Προς το περιεχόμενο

Κραταν τα windows αναλυτικα logs? Ποιες αλλες εφαρμογες μπορει να κρατανε αναλυτικα logs για το τι εχουμε κανει?

nick_corobos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω αλλα νομιζω οτι κανουμε κυκλους. Αρχικα θελω να απαντηθει η ερωτηση αν τα windows κρατανε logs τα οποια μπορω να δω εγω ή καποιος αλλος χρηστης. Αν κρατανε logs και ειναι σε αχρηστη μορφη για τον χρηστη, χαλαλι ας τα παρει η microsoft δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. 

53 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ειδικά αν σκεφτείς ότι το ΙΤ στην εργασία σου βλέπει τα πάντα που κάνεις με τον υπολογιστή της εργασίας σου

ναι είναι πρόβλημα

φίλε μου συγνώμη αλλά σε βρίσκω αρκετά υπερβολικό θεωρώ ότι μεγαλοποιείς κάποια πράγματα.

αν ψάξεις στο διαδίκτυο (google) μπορείς να βρεις το πως να απενεργοποιήσεις τα logs και λοιπές περιττές λειτουργίες των Windows (δεν ξέρω αν είναι και ασφαλές βέβαια)

καταρχήν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς SYMANTEC - NORTON είναι ότι το χειρότερο/βαρύ θα πρότεινα να χρησιμοποιείς είτε το Windows Defender ή αν θες της αγοράς της ESET

μετά τα παιδιά εδώ σου προτείνουν το Shadow Defender το οποίο αν και δεν το χρησιμοποιώ είναι το καλύτερο του είδους του

Το eset και το windows defender δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση τόσο ασφάλεια όσο τo bitdefender, norton και kaspersky.

Απο τους 3 προτιμώ τον αμερικανο αντί του Ρώσου και του "Ευρωπαίου". Επίσης το Nortonδεν είναι σε καμία περίπτωση οσο βαρύ νομίζεις. Παλιά ήταν απαράδεκτο αλλά πλέον το έχουν διορθώσει. Τουλάχιστον στο pc μου δεν βλέπω να επιβαρύνεται. Λίγο καλύτερο ui θα ήθελα να είχε σαν του eset ή του Kaspersky αλλα δυστυχώς δεν. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις, για εμένα είναι το καλύτερο

Επεξ/σία από nick_corobos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
23 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Ευχαριστω αλλα νομιζω οτι κανουμε κυκλους. Αρχικα θελω να απαντηθει η ερωτηση αν τα windows κρατανε logs τα οποια μπορω να δω εγω ή καποιος αλλος χρηστης. Αν κρατανε logs και ειναι σε αχρηστη μορφη για τον χρηστη, χαλαλι ας τα παρει η microsoft δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. 

Το eset και το windows defender και eset δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση τόσο ασφάλεια όσο τo bitdefender, norton και kaspersky.

Απο τους 3 προτιμώ τον αμερικανο αντί του Ρώσου και του "Ευρωπαίου". Επίσης το Nortonδεν είναι σε καμία περίπτωση οσο βαρύ νομίζεις. Παλιά ήταν απαράδεκτο αλλά πλέον το έχουν διορθώσει. Τουλάχιστον στο pc μου δεν βλέπω να επιβαρύνεται. Λίγο καλύτερο ui θα ήθελα να είχε σαν του eset ή του Kaspersky αλλα δυστυχώς δεν. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις για εμένα είναι το καλύτερο

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου για αυτά που αναφέρεις ως καλύτερα

και να επιμείνω στην αρχική μου άποψη (λόγω ηλικίας/εμπειρίας/γνώσεων)

Tο ενσωματωμένο των Windows 10 είναι η πρώτη μου επιλογή

αν προτιμήσω την ελεύθερη αγορά τότε ESET

εκτός μένουν SYMANTEC/NORTON , MC AFEE , KASPERSKY , BITDEFENDER , AVIRA , AVG και πολλά άλλα

για να σε προλάβω τα έχω δοκιμάσει όλα από τότε που βγήκαν τα Windows 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου για αυτά που αναφέρεις ως καλύτερα

και να επιμείνω στην αρχική μου άποψη (λόγω ηλικίας/εμπειρίας/γνώσεων)

Tο ενσωματωμένο των Windows 10 είναι η πρώτη μου επιλογή

αν προτιμήσω την ελεύθερη αγορά τότε ESET

εκτός μένουν SYMANTEC/NORTON , MC AFEE , KASPERSKY , BITDEFENDER , AVIRA , AVG και πολλά άλλα

για να σε προλάβω τα έχω δοκιμάσει όλα από τότε που βγήκαν τα Windows 10

Πως ακριβώς τα δοκίμασες; Δεν το λεω ειρωνικά ρωτάω γιατί θέλω να μάθω. Ως προς τι είναι καλύτερο το eset? Το windows defender ειναι καλύτερο απο το Norton? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Γιατί όλα τα comparisons βγάζουν το eset απλά πολύ καλό ενώ το Norton, Kaspersky και Bitdefender εξαιρετικά; Ενα απο τα αγαπημένα μου κανάλια στο youtube ειναι το The PC security channel που κάνει ωραίες δοκιμές. 

Το κόστος δεν είναι θέμα και δεν το βάζω στην εξίσωση. Δόξα τα vpn για αυτό υπάρχει η Ινδία

Επεξ/σία από nick_corobos

Επισκέπτης
6 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Πως ακριβώς τα δοκίμασες; Δεν το λεω ειρωνικά ρωτάω γιατί θέλω να μάθω. Ως προς τι είναι καλύτερο το eset? Το windows defender ειναι καλύτερο απο το Norton? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Γιατί όλα τα comparisons βγάζουν το eset απλά πολύ καλό ενώ το Norton, Kaspersky και Bitdefender εξαιρετικά; Ενα απο τα αγαπημένα μου κανάλια στο youtube ειναι το The PC security channel που κάνει ωραίες δοκιμές. 

Το κόστος δεν είναι θέμα και δεν το βάζω στην εξίσωση. Δόξα τα vpn για αυτό υπάρχει η Ινδία

ούτε εγώ μιλάω ειρωνικά και εννοείται ότι δεν σε παρεξηγώ

αν είχες την ηλικία μου/γνώσεις μου/εμπειρία μου δεν θα με ρώταγες καν καθώς θα ήξερες ήδη την απάντηση ότι χρησιμοποιείς λάθος πρόγραμμα προστασίας

όλες οι παραπάνω ιστοσελίδες που αναφέρεις και άλλες πολλές είναι χρήσιμες ως πληροφορία και τίποτα παραπάνω για εμένα προσωπικά (άλλος θα πει κάτι το διαφορετικό) απλά να έχεις υπόψη ότι οι ιστοσελίδες όπως και τα κανάλια σε youtube/twitch κτλ τηρούν το χρυσό κανόνα 40% αλήθεια + 60% συμφέρον = 100% αποτέλεσμα δεν υπάρχει ούτε μια που να έχει 50% αλήθεια + 50% συμφέρον και να βγάζει σωστά και αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

H εξίσωση που μετράει είναι τι κάνει στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και στα μηχανήματα (σταθερά/φορητά) παλιάς και νέας/κορυφαίας τεχνολογίας είτε Intel είτε AMD.

έτσι κατέληξα στην προστασία που παρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 και σε συνδυασμό VPN για κάποια πράγματα που θέλω είμαι μια χαρά και 100% ασφαλής

για αυτό το λόγο δεν έχω αγοράσει κανένα πρόγραμμα προστασίας καθώς δεν μου χρειάζεται.

6 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ούτε εγώ μιλάω ειρωνικά και εννοείται ότι δεν σε παρεξηγώ

αν είχες την ηλικία μου/γνώσεις μου/εμπειρία μου δεν θα με ρώταγες καν καθώς θα ήξερες ήδη την απάντηση ότι χρησιμοποιείς λάθος πρόγραμμα προστασίας

όλες οι παραπάνω ιστοσελίδες που αναφέρεις και άλλες πολλές είναι χρήσιμες ως πληροφορία και τίποτα παραπάνω για εμένα προσωπικά (άλλος θα πει κάτι το διαφορετικό) απλά να έχεις υπόψη ότι οι ιστοσελίδες όπως και τα κανάλια σε youtube/twitch κτλ τηρούν το χρυσό κανόνα 40% αλήθεια + 60% συμφέρον = 100% αποτέλεσμα δεν υπάρχει ούτε μια που να έχει 50% αλήθεια + 50% συμφέρον και να βγάζει σωστά και αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

H εξίσωση που μετράει είναι τι κάνει στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και στα μηχανήματα (σταθερά/φορητά) παλιάς και νέας/κορυφαίας τεχνολογίας είτε Intel είτε AMD.

έτσι κατέληξα στην προστασία που παρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 και σε συνδυασμό VPN για κάποια πράγματα που θέλω είμαι μια χαρά και 100% ασφαλής

για αυτό το λόγο δεν έχω αγοράσει κανένα πρόγραμμα προστασίας καθώς δεν μου χρειάζεται.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις ενα δυνατό background και δεν χρειάζεσαι ενα antivirus απο 3η εταιρεία, όμως τι γίνεται όταν θέλω να βάλω ενα αξιόπιστο πρόγραμμα (οσο γίνεται αυτό) στον υπολογιστή των γονιών μου που λαμβάνουν email με συνημμένα απο συναδέλφους τους ή πελάτες; Το να τους πω για sandbox δύσκολα. Deepfreeze πάλι δύσκολα γιατί είναι μπελάς όπως και να το κάνουμε. Έτσι λοιπόν θέλω κάτι με σωστή τεχνογνωσία και εμπειρία και πιστεύω ότι μια λύση απο 3ους ειναι πιο αξιόπιστη απο το βασικό windows defender. Όσο μπορεί να είναι αξιόπιστη πάντα βέβαια, αδιαπέραστο δεν είναι τίποτα.

Επισκέπτης
13 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις ενα δυνατό background και δεν χρειάζεσαι ενα antivirus απο 3η εταιρεία, όμως τι γίνεται όταν θέλω να βάλω ενα αξιόπιστο πρόγραμμα (οσο γίνεται αυτό) στον υπολογιστή των γονιών μου που λαμβάνουν email με συνημμένα απο συναδέλφους τους ή πελάτες; Το να τους πω για sandbox δύσκολα. Deepfreeze πάλι δύσκολα γιατί είναι μπελάς όπως και να το κάνουμε. Έτσι λοιπόν θέλω κάτι με σωστή τεχνογνωσία και εμπειρία και πιστεύω ότι μια λύση απο 3ους ειναι πιο αξιόπιστη απο το βασικό windows defender. Όσο μπορεί να είναι αξιόπιστη πάντα βέβαια, αδιαπέραστο δεν είναι τίποτα.

εγώ πάντως που χρησιμοποιώ τους υπολογιστές που διαθέτω (σταθερούς/φορητούς) και για δουλειά και για προσωπική χρήση

δεν έχω κολλήσει τίποτα και ας χρησιμοποιώ των Windows 10

άρα δεν είναι τυχαίο που λέω ότι είμαι ασφαλής

βέβαια αυτό απαιτεί μια βασική προυπόθεση αυτό που αναφέρω σε προηγούμενο μήνυμα μου

γιατί ακόμα και αυτοί που εσύ εμπιστεύεσαι και παρακολουθείς τα διάφορα βίντεο από το youtube ή ιστοσελίδες κανείς από αυτούς δεν θα σου εγγυηθεί ότι δεν θα κολλήσεις κάτι...ούτε φυσικά και τα προγράμματα που θα αγοράσεις σου εγγυούνται απόλυτη ασφάλεια 100% το γιατί...φαντάζομαι το καταλαβαίνεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...