Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα χωραφάκι 8 στρέμματα όλο flat με δικιά του γεώτρηση στην Μεσσηνία κοντά σε θάλασσα..

Είναι σχεδόν ανεκμετάλλευτο, το έχω νοικιάσει σε έναν γνωστό για να βάζει υπαίθριες καλλιέργειες (καρπούζι) και παίρνω εγώ 1.200€ το χρόνο.

Σκέφτομαι ή να το πουλήσω σε Γερμανό να φτιάξει το εξοχικό του στην Ελλάδα ή να το φυτέψω ελιές μαζί με κάτι άλλες που έχω και να παίρνω ένα χαρτζιλίκι στα γεράματα?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 στρεμματα ειναι πολυ λιγα για ελαίες,  στα παραθαλασια κτηματα που έχουν ελιες η ποιοτητα δεν ειναι καλη. 

Γιατι να το πουλησεις??? μπορεις να το αξιοποιησεις τουριστικα (εαν η περιοχη μπορει) εσυ!

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ.

Σε 8 στρέμματα μπορείς να φυτέψεις από 160 έως 200 δέντρα. Δεν τα βρίσκω λίγα. Όσο για την ποιότητα στα παραθαλάσσια κτήματα που ειπώθηκε πιο πάνω δεν το έχω ξανακούσει. Προσωπική μου γνώμη να μην το πουλήσεις και να βάλεις ελιές ή ό,τι άλλο αποφασίσεις να κάνεις. Ό,τι πουλιέται δεν ξαναγοράζεται.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas1973 είπε

Γιατι να το πουλησεις??? μπορεις να το αξιοποιησεις τουριστικα (εαν η περιοχη μπορει) εσυ!

Ε ναι, ο καθένας εχει την οικονομική δυνατότητα και την γνώση για να μπει σε μια άκρως ανταγωνιστίκή αγορά. Δεν μας φτανει που γέμισε η Ελλάδα με το καφέ και το γυράδικο του κάθε πικραμένου, τώρα θα πάνε και στον τουρισμό. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Βάλε ελιές κ μετά πουλα το στο Γερμανο κομπλέ λιοστασι για να μάθουν κ οι ξένοι τι εστι βερίκοκο.....😉

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, stathisp είπε

Σε 8 στρέμματα μπορείς να φυτέψεις από 160 έως 200 δέντρα. Δεν τα βρίσκω λίγα. Όσο για την ποιότητα στα παραθαλάσσια κτήματα που ειπώθηκε πιο πάνω δεν το έχω ξανακούσει. Προσωπική μου γνώμη να μην το πουλήσεις και να βάλεις ελιές ή ό,τι άλλο αποφασίσεις να κάνεις. Ό,τι πουλιέται δεν ξαναγοράζεται.

Το πρόβλημα είναι πόσα λίτρα λάδι παράγεις από αυτές τις ελιές, σε τι τιμή θα το πουλήσεις, τι θα γίνει αν υπάρξουν απρόοπτα πχ καιρικά φαινόμενα, κόστη εργατών, αλλά έξοδα και μεροκάματο για το κόψιμο και την καλλιέργεια. 

Αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία; Παραγωγός από Ν. Ηλείας παίζει στον έναν χρόνο να βγάλει 12k καθαρά από το λάδι και τον επομενο 5k, η απόδοση δεν είναι σταθερή ανά έτος, οπότε ο ts πρέπει να το εξετάσει παίρνοντας το χείριστο σενάριο που μπορεί να προκύψει εμπειρικά. 

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...