Προς το περιεχόμενο

Format Win 98

Gunix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Μου χαρίσαμε έναν παλιό υπολογιστή με win 98. Επίσης από hardware έχει μητρική Soyo SY-5BT, RAM 32MB, CPU Cyrix MX 233, HDD 3GB και μια κάρτα γραφικών αλλά δεν την μάρκα είναι.

Για να μπει στα Windows, πρέπει να γράψω την λέξη win 98 για να μπω στο γραφικό περιβάλλον. Αν κατάλαβα καλά αυτό τρέχει MS-DOS.

Θέλω να ρωτήσω. Πρώτον, μπορώ να κάνω αναβάθμιση τον HDD με παραπάνω χωρητικότητα;. Δεύτερον, πως μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 98 SE από cd; Ή μόνο από floppy;

Επεξ/σία από Gunix
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Μου χαρίσαμε έναν παλιό υπολογιστή με win 98. Επίσης από hardware έχει μητρική Soyo SY-5BT, RAM 32MB, CPU Cyrix MX 233, HDD 3GB και μια κάρτα γραφικών αλλά δεν την μάρκα είναι.

Για να μπει στα Windows, πρέπει να γράψω την λέξη win 98 για να μπω στο γραφικό περιβάλλον. Αν κατάλαβα καλά αυτό τρέχει MS-DOS.

Θέλω να ρωτήσω. Πρώτον, μπορώ να κάνω αναβάθμιση τον HDD με παραπάνω χωρητικότητα;. Δεύτερον, πως μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 98 SE από cd; Ή μόνο από floppy;

Για τον σκληρό, ο δικός μου τότε ήταν στα 6 GB, τον οποίο έχω ακόμα. Θυμάμαι όμως ότι είχαμε και 10άρηδες σκληρούς, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν εποχής Win 98 ή ΧΡ.

1 ώρα πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Επειδη στον χαρισανε δεν εισαι υποχρεωμενος να τον χρησιμοποιησεις. Αν νοιωθεις καποια δηλ υποχρεωση ... 
Σε αλλα νεα , στον χαρισανε γιατι μιλαμε για hardware 25ετιας , χωρις πρακτικη αξια στις μερες μας. Οποιαδηποτε ενασχοληση με αυτο το μηχανημα ειναι εργασια για καταδικους και μελλοθανατους...

6 ώρες πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Καλημερα φιλε μου μπορεις φυσικα να εγκαταστησεις τα windows 98 ή τα 98 se απο CD.
Δευτερο μπορεις να αναβαθμισης τον σκληρο δισκο σε οποια χωρητικοτητα θες αρκει να υπαρχει συμβατος σκληρος δισκος με το μηχανημα της τοτε εποχης IDE.

1 ώρα πριν, thelos257 είπε

Καλημερα φιλε μου μπορεις φυσικα να εγκαταστησεις τα windows 98 ή τα 98 se απο CD.
Δευτερο μπορεις να αναβαθμισης τον σκληρο δισκο σε οποια χωρητικοτητα θες αρκει να υπαρχει συμβατος σκληρος δισκος με το μηχανημα της τοτε εποχης IDE.

39 λεπτά πριν, adi32 είπε

Από το bios ορίζεις να κάνει boot από το CD πρώτα.

Βάζεις το CD των win98se και ξεκινάει η εγκατάσταση 

Έψαξα στο bios αν υπάρχει boot device και δεν βρίσκω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Gunix είπε

Έψαξα στο bios αν υπάρχει boot device και δεν βρίσκω.

Δηλαδή μετά από εδώ:

OsnBIOS.gif.5ff73bce9d58f841c89e94e8c079b6d2.gif

δεν δείχνει αυτή την εικόνα (ή σε πιο εκτεταμένη μορφή);

0003.gif.1c7ad74cb06f718edeb691da5e0ab44a.gif

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειλικρινά τώρα, τον μπελά σου ψάχνεις. Να σου χαρίσω κι εγώ κάτι καβουρντιστήρια που έχω στην σοφίτα; Πρέπει να είναι κάτι 486 και pentium 1. Πρέπει να έχω και κάτι cyrix πεταμένους σε κουτιά αν θέλεις για αναβάθμιση. :)

Φίλε μου, αυτό το σύστημα για το μόνο πράγμα που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις (εκτός από βάση για τα πόδια κάτω από το γραφείο) είναι να του στήσεις κανένα αυτόνομο mame os για να παίζεις pacman και μυγίτσες.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1

Βρήκα την επιλογή ως Boot Sequence και έβαλα επιλογή CD-ROM, C, A.

Επιλέγω Boot from CD-ROM μετά Start Windows 98 Setup from CD-ROM. Επίσης, πατάω Enter μετά επιλέγω Configure....... και μετά μου εμφάνισε αυτό όπως θα δείτε στην εικόνα την μπλε. Μετά πατάω F1 και μου εμφάνισε αυτή την εικόνα την γκρι.

Όταν πατάω F3 exit μου εμφανίζει το DOS με μήνυμα διαδρομής D:\WIN98\

Γράφω την λέξη setup πατάω Enter και μου εμφανίζει το παράθυρο Windows 98 Setup. Πατάω Continue και όταν το ολοκληρώσει μου πετάει το έξεις μήνυμα.

Message SU0168.

Τι μπορώ να κάνω για να τα εγκαταστήσω ξανά από την αρχή;

Αναφορά σε κείμενο

IMG_20210627_100235.jpg

IMG_20210627_100251.jpg

Πάτα F3 και γράψε setup για να προχωρήσει. Αν δε δουλέψει,, θέλεις boot disk (δισκέτα). Θα κάνεις boot από εκεί, θα κάνεις format το δίσκο και μετά θα προχωρήσεις στο CD. Ορίστε boot disk για 98 SE.

16 ώρες πριν, Gunix είπε

Βρήκα την επιλογή ως Boot Sequence και έβαλα επιλογή CD-ROM, C, A.

Επιλέγω Boot from CD-ROM μετά Start Windows 98 Setup from CD-ROM. Επίσης, πατάω Enter μετά επιλέγω Configure....... και μετά μου εμφάνισε αυτό όπως θα δείτε στην εικόνα την μπλε. Μετά πατάω F1 και μου εμφάνισε αυτή την εικόνα την γκρι.

Όταν πατάω F3 exit μου εμφανίζει το DOS με μήνυμα διαδρομής D:\WIN98\

Γράφω την λέξη setup πατάω Enter και μου εμφανίζει το παράθυρο Windows 98 Setup. Πατάω Continue και όταν το ολοκληρώσει μου πετάει το έξεις μήνυμα.

Message SU0168.

Τι μπορώ να κάνω για να τα εγκαταστήσω ξανά από την αρχή;

IMG_20210627_100235.jpg

IMG_20210627_100251.jpg

Δοκιμασε να γραψεις d:\win98\setupcorp.exe

18 ώρες πριν, BadBoy είπε

Πάτα F3 και γράψε setup για να προχωρήσει. Αν δε δουλέψει,, θέλεις boot disk (δισκέτα). Θα κάνεις boot από εκεί, θα κάνεις format το δίσκο και μετά θα προχωρήσεις στο CD. Ορίστε boot disk για 98 SE.

Κατέβασα το αρχείο img αλλά πως θα το κάνω boot;

2 ώρες πριν, thelos257 είπε

Δοκιμασε να γραψεις d:\win98\setupcorp.exe

Δεν δουλεύει.

Στις 27/6/2021 στις 2:08 ΠΜ, RTW4ever είπε

Για τον σκληρό, ο δικός μου τότε ήταν στα 6 GB, τον οποίο έχω ακόμα. Θυμάμαι όμως ότι είχαμε και 10άρηδες σκληρούς, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν εποχής Win 98 ή ΧΡ.

10αρι είχα εγώ στα 98, απο την συγχωρεμενη άλτεκ...

Τα Windows98 είχαν βγει σε δυο εκδόσεις, μία OEM και μία upgrade. Η version OEM δεν μπορεί να εγκατασταθεί παρά μόνο σε καθαρό αφορμάριστο δίσκο, ενώ η upgrade μπορεί να μπει και σε σύστημα με λειτουργικό.

Για να βάλεις OEM σε αυτό το σύστημα πρέπει να διαγράψεις ΟΛΑ τα partitions με το fdisk το οποίο υπάρχει τόσο σε boot floppy, όσο και στο CD από το οποίο κάνεις boot.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...