Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας

ήρθα για σεζόν σε νησί πρόσφατα  Δια τηλεφώνου και email όλα άψογα, όμως όταν ήρθα εδώ τα πράγματα διαφεραν.

Οι ώρες εργασίας Γραπτά δεν υπήρχαν κάπου, προφορικά μου είπαν στο περίπου 7, άντε 8 ώρες.Στη σύμβαση έλεγε 4 Ώρο.

Με το πέρασμα των ημερών είδα πως οι ώρες είναι 11-12, και 13 κάποιες φορές , δεν εφαρμόζονται οι 11 ώρες συνεχής ανάπαυσης/24 Ώρο που ισχύει βάση νόμου. 

Τα χρήματα βάση του email που μου στάλθηκε είναι βασικός μισθός+ μπόνους πωλήσεων ( που αυτές είναι ελάχιστες)

έχω χαλάσει γύρω στα 700€ όλο αυτό το διάστημα, (διατροφή στο νησί, βασικά πράγματα για το σπίτι, και μεταφορικά από Αθήνα),   και το πρώτο μηνιατικο θα είναι λιγότερα από αυτά .

Το ερώτημα μου είναι , στην  περίπτωση καταγγελίας στην επιθεώρηση εργασίας  τι κυρώσεις θα έχει αυτή η  επιχείρηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από shadowlens
Δημοσ.

Και καλο θα ειναι να βγει και το ονομα του μαγαζιου οταν με το καλο προχωρησει η υποθεση.

Πλεον ο κοσμος πρεπει να ξερει που να μην παταει.

• Like 3
Δημοσ.

Εφόσον η συμβαση σου ειναι 4ωρο, πας τετράωρο - οτι γραφει... Δε θα χρειαστει να κανεις καμια καταγγελία, θα σε στείλει αυτός (ή θα το διαπραγματευτείτε για αύξηση εαν εχει αναγκη)...

απο περιεργεια, σε ποιο μέρος κ τι δουλεια;

Χρονια τα λεω,  μη νομιζετε οτι η σεζον ειναι λύση και χ****αι στο ταλιρο... δε παιζει αυτό με κανονικές συνθηκες εργασιας...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι εννοείς δεν θα χρειαστεί να πάω για καταγγελία ; Και θα με στείλει αυτός ;

Μόλις φύγω θα πω και το νησί, και το επάγγελμα.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, shadowlens είπε

Τι εννοείς δεν θα χρειαστεί να πάω για καταγγελία ; Και θα με στείλει αυτός ;

Μόλις φύγω θα πω και το νησί, και το επάγγελμα.

Απολυση... αυτο θα είναι το αποτέλεσμα σε καθε περιπτωση (ειτε ξεκινησεις να δουλευεις οτι λεει η συμβαση σου είτε να πας στην επιθεωρηση για καταγγελια), το καταλαβαινεις φανταζομαι...

Δεν ειναι κακο να πεις μερος και επαγγελμα, οχι απαραιτητα εργοδότη....... ισως προστατευσεις καποιον ανθρωπο που ειναι να παει σημερα αυριο μεθαυριο για να ξεκινησει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Χρονια τα λεω,  μη νομιζετε οτι η σεζον ειναι λύση και χ****αι στο ταλιρο... δε παιζει αυτό με κανονικές συνθηκες εργασιας...

πουθενα στον κοσμο - πουθενα στη μπανανια - σε κανενα τομεα αν δε γινει μουσκεμα το βρακι δεν πεφτει ταληρο....

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mclein² είπε

πουθενα στον κοσμο - πουθενα στη μπανανια - σε κανενα τομεα αν δε γινει μουσκεμα το βρακι δεν πεφτει ταληρο....

Εκτός αν είσαι δημόσιο 😉. Με παλιό πασοκ δε στο 4ωρο είχες και προσωπικό μασερ για την κούραση.

Δημοσ.

Όπως την περιγράφεις την δουλειά, αλλά ισχύει για όλα τα νησιά στις σεζόν, αν δεν βγάζεις τουλάχιστον 1500 καθαρά (μη πω 2000) ΜΗΝ πηγαίνετε καθόλου.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Εκτός αν είσαι δημόσιο 😉. Με παλιό πασοκ δε στο 4ωρο είχες και προσωπικό μασερ για την κούραση.

καλα και στο δημοσιο, κάααποτε αυτό... πλεον υπαρχουν τεραστιες ελλειψεις προσωπικου και οι 7/10 δουλευουν έως και παραπανω... (σαφως υπαρχουν και οι 3 στους 10 που δουλευουν απο καθόλου έως ελάχιστα)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

καλα και στο δημοσιο, κάααποτε αυτό... πλεον υπαρχουν τεραστιες ελλειψεις προσωπικου και οι 7/10 δουλευουν έως και παραπανω... (σαφως υπαρχουν και οι 3 στους 10 που δουλευουν απο καθόλου έως ελάχιστα)

Δημόσιο είναι και ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο αστυνομικός-πυροσβέστης-στρατιωτικός κλπ. Δεν εννοώ αυτό τον τομέα γιατί υπάρχει και αυτό το δημόσιο. Στο υπόλοιπο κλασσικό δημόσιο υπηρεσίες, ικα, εφορίες, δήμοι κλπ κλπ δεν έχω διαπιστώσει αλλαγές. Εδώ ακόμα και στον οτε που είναι πλεον γερμανική οι παλιοί οτετζιδες είναι 7ωροι με νοοτροπία 90... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Στο υπόλοιπο κλασσικό δημόσιο υπηρεσίες, ικα, εφορίες, δήμοι κλπ κλπ δεν έχω διαπιστώσει αλλαγές

Μάααλλον εχεις καιρό να πας ή ως ειθισται τα βλεπεις απο λάθος οπτικη (δε σε κατηγορω και εγω το ιδιο κάνω σε καποιες περιπτωσεις πχ ικα), ειδικα ταμεια και εφορίες εχουν φάει ασχημο ξύλο, ενδεικτικά δουλευουν πλέον και απογευματα κάποιες μέρες (εχω 2 γνωστούς σε εφορία και δήμο αντιστοιχα που τις μισες μέρες δουλευουν απόγευματινο 8ωρο και δε προλαβαινουν ουτε διαλλειμα για τσιγαρο να κανουν γιατι απλα δεν υπαρχει αντικαταστατης και ο κοσμος θελει να εξυπηρετηθει)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Μάααλλον εχεις καιρό να πας ή ως ειθισται τα βλεπεις απο λάθος οπτικη (δε σε κατηγορω και εγω το ιδιο κάνω σε καποιες περιπτωσεις πχ ικα), ειδικα ταμεια και εφορίες εχουν φάει ασχημο ξύλο, ενδεικτικά δουλευουν πλέον και απογευματα κάποιες μέρες (εχω 2 γνωστούς σε εφορία και δήμο αντιστοιχα που τις μισες μέρες δουλευουν απόγευματινο 8ωρο και δε προλαβαινουν ουτε διαλλειμα για τσιγαρο να κανουν γιατι απλα δεν υπαρχει αντικαταστατης και ο κοσμος θελει να εξυπηρετηθει)

Μπορεί να ειμαι άτυχος λόγω περιοχής (Περιστέρι). Δεν έχω λόγο άλλωστε να σε αμφισβήτησω 😁

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια πορείες να κάνουμε γιατί ο βασικός μισθός είναι χαμηλός ή γιατί οι υπερωρίες γίνονται ρεπό, αλλά δεν πέρασε στο μυαλό κανενος να κάνει πορεία για την τήρηση και την εφαργογή της νομοθέσιας....

Συνεχίστε τώρα ότι κάνατε...

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...