vagelis2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δεν το βρίσκω μου λέει να ανοίξω ticket🤣 32 λεπτά πριν, Crybal είπε Στείλε τους στο γενικό email Το έστειλα στο general question. Μπορείς να με βοηθήσεις για την επιλογή κάποιο καλού psu από σκρουτζ τώρα.. Αυτά τα be quite λογικά θα κάνουν για το σύστημα μου? Το μήκος καλωδιου πόσο είναι γτ έχω μεγάλο κουτί..
TopCLR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Στις 27/6/2021 στις 1:30 ΜΜ, vagelis2019 είπε Δεν το βρίσκω μου λέει να ανοίξω ticket🤣 Το έστειλα στο general question. Μπορείς να με βοηθήσεις για την επιλογή κάποιο καλού psu από σκρουτζ τώρα.. Αυτά τα be quite λογικά θα κάνουν για το σύστημα μου? Το μήκος καλωδιου πόσο είναι γτ έχω μεγάλο κουτί.. Εφόσον είναι 10ετιας το ΑΧ ίσως είναι καλύτερα η αντικατάστασή του. Ανάλογα με το πόσα διατίθεσαι να δώσεις μπορείς να πάρεις και ανάλογο τροφοδοτικό. Άποψη μου τα 550-600W είναι καλά (όχι ότι είναι απαραίτητα με την GT 1030) και μοντέλα με τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση. Παράδειγμα σαν "βάση": Corsair: CX550 (skroutz), CX550M (skroutz) (5 χρόνια, Bronze). Αναφέρουν στο CX: Αναφορά σε κείμενο Long cables make CX Series suitable for installation even in full-height tower cases, and the generous cable count allows you to power multiple components and storage devices. Be quiet: Pure power 11 600W (skroutz), Pure power 11 CM 600W (skroutz). (5 χρόνια, Gold). Δείχνουν σε πίνακα στην καρτέλα "Technical data" το μήκος των καλωδίων (24 pin 550mm, CPU 4+4 pin 600mm). Καλό φαίνεται το Seasonic focus GX 550W (skroutz). (10 χρόνια, Gold, Fully modular). Δείχνει μήκος καλωδίων (24pin 610mm, CPU 8/4pin 650mm). 1
vagelis2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, TopCLR είπε Εφόσον είναι 10ετιας το ΑΧ ίσως είναι καλύτερα η αντικατάστασή του. Ανάλογα με το πόσα διατίθεσαι να δώσεις μπορείς να πάρεις και ανάλογο τροφοδοτικό. Άποψη μου τα 550-600W είναι καλά (όχι ότι είναι απαραίτητα με την GT 1030) και μοντέλα με τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση. Παράδειγμα σαν "βάση": Corsair: CX550 (skroutz), CX550M (skroutz) (5 χρόνια, Bronze). Αναφέρουν στο CX: Be quiet: Pure power 11 600W (skroutz), Pure power 11 CM 600W (skroutz). (5 χρόνια, Gold). Δείχνουν σε πίνακα στην καρτέλα "Technical data" το μήκος των καλωδίων (24 pin 550mm, CPU 4+4 pin 600mm). Καλό φαίνεται το Seasonic focus GX 550W (skroutz). (10 χρόνια, Gold, Fully modular). Δείχνει μήκος καλωδίων (24pin 610mm, CPU 8/4pin 650mm). Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον seasonic θα πάρω είναι ποιο οικονομικά από corsair και έχουν τα ίδια υλικά. Αλλά δεν έχει πολύ stock στο σκρουτζ και η εγγύηση δίνουν 10 χρόνια αλλά στα shop στο σκρουτζ δεν λέει κάτι μόνο του καταστήματος την εγγύηση αναφέρουν που είναι 2 χρόνια. Αν δηλαδή πάθει κάτι στα 3 χρόνια και δεν την καλύπτει το κατάστημα που έχει 2 τότε γίνεται αντικατάσταση η πάει για επισκευή? Εξωτερικό να φανταστώ?. Αυτά ευχαριστώ και πάλι 👍 Και κάτι ακόμα βρήκα καλώδιο από ebay από Αμερική 30 ευρώ μαζί με μεταφορικά περίπου.. Θα έχω τελωνείο/φόρους μήπως γνωρίζεις? Δεν μπορώ να το αποχωριστώ το corsair 🤣😁 Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από vagelis2019
TopCLR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Αλλά δεν έχει πολύ stock στο σκρουτζ και η εγγύηση δίνουν 10 χρόνια αλλά στα shop στο σκρουτζ δεν λέει κάτι μόνο του καταστήματος την εγγύηση αναφέρουν που είναι 2 χρόνια. Αν δηλαδή πάθει κάτι στα 3 χρόνια και δεν την καλύπτει το κατάστημα που έχει 2 τότε γίνεται αντικατάσταση η πάει για επισκευή? Εξωτερικό να φανταστώ?. Δεν χρειάστηκα ποτέ χρήση τόσο παρατεταμένης εγγύησης (5, 10 χρόνων) και δεν γνωρίζω προσωπικά. Διαβάζω πως τα 2 χρόνια τα καλύπτει το κατάστημα και τα επόμενα η κατασκευάστρια εταιρία (αυτό που ανέφερες). Αν το κατάστημα είναι "σοβαρό" θα σε εξυπηρετήσει στα 2 χρόνια και πιθανόν να σε βοηθήσει/εξυπηρετήσει και στα επόμενα. Αν το κατάστημα είναι "για τα πανηγύρια" ακόμα και ο απλός έλεγχος (για να καθοριστεί αν χρειάζεται αντικατάσταση ή επισκευή) εντός των 2 χρόνων μπορεί να αποβεί χρονοβόρος και "Γολγοθάς"! Όπου και να καταλήξεις κοίτα μήπως χρειάζεται κάποιο registration (εγγραφή) στην κατασκευάστρια εταιρία για να ισχύει η εκτεταμένη εγγύηση.
vagelis2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Βρήκα αυτό σε πολύ καλή τιμή https://www.msystems.gr/power-supplies/corsair-rmx-series-rm850x-2018-850w-cp-9020180-eu?skr_prm=WyJlMWUwNWJlNi05ZmExLTQyYWQtODA3Ny1jYjZkNzZhZDg1NzciLDE2MjUxMjIyMTMyMzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Εχει και 10χρονια εγγύηση.. Θέλω πολλά watt για να βάλω κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών στο μέλλον.. Τι λέτε αξίζει?
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπάρχει η λύση του να το αντικαταστήσεις με ένα που είναι και sleeved Corsair Individually Sleeved AX 860/760 ATX 24pin (generation 2) Blue - Καλωδιο εσωτερικης συνδεσης συσκευων (PER.641494) (e-shop.gr) Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από Vasilis 07
vagelis2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Vasilis 07 είπε Υπάρχει η λύση του να το αντικαταστήσεις με ένα που είναι και sleeved Corsair Individually Sleeved AX 860/760 ATX 24pin (generation 2) Blue - Καλωδιο εσωτερικης συνδεσης συσκευων (PER.641494) (e-shop.gr) https://linustechtips.com/topic/135701-have-ax860-psu-bought-ax850760650-sleeved-cables/?do=findComment&comment=1804862 Δεν νομίζω να κάνει.
TopCLR Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Τώρα είδα το edit στο ποστ σου. Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω να σου πω για αγορές από εξωτερικό, τελωνεία κλπ. Πάντως το να δώσεις τουλάχιστον 30€ (και ταλαιπωρία) για τροφοδοτικό 10ετίας (έστω και αν είναι η καλύτερη σειρά) μου φαίνεται υπερβολικό. Το RM850X είναι σαφώς καλύτερο (και ακριβότερο) από τις προτάσεις μου. Στο msystems είναι πλέον εξαντλημένο. Στο skroutz φαίνεται άμεσα διαθέσιμο από τα 115€. Σε αυτά τα λεφτά είναι καλή επιλογή νομίζω.
vagelis2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, TopCLR είπε Τώρα είδα το edit στο ποστ σου. Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω να σου πω για αγορές από εξωτερικό, τελωνεία κλπ. Πάντως το να δώσεις τουλάχιστον 30€ (και ταλαιπωρία) για τροφοδοτικό 10ετίας (έστω και αν είναι η καλύτερη σειρά) μου φαίνεται υπερβολικό. Το RM850X είναι σαφώς καλύτερο (και ακριβότερο) από τις προτάσεις μου. Στο msystems είναι πλέον εξαντλημένο. Στο skroutz φαίνεται άμεσα διαθέσιμο από τα 115€. Σε αυτά τα λεφτά είναι καλή επιλογή νομίζω. Και εγώ τώρα το είδα ότι δεν είναι διαθέσιμο.. Η corsair σειρά RMx βγήκε το 2015 και το seasonic GXfocus το 2019 αν δεν κάνω λάθος τώρα που το έψαξα.. Δεν βρίσκω seasonic μόνο κατόπιν παραγγελίας ομως. Αν πάρω corsair και μου δώσουν κανένα από το 2015 μετά τι γίνεται.. Η είναι ακόμα σε παραγωγή τα Corsair.. Το ψάχνω πολυ το θέμα γιατί θέλω να είμαι καλυμμένος. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από vagelis2019
TopCLR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Το RMx στο link του skroutz είναι η έκδοση του 2018. Όπως και να έχει γιατί σε "ενοχλεί" το πότε ξεκίνησε να κατασκευάζεται; Σίγουρα δεν θα πετύχεις το πρώτο που βγήκε από το εργοστάσιο αλλά και έτσι να ήταν ποια σημασία έχει (εφόσον παραλαμβάνεις καινούριο προϊόν) ; Δεν έχει σχέση πόσο θα κρατήσει η παραγωγή της συγκεκριμένης σειράς, καλυμμένος θα είσαι όπως και να έχει. Από την στιγμή που θα αγοράσεις τροφοδοτικό με 10 χρόνια εγγύηση και μέσα σε αυτό το διάστημα χρειαστεί αντικατάσταση εντός εγγύησης, και να μην υπάρχει στοκ θα σου δώσουν το ανάλογο της εποχής εκείνης! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα