δηλαδή και το πιο δύσκολο είναι να πάρεις την άδεια, ήδη σε αρκετές περιοχές δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν επεκταθεί το δίκτυο.

Το ότι είναι καλή επένδυση συμφωνώ όμως.

Δημοσ.

Καντου παζαρι στα 70.000 του Γερμανου, αγορασε ενα διαμερισμα και νοικιασε το ανετα στα 3500-4000 το χρονο, ισως και παραπανω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Κάποιος είπε για Φ/β και δεν ασχολήθηκε κανείς...

Εγώ αν είχα δικά μου στρέμματα θα έφτιαχνα με χίλια Φ/β δεδομένου ότι η περιοχή έχει ηλιο...δάνειο σου δίνουν όλες οι τράπεζες για πλάκα και σε 8 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και μετά (6-7 χρόνια ακόμα) έχει τρελό κέρδος....

Δάνεια σε καμία περιπτωση δεν δινουν για πλάκα. 

Το τρελό κέρδος και η απόσβεση στα 8 έτη δεν είναι κάτι σίγουρο αν δεν έχει προηγηθεί τεχνοοικονομικη μελέτη για την αξιολόγηση της επένδυσης. 

Σε ότι βγάλεις πρέπει να αφαιρέσεις τα διάφορα έξοδα συντήρησης. 

Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να επιβλέπει το οικόπεδο καθημερινώς. Συμμορίες κλοπής ΦΒ, εξοπλισμού και καλωδίων παραμονεύουν παντού. 

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δάνεια σε καμία περιπτωση δεν δινουν για πλάκα. 

Το τρελό κέρδος και η απόσβεση στα 8 έτη δεν είναι κάτι σίγουρο αν δεν έχει προηγηθεί τεχνοοικονομικη μελέτη για την αξιολόγηση της επένδυσης. 

Σε ότι βγάλεις πρέπει να αφαιρέσεις τα διάφορα έξοδα συντήρησης. 

Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να επιβλέπει το οικόπεδο καθημερινώς. Συμμορίες κλοπής ΦΒ, εξοπλισμού και καλωδίων παραμονεύουν παντού. 

Θα βάλει και ένα φύλακα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε

Δεν υπάρχει τίποτα προϋπολογισμενο ετησίως, αυτό θα το δείξει η μελέτη. Μόνο και μόνο από επιλογή φθηνών ΦΒ με χσμηλη απόδοση μπορεί να επηρεάσει όλη την επένδυση αρνητικά. 

Η ασφάλιση της εγκατάστασης είναι σωστή πρακτική. 

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Θα βάλει και ένα φύλακα.

Πολύ σωστά, ο οποίος θα πληρώνεται με κανονικό μισθό και ένσημα η κατόπιν συμφωνίας με εταιρεία φύλαξης, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα έξοδο που προστίθεται και φρενάρει την απόσβεση. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Κάποιος είπε για Φ/β και δεν ασχολήθηκε κανείς...

Εγώ αν είχα δικά μου στρέμματα θα έφτιαχνα με χίλια Φ/β δεδομένου ότι η περιοχή έχει ηλιο...δάνειο σου δίνουν όλες οι τράπεζες για πλάκα και σε 8 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και μετά (6-7 χρόνια ακόμα) έχει τρελό κέρδος....

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια να παίρνω δάνειο από την εθνική τράπεζα 27.000€ για να βάλω φωτοβολταϊκά στο σπίτι, είχα συμβόλαιο με την ΔΕΗ 0,49€ την κιλοβατώρα, με ετήσια παραγωγή περίπου 13.000 kWh τον χρόνο, είχα κέρδος περίπου 6.500€ τον χρόνο και μια μέρα η κυβέρνηση Σαμάρα αποφασίζει να κάνει κούρεμα -40% της τιμής και να κλειδώνει 0,29€ ανά kWh. Εκεί που μπορούσα να αποπληρώνω το χρέος μου, να πληρώνω και τον λογαριασμό της ΔΕΗ και να βγάζω το χαρτζιλίκι μου , τώρα βγαίνει ισα ισα ο λογαριασμός και το δάνειο, καταστράφηκε κόσμος εκείνη την περίοδο..

Αυτή την εποχή δεν αξίζει να βάλει κάποιος οικιακά φωτοβολταϊκά, με τιμή kWh 0,085€ Και κόστος εγκατάστασης περίπου 11.000€ με 13.000€  με κέρδος περίπου 1.200€.. Τώρα για πάρκα που λέτε εκεί και αν δεν παίζει με την καμία..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Weiss είπε

Δες για επένδυση σε Φβ παρκο 500kw. 

Μιλάμε για 200 χιλιάδες ευρώ

Και θέλει ελάχιστο 12 στρέμματα

Δημοσ.

α. οι ελιες μεχρι μαραθοπολη ειναι παντα μετριες και σε αποδοση + σε ποιοτητα

β. μεχρι να δωσουν κατι (ό,τι) θα περασουν 4-5 χρονια με αμφιβολιες + αρκετη εργασια

γ. ο γερμανος αν θελει ας δωσει τα 100Κ αλλιως ας βρει αλλο οικοπεδο

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Raylan είπε

Ο Γερμανός με βρήκε, μου λέει ενδιαφέρομαι, του λέω 100.000€, του φάνηκαν πολλά 64.000€ κασέρι μου λέει να δώσουμε τα χέρια, του είπα θα το σκεφτώ..

Από πλευράς διαπραγμάτευσης οποίος ξεκινάει την αντιπροσφορά απ τα 100 στα 64 μπορεί να ανεβεί και πάνω από 80 γι αυτό σου είπε κασέρι για να σε δελεάσει. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Raylan είπε

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια να παίρνω δάνειο από την εθνική τράπεζα 27.000€ για να βάλω φωτοβολταϊκά στο σπίτι, είχα συμβόλαιο με την ΔΕΗ 0,49€ την κιλοβατώρα, με ετήσια παραγωγή περίπου 13.000 kWh τον χρόνο, είχα κέρδος περίπου 6.500€ τον χρόνο και μια μέρα η κυβέρνηση Σαμάρα αποφασίζει να κάνει κούρεμα -40% της τιμής και να κλειδώνει 0,29€ ανά kWh. Εκεί που μπορούσα να αποπληρώνω το χρέος μου, να πληρώνω και τον λογαριασμό της ΔΕΗ και να βγάζω το χαρτζιλίκι μου , τώρα βγαίνει ισα ισα ο λογαριασμός και το δάνειο, καταστράφηκε κόσμος εκείνη την περίοδο..

Αυτή την εποχή δεν αξίζει να βάλει κάποιος οικιακά φωτοβολταϊκά, με τιμή kWh 0,085€ Και κόστος εγκατάστασης περίπου 11.000€ με 13.000€  με κέρδος περίπου 1.200€.. Τώρα για πάρκα που λέτε εκεί και αν δεν παίζει με την καμία..

Και τότε γιατί φτιάχνονται άπειρα Φ/β από τις Σέρρες μέχρι τη Κρήτη; Από δεκάδες kw μέχρι δεκάδες mw? Από τον κάθε απλο πολίτη μέχρι την κάθε μεγάλη εταιρεία;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Και τότε γιατί φτιάχνονται άπειρα Φ/β από τις Σέρρες μέχρι τη Κρήτη; Από δεκάδες kw μέχρι δεκάδες mw? Από τον κάθε απλο πολίτη μέχρι την κάθε μεγάλη εταιρεία;

Πολύ "Εξοικονομώ κατ' οίκον" λογικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...