Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fordakias7 είπε

Παιδιά όσοι ψάχνετε τι λάστιχο να βάλετε ήμουν πολύ καιρό στο ίδιο δίλλημα μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε falken ze310 σε Ford mondeo 1800 και falken sincera σε σμαρτακι Κ ησύχασα μακράν το καλύτερο value for money μην πετάτε άσκοπα λεφτά σε μισελιν κλπ...

Δεν ξερω για τις υπολοιπες σειρες της falken αλλα τα sincera εχουν μαλακο πελμα και ειναι ποιοτικο λαστιχο! Τα θεωρω τοσο κορυφη που νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλο λαστιχο να μου προσφερει τετοια προσφυση!!!

Δημοσ.
Στις 26/6/2021 στις 11:16 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε

Σε Corsa C 1.2 τι να βαλω απο τα δυο

Continental EcoContact 6 185/60R14 82H

Michelin CrossClimate + 185/60R14 86H XL

Τωρα εχω 175/65/14 απλα λεω να παω σε κατι ποιο φαρδυ λογω ασφαλειας επειδη εχω τρια παιδια.

Αρχικά να πούμε ότι μεταξύ των δύο διαστάσεων η διαφορά σε μπόι είναι απόλυτα μέσα στα όρια , οπότε δεν τίθεται ζήτημα μεγάλης διαφοράς στην εξωτερική διάμετρο του ελαστικού .

Τα θεωρητικά ωφέλη σε κράτημα μεταξύ ενός πέλματος με φάρδος 175χιλ και ενός 185 είναι με μία λέξη " θεωρητικά " και αν υπάρχουν τυχόν ωφέλη θα εμφανίζονται στο όριο .

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και που έχει πρακτική σημασία για σας είναι η εμπορικότητα μεταξύ των δύο διαστάσεων . Αν δλδ το 175/65/14 είναι μία κοινή διάσταση την οποία βγάζουν όλα τα εργοστάσια ( και είναι έτσι αν θυμάμαι καλά ) πράγμα που για σας σημαίνει ότι θα βρίσκετε εύκολα και παντού τέτοια ελαστικά και σε καλή τιμή .

Στον αντίποδα ( κάτι μου λέει πως είναι λίγο παράξενη ) η διάσταση 185/60/14 δεν είναι τόσο διαδεδομένη και φυσικά είναι πολύ εύκολο να το ανακαλύψετε διότι ρωτώντας πάς και στην πόλη .

Αν λοιπόν είναι έτσι , τότε μείνετε στην διάσταση του κατασκευαστή . 

Για την διαφορά , ναχαμε να λέγαμε , στο κράτημα μεταξύ των 175 και 185 , να θυμάστε πως το 185 και λόγω μεγαλύτερου μεγέθους είναι βαρύτερο σαν υλικό , κάτι που αυξάνει το μη φερόμενο βάρος , αυτό που είναι έξω από την πλήμνη και φυσικά το βάρος είναι εχθρός του κρατήματος .

Για το ζήτημα της μάρκας , δεν υπάρχουν συνταγές δυστυχώς και ο μόνος δρόμος είναι να δοκιμάσετε . Ενδεικτικά αναφέρω πως τα εργοστασιακά που είχε το δικό μου ( μάρκας που την ακούω και βγάζω σπυριά , αν και επώνυμης ) και τα οποία αλλάχτηκαν με άλλο σετ σε μάρκα που την ειχα σε μεγαλύτερη υπόληψη , αποδείχτηκε πως τα πρώτα ήταν τελικά καλύτερα και μάλλον θα ξαναμπούν σύντομα .

Προσέξτε όμως που βρίσκεται η διαφορά , αφού κινούμαι σε ανοιχτό δρόμο , όπου τα πρώτα είχαν καλύτερη συμπεριφορά σε τέτοια κατάσταση . Αν το ίδιο αυτοκίνητο κινούνταν σε συνθήκες πόλης με τα ίδια ελαστικά , κάποιος θα έλεγε άφοβα πως δεν προκύπτει το γλυκό .

Προσέξτε την διαφορά στην εμπορικότητα μεταξύ των διαστάσεων , είμαι βέβαιος πως το αρχικό σετ είναι πολύ διαδεδομένο , για το δεύτερο σε 185/60/14 είναι εύκολο να βρείτε αν ισχύει το ίδιο , ακόμη και ρωτώντας την τιμή και σε πόσες μάρκες βγαίνει . Στο ελαστικό η τιμή ανεβαίