Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum

Ειμαι ασχετος απο linux και τα συναφη λειτουργικα και επειδη εχω ενα x58 mb με εναν x5650 ειπα να πειραματιστω και να <<παιξω>> με proxmox.

Οποτε εχω εναν μηχανικο που εχω περασει το προχμοχ και θελω να βαλω

σε πρωτη φαση ενα ακομα οπου εχω καποια vms απο VirtualBox,

σε δευτερη φαση εναν ssd με περασμενα win.

Και οι 2 ειναι σε ntfs.

Τι μπορω να κανω και πως χωρις να χασω τα δεδομενα?

ευχαριστω.....

Δημοσ.

Κατέβασε το linuxmint και τρέξε το μέσο virtual box, δες ωστόσο μερικά βίντεο στο yt να εγκλιματιστείς και κρίνεις με τον καιρό αν σε βολεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα εχεις χαθει λιγο. Το proxmox ειναι hypervisor δεν ειναι desktop λειτουργικο,

Δεν ξερω αν μπορεις να τρεξεις χημα vm απο Virtualbox χωρις καποιο conversion  για kvm.

Σιγουρα μπορεις να φτιαξεις ενα Windows vm και να κανεις passthrough τους δισκους αλλα νομιζω οτι ξεκινας απο αρκετα βαθια.

Επεξ/σία από Neo
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βασικά είναι λειτουργικό Debian+Hypervisor, όλα σε ένα πακέτο.

Όπως και είπε ο φίλος παραπάνω, πρέπει να μετατρέχει το format των VB σε pvm/kvm format, αλλά δεν υπάρχει και εγγύηση οτι όλα θα πάνε καλά.

Θα σου πρότεινα να στήσεις 3 vmplayer με το καθένα την δικιά του εγκατάσταση proxmox ώστε να έχεις quorum και μετά να μεταφέρεις τα virtualbox OS που έχεις σε pvm.

Η όλη ιδέα του Proxmox είναι να τρέχουν guest OSes πάνω σε server με την ικανότητα εννιαίου αποθηκευτικού χώρου (zfs) και την μη εξάρτηση εάν κάποιος από τους σέρβερ σπάσει (HA). Επίσης μπορείς να πειραματιστείς μετά από το zpool και HA με τον PBS και να έχεις backup schedules των pvm σου.

Είναι καλή φασή :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...