jimmyl Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Αν δε εισαι κατ` επαγγελμα αγροτης για μενα δεν αξιζει να βαλεις ελιες , αν υπολογισεις τα κοστη συν το χρονο που θες για να εχεις την οποια αποδοση και την δουλεια που πρεπει να βαλεις , με τα χρηματα που παιρνεις καλυπτεις καποια εξοδα , αλλα για να το αξιοποιησεις με οποιοδηποτε τροπο θελεις κεφαλαιο , αν δεν εχεις καποια αμεση αναγκη για χρηματα μην το πουλησεις , ισως μελλοντικα να παρουσιαστει καποια καλυτερη ευκαιρια , χωρις αυτο να απολυτως βεβαιο 1 1
SabotazNic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Τα 64 αντιστοιχούν σε 52 χρόνια ενοίκια που το δίνεις τώρα. Πουλά το και πάρε ένα διαμέρισμα για να το νοικιάζεις σε φοιτητές. 7 1
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, Raylan είπε Το χωράφι είναι στο δρόμο Φιλιατρά - Αγίας Κυριακής, απόσταση από την θάλασσα περίπου 350μ η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σε καλό σημείο για να το εκμεταλλευτείς τουριστικά αλλά είναι ωραίο για να φτιάξει κάποιος το εξοχικό του.. Ο Γερμανός με βρήκε, μου λέει ενδιαφέρομαι, του λέω 100.000€, του φάνηκαν πολλά 64.000€ κασέρι μου λέει να δώσουμε τα χέρια, του είπα θα το σκεφτώ.. Δεν έχω ανάγκη από τα χρήματα, δυο σπίτια έχω, ένα μαγαζί, αυτοκίνητα, τον μισθό μου, είμαι καλά.. απλά σκεφτόμουν ότι έχω 360 ρίζες ελιές σε άλλο σημείο να φύτευα και άλλες 160 ρίζες στο χωραφάκι να πάω στις 500 ρίζες να έχω το λαδάκι μου να παίρνω ένα χαρτζιλίκι από εκεί μαζί με την σύνταξη στα γεράματα να την βγάλω.. Αν πάρω τα λεφτά του Γερμανού, γυναίκες και ταξιδιωτικά γραφεία θα τα φάνε.. Δεν εχω ιδεα απο ελιες οποτε δεν μπορω να το βαλω στην συναρτηση. Απλως εμενα η γνωμη μου ειναι πως απο την στιγμη που δεν εχεις αναγκη τα χρηματα αλλα ταυτοχρονα "σε τρωει" το χωραφι, παιξτο τρελα. Βαλε αγγελια στα 100.000 και μην κατεβεις ουτε cent. Στην χειροτερη θα σου μεινει η γη, στην καλυτερη θα το εχεις σπρωξει σε υψηλη τιμη. Ή το αντιστροφο 😛 6
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 43 λεπτά πριν, Raylan είπε Το χωράφι είναι στο δρόμο Φιλιατρά - Αγίας Κυριακής, απόσταση από την θάλασσα περίπου 350μ η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σε καλό σημείο για να το εκμεταλλευτείς τουριστικά αλλά είναι ωραίο για να φτιάξει κάποιος το εξοχικό του.. Ο Γερμανός με βρήκε, μου λέει ενδιαφέρομαι, του λέω 100.000€, του φάνηκαν πολλά 64.000€ κασέρι μου λέει να δώσουμε τα χέρια, του είπα θα το σκεφτώ.. Δεν έχω ανάγκη από τα χρήματα, δυο σπίτια έχω, ένα μαγαζί, αυτοκίνητα, τον μισθό μου, είμαι καλά.. απλά σκεφτόμουν ότι έχω 360 ρίζες ελιές σε άλλο σημείο να φύτευα και άλλες 160 ρίζες στο χωραφάκι να πάω στις 500 ρίζες να έχω το λαδάκι μου να παίρνω ένα χαρτζιλίκι από εκεί μαζί με την σύνταξη στα γεράματα να την βγάλω.. Αν πάρω τα λεφτά του Γερμανού, γυναίκες και ταξιδιωτικά γραφεία θα τα φάνε.. Αφού δεν έχεις ανάγκη ποιος ο λόγος που το σκέφτεσαι; Εδώ εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε assets με οποιοδήποτε τρόπο, το ρευστό δεν έχει αξία λόγο χαμηλών επιτοκίων, μόνο σαν cash flow. Εκτός και εάν το πουλήσεις σε τρελή τιμή που θα σου επιτρέψει να επενδύσεις το ποσό σε αλλά assets!
panzertank Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 8k το στρέμμα στη περιοχή που είσαι το θεωρώ fair price εκτός και αν είσαι πραγματικά δίπλα στη θάλασσα. Φαντάσου Πολυλίμνιο περιοχή που "βρίσκομαι" εγώ αγόρασα σχεδόν 4 στρέμματα για περίπου 10κ. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου και δεν είχα ανάγκη τα χρήματα δεν θα το πούλαγα.
generalb31 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Επειδη ασχολουμαι με αγροτικα επαγγελματικα θα σου προτεινα αφου δεν εχεις αναγκη τα χρηματα να το ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (οπως ειπαν και αλλοι γη αγοραζουμε δυσκολα αλλα πουλαμε ευκολα και μετα το μετανοιωνουμε και σε συνενοηση με αυτον που βαζει τα υπαιθρια να αναλαβει τη φροντιδα των νεαρων ελλιων ( φυτευσεις,ποτισματα,ραντισματα και λιπασματα) να του μειωσεις το χρονιο μησθωμα και στα ενδιαμεσα για 5 χρονια τουλαχιστον να συνεχισει τις φυτευσεις του εαν θελει. 1
panzertank Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στη χειρότερη πουλά το και αγόρασε ένα διαμέρισμα Καλαμάτα όπως ανέφερε και ο φίλος πριν. Τα ενοίκια στη Καλαμάτα έχουν ανέβει τρελά. Δεν βρίσκεις σπίτι κάτω από 300ευρω και ας είναι 100 χρόνων. Θα βγάζεις περισσότερα νοικιάζοντας το διαμέρισμα παρά νοικιάζοντας το χωράφι. Συν ότι μπορείς να το παίξεις Airbnb και να κονομησεις καλά γιατί τσουλαει καλά το θέμα Καλαμάτα Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2021 από panzertank 2
greengr21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Raylan είπε Αν πάρω τα λεφτά του Γερμανού, γυναίκες και ταξιδιωτικά γραφεία θα τα φάνε.. απο εμενα ειναι ενα μεγαλο ΝΑΙ παντως 5
Raylan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, greengr21 είπε απο εμενα ειναι ενα μεγαλο ΝΑΙ παντως Για αυτό μόνο είναι η ζωή όλα τα αλλά είναι περισπασμοί..
greengr21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Raylan είπε Για αυτό μόνο είναι η ζωή όλα τα αλλά είναι περισπασμοί.. Xαιρω πολυ,τα μαγαζια τα στρεμματα οι ελιες τα χρηματα δεν μπαινουν μαζι στη κασα,αμα προς το παρον δεν εχεις οικογενεια βουρ στο πατσα 2
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Συμφωνώ με αυτό οου γράφτηκε να το δώσεις όσο πιο ακριβά γίνεται, να πάρεις ένα μικρό διαμέρισμα και να κρατήσεις κι ένα ποσό σε μετρητά. Από το ενοίκιο του διαμερίσματος θα βγάζεις τουλάχιστον τα διπλά από τα 1200€ που σου δίνει τώρα, συν ένα ποσό να το κρατήσεις ή να το ξοδέψεις όπως θέλεις. 2
GREGORYMO Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Συμφωνώ με αυτό οου γράφτηκε να το δώσεις όσο πιο ακριβά γίνεται, να πάρεις ένα μικρό διαμέρισμα και να κρατήσεις κι ένα ποσό σε μετρητά. Από το ενοίκιο του διαμερίσματος θα βγάζεις τουλάχιστον τα διπλά από τα 1200€ που σου δίνει τώρα, συν ένα ποσό να το κρατήσεις ή να το ξοδέψεις όπως θέλεις. Με τα 64.000€ που του δίνει ο Γερμανός, θα τα κάνει ΟΛΑ αυτά !!!!!
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Με τα 64.000€ που του δίνει ο Γερμανός, θα τα κάνει ΟΛΑ αυτά !!!!! Δεν έχω δει τιμές σπιτιών στην Καλαμάτα αλλά πιστεύω ότι με περίπου τα μισά μπορεί να πάρει μια γκαρσονιέρα.
panagiotis1988 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Κάποιος είπε για Φ/β και δεν ασχολήθηκε κανείς... Εγώ αν είχα δικά μου στρέμματα θα έφτιαχνα με χίλια Φ/β δεδομένου ότι η περιοχή έχει ηλιο...δάνειο σου δίνουν όλες οι τράπεζες για πλάκα και σε 8 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και μετά (6-7 χρόνια ακόμα) έχει τρελό κέρδος....
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 37 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Κάποιος είπε για Φ/β και δεν ασχολήθηκε κανείς... Εγώ αν είχα δικά μου στρέμματα θα έφτιαχνα με χίλια Φ/β δεδομένου ότι η περιοχή έχει ηλιο...δάνειο σου δίνουν όλες οι τράπεζες για πλάκα και σε 8 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και μετά (6-7 χρόνια ακόμα) έχει τρελό κέρδος.... Δεν είναι τόσο απλό. Δεν κάνουν όλα τα χωράφια είτε λόγω θέσης - προσανατολισμού είτε γιατί δεν υπάρχει ή είναι μακριά το δίκτυο. Επίσης ένα σεβαστό ποσοστό των χρημάτων που χρειάζονται πρέπει να το έχεις για να πάρεις το δάνειο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα