Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους . Εχω το citizen ny0040 το οποιο ειναι ενα αυτοματο καταδυτικο ( 20 ατμ ) ρολοι . Αγορασμενο προ 5 ημερων , το φοραω σε καθημερινη βαση και εχω κολυμπησει με αυτο 4 φορες ως τωρα σε πισινα . Σημερα που βουτηξα και βγηκα παρατηρησα το καντραν του ρολογιου οτι ειναι θωλο . Το αφησα σε χωρο με θερμοκρασια δωματιου και η θολουρα απο τους υδρατμους ( αυτο φανταζομαι ηταν η θολουρα ) εφυγε . Ομως παρατηρησα πριν απο λιγο οτι ενω εφυγαν οι υδρατμοι το καντραν γενικα παραμενει θωλο περιμετρικα του κεντρου ( δηλαδη εκει που φαινονται τα τικς των ωρων ) . Μηπως γνωριζει καποιος τι πρεπει να γινει στην συγκεκριμενη περιπτωση για να ειναι ενταξει ξανα ? ( Να σημειωθει πως σημερα ειχε υπερβολικη ζεστη και μαλλον η αλλαγη θερμοκρασιας με την πισινα να το προκαλεσε ολο αυτο το αρχικο θαμπωμα)... Ευχαριστω εκ των προτερων .

Επεξ/σία από Filippos12
Δημοσ.

Δεν φαντάζομαι να πατάς κουμπιά ή να χειρίζεσαι το ρολόι όταν είναι μέσα στο νερό, ε;

Να ξέρεις ότι τα περισσότερα ρολόγια που είναι αδιάβροχα κλπ αναγράφουν στις οδηγίες τους ότι δεν πρέπει να πιέζονται τα κουμπιά τους παρά μονο όταν είναι εντελώς στεγνά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει παρει νερο το ρολοι,πηγαινε το για σερβις.Επισης δεν κανουμε ντους με ζεστο νερο οταν φοραμε ρολοι,μονο με κρυο.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δεν φαντάζομαι να πατάς κουμπιά ή να χειρίζεσαι το ρολόι όταν είναι μέσα στο νερό, ε;

Να ξέρεις ότι τα περισσότερα ρολόγια που είναι αδιάβροχα κλπ αναγράφουν στις οδηγίες τους ότι δεν πρέπει να πιέζονται τα κουμπιά τους παρά μονο όταν είναι εντελώς στεγνά.

Το ρολοι εχει μονο την κορονα ρυθμισης ωρας,ημ/νιας η οποια κλειδωνει με ειδικο πατημα και περιστροφη για να μην υπαρξουν προβληματα κατα τη χρηση ( εντος / εκτος νερου ) .

3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

εχει παρει νερο το ρολοι,πηγαινε το για σερβις

Αυτο ακριβως μου εχει προκαλεσει εντυπωση . Πως ενα αδιαβροχο καταδυτικο παιρνει μεσα νερο οταν ακομη και η κορονα εχει κλειδωμα για ακομη μεγαλυτερη προστασια.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Filippos12 είπε

Αυτο ακριβως μου εχει προκαλεσει εντυπωση . Πως ενα αδιαβροχο καταδυτικο παιρνει μεσα νερο οταν ακομη και η κορονα εχει κλειδωμα για ακομη μεγαλυτερη προστασια.... 

Ο πιο συνήθης λόγος στα αυτόματα ρολόγια είναι πως ξέχασαμε την κορώνα ξεβίδωτη ή όχι εντελώς βιδωμένη. 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dante80 είπε

Ο πιο συνήθης λόγος στα αυτόματα ρολόγια είναι πως ξέχασαμε την κορώνα ξεβίδωτη. 

Η αληθεια ειναι πως μου περασε απτο μυαλο αλλα η συγκεντρωση υγρασιας ακριβως στο κεντρο του καντραν ειναι το ''υποπτο'' ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η υγρασια συγκεντρωνεται παντα εκει γιατι απο τη ζεστη το νερο παει να πεταξει-να εξατμιστει.

Σε γενικες γραμμες το ρολοι ειναι της πλακας και πολυ πιθανο να επηρεαστηκε απο διαστολη συστολη λογω διαφορας θερμοκρασιας με την πισινα.Δε νομιζω οτι ξεχασες την κορωνα.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Filippos12 είπε

Η αληθεια ειναι πως μου περασε απτο μυαλο αλλα η συγκεντρωση υγρασιας ακριβως στο κεντρο του καντραν ειναι το ''υποπτο'' ... 

Δεν θα το έλεγα, αυτό που αναφέρεις αφορά υπολείμματα εξάτμισης νερού που είχε ήδη μπει. 

Σε κάθε περίπτωση, θέλεις λύσιμο, καθαρισμό, σέρβις και έλεγχο στεγανοποίησης.

3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

Σε γενικες γραμμες το ρολοι ειναι της πλακας και πολυ πιθανο να επηρεαστηκε απο διαστολη συστολη λογω διαφορας θερμοκρασιας με την πισινα.

Το ny0040 δεν είναι ρολόι της πλάκας και δεν επηρεάζεται από τόσο μικρή διαφορά θερμοκρασίας. Είναι ISO certified καταδυτικό.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

της πλακας ειναι ,τα σοβαρα καταδυτικα εχουν τουλαχιστον 3πλασια τιμη.Επισης τα ειχε παιξει απο την ξαπλωστρα λογω ζεστης,πραγμα απαραδεκτο.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
27 minutes ago, 3DJIN said:

της πλακας ειναι ,τα σοβαρα καταδυτικα εχουν τουλαχιστον 3πλασια τιμη.Επισης τα ειχε παιξει απο την ξαπλωστρα λογω ζεστης,πραγμα απαραδεκτο.

μην μπλεκεις τα καταδυτικα dive computers με αυτο.καμια σχεση.εφοσον αναφερει 20 atm θα πρεπε να τα αντεχει.αν  βεβαια καποιος αλλαζει μπαταριες χωρις να αλλαζει πχ λαστιχακι στεγανοποιησης παμε αλλου.

ps .δεν μαρεσουν τα citizen

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Σε κάθε περίπτωση, θέλεις λύσιμο, καθαρισμό, σέρβις και έλεγχο στεγανοποίησης

Για νοτιο τομεα αθηνων εχεις καπου υποψη να παω ? ( Μενω μοσχατο ) , αλλα και παλι θα παρω τηλ το καταστημα απο οπου και το αγορασα να δω τι εχουν να μου πουν και υστερα μαλλον παμε για σερβις ... παντως σε καμια περιπτωση δεν ειναι νορμαλ να συμβαινει κατι τετοιο σε ολοκαινουριο καταδυτικο εστω και low-range απο τη στιγμη οπου εχει τις πιστοποιησεις...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Filippos12 είπε

Για νοτιο τομεα αθηνων εχεις καπου υποψη να παω ? ( Μενω μοσχατο ) , αλλα και παλι θα παρω τηλ το καταστημα απο οπου και το αγορασα να δω τι εχουν να μου πουν και υστερα μαλλον παμε για σερβις ... παντως σε καμια περιπτωση δεν ειναι νορμαλ να συμβαινει κατι τετοιο σε ολοκαινουριο καταδυτικο εστω και low-range απο τη στιγμη οπου εχει τις πιστοποιησεις...

Έχεις πμ. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιζω στην ερμου παει το swatch group,αν θυμαμαι καλα και η σιτιζεν ειναι swatch.Για δικο μου σιτιζεν εκει ειχα παει .

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

νομιζω στην ερμου παει το swatch group,αν θυμαμαι καλα και η σιτιζεν ειναι swatch.

Η Citizen είναι Citizen. Αλλά μπορείς να κάνεις service στην S-watch-Aposporis (όχι την ελβετική Swatch, άλλο πράμα). https://citizenservice.gr/

Ο επίσημος για Ελλάδα είναι ο Αναγνωστόπουλος. https://local.infobel.gr/GR100380608-2103245931/anagnostopoulos_michail_co_e_e-athina.html 

(ο οποίος και είναι δίπλα στην Swatch btw, Ερμού 8 με Ερμού 5). 

O Φίλος πάντως νομίζω πως θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στο μαγαζί που έκανε την αγορά, με δεδομένο κιόλας πως έχει κλείσει μόλις εβδομάδα με το ρολόι. 

Επεξ/σία από Dante80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...