Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..ψάχνω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 22500€...επειδή έχω οικογένεια με 3 μικρά παιδιά μέχρι 5 ετών το μεγαλύτερο, θέλω να έχει "όσο γίνεται" χώρους...και φυσικά ασφάλεια γιατί θα είναι οικογένειακο αμάξι....γενικά έχω κάνει μια έρευνα αγοράς και έχω δει 2 αυτοκίνητα που μου αρέσουν το Peugeot 2008 και το seat leon fr...αλλά επειδή είμαι άσχετος με το θέμα αυτοκίνητο γενικά,θα ήθελα να έχω απόψεις/προτάσεις από εσάς...δεν έχω καταλήξει στα παραπάνω,απλά μου αρέσουν..όπως δεν ξέρω αν μου χρειάζεται suv ή πρέπει να πάρω hatchback...θα ήθελα την βοήθεια σάς... ευχαριστώ..

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το πολύ 5000χλμ...το αμάξι ουσιαστικά θα είναι για μεταφορά παιδιών σχολείο, δραστηριότητες κτλ και ελάχιστα θα χρησιμοποιηθεί για ταξίδια.... ουσιαστικά για μες την πόλη θα είναι η χρήση του...

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Από εμένα suv. Χλμ ανά χρόνο;

Το πολύ 5000χλμ...το αμάξι ουσιαστικά θα είναι για μεταφορά παιδιών σχολείο, δραστηριότητες κτλ και ελάχιστα θα χρησιμοποιηθεί για ταξίδια.... ουσιαστικά για μες την πόλη θα είναι η χρήση του...

Δημοσ.

ΜΕ βαση το πρωτο μηνυμα, σκεφτηκα οτι 3 μικρα παιδια και 2008 ή Leon, δε φτανουν με τιποτα οι χωροι. Θα προσανατολιζομουν τουλαχιστον σε Octavia ή ακομα καλυτερα σε Karoq ή ακομα και Kodiaq. Αντιστοιχα σε Σεατ, Ateca και Tarraco.

Βεβαια τα μεγαλα SUV μεσα στην πολη ειναι λιγο βασανο. Παρολα αυτα δε θα επεφτα κατω απο μεσαιο SUV (Karoq-Ateca).

Αλλη επιλογη εντος μπατζετ ειναι το Vitara αν και λιγο μικροτερο σε θεμα χωρων. Renault Kadjar λιγο πιο παλιο σχεδιαστικα, αναμενεται facelift, ειναι ουσιαστικα ενα λιγο πιο μεγαλο Qashqai. 

Και εγω SUV προτεινω οπως καταλαβες.

Δημοσ.

Επειδή θα κάνω λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο...δεν δίνω πολύ σημασία στην χαμηλή κατανάλωση...το είχα δει το Corolla αλλά δεν με εντυπωσίασε και νομίζω ότι είχε υψηλή τιμή..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Messakos είπε

Καλησπέρα σε όλους..ψάχνω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 22500€...επειδή έχω οικογένεια με 3 μικρά παιδιά μέχρι 5 ετών το μεγαλύτερο, θέλω να έχει "όσο γίνεται" χώρους...και φυσικά ασφάλεια γιατί θα είναι οικογένειακο αμάξι....γενικά έχω κάνει μια έρευνα αγοράς και έχω δει 2 αυτοκίνητα που μου αρέσουν το Peugeot 2008 και το seat leon fr...αλλά επειδή είμαι άσχετος με το θέμα αυτοκίνητο γενικά,θα ήθελα να έχω απόψεις/προτάσεις από εσάς...δεν έχω καταλήξει στα παραπάνω,απλά μου αρέσουν..όπως δεν ξέρω αν μου χρειάζεται suv ή πρέπει να πάρω hatchback...θα ήθελα την βοήθεια σάς... ευχαριστώ..

Θα σταθώ στα 2 που αναφέρεις επειδή έχω εμπειρία και από τα 2.

Το 2008 το κράτησα 3 εβδομάδες το Leon FR το έχω 5 μήνες .

Προσωπική άποψη αν εξαιρέσεις την άνεση ως SUV του 2008 δεν προσφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με το Leon.

