Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η ξαδέρφη μου εργάζεται σε επιχείρηση εδώ και 8 μήνες με σύμβαση εργασίας ανανεώσιμη κάθε μήνα. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι εάν ζητήσει να σταματήσει 56 ημέρες πριν τον τοκετό (επίδομα του ΕΦΚΑ)  λογικα θα την σταματήσουν σωστά; Ή υπάρχει κάποια άλλη ειδική μέριμνα για γυναίκες που κυοφορούν; 

Δημοσ.

Ρώτησε καλύτερα στο ΙΚΑ ή και ακόμα καλύτερα στην επιθεώρηση εργασίας. Ίσως σου δώσουν συμβουλές που δεν τις ξέρουν πολλοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιμο ειναι.Πολλες εταιρειες το κανουνε επειδη την εχουν πατησει με μαμακες πρωην υπαλληλους που για να ανεβασουν την οικ. αποχωρηση τους επρεπε να πληρωσουν το 50αρι στον δικαστικο επιμελητη.Ενω με αυτο τον τροπο ληγει η συμβαση και τελος.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vampira είπε

Κατά πόσο είναι νόμιμο να έχεις κάποιον για 8 μήνες με 8 μηνιαίες συμβάσεις;

Άμα είναι στο ίδιο ΑΦΜ δεν γίνεται.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Άμα είναι στο ίδιο ΑΦΜ δεν γίνεται.

Στις 3 μηνιαίες συμβάσεις δεν γίνεται αυτόματα η σύμβαση αορίστου;Ας το ψάξει γιατί έχουν ξεφύγει ορισμένα λαμόγια.

Βρήκα αυτό.

Όταν πρόκειται για αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς οι συνεχείς ανανεώσεις να δικαιολογούνται εκ των πραγμάτων, αλλά έγιναν με σκοπό να αποφύγει ο εργοδότης την καταβολή αποζημίωσης στο μισθωτό, σε περίπτωση απόλυσής του, οπότε θεωρείται ότι πρόκειται για ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου επί της οποίας δεν είναι δυνατή η απόλυση του μισθωτού χωρίς έγγραφη καταγγελία και καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης.

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=120#

Άρα έχει γίνει αορίστου και ειδικά που είναι έγκυος δεν μπορεί να την απολύσει αλλά δικαιούται και όλα τα νομιμα επιδόματα.

Θεωρητικά μετά από τόσες συμβάσεις έχει μετατραπεί σε αορίστου (ας ρωτήσει και την επιθεώρηση εργασίας) και επειδή είναι λαμόγιο ο εργοδότης ας ξεκινήσει από τώρα να παίρνει την άδεια της λόγω επιπλοκών.

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τον χρόνο που αφιερώσατε για να απαντήσετε. Πάντως μέχρι στιγμής κάθε 30 / 31 του μήνα στέλνουν με email την σύμβαση την υπογράφει κ την στέλνει για να μπορέσει να συνεχίσει την εργασία της. Βέβαια δεν ανέφερε ακόμη κάτι σε αυτούς ακόμη για την εγκυμοσύνη. Θα επικοινωνήσουμε και με την επιθεώρηση εργασίας να μας ενημερώσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greekparot είπε

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τον χρόνο που αφιερώσατε για να απαντήσετε. Πάντως μέχρι στιγμής κάθε 30 / 31 του μήνα στέλνουν με email την σύμβαση την υπογράφει κ την στέλνει για να μπορέσει να συνεχίσει την εργασία της. Βέβαια δεν ανέφερε ακόμη κάτι σε αυτούς ακόμη για την εγκυμοσύνη. Θα επικοινωνήσουμε και με την επιθεώρηση εργασίας να μας ενημερώσουν.

Λογικά έχει γίνει αορίστου μετά από τόσες ανανεώσεις.Ενημέρωσε μας τι σας απάντησαν από την επιθεώρηση εργασίας.Παντως μην αναφέρει ακόμη την εγκυμοσύνη μέχρι να σας πούνε τι να κάνετε.

Επεξ/σία από plomaskost
  • Like 1
Δημοσ.

Μου είπαν ότι θεωρείται αορίστου και κακώς συνεχίζουν με μηνιαίες συμβάσεις. Εάν το πάω δηλαδή για το συγκεκριμένο θέμα στα δικαστήρια θα βγει η απόφαση υπέρ μου.

Τώρα για την εγκυμοσύνη μου είπαν ότι αφού συνεχίζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο την ανανέωση κάθε μήνα, εάν λέει πχ το αναφέρει 15 Ιουλίου ότι κυοφορεί τον άλλον μήνα δεν θα την ανανεώσουν σίγουρα. Θα ψάξουν για άλλο άτομο.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, greekparot είπε

Μου είπαν ότι θεωρείται αορίστου και κακώς συνεχίζουν με μηνιαίες συμβάσεις. Εάν το πάω δηλαδή για το συγκεκριμένο θέμα στα δικαστήρια θα βγει η απόφαση υπέρ μου.

Τώρα για την εγκυμοσύνη μου είπαν ότι αφού συνεχίζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο την ανανέωση κάθε μήνα, εάν λέει πχ το αναφέρει 15 Ιουλίου ότι κυοφορεί τον άλλον μήνα δεν θα την ανανεώσουν σίγουρα. Θα ψάξουν για άλλο άτομο.

Δεν σου είπαν να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για να το δουν;

Προτείνω να κάνεις καταγγελία άμεσα στην επιθεώρηση, ώστε να ξέρεις αν σε 2 ημέρες θα πρέπει να υπογράψεις νέα ή όχι. Αν ισχύει το αορίστου που σου είπαν, ΔΕΝ θα πρέπει να ξαναυπογραψεις νέα σύμβαση.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, greekparot είπε

Αφού πλέον θεωρείται αορίστου δεν μπορούν σύμφωνα με τον νόμο να διώξουν έγκυο.Κάτι δεν κατάλαβε καλά;

• Moderators
Δημοσ.
On 26/06/2021 at 12:42, greekparot said:

Καλησπέρα, η ξαδέρφη μου εργάζεται σε επιχείρηση εδώ και 8 μήνες με σύμβαση εργασίας ανανεώσιμη κάθε μήνα. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι εάν ζητήσει να σταματήσει 56 ημέρες πριν τον τοκετό (επίδομα του ΕΦΚΑ)  λογικα θα την σταματήσουν σωστά; Ή υπάρχει κάποια άλλη ειδική μέριμνα για γυναίκες που κυοφορούν; 

Η ξαδέρφη σου δεν είναι ορισμένου χρόνου μετά την τρίτη ανανέωσή της, είναι αορίστου και η απόλυσή της θα θεωρείται άκυρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, greekparot είπε

Aυτα τα δυο που λες ειναι αντικρουομενα νομιζω. Η ξαδερφη σου θεωρειται αοριστου χρονου πλεον και οχι ορισμενου. Θα πρεπει να σταματησει να υπογραφει συμβασεις και δεν μπορουν να την απολυσουν λογω εγκυμοσυνης, ειναι παρανομο/ακυρο. Εγω αυτο καταλαβα παντως.

Επεξ/σία από ardi21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...