Προς το περιεχόμενο

Από δημόσιο (στρατός) σε ιδιωτικό τομέα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω τον συνάδελφο με τον οποίο βρίσκομαι ακριβώς στο ίδιο σταυροδρόμι. Στα 40 σχεδόν, Επ.Οπ στην αεροπορία και σκέφτομαι μετάβαση καριέρας αλλά με προοπτικές εξωτερικού κυρίως και πάνω στο  Cybersecurity.

Οι περισσότεροι που γράφουν δεν έχουν εικόνα τι εστί στρατός σήμερα και ποια οικονομικά δεδομένα αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 10 χρόνια. Για ενημέρωση όλων έχουμε φάει μείωση μισθού γύρω στο 30%, δεν υπάρχουν δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα και δεν υπάρχει πλέον σύνταξη δημοσίου, υπάρχει μόνο ΕΦΚΑ για όλους δημόσιους και μη δλδ 40 χρόνια ή 67 χρονών. Όριο στον στρατό είναι τα 58 γιατί μαντέψτε, από τα 18 στην σχολή +40 χρόνια = 58!. Εμείς δεν μπήκαμε στα 18 εννοείται... Τα κάποια εξτραδάκια που παίζουν με την σύνταξη είναι για αυτούς από τις σχολές και όχι για εμάς, τουλάχιστον σε βαθμό που να έχει κάποια σημασία. Επίσης τον πούλο που μας ετοιμάζουνε στα 50 είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Πέρα από το οικονομικό εγώ το πάω και ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου την κάνανε για έξω και κανένας δεν έχει σκοπό να γυρίσει. Εννοείται δεν μιλάμε ότι φύγανε για να γίνουνε σερβιτόροι αλλά πάνω σε εξειδικεύσεις πληροφορικής κυρίως.

Άργησα στο πάρτι το ξέρω, αλλά σε 10 χρόνια θα είναι ακόμα πιο αργά οπότε τρεχάτε ποδαράκια μου. Ξαναξεκινάω σπουδές φέτος και ελπίζω σε μια δουλειά μετά που να χτίσω μια μικρή προϋπηρεσία ώστε να έχω περισσότερες επιλογές για έξω μετά.

1000 ευρώ, χωρίς σπίτι και χωρίς... καταθέσεις στην Ελβετία δεν κάνεις τίποτα. Αυτά, ευχαριστώ.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, riskus είπε

Μπαίνεις κι εσύ στην ίδια διαδικασία που μπήκαν κάποια μέλη νωρίτερα στο thread, να αμφισβητήσεις δηλαδή πως τώρα δουλεύω, άρα είναι καλύτερα να μείνω στο αραλίκι και να εισπράττω τον όποιο μισθό (ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι). Δηλαδή κρίνεις εμένα ως ψευδόμενο για τα όσα ανέφερα περί της εργασίας στο στρατό (και συγκεκριμένα για την περίπτωση μου) και προτείνεις κάτι βάσει όσων σου είπαν...οι φίλοι σου! (οι οποίοι ούτε που γνωρίζω με τι απασχολουνται, σε ποιο σώμα είναι, κλπ).

Προκειμένου να απαντήσεις δίνοντας μια άποψη επί του θέματος, νομίζω πως πρέπει να δεχθείς αυτά τα στοιχεία που σου δίνω ως ορθά, διαφορετικά, υιοθετώντας δικά σου στοιχεία αυθαίρετα, απαντάς σε κάποιον άλλον. Κανω λάθος;

Οποτε ως μονιμος του στρατου προλαβες παραλληλα και να σπουδασεις και να κανεις μεταπτυχιακο δουλευοντας καθε μερα 8 ωρες /40 ωρες την βδομαδα?Γιατι εγω τα ξερω αλλιως αλλα μαλλον μου τα ειπαν λαθος οι φιλοι μου.Μπορει.Καλη σταδιοδρομια.

Επεξ/σία από Aias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής από το 2000 έχω περάσει από αρκετές εταιρείες του ίδ. τομέα αλλά και από τον τραπεζικό κλάδο.

Η αλήθεια είναι ότι στα 44 βρέθηκα σε ένα δίλλημα να φύγω από τον τραπεζικό χώρο με εθελουσία έχοντας οικογένεια με δυο μικρά παιδιά και εργαζόμενη σύζυγο. Ήμουν εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την τοτε δουλειά μου κυριως για ένα λόγο, καμία προοπτική εξέλιξης. Ο μισθός μου εκεί ήταν σχετικά καλός έως αρκετά καλός, δεν είχα δηλ οικονομικό πρόβλημα αλλά δεν ήμουν και άνετος. Αποφάσισα να φύγω, βρήκα δουλειά σε συμβουλευτική εταιρεία από την οποία κέρδισα μια σημαντική εμπειρία η οποία έλειπε από το βιογραφικό μου. Έφυγα στα 3 χρόνια από εκεί αφού έλιωσα στη δουλειά. Πλέον δουλεύω σε ένα αντικείμενο που μου αρέσει πολύ με καλές προοπτικές αλλά και μεγάλο ρισκο. Δουλεύω όμως ακόμη περισσότερο. Απέκτησα τρίτο παιδί και οικονομικά είμαι απείρως καλύτερα από την τράπεζα. 

Στη δίκη σου περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχω πάρει συνέντευξη από αρκετά άτομα σαν κι εσένα, δηλ κάνουν αλλαγή καριέρας στα 35 και μετά. Οι περισσότεροι το κάνουν γιατί οι απολαβές στο χώρο της πληροφορικής και ειδικά του programming είναι πολύ καλές. Τα 1000€ καθαρά και επι 14 είναι βασικός μισθός για ένα junior προγραμματιστή με το πολύ δυο χρόνια εμπειρία. Από εκεί και πέρα όμως για να ανέβεις επίπεδο τα πράγματα ζορίζουν. Στο senior επίπεδο οι μισθοί είναι 1700-2200 καθαρά και επι 14. Ενω είσαι λίγο μεγάλος, αυτό δεν είναι αρνητικό στη δίκη σου περίπτωση γιατί τα 1000€ καθαρά ίσως τα πιάσεις από την πρώτη δουλειά. Απλά θα πρέπει να δουλεύεις 8ωρο και να αφιερώνεις επιπλέον τουλάχιστον 20 ωρες το μήνα για τη δίκη σου επιμόρφωση, αν θες να πας μπροστά.

Το ότι ψάχνεσαι σε τιμά πολύ. Η δίκη μου γνώμη είναι ότι αν σου αρέσει το αντικείμενο, go for it γιατί στη δουλειά μας ισχύει το ρητό «διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά». Πρώτα όμως θα βρεις δουλειά με τουλάχιστον 1000 και μετά παρατας το στρατό.

Επεξ/σία από lambrospro
  • Like 3

18 ώρες πριν, riskus είπε

Απ' αυτά που αναφέρεις υποθέτω πως ούτε και η εργασία του στρατιωτικού θα σου ταίριαζε καθώς τα ωράρια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά όσο αυξάνονται οι 24ωρες υπηρεσίες, οι νύχτες μπορούν να γίνουν απάλευτες επίσης και το άγχος της μετάθεσης κάθε χρόνο έχει το κόστος του. Για να μη συζητήσουμε πόσες γιορτές, αργίες, ΣΚ δε θα είσαι με την οικογένεια σου, καθώς θα έχεις οριστεί υπηρεσία στο στρατόπεδο.

Που θα γίνουν όλα αυτά στο Στρατολογικό Γραφείο ;;;;;;;

Μόλις τώρα, Aias είπε

Οποτε ως μονιμος του στρατου προλαβες παραλληλα και να σπουδασεις και να κανεις μεταπτυχιακο δουλευοντας καθε μερα 8 ωρες /40 ωρες την βδομαδα?Γιατι εγω τα ξερω αλλιως...

Ο πρώτος είμαι ή ο τελευταίος; Τις βασικές σπουδές τις είχα τελειώσει πριν μπω. Το μεταπτυχιακό έγινε παράλληλα με την εργασία (part time παρακολούθηση), αλλα εδώ προλαβαίνουν να κάνουν master οι managers πολυεθνικών επιχειρήσεων, δε θα προλαβει ο ΕΠΟΠ του 1000άρικου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lambrospro είπε

Είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής από το 2000 έχω περάσει από αρκετές εταιρείες του ίδ. τομέα αλλά και από τον τραπεζικό κλάδο.

Η αλήθεια είναι ότι στα 44 βρέθηκα σε ένα δίλλημα να φύγω από τον τραπεζικό χώρο με εθελουσία έχοντας οικογένεια με δυο μικρά παιδιά και εργαζόμενη σύζυγο. Ήμουν εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την τοτε δουλειά μου κυριως για ένα λόγο, καμία προοπτική εξέλιξης. Ο μισθός μου εκεί ήταν σχετικά καλός έως αρκετά καλός, δεν είχα δηλ οικονομικό πρόβλημα αλλά δεν ήμουν και άνετος. Αποφάσισα να φύγω, βρήκα δουλειά σε συμβουλευτική εταιρεία από την οποία κέρδισα μια σημαντική εμπειρία η οποία έλειπε από το βιογραφικό μου. Έφυγα στα 3 χρόνια από εκεί αφού έλιωσα στη δουλειά. Πλέον δουλεύω στο χώρο του fintech που μου αρέσει πολύ με καλές προοπτικές αλλά και μεγάλο ρισκο. Δουλεύω όμως ακόμη περισσότερο. Απέκτησα τρίτο παιδί και οικονομικά είμαι απείρως καλύτερα από την τράπεζα. 

Στη δίκη σου περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχω πάρει συνέντευξη από αρκετά άτομα σαν κι εσένα, δηλ κάνουν αλλαγή καριέρας στα 35 και μετά. Οι περισσότεροι το κάνουν γιατί οι απολαβές στο χώρο της πληροφορικής και ειδικά του programming είναι πολύ καλές. Τα 1000€ καθαρά και επι 14 είναι βασικός μισθός για ένα junior προγραμματιστή με το πολύ δυο χρόνια εμπειρία. Από εκεί και πέρα όμως για να ανέβεις επίπεδο τα πράγματα ζορίζουν. Στο senior επίπεδο οι μισθοί είναι 1700-2200 καθαρά και επι 14. Ενω είσαι λίγο μεγάλος, αυτό δεν είναι αρνητικό στη δίκη σου περίπτωση γιατί τα 1000€ καθαρά ίσως τα πιάσεις από την πρώτη δουλειά. Απλά θα πρέπει να δουλεύεις 8ωρο και να αφιερώνεις επιπλέον τουλάχιστον 20 ωρες το μήνα για τη δίκη σου επιμόρφωση, αν θες να πας μπροστά.

Το ότι ψάχνεσαι σε τιμά πολύ. Η δίκη μου γνώμη είναι ότι αν σου αρέσει το αντικείμενο, go for it γιατί στη δουλειά μας ισχύει το ρητό «διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά». Πρώτα όμως θα βρεις δουλειά με τουλάχιστον 1000 και μετά κρατάς το στρατό.

Μακάρι να ισχύουν αυτά που λές. Γιατί   πχ   14 * 2200=30800 καθαρά 

+  6500 περίπου φόρος  που θα καταβάλει η εταιρεία + 12500 θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές , δεν γνωρίζω εάν έχουν και επικουρικό ταμείο , οπότε θα ξεπερνάει τα 50000 ευρώ μικτά. 

Μακάρι όντως  να συμβαίνει. Ούτε ο Αρχηγός Στρατού  λαμβάνει τόσα και είναι παντός καιρού και χρόνου.

Κοπάνησε τη φίλε μου από ΕΠΟΠ (αναφέρομαι στο αρχικό ερώτημα) και όντως υπάρχει  η ευκαιρία να κυνηγήσεις το όνειρο σου.

Επεξ/σία από kawavn800

1 λεπτό πριν, Aias είπε

αυτό αφορά μόνο Υπξκούς  και Αξκούς και φυσικά σε θέσεις που προβλέπονται απο την κάθε υπηρεσία. Δεν θα σου δώσει άδεια για να παρακολουθήσεις το πέταγμα του γλάρου.

• Like 1

8 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Μακάρι να ισχύουν αυτά που λές. Γιατί   πχ   14 * 2200=30800 καθαρά 

+  6500 περίπου φόρος  που θα καταβάλει η εταιρεία + 12500 θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές , δεν γνωρίζω εάν έχουν και επικουρικό ταμείο , οπότε θα ξεπερνάει τα 50000 ευρώ μικτά. 

Μακάρι όντως  να συμβαίνει. Ούτε ο Αρχηγός Στρατού  λαμβάνει τόσα και είναι παντός καιρού και χρόνου.

Κοπάνησε τη φίλε μου από ΕΠΟΠ (αναφέρομαι στο αρχικό ερώτημα) και όντως υπάρχει  η ευκαιρία να κυνηγήσεις το όνειρο σου.

Τόσο είναι, για την ακρίβεια είναι 2500-3500 μικτά. Σε αυτό το επίπεδο όμως δε φτάνουν όλοι και χρειάζονται τουλάχιστον 7 χρόνια προϋπηρεσίας.

7 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

αυτό αφορά μόνο Υπξκούς  και Αξκούς και φυσικά σε θέσεις που προβλέπονται απο την κάθε υπηρεσία. Δεν θα σου δώσει άδεια για να παρακολουθήσεις το πέταγμα του γλάρου.

αφορα ειδικη κατηγορια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2021 στις 9:10 ΜΜ, tasos30 είπε

Όχι δε λες ψέματα, δε λές και όλη την αλήθεια όμως. Όχι δεν είναι δεδομένη η ανεργία στα 50 για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, τι να κάνουμε τώρα. Άσε με εμένα εγώ πιτσιρικάς είμαι, αλλά δεν έπεσα με αλεξίπτωτο. Με τη λογική αυτή όποιος δεν έχει την ασφάλεια του δημοσίου is in for a big surprise όταν πάει 50. Εγώ το είπα ξεκάθαρα, δε θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, δίνω μια άλλη οπτική από την συντριπτική πλειοψηφία του thread που τον σπρώχνει στην "ασφάλεια" του στρατού.

Επιπλέον πέρα από τα οικονομικοτεχνικά κριτήρια, είναι προφανές ότι ο ανθρωπος δεν είναι ευχαριστημένος από την εργασία/ζωή του. Επίσης κάνει μπαμ ότι εδώ και χρόνια κάνει underachieving σε σχέση με τις δυνατότητές του, μόνο από τον τρόπο που μιλάει.

Ό,τι θέλει ας κάνει ο φίλος, ας έχει πτυχία και μεταπτυχιακά και ας ακούει μέχρι τα 50 απο 20χρονους δόκιμους "τι λέει το ΕΠΟΠ".

Διάβασα όλες τις απόψεις και θα πω από την δική μου εμπειρία τα εξής :

Όταν κάποιος έχει ικανότητες, δεξιότητες, δυνάμεις και ελάχιστες υποχρεώσεις, είναι ευκολότερο να πάρει μια απόφαση σχετικά με το μέλλον του. Εκεί λάθη, αστοχίες και αποτυχίες μπορούν να γίνουν αποδεκτά, πολλοί μάλιστα τα επιδιώκουν γιατί έτσι χτίζεται περισσότερη εμπειρία αλλά και χαρακτήρας.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή υπάρχουν υποχρεώσεις τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Όταν δε ισχύουν δύο συνθήκες, δηλαδή υποχρεώσεις αλλά και εσφαλμένη εκτίμηση ικανοτήτων (σε αυτές περιλαμβάνω πλέον των σπουδών και των τεχνικών γνώσεων,  και τον χαρακτήρα του υποκειμένου. π.χ.  Ένας ικανότατος προγραμματιστής μπορεί να μην αντέξει σε άκρως πιεστικά περιβάλλοντα και ανταγωνισμό), τότε η  επιλογή της 'βαρετής' αλλά σταθερής (ίσως και μερικώς υπαμειβόμενης θέσης)  δείχνει να γίνεται μονόδρομος.

Μην ξεχνάμε πως η χώρα έρχεται από μια 10ετή (παγκόσμιο ρεκόρ) οικονομική κρίση, με ότι αυτό έφερε ως αποτέλεσμα στις ζωές των κατοίκων της. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων, άλλοι ικανοί, άλλοι φυγόπονοι, άλλοι τυχοδιώκτες, κα, έφυγαν από τη χώρα. Ορισμένοι τα κατάφεραν και μεγαλούργησαν. Άλλοι τα κατάφεραν σίγουρα καλύτερα από όσο εάν θα έμεναν εδώ. Ενώ άλλοι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί.  Έχω πολλές προσωπικές περιπτώσεις γνωστών μου. Από μηχανικό τεχνικής νοημοσύνης σε τεράστια πολυεθνική που εργάζεται στην Αγγλία με μηνιαίο μισθό £12.000 + bonus, έως την περίπτωση φίλου που του στείλαμε τα ναύλα της επιστροφής.

Επίσης, γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων (που έμειναν εδώ) που δούλεψαν εργάτες καθαριότητας για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όταν έχασαν την δουλειά τους. Εκεί, όνειρα και επενδύσεις ετών μαζεύτηκαν από τα εργαλεία τους, την σκούπα και το φαράσι και ρίχθηκαν στους κάδους απορριμμάτων. Όμως επιβίωσαν.

Το ζήτημα/δίλλημα που θέτει ο φίλος  riskusείναι πολυπαραγοντικό και μπορεί να λυθεί με σχετική ασφάλεια εαν το προσεγγίσει με  λογικό τρόπο σκέψης, από τη δική του πλευρά. Αρκεί να τραβήξει 2 απλές στήλες, όπου στη μια θα βάλει τα θετικά και στην άλλη τα αρνητικά. Δεν προτείνω να μπει και μια τρίτη με τα ίσως, γιατί εκεί το if the else παίρνει άλλες κατευθύνσεις. 

Μην ξεχνάμε και το σήμερα, βρισκόμαστε ξανά σε μια δύσκολη κατάσταση παγκοσμίως, με τρομερές και απρόβλεπτες καταστάσεις γύρω μας. Έννοιες όπως αυτές του αυτονόητου και του σίγουρου, τίθενται ξανά σε διάλογο. Πολλοί θα παραχωρούσαν μέρος του μισθού τους για μια μόνιμη θέση. Άλλοι πάλι όχι.

Η πορεία της ζωής του καθενός είναι κατα 98% τα δικά του χέρια, υπάρχει βέβαια και το απρόβλεπτο 2% που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο είτε θετικά είτε αρνητικά.

Σου εύχομαι τύχη αγαθή, σε όποια απόφαση και αν πάρεις.

Επεξ/σία από seeker4all
add
  • Like 2

1 ώρα πριν, lambrospro είπε

Τόσο είναι, για την ακρίβεια είναι 2500-3500 μικτά. Σε αυτό το επίπεδο όμως δε φτάνουν όλοι και χρειάζονται τουλάχιστον 7 χρόνια προϋπηρεσίας.

Εχω τον αδελφό μηχανολόγο μηχανικό με 25 χρόνια εμπειρίας σε γραμμές παραγωγής. 2-3  άτομα σε όλη την Ελλάδα επιπέδου του. Δύσκολα μου φαίνονται να αμοίβονται τόσο άτομα με 7  έτη προϋπηρεσία στο χώρο σας. Από cosmote που έχω παιδιά γνωστών μου και φίλων  είναι όνειρο τα 1500€.

Υπάρχουν φυσικά  άτομα με μεγαλύτερες απολαβές και από αυτές που αναφέρεις. 

Καλή συνέχεια 

1 ώρα πριν, kawavn800 είπε

Που θα γίνουν όλα αυτά στο Στρατολογικό Γραφείο ;;;;;;;

Γίνονται ως υπηρεσίες στο στρατόπεδο που στεγάζεται το ΣΓ, όχι μέσα στο γραφείο. Ξέρεις, τα ΣΓ πλέον είναι μέσα σε στρατόπεδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2021 στις 11:59 ΠΜ, The_Judas είπε

Τόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος από ΕΠΟΠ στο δημόσιο σε εταιρεία top πληροφορικής έστω και ως junior και να χτυπάει τα 1000άρια; Ακόμη και έμπειροι θα παρακαλούσαν να μπουν ως junior σε τέτοιες εταιρείες.

Με άπειρους πτυχιούχους πληροφορικής και δεκάδες σχολές;

Ειδικά στην Θεσσαλονίκη είναι κλειστός κύκλος, κυρίως γνωστοί/φίλοι προηγούνται για τέτοιες θέσεις.

edit:Για IT φαντάζομαι μιλάμε έτσι, γιατί έτσι ξεκίνησε η συζήτηση του ts;

Συμφωνώ απόλυτα.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά αρκετοί - και αυτό είναι ευχάριστο - είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για την πιθανότητα εύρεσης εργασίας στην Θεσσαλονίκη ενός δημοσίου υπαλλήλου που αποφάσισε χωρίς εμπειρία στο ιτ να κυνηγήσει θέσεις που κυνηγάνε 25-30χρονοι.

Ο @riskus
 Θέλει και την πίτα ολόκληρη (δουλειά με ίδιες και καλύτερες απολαβές από αυτές του δημοσίου) και το σκύλο χορτάτο (να βρει δουλειά στη Θεσσαλονίκη)

😂😂😂

Dear topic starter, θαυμάζω την θέληση σου για καλύτερη δουλειά και για όρεξη για δουλειά αλλά συγνώμη , θα στο πω όσο πιο ωμά μπορώ, η πιθανότητα να πετύχεις αυτό που θες είναι 1%.

Ο λόγος; 1ον εμπειρία 2ον ηλικία 3ον οικογένεια

@ALLisCHAOS

Έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά ξεχνάς ότι ο τς έχει οικογένεια και παιδιά που στηρίζονται οικονομικά στον ίδιο. Δεν είναι 25-30-35χρονων μόνος του να το κυνηγήσει όσο μπορεί. Εκεί είμαι 100% υπέρ αυτού, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και ειδικά όταν είσαι ο μόνος που φέρνει εισόδημα στην οικογένεια, δεν είναι να παίρνεις πολλά ρίσκα.

Επεξ/σία από mary
  • Like 2

5 minutes ago, mary said:

Συμφωνώ απόλυτα.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά αρκετοί - και αυτό είναι ευχάριστο - είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για την πιθανότητα εύρεσης εργασίας στην Θεσσαλονίκη ενός δημοσίου υπαλλήλου που αποφάσισε χωρίς εμπειρία στο ιτ να κυνηγήσει θέσεις που κυνηγάνε 25-30χρονοι.

Ο @riskus
 Θέλει και την πίτα ολόκληρη (δουλειά με ίδιες και καλύτερες απολαβές από αυτές του δημοσίου) και το σκύλο χορτάτο (να βρει δουλειά στη Θεσσαλονίκη)

😂😂😂

Dear topic starter, θαυμάζω την θέληση σου για καλύτερη δουλειά και για όρεξη για δουλειά αλλά συγνώμη , θα στο πω όσο πιο ωμά μπορώ, η πιθανότητα να πετύχεις αυτό που θες είναι 1%.

Ο λόγος; 1ον εμπειρία 2ον ηλικία 3ον οικογένεια

@ALLisCHAOS

Έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά ξεχνάς ότι ο τς έχει οικογένεια και παιδιά που στηρίζονται οικονομικά στον ίδιο. Δεν είναι 25-30-35χρονων μόνος του να το κυνηγήσει όσο μπορεί. Εκεί είμαι 100% υπέρ αυτού, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και ειδικά όταν είσαι ο μόνος που φέρνει εισόδημα στην οικογένεια, δεν είναι να παίρνεις πολλά ρίσκα.

Αρκετά ευχάριστο που κάποιοι καγχάζετε με την υπόθεση του TS, κάτι θα σας διασκέδασε μάλλον. Η εμπειρία σας στο Belfast σας γνώρισε τόσο καλά την αγορά της Θεσσαλονίκης για να δίνετε αυτές τις πιθανότητες;

Ρεαλιστικά τώρα, όντας ΔΥ, πρόσφατα είχα 4 συνεντεύξεις για ιδιωτικές δουλειές στο χώρο του ΙΤ, ως υπάλληλος λίγο πάνω από entry level (Associate) σε όλες. Κι εγώ MSc έχω στην Πληροφορική. Πήρα 2 προτάσεις από τις 4 (50% επιτυχία), και τα χρήματα ήταν λίγο πάνω από το επίπεδο του μισθού του TS ως στρατιωτικού (ήτοι οι προσφορές που πήρα ήταν 960€ X 14 και 980 x 14 + κουπόνια). Μιλάμε για θέσεις που ζητούσαν τα τρία χρόνια προϋπηρεσίας σε ΙΤ System Management που είχα ΠΡΙΝ να διοριστώ (και είμαι - όπως ο TS σε εντελώς άσχετη με ΙΤ θέση τα τελευταία χρόνια).

Πάντα στη Θεσσαλονίκη. Σιγά τα χρήματα που δεν μπορεί να πιάσει ένας για θέση Associate (3 χρόνια υπηρεσίας...)

Αν μιλούσαμε για καθαρές απολαβές 16Κ ετησίως+ για entry level θα έλεγα πως είναι δύσκολο έως αδύνατο στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα 13.5Κ net δεν είναι κάτι ανέφικτο, θα έλεγα πως εκεί κινούνται αυτές οι θέσεις. Στο development ενδεχομένως να είναι καλύτερα τα πράγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...