Το Leon είναι ασφαλέστερο σύμφωνα με το euroncap,  έχει καλύτερους χώρους , στα χαρτιά έχει 20 λίτρα μικρότερο πορτ μπαγκαζ αλλά γεμίζει καλύτερα λόγω διάταξης, στρίβει καλύτερα, είναι πιο σταθερό , έχει πολύ καλύτερο κιβώτιο σε σχέση με το άθλιο χειροκίνητο του 2008.

Και τέλος στο Leon βλέπεις όλο το καντράν 😂

Αλλά οκ καλό είναι να πας να τα οδηγήσεις και τα 2

Στα λεφτά που ζητάς αν δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα η ομορφιά θα σου πρότεινα το Skoda Scala.

Καθαρά επειδή έχει βγεί από τα ασφαλέστερα σαν το Leon και έχει τεράστιους χώρους

Δημοσ.

Το seat Leon σκέφτομαι και εγώ(είδα ότι είναι πρώτο στην ασφάλεια στην κατηγορία του)απλά οι πωλητές στις αντιπροσωπείες μου πλασαρανε τα suv σαν ασφαλέστερα (μάλλον λόγο μεγέθους)σε τρακες (μετωπικές κτλ)μπορεί να έχουν δίκιο,δεν είμαι ειδικός...και με έβαλαν σε σκέψεις για αγορά suv....

6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Θα σταθώ στα 2 που αναφέρεις επειδή έχω εμπειρία και από τα 2.

Το 2008 το κράτησα 3 εβδομάδες το Leon FR το έχω 5 μήνες .

Προσωπική άποψη αν εξαιρέσεις την άνεση ως SUV του 2008 δεν προσφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με το Leon.

Το Leon είναι ασφαλέστερο σύμφωνα με το euroncap,  έχει καλύτερους χώρους , στα χαρτιά έχει 20 λίτρα μικρότερο πορτ μπαγκαζ αλλά γεμίζει καλύτερα λόγω διάταξης, στρίβει καλύτερα, είναι πιο σταθερό , έχει πολύ καλύτερο κιβώτιο σε σχέση με το άθλιο χειροκίνητο του 2008.

Και τέλος στο Leon βλέπεις όλο το καντράν 😂

Αλλά οκ καλό είναι να πας να τα οδηγήσεις και τα 2

Στα λεφτά που ζητάς αν δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα η ομορφιά θα σου πρότεινα το Skoda Scala.

Καθαρά επειδή έχει βγεί από τα ασφαλέστερα σαν το Leon και έχει τεράστιους χώρους

Το seat Leon σκέφτομαι και εγώ(είδα ότι είναι πρώτο στην ασφάλεια στην κατηγορία του)απλά οι πωλητές στις αντιπροσωπείες μου πλασαρανε τα suv σαν ασφαλέστερα (μάλλον λόγο μεγέθους)σε τρακες (μετωπικές κτλ)μπορεί να έχουν δίκιο,δεν είμαι ειδικός...και με έβαλαν σε σκέψεις για αγορά suv....

10 λεπτά πριν, Metal Heart είπε

Αν σε ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση και η άνεση στην οδήγηση, κοίτα και το Toyota Corolla Hybrid.

Επειδή θα κάνω λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο...δεν δίνω πολύ σημασία στην χαμηλή κατανάλωση...το είχα δει το Corolla αλλά δεν με εντυπωσίασε και νομίζω ότι είχε υψηλή τιμή

9 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

ΜΕ βαση το πρωτο μηνυμα, σκεφτηκα οτι 3 μικρα παιδια και 2008 ή Leon, δε φτανουν με τιποτα οι χωροι. Θα προσανατολιζομουν τουλαχιστον σε Octavia ή ακομα καλυτερα σε Karoq ή ακομα και Kodiaq. Αντιστοιχα σε Σεατ, Ateca και Tarraco.

Βεβαια τα μεγαλα SUV μεσα στην πολη ειναι λιγο βασανο. Παρολα αυτα δε θα επεφτα κατω απο μεσαιο SUV (Karoq-Ateca).

Αλλη επιλογη εντος μπατζετ ειναι το Vitara αν και λιγο μικροτερο σε θεμα χωρων. Renault Kadjar λιγο πιο παλιο σχεδιαστικα, αναμενεται facelift, ειναι ουσιαστικα ενα λιγο πιο μεγαλο Qashqai. 

Και εγω SUV προτεινω οπως καταλαβες.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι το 2008 είναι μεγαλύτερο σε χώρους από το vitara και το kadjar...πάντως έχεις δίκιο ότι ίσως να πρέπει να ψάξω για μεγαλύτερο αυτοκίνητο...αν και ισως για μια 10 μπορεί να με καλύψουν το 2008 η το leon...

Δημοσ.

Το λεον μικρο δεν ειναι για 3 παιδια αν εχει καθισματακια μεσα; Ουτε sedan ειναι καλη ιδεα το πορτ μπαγκαζ δεν χωραει τιποτα σχετικα ψηλο

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, atrigane είπε

Το λεον μικρο δεν ειναι για 3 παιδια αν εχει καθισματακια μεσα; Ουτε sedan ειναι καλη ιδεα το πορτ μπαγκαζ δεν χωραει τιποτα σχετικα ψηλο

Λίγα είναι τα αυτοκίνητα που χωράνε 3 καθίσματα , εγώ απάντησα περισσότερο ανάμεσα στα 2.

Για 3 παιδιά θα πρότεινα MPV για χώρους και αίσθηση hatchback

Από SUV C5 aircross που χωράνε 3 καθίσματα , έχει 580 λίτρα που αν κουνήσεις τα καθίσματα φτάνει τα 720 και στα 22500 περνεις εξοπλισμό της προκοπής στα 1.2 130 άλογα

Αλλά δεν είναι αμάξι για μετακινήσεις σε Πόλη που λέει ο TS

• Like 1
Δημοσ.

Ο άνθρωπος έχει 3 μικρά παιδιά,που σημαίνει 3 παιδικά καθίσματα. Τι Leon του λέτε; Αναγκαστικά θα πάει σε μεγάλο αυτοκίνητο και ας είναι μόνο για πόλη.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις...το Λεόν και το 2008 είπα απλά ότι μου άρεσαν...το Λεόν έχει μεγαλύτερους χώρους από το 2008...δεν έχω καταλήξει σε αυτά...απλά επειδή δεν το έχω πολύ το θέμα με τα αυτοκίνητα,άνοιξα το θέμα για να μου προτείνετε λύσεις ώστε να καταλήξω σε 1-2 μοντέλα...να πάω να τα δω από κοντά και να τα κάνω test drive...και στο τέλος να επιλέξω κάποιο από τα 2..

Δημοσ.

Το tuscon δυστυχώς ακρίβυνε και φεύγει απο το budget (βέβαια υπάρχει και η έκπτωση τριτεκνίας) , επομένως δες απο κοντά το

kia sportage με 7 χρόνια εγγύηση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Το tuscon δυστυχώς ακρίβυνε και φεύγει απο το budget (βέβαια υπάρχει και η έκπτωση τριτεκνίας) , επομένως δες απο κοντά το

kia sportage με 7 χρόνια εγγύηση

Το Tucson είναι ακριβό δυστυχώς...και μου άρεσε πάρα πολύ...σκέψου ότι μου είπαν τιμή με κλειδί στο χέρι 26000... δυστυχώς δεν μπορώ να πάω σε αυτά τα λεφτά...το kia Sportage δεν το έχω δει από κοντά...θα πάω στην αντιπροσωπεία αύριο...

27 λεπτά πριν, razkal είπε

Το kamiq έχει αρκετούς χώρους για επιβάτες εμπρός και πίσω. Με πορτμπαγκάζ 400 λίτρα. 

Έχω ακούσει γενικά καλά σχόλια για την Skoda...απλά με φοβίζουν η κινητήρες τους...σαν χιλιαρια εννοω....όπως είπα είμαστε 5 μέλη οικογένεια...δεν θέλω να πάρω ένα αμάξι και όταν θα μπαίνουμε όλοι  να μην ""τραβάει""...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...