Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει έρθει ένας αμερικάνος στη δουλειά για intership. Θα μείνει μέχρι αρχές Αυγούστου. Είναι 25 χρονών μια χαρά παιδί. Θέλουμε κάπως να νιώσει άνετα στη δουλειά αλλά φφοβάμαι έχει φρίξει με πράγματα που έχει δει και ακούσει. Κάποιοι του φερόνται λίγο περίεργα. Ένας θεούλης του έκραζε τους αμερικάνους λίγο τραμπούκικα λες και έφταιγε αυτός. Έχει καταλήξει να είναι η ουρά μου στη δουλειά. Όχι ότι με χαλάει μαρέσει να εκπαιδεύω, είμαι ας πουμε ο επόμενος μετά τον διευθυντή (αν και είναι αρκετά φλατ η ιεραρχεία) και τους έχω πει δεν θέλω συζητήσεις για πολιτική. Κάπως νιώθω σαν να τον έχω υπό την προστασία μου και ταυτόχρονα έχω ένα άγχος αν είναι καλά. Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω εγώ κάτι αλλά και σαν "ομάδα" για να δεθούμε πιο πολύ και να του δείξουμε την Αθήνα. Πέραν του να τον μπουκώσουμε τζατζίκια και μουσακάδες τι άλλο υπάρχει; Του αρέσει το τρέξιμο γιατί μου έχει ρωτήσει μέρη που μπορεί να τρέχει, είχα σκεφτεί να του πω το γυμναστήριο μου αλλά παίζουμε μποξ και αν φάει καμία θα νιώσω άσχημα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Έχει έρθει ένας αμερικάνος στη δουλειά για intership. Θα μείνει μέχρι αρχές Αυγούστου. Είναι 25 χρονών μια χαρά παιδί. Θέλουμε κάπως να νιώσει άνετα στη δουλειά αλλά φφοβάμαι έχει φρίξει με πράγματα που έχει δει και ακούσει. Κάποιοι του φερόνται λίγο περίεργα. Ένας θεούλης του έκραζε τους αμερικάνους λίγο τραμπούκικα λες και έφταιγε αυτός. Έχει καταλήξει να είναι η ουρά μου στη δουλειά. Όχι ότι με χαλάει μαρέσει να εκπαιδεύω, είμαι ας πουμε ο επόμενος μετά τον διευθυντή (αν και είναι αρκετά φλατ η ιεραρχεία) και τους έχω πει δεν θέλω συζητήσεις για πολιτική. Κάπως νιώθω σαν να τον έχω υπό την προστασία μου και ταυτόχρονα έχω ένα άγχος αν είναι καλά. Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω εγώ κάτι αλλά και σαν "ομάδα" για να δεθούμε πιο πολύ και να του δείξουμε την Αθήνα. Πέραν του να τον μπουκώσουμε τζατζίκια και μουσακάδες τι άλλο υπάρχει; Του αρέσει το τρέξιμο γιατί μου έχει ρωτήσει μέρη που μπορεί να τρέχει, είχα σκεφτεί να του πω το γυμναστήριο μου αλλά παίζουμε μποξ και αν φάει καμία θα νιώσω άσχημα.

Μην προσπαθήσεις να γίνεται "φίλοι" για να τον βοηθήσεις. Μπορεί να μην δέσετε ποτέ σαν φίλοι ή να το βλέπει διαφορετικά αυτός. Κράτα σταθερή επαγγελματική στάση. Για να "δεθείτε" σαν ομάδα, προσπάθησε να του μοιράζεις δουλειές με άλλους συναδέλφους και όχι να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του. Το φυσιολογικό στην δουλειά είναι να συνεργάζεσαι με όλους. Με κάποιους μπορει να βγαινει η δουλειά πιο ευχάριστα , με κάποιους όχι.

Οσο για την συμπεριφορά του θεούλη, θα έπρεπε να ανησυχείς πιο πολύ για αυτόν.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω εγώ κάτι αλλά και σαν "ομάδα" για να δεθούμε πιο πολύ και να του δείξουμε την Αθήνα. Πέραν του να τον μπουκώσουμε τζατζίκια και μουσακάδες τι άλλο υπάρχει;

Να τον πάτε στην Τρούμπα. 

Δημοσ.
1 hour ago, SilentVoice said:

Μην προσπαθήσεις να γίνεται "φίλοι" για να τον βοηθήσεις. Μπορεί να μην δέσετε ποτέ σαν φίλοι ή να το βλέπει διαφορετικά αυτός. Κράτα σταθερή επαγγελματική στάση. Για να "δεθείτε" σαν ομάδα, προσπάθησε να του μοιράζεις δουλειές με άλλους συναδέλφους και όχι να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του. Το φυσιολογικό στην δουλειά είναι να συνεργάζεσαι με όλους. Με κάποιους μπορει να βγαινει η δουλειά πιο ευχάριστα , με κάποιους όχι.

Οσο για την συμπεριφορά του θεούλη, θα έπρεπε να ανησυχείς πιο πολύ για αυτόν.

Είναι γραφικός τύπος από αυτούς που επειδή ξέρουν κάποιον έχουν αράξει σε ένα πόστο. Για τον αμερικάνο θέλω να νιώθει safe γενικά.

1 hour ago, StamTheMan said:

Δημοσ.

για να καταλαβω...ο επομενος μετα τον διευθυντη δεν ξερει τι να κανει και ανοιγει θεμα εδω για συμβουλες..ποσο ... για τη θεση εισαι?

φιλος του αφεντικου? φυσικο να μην εχεις την ψυχολογια και την αυτοπεποιθηση να ενεργησεις αυτονομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως οι συμπαθείς αντιαμερικάνοι κατ'επάγγελμα είναι καλοί με όλους σαν κατώτεροι συνάδελφοι και τα πιο σκληρά αφεντικά αν πάρουν εξουσία.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε

για να καταλαβω...ο επομενος μετα τον διευθυντη δεν ξερει τι να κανει και ανοιγει θεμα εδω για συμβουλες..ποσο ... για τη θεση εισαι?

φιλος του αφεντικου? φυσικο να μην εχεις την ψυχολογια και την αυτοπεποιθηση να ενεργησεις αυτονομα.

Θα ήθελα μερικές γνώμες για το πως να περάσει ευχάριστα ένα άτομο από το εξωτερικό τη διαμονή του στην Αθήνα. Για το κομμάτι της εκπαίδευσης είμαι οκ γιατί έχουμε συγκεκριμένη γραμμή. Δεν είμαι φίλος του αφεντικού, απλά είναι κάπως ιδιαίτερο το αντικείμενο της δουλειάς. Εγώ κάνω κάποιες εξειδικευμένες ιατρικές τεχνικές στη δουλειά μου και ερμηνεία αποτελεσμάτων, δεν έχω κάτι σχετικό με διοίκηση. Είμαι ας πουμε ο επιστημονικός υπεύθυνος.

1 λεπτό πριν, G.TH. είπε

Συνήθως οι συμπαθείς αντιαμερικάνοι κατ'επάγγελμα είναι καλοί με όλους σαν κατώτεροι συνάδελφοι και τα πιο σκληρά αφεντικά αν πάρουν εξουσία.

δεν θα πάρει :P

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Θα ήθελα μερικές γνώμες για το πως να περάσει ευχάριστα ένα άτομο από το εξωτερικό τη διαμονή του στην Αθήνα. Για το κομμάτι της εκπαίδευσης είμαι οκ γιατί έχουμε συγκεκριμένη γραμμή. Δεν είμαι φίλος του αφεντικού, απλά είναι κάπως ιδιαίτερο το αντικείμενο της δουλειάς. Εγώ κάνω κάποιες εξειδικευμένες ιατρικές τεχνικές στη δουλειά μου και ερμηνεία αποτελεσμάτων, δεν έχω κάτι σχετικό με διοίκηση. Είμαι ας πουμε ο επιστημονικός υπεύθυνος.

δεν θα πάρει :P

Δεν ειναι δουλειά σου να κοιτάξεις πόσο καλή διαμονή θα έχει στην Αθήνα, κοίταξε μόνο ότι αφορά την συνεργασία σας εντός της εργασίας σας. Τώρα για τα υπόλοιπα είναι δικό του θέμα πως θα περάσει εδώ, φιλίες και πιο έντονη γνωριμία μόνο κατά τύχη κι αν το επιθυμεί αυτός. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι δουλειά σου να κοιτάξεις πόσο καλή διαμονή θα έχει στην Αθήνα, κοίταξε μόνο ότι αφορά την συνεργασία σας εντός της εργασίας σας. Τώρα για τα υπόλοιπα είναι δικό του θέμα πως θα περάσει εδώ, φιλίες και πιο έντονη γνωριμία μόνο κατά τύχη κι αν το επιθυμεί αυτός. 

Δουλειά μου δεν είναι, είναι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τον φορέα που τον έφερε και βασικά για να έχει μια ευχάριστη διαμονή. Κάτι σαν καλεσμένος ας πουμε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Δουλειά μου δεν είναι, είναι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τον φορέα που τον έφερε και βασικά για να έχει μια ευχάριστη διαμονή. Κάτι σαν καλεσμένος ας πουμε.

Η οποία καλή συνεργασία περιορίζεται στον χώρο της εργασία σας. Αυτός δεν ήρθε με δική του επιθυμία εδώ αλλά τον καλέσατε εσείς;

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς αν ο άλλος έχει πρόβλημα στο σπίτι του πχ η στην κυκλοφορία του έξω η κατι αλλο άσχετο με την εργασία;

Τέλος πάντων, κάνε ότι νομίζεις. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Η οποία καλή συνεργασία περιορίζεται στον χώρο της εργασία σας. Αυτός δεν ήρθε με δική του επιθυμία εδώ αλλά τον καλέσατε εσείς;

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς αν ο άλλος έχει πρόβλημα στο σπίτι του πχ η στην κυκλοφορία του έξω η κατι αλλο άσχετο με την εργασία;

Τέλος πάντων, κάνε ότι νομίζεις. 

Να φανταστώ έχεις βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό και ήταν όλα τέλεια;

Ακόμα και προβλήματα στο σπίτι που μένει να έχει, μια συμβουλή από έναν ντόπιο ποτέ δεν βλάπτει. Ίσα ίσα που θα εκτιμηθεί και σαν ξένος που είναι να μην ξέρει να το χειριστεί σωστά.

@daredevil92

Αν βλέπεις ότι μπορεί να "κολλάνε τα χνώτα σας" που λένε, βγαλτον για έναν καφέ/ποτό να μιλήσετε λίγο εκτός δουλειάς, να σου πει πως κατέληξε Ελλάδα, γενικά να μάθεις λίγο το background του. Δεν είναι κακό.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Πέραν του να τον μπουκώσουμε τζατζίκια και μουσακάδες τι άλλο υπάρχει;

Να μπουκώσετε στοίβες από λουρίδες μπέικον βουτηγμένες σε υγρό τσένταρ. Και κόκα κόλα διαίτης για συνοδευτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, mary είπε

Να φανταστώ έχεις βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό και ήταν όλα τέλεια;

Ακόμα και προβλήματα στο σπίτι που μένει να έχει, μια συμβουλή από έναν ντόπιο ποτέ δεν βλάπτει. Ίσα ίσα που θα εκτιμηθεί και σαν ξένος που είναι να μην ξέρει να το χειριστεί σωστά.

@daredevil92

Αν βλέπεις ότι μπορεί να "κολλάνε τα χνώτα σας" που λένε, βγαλτον για έναν καφέ/ποτό να μιλήσετε λίγο εκτός δουλειάς, να σου πει πως κατέληξε Ελλάδα, γενικά να μάθεις λίγο το background του. Δεν είναι κακό.

Δεν έχω πάει ποτέ εξωτερικό. Και αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Είπα εγώ ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν προβλήματα; 

Τι συμβουλή να δώσουμε και να πούμε για τα προβλήματα στο σπίτι; 

Οταν και όποτε παρουσιαστούν αυτά στον άνθρωπο, αν θελήσει να ρωτήσει αυτός τον ts, τότε ας ανοίξει πάλι thread ο ts να του πουμε τι να απαντήσει. 

Δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι, πχ πιθανά προβλήματα, ενω ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζονται, η και να έχουν ξεκινήσει ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει μιλήσει σε κανέναν.

Εδω πριν καν ρωτήσω στο προηγούμενο post, δεν μας είχε ξεκαθαρίσει ο ts για τι περίπτωση μιλάμε, πχ στόμα που εργάζονται στο ίδιο Project σε μια εταιρεία η κατι αλλο. 

Τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστουν είναι από ελάχιστα έως πάρα πολλά, μέχρι τότε, ας κάνει ο ts ότι κάνει μέχρι τώρα, να τον πάρει με το καλό και να τον προστατεύσει από τον "θεούλη". Εάν θέλει αυτός μετά και αποκτήσει στενότερη σχέση θα μιλήσει στον ts. 

Τώρα το να καθόμαστε να λέμε, πες το ένα και πες το άλλο στον Αμερικανό, δεν έχει κάποιο νόημα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λέει ο Βασίλης. Οποίοι έχουν κάνει internship στην Αμερική ξέρουν το ξεζούμισμα μέχρις εσχάτων που πέφτει, οπότε ξεκολληστε με φιλίες, τουρισμό και λοιπές αηδίες. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, daredevil92 είπε

To πρώτο, κύριο και ίσως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βουλώσεις τους ηλίθιους που τραμπουκίζουν.
Αυτό ναι είναι υποχρέωση της εταιρίας, εφόσον πέφτει μέσα στην εργατική και μη νομοθεσία (βλέπε ρατσιστικός νόμος) και στην κοινή λογική για ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον. 

Έπειτα το πολύ-πολύ να πάτε για κανένα καφέ-μπαρ μετά την δουλειά ως ομαδική δραστηριότητα.
Ίσως κάτι σαν περίπατο ή ελαφρύ hiking σε (πολύ) ασφαλές μέρος στο τσακίρ κέφι.

Δεν μπορείς και δεν πρέπει να γίνετε κολλητάρια για να παίζετε σφαλιάρες στα διαλλείματα, εφόσον είναι συνάδελφος και ίσως υφιστάμενος (δεν κατάλαβα καλά τι παίζει). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...