Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανάλογα πως ειναι χαρακτηρισμένο, αν ειναι οικοπεδο ναι μπορείς να κόψεις ένα μέρος και να το παραχωρήσεις. Αν ειναι αγροτεμάχιο έχει κάποια ζητήματα.

link

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στα 4 δεν είναι;

Αφού μπορείς να χτίσεις στα 4 μπορείς και στα 8. 

180τμ*2 αλλά νομίζω όχι ενιαία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι το άλλο μισό το χτίζει κάτι δικό του.Απο εξοχικό μέχρι rooms to let.

Έχουν τόση αξία τα χωράφια στη Μεσσηνία;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agrio.imeros είπε
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι το άλλο μισό το χτίζει κάτι δικό του.Απο εξοχικό μέχρι rooms to let.

Έχουν τόση αξία τα χωράφια στη Μεσσηνία;

Αν μπορεί να χτίσει σε αυτό, τότε μιλάμε για οικόπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Κοντά στην θάλασσα λεει είναι.Εξαρτάται και που βρίσκεται.

Στη Μεσσηνία

3 ώρες πριν, Raylan είπε

στην Μεσσηνία κοντά σε θάλασσα..

Δημοσ.

ΟΛΟΙ σκεφτήκατε ιδέες, καλές η κακές, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι τα 1200€ που του δίνει το χωράφι τωρα, είναι δύσκολο να αποδώσει περισσότερο και βεβαίως με ελιές !!!

Ας υποθέσουμε ότι φυτέψει ελιές, πέρα της 5ετιας που χρειάζεται, πόσο θα του αποδώσουν ?

1.5 κιλά στην ρίζα μέσο όρο κάθε χρόνο ?

Μα, αυτά παίρνει και τώρα και δεν κάνει τίποτα !!!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κοντά στην θάλασσα λεει είναι.Εξαρτάται και που βρίσκεται.

Ε μέχρι να μάθουμε ας το αφήσει στον άνθρωπο που το νοικιάζει. Του το καθαρίζει, του το κοπρίζει
του δίνει και 1200 το χρόνο να βγουν οι εφορίες, τα ενφια κτλ...

• Like 2
Δημοσ.

8 στρέμματα είναι καλά για να βγάζεις το λάδι σου άντε και να τσιμπάς καμία επιδότηση αλλά μέχρι να αρχίσει να αποδίδει θα περάσουν μερικά χρόνια και πρέπει να τα φροντίζεις. Επειδή έχουμε αγοράσει και εμεις μια έκταση το καλύτερο που έχεις είναι να περιμένεις γιατί η Μεσσηνία αναπτύσσεται τουριστικά και σε δυο χρόνια ο Κωνσταντακόπουλος ξεκινάει και δευτερο resort επιπέδου costa Navarino  πιο κοντά στο αεροδρόμιο και η εκτάσεις θα αποκτήσουν παραπάνω αξία. Όποτε συνέχισε να το νοικιάζεις για μερικά χρόνια ακόμα σαν χωράφι και μετά το πουλάς πολύ παραπάνω ;) 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Στη Μεσσηνία

Το έχω διαβάσει το που είναι.Ξερεις πόσο μεγάλη είναι Μεσσηνία;Μπορεί να είναι στην Γιάλοβα ή στη Πύλο αλλά μπορεί να είναι και στο Ριζόμυλο ή στην Βελίκα και την θαλασσα να χρειάζεσαι κυάλια για να την δεις.

Παντως εκεί είναι γεμάτο με ξένους που έχουν αγοράσει οικόπεδα κλπ .

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 1
Δημοσ.

εχω περιπου ιδια εκταση με 300 ελιες σε ηπειρωτικό μέρος συν αλλα 4 στρεμματα αλλο χωράφι. εκτός οτι βάζουμε πραγματικά πολλή δυλειά, συν μεροκάματα στο μαζεμα συν εξοδα για ελαιοτριβείο τυποποίηση, αυτο που μένει σαν κέρδος είναι το λάδι του σπιτιού και η εφορία/εφκα και κάτι ψιλά, οχι δηλαδή εισοδημα. επιδοτησεις δεν παιρνεις ευκολα αν δεν εχεις ηδη τα δικαιώματα από μεταβίβαση ή δε γινεις νέος αγρότης. μεσσηνία δεν ξερω τι αποδοση και τι ποιοτητα έχουν, εμενα δινουν 3,5-4 κιλά λαδι η ριζα το χρόνο και πουλάω λιανική σε καλές τιμές καμια σχεση με τη χονδρική και πάλι δεν βλέπω να μένει κάτι σαν κέρδος. αν θες ελιες βάλε λίγες μονο για το λάδι του σπιτιου και πούλησε το υπόλοιπο κομμάτι αργότερα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, αν δεν έχεις άμεση ανάγκη τα χρήματα κράτα το να υπάρχει.

Οι ελιές που σκέφτεσαι μόνο αν θέλεις να ασχοληθείς για να έχεις "σωστό" λάδι για την οικογένειά σου.

Όσο για αυτά που διατυπώθηκαν για αύξηση αξίας λόγω του "καπετάνιου" μη περιμένεις πολλά. Όσοι πραγματικά βγάλανε χρήματα καλά ήταν αυτοί που πούλησαν ήδη στον καπετάνιο για να χτιστεί το Costa Navarino και λοιπά resorts που έχουν στο πρόγραμμα.

Η Μεσσηνία είναι σε άνοδο τουριστικά αλλά δεν ισχύει για όλο το νομό.

Σε ποιο σημείο είναι το οικόπεδο;

Επεξ/σία από panzertank
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χωράφι είναι στο δρόμο Φιλιατρά - Αγίας Κυριακής, απόσταση από την θάλασσα περίπου 350μ η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σε καλό σημείο για να  το εκμεταλλευτείς τουριστικά αλλά είναι ωραίο για να φτιάξει κάποιος το εξοχικό του..

Ο Γερμανός με βρήκε, μου λέει ενδιαφέρομαι, του λέω 100.000€, του φάνηκαν πολλά 64.000€ κασέρι μου λέει να δώσουμε τα χέρια, του είπα θα το σκεφτώ..

Δεν έχω ανάγκη από τα χρήματα, δυο σπίτια έχω, ένα μαγαζί, αυτοκίνητα, τον μισθό μου, είμαι καλά.. απλά σκεφτόμουν ότι έχω 360 ρίζες ελιές σε άλλο σημείο να φύτευα και άλλες 160 ρίζες στο χωραφάκι να πάω στις 500 ρίζες να έχω το λαδάκι μου να παίρνω ένα χαρτζιλίκι από εκεί μαζί με την σύνταξη στα γεράματα να την βγάλω..

Αν πάρω τα λεφτά του Γερμανού, γυναίκες και ταξιδιωτικά γραφεία θα τα φάνε..

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...