FarCry1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα. Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τις θεσεις εργασιας στην Ελλαδα οσον αφορα τον τομεα της πληροφορικης. Εχω τελειωσει πληροφορικη σε πανεπιστημιο και θα ηθελα να ασχοληθω πανω στο υλικο του υπολογιστη ή με γλωσσα προγραμματισμου που εχει σχεση και με την μνημη RAM. Προφανως η C ειναι η καταλληλη Στην σχολη μου αρεσαν πολυ τα μαθηματα: Ψηφιακη Σχεδιαση( Λογικές Πυλες, πραξεις δυαδικων αριθμων, πινακας αληθειας κλπ), Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων (MIPS, Assembly κλπ) Λειτουργικα Συστηματα και απο γλωσσες προγραμματισμου μονο η C μου αρεσε καθως δεν ειναι αντικειμενοστραφης προγραμματισμος. Δυστυχως στο kariera βλεπω να ζητανε κυριως προγραμματιστες ιστοσελιδων κατι που δεν μου αρεσε καθολου. Ηταν απο τα πιο βαρετα μαθηματα κατα την αποψη μου. Θα ηθελα να μου πειτε αν στην Ελλαδα θα μπορεσω να βρω κατι αναλογο με αυτα τα μαθηματα που σας ειπα. Οταν αναφερομαι στο υλικο του υπολογιστη δεν αναφερομαι στους τεχνικους υπολογιστων που εχουν διαφορα μαγαζια για βλαβες. Θα ηθελα να ασχοληθω με αυτα που καναμε στην σχολη. Τσιπακια, πυλες nand, nor, πινακας αληθειας, assembly, καταχωρητες στον επεξεργαστη κλπ Ευχαριστω πολύ! 2
masteripper Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Αυτά που σε ενδιαφέρουν ουσιαστικά καταλήγουν σε A. Δημιουργία Λειτουργικού Β. Emulators Τώρα .... προσωπικά δεν βλέπω χρήμα σε αυτό...ίσως δόξα αν κάνεις κανένα καινούργιο emulator ή τροποιήσεις κανένα.
onelonelystar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Από αγγελία πιστεύω λίγο δύσκολο να βρεις κάτι.. Θα σου πρότειαν να στείλεις το βιογραφικό σου σε αντίστοιχες εταιρείες και για αρχή μην κοιτάς να βγάλεις λεφτά, αλλά να αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία που θα σε πάει στο επόμενο βήμα.
FarCry1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Ευχαριστω για τις απαντησεις Γιατι ειναι τοσο δυσκολο ομως; Οι επεξεργαστες ας πουμε ετσι δεν φτιαχονται; Επισης τα drivers ξερω οτι φτιαχνονται με την γλωσσα C. Ελπιζω να καταλαβατε ποια μαθηματα σας λεω. Ηταν μαθηματα κορμου και απο τα πιο βασικα της σχολης. Φανταζομαι υπηρχε λογος που τα καναμε
Iasonas Pav Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, FarCry1 είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις Γιατι ειναι τοσο δυσκολο ομως; Οι επεξεργαστες ας πουμε ετσι δεν φτιαχονται; Επισης τα drivers ξερω οτι φτιαχνονται με την γλωσσα C. Ελπιζω να καταλαβατε ποια μαθηματα σας λεω. Ηταν μαθηματα κορμου και απο τα πιο βασικα της σχολης. Φανταζομαι υπηρχε λογος που τα καναμε Σχεδίαση Hardware στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπάρχει. Ή θα είναι αρκετά δυσεύρετο. Ψάξου για Qualcomm κλπ στο εξωτερικό. Έχει σίγουρα στην Ιρλανδία γραφεία. Ήξερα άτομα απο τη σχολή μου που έκαναν πρακτική εκεί. Επίσης, έχω δεί αγγελίες απο διάφορες εταιρείες που θέλουν Verification Engineers κλπ. Συνήθως Digital αλλα έχει και Analog Cicuits. Το κομμάτι των drivers είναι διαφορετικό. Σε αυτό αρκετά πιθανό να υπάρχουν θέσεις και εδώ Ελλάδα. Θα ψάξεις στο κομμάτι των μικροελεγκτών. Επίσης, το ότι κάνατε/κάνουμε στη σχολή assembly, δεν σημαίνει ότι θα γράφεις κατά κόρον κιόλας. Το σύνηθες είναι να γράφεις Embedded C και σε μερικά σημεία για optimization βάζεις και δική σου assembly. Δεν έχουμε 1990 .
FarCry1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κρίμα πάντως. Το hardware το βρίσκω πολυ πιο ενδιαφέρον ειδικά όταν έχει να κάνεις με C (δείκτες πχ) Τόσα μαθήματα στην σχολή (ψηφιακή σχεδιαση, αρχιτεκτονική υπολογιστών, αρχιτεκτονική με προγραμματισμένη λογική fpga, ενσωματωμένα συστήματα, λειτουργικά συστήματα, νήματα κλπ) και τελικά δεν έχουν ζήτηση στην Ελλάδα. Στο site kariera είδα μόνο την εταιρία u-blox να έχει σχέση με αυτά. Δεν βρήκα άλλες εταιρίες
najinblue3 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 36 λεπτά πριν, FarCry1 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κρίμα πάντως. Το hardware το βρίσκω πολυ πιο ενδιαφέρον ειδικά όταν έχει να κάνεις με C (δείκτες πχ) Τόσα μαθήματα στην σχολή (ψηφιακή σχεδιαση, αρχιτεκτονική υπολογιστών, αρχιτεκτονική με προγραμματισμένη λογική fpga, ενσωματωμένα συστήματα, λειτουργικά συστήματα, νήματα κλπ) και τελικά δεν έχουν ζήτηση στην Ελλάδα. Στο site kariera είδα μόνο την εταιρία u-blox να έχει σχέση με αυτά. Δεν βρήκα άλλες εταιρίες Kαι εγω ετσι ημουνα στο bachelor, λατρευα assembly, αναλογικα/ψηφιακα, c και σιχαινομουνα object oriented. Αλλα δυστηχως το ψωμι ειναι μονο εκει. Αν σε ενδιαφερει, μπορεις να κοιταξεις προς compiler-construction 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα