Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.
Πρόκειται να ταξιδέψω από την Ελλάδα στην Πολωνία.

Θα έχω μαζί μου περισσότερα από €10.000 σε μετρητά.

Στην ιστοσελίδα της ΕΕ έχει:
"Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχοντας μαζί σας πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλα νομίσματα), θα πρέπει να ενημερωθείτε από τις τελωνειακές αρχές των χωρών εξόδου, εισόδου και διέλευσης για το αν θα πρέπει να τα δηλώσετε".

Και εδώ (https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/posa-hrimata-epitrepetai-na-ehete-mazi-sas-otan-taxideyete-sto) έχει στο τέλος:
"Σε περίπτωση που φυσικό πρόσωπο ταξιδεύει από χώρα της ΕΕ στην Ελλάδα ή αναχωρεί από την Ελλάδα για άλλη χώρα της ΕΕ, δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης ρευστών διαθεσίμων στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας".

Τα χρήματα είναι νόμιμα (=legal, δεν ξέρω πως να πω σωστά στα ελληνικά, είμαι έλληνας, αλλά μένω στο  εξωτερικό, ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα), έχω μαζί μου τις αποδείξεις από το ΑΤΜ ότι έκανα αναλήψεις (όλα τα λεφτά είναι από τις δικές μου χρεωστικές κάρτες).

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

Αν πάντως δεν τα δηλώσεις μπορεί να κατασχεθούν στο συνολο τους

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm

Τώρα ποιός ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο μονο εσυ τι ξέρεις

Πατα το λινκ που λεει "πρέπει να τα δηλώσετε"

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν πάντως δεν τα δηλώσεις μπορεί να κατασχεθούν στο συνολο τους

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm

Τώρα ποιός ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο μονο εσυ τι ξέρεις

Πατα το λινκ που λεει "πρέπει να τα δηλώσετε"

Όχι, δεν το έχετε διαβάσει σωστά. Αυτό είναι για τους προσώπους που ταξιδεύουν από ή στην ΕΕ. Και εγώ ταξιδεύω μέσα της ΕΕ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί τα κουβαλάς μετρητά ειδικά σε χωρα που έχει αλλο νόμισμα;

2 λεπτά πριν, vasiliinorris είπε

Όχι, δεν το έχετε διαβάσει σωστά. Αυτό είναι για τους προσώπους που ταξιδεύουν από ή στην ΕΕ. Και εγώ ταξιδεύω μέσα της ΕΕ. 

Αλλιως το καταλαβαίνω  https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm#:~:text=Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχοντας μαζί σας πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλα νομίσματα)%2C θα πρέπει να ενημερωθείτε από τις τελωνειακές αρχές των χωρών εξόδου%2C εισόδου και διέλευσης για το αν θα πρέπει να τα δηλώσετε

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
Δημοσ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη.

Θεωρώ ότι εξαρτάται πόσο πάνω από 10000euro είναι αλλά και πως τα μεταφέρεις. Είναι διαφορετικό να έχεις 100 χαρτονομίσματα των 200euro (20000euro) μέσα στη βαλίτσα σου και διαφορετικό να έχεις ένα χαρτοφύλακα γεμάτο με χαρτονομίσματα των 50euro... Επίσης δεν αρκεί να τους πεις απλά "Γεια σας φεύγω με 20000euro" πρέπει να έχεις και τις "αποδείξεις" από που προέρχονται...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skoulas είπε

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη.

Θεωρώ ότι εξαρτάται πόσο πάνω από 10000euro είναι αλλά και πως τα μεταφέρεις. Είναι διαφορετικό να έχεις 100 χαρτονομίσματα των 200euro (20000euro) μέσα στη βαλίτσα σου και διαφορετικό να έχεις ένα χαρτοφύλακα γεμάτο με χαρτονομίσματα των 50euro... Επίσης δεν αρκεί να τους πεις απλά "Γεια σας φεύγω με 20000euro" πρέπει να έχεις και τις "αποδείξεις" από που προέρχονται...

Έχω τις αποδείξεις από το ΑΤΜ μαζί μου. Δεν ξέρω όμως αν θα φτάσει...

Βρήκα αυτό στην ιστοδελίδα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης:
"Όταν ταξιδεύετε μεταξύ δύο χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε προφορικά στους τελωνειακούς υπαλλήλους εάν έχετε μαζί σας χρηματικό ποσό (μετρητά ή ισοδύναμα) αξίας που ισούται ή υπερβαίνει τα €10.000."

Και τι σημαίνει "προφορικά"; Ξέρω πως μεταφράζεται, εννοώ τι  πρέπει να κάνει κάποιος...

Δημοσ.

Θα πας στο τελωνείο στο αεροδρόμιο της χώρας που φεύγεις, θα πεις "γειά σας, είμαι ο Χ, θα παω στην Υ χώρα και έχω μαζί μου Ν λεφτά για αυτό τον λόγο". Θα ελέγξουν τα στοιχεία σου, θα ζητήσουν αποδείξεις από πού προέρχονται τα λεφτά, και κατά 99% θα σε αφήσουν να περάσεις.

Το ίδιο θα κάνεις και όταν φτάσεις στην χώρα προορισμού.

Γιατί όμως να έχεις τόσα λεφτά μαζί σου; Τι κερδίζεις;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vasiliinorris είπε

"Όταν ταξιδεύετε μεταξύ δύο χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε προφορικά στους τελωνειακούς υπαλλήλους εάν έχετε μαζί σας χρηματικό ποσό (μετρητά ή ισοδύναμα) αξίας που ισούται ή υπερβαίνει τα €10.000."

Και τι σημαίνει "προφορικά"; Ξέρω πως μεταφράζεται, εννοώ τι  πρέπει να κάνει κάποιος...

Θα πας στις πληροφορίες και θα ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις.Θα σε κατευθύνουν αυτοί. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vasiliinorris είπε

Ποιο ΑΤΜ ρε μεγάλε……. Πρέπει να απόδειξης ότι το ποσό είναι νόμιμο από εργασία η πώληση περιουσιακού στοιχείου και δηλωμένο στην εφορεία μέσω φορολογικής δήλωσης, το ότι έχεις τα χαρτάκια από το ΑΤΜ δεν σημαίνει ότι είναι η κατοχή του ποσού νόμιμη !!!

Δημοσ.

Καλά και θα κάθεσαι στο τελωνείο της Ελλάδας ή όπου πας να δείχνεις Ε1, συμβόλαια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, στην άλλη χώρα τι θα κάνεις που δεν ξέρουν ελληνικά; 

Φίλε, κατέθεσε τα χρήματα πίσω στο ΑΤΜ, προσπάθησε να κάνεις ανάληψη όσα θέλεις όταν πας εξωτερικό ή τίποτα μέσω revolut.

Πας να φας τα μούτρα σου αν σου τα κατασχεσουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι 10 χιλιάρικα το άτομο οπότε πηγαίνετε 2 ή παραπάνω

Ήθελα να ξέρω τι τα θέλεις τα μετρητά ειδικά στην Πολωνία που τα πάντα είναι με κάρτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xejolontas είπε

Είναι 10 χιλιάρικα το άτομο οπότε πηγαίνετε 2 ή παραπάνω

Ήθελα να ξέρω τι τα θέλεις τα μετρητά ειδικά στην Πολωνία που τα πάντα είναι με κάρτα

Και σε άλλο νόμισμα!Δεν έχουν ευρώ στην Πολωνία.

Δημοσ.

ποιος λογικός άνθρωπος θα κάνει κάτι τέτοιο;

Πόσο μάλλον όταν τα χρήματα είναι ήδη σε τραπεζικό λογαριασμό. Δηλαδή ήταν δύσκολο να τα μεταφέρεις σε έναν άλλον λογαριασμό στην Πολωνία και να τα τραβήξεις από εκεί. Έπρεπε να κάνεις ανάληψη και να ψάχνεις να βρεις πως θα τα περάσεις χωρίς μπλεξίματα απο το αεροδρόμιο. Πας φίρι φίρι μου φαίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...