Προς το περιεχόμενο

Renault Clio VS Ford Fiesta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου ενός απο τα παραπάνω μοντέλα, για τις μεσαίες εκδόσεις (Titanium & Expression). Είμαι πιο κοντά στο Clio, το θεωρώ πανέμορφο τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ο χώρος μου κάθεται καλύτερα. Ωστόσο επειδή το κόστος βγαίνει και για τα δύο κοντά στα 16-17.000 και επειδή δεν έχω ψάξει τις λεπτομέρειες, αν γνωρίζετε τι κερδίζεις και τι χάνεις με την επιλογή του ενός έναντι του άλλου. Η χρήση θα είναι κυρίως σε εθνική - ταξίδια, περιαστικές μετακινήσεις, για εντός πόλης (Αθήνα) έχω σκούτερ). Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ον κάνεις και στα 2 test drive 

2ον παίρνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 προσφορές από διαφορετικές αντιπροσωπείες για κάθε όχημα 

3ον τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις, σε ποιο ένιωσες πιο άνετα οδηγικα, τι εξοπλισμό έχεις στο α' και τι στο β' όχημα, εγγύηση, τυχόν χρηματοδοτικα προγράμματα κτλ κτλ 

Εάν θες να κάνεις οικονομικές μετακινήσεις κοίτα και το Scala σε έκδοση φυσικού αερίου 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/6/2021 στις 12:08 ΜΜ, JimxxZe είπε

Χαίρετε,

Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου ενός απο τα παραπάνω μοντέλα, για τις μεσαίες εκδόσεις (Titanium & Expression). Είμαι πιο κοντά στο Clio, το θεωρώ πανέμορφο τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ο χώρος μου κάθεται καλύτερα. Ωστόσο επειδή το κόστος βγαίνει και για τα δύο κοντά στα 16-17.000 και επειδή δεν έχω ψάξει τις λεπτομέρειες, αν γνωρίζετε τι κερδίζεις και τι χάνεις με την επιλογή του ενός έναντι του άλλου. Η χρήση θα είναι κυρίως σε εθνική - ταξίδια, περιαστικές μετακινήσεις, για εντός πόλης (Αθήνα) έχω σκούτερ). Ευχαριστώ!

Είχα το fiesta για κάμποσους μήνες και είχα πάρει το clio ως εταιρικό για μερικές εβδομάδες. 
Προσωπικά αγάπησα το fiesta λόγω οδηγικής συμπεριφοράς. Σπιρτόζικο, καλό τιμόνι και κιβώτιο.
Πολύ τίμιο το clio με καλύτερους-μεγαλύτερους χώρους, αλλά εάν ήταν τα λεφτά μου θα έπαιρνα το fiesta.   

Αμφότερα δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε μεγάλα ταξίδια.
Είναι αστικά αμάξια και φαίνεται μετά από λίγες ώρες στο τιμόνι. 
Θα σε πάνε εκεί που πρέπει δίχως προβλήματα, αλλά σε σχέση με ένα π.χ. SUV, θα κουραστείς παραπάνω.

Φυσικά στην τελική πιστεύω την διαφορά θα την κάνει τι ευκαιρίες θα βρεις και τι θα σε προσφέρει η αντιπροσωπία. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τέλει κατέληξα στο Renault CLIO LPG 100 στην πλούσια έκδοση Dynamic. Προσωπικάτο βρίσκω πολύ πιο όμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και εσωτερικά μου έμοιαζε ανώτερο του fiesta και πιο σύγχρονο με περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια. Ενω και το εργοστασιακό LPG Που διαθέτει θα μου προσφέρει πιο οικονομικές μετακινήσεις. Την άλλη βδομάδα το παραλαμβάνω σε άσπρο. Ανυπομονώ! 

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Εν τέλει κατέληξα στο Renault CLIO LPG 100 στην πλούσια έκδοση Dynamic. Προσωπικάτο βρίσκω πολύ πιο όμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και εσωτερικά μου έμοιαζε ανώτερο του fiesta και πιο σύγχρονο με περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια. Ενω και το εργοστασιακό LPG Που διαθέτει θα μου προσφέρει πιο οικονομικές μετακινήσεις. Την άλλη βδομάδα το παραλαμβάνω σε άσπρο. Ανυπομονώ! 

Καλοτάξιδο να είναι.Πανέμορφο.Το μόνο που με ''χαλάει'' σε εισαγωγικά,είναι η οθόνη που βάζουν μέσα.Στο περσυνό που είχα δει απο κοντά,η οθόνη ήταν λες και είχαν κολλήσει ένα τάμπλετ στο ταμπλό.  Οταν με το καλό παραλάβης,ανέβασε καμιά φωτογραφία.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LabrakisG1992 είπε

Καλοτάξιδο να είναι.Πανέμορφο.Το μόνο που με ''χαλάει'' σε εισαγωγικά,είναι η οθόνη που βάζουν μέσα.Στο περσυνό που είχα δει απο κοντά,η οθόνη ήταν λες και είχαν κολλήσει ένα τάμπλετ στο ταμπλό.  Οταν με το καλό παραλάβης,ανέβασε καμιά φωτογραφία.

Ευχαριστώ φίλε. Μάλλον λες τη μεγαλύτερη - προαιρετική- οθόνη στις 9''. Η default ειναι πιο μικρή στις 7'' και δεν έχει τόσο μεγάλη αντίθεση στο ταμπλό. Φαίνεται δηλαδή σαν να ειναι κουμπωμένη πάνω χωρίς προεξοχές. Αν και προσωπικά και η μεγαλύτερη οθόνη θα μου άρεσε. 

Renault%20Clio%201.0%20TCE%20100ps_0010.jpg

renault-clio-overview-10_ig_w800_h450-normal.jpg?lm=742ADE4F6CA31F72D48022FD88B22EB2

• Like 2
Δημοσ.

Ναι την κάτω είχα δει . Όχι αδερφέ με τίποτα η μικρή εμφανισιακά για μένα είναι πολύ πιο ωραία . Όπως και να χρι μεγια . Πόσο πήγε το μαλλί ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 17.270 με χρηματοδότηση, 2500 προκαταβολ. 5 χρόνια εγγύηση,3 χρόνια δωρεαν οδική και 8 μήνες δωρεαν ασφάλεια. Λογικά θα μπορούσα να κυνηγήσω έξτρα δωράκια αν έπαιρνα κιάλλες προσφορές αλλά δεν ημουν σε φάση να τρέχω σε πολλές αντιπροσωπείες καθότι το χρειάζομαι άμεσα το αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 2
Δημοσ.

καλοταξιδο και συγχαρητηρια για την επιλογη....μια ερωτηση ποσο σου εδωσαν την απλη με υγραεριο και ισψυει οτι ξεκιναει απο 13600? ζητησα και εγω μια προσφορα αλλα το ειχα κλειστο!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Στα 17.270 με χρηματοδότηση, 2500 προκαταβολ. 5 χρόνια εγγύηση,3 χρόνια δωρεαν οδική και 8 μήνες δωρεαν ασφάλεια. Λογικά θα μπορούσα να κυνηγήσω έξτρα δωράκια αν έπαιρνα κιάλλες προσφορές αλλά δεν ημουν σε φάση να τρέχω σε πολλές αντιπροσωπείες καθότι το χρειάζομαι άμεσα το αυτοκίνητο.

Επειδη και εγω εκει εχω καταληξει (lpg dynamic) τους πιεσες εσυ και στο αφησαν τοσο; Γιατι εμενα μου εβγαλαν τελικη τιμη 18300..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι απλά έδωσα έξτρα 600ε προκαταβολή για να καλυφθεί η διαφορά της έκδοσης expression plus στη dynamic. Οπότε σύνολο πρέπει να έφτασε στα ~17.900

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.
5 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Όχι απλά έδωσα έξτρα 600ε προκαταβολή για να καλυφθεί η διαφορά της έκδοσης expression plus στη dynamic. Οπότε σύνολο πρέπει να έφτασε στα ~17.900

Ωραία ευχαριστώ, αν μου το πάνε τόσο μαζί με υποβραχιονιο που θέλω θα το κλείσω.

Καλοταξιδο!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/7/2021 στις 2:04 ΜΜ, JimxxZe είπε

ικανοποιημένος από την αγορά; σκέφτομαι να κλείσω και 'γω το renault clio 2023 lpg techno !

Δημοσ.

Μέγιστα ικανοποιημένος, με το lpg πάω όπου θέλω δίχως να λογαριάζω το κόστος. Περίμενε, γιατί αυτό το μήνα βγαίνει το νέο facelift μοντέλο 2023-2024

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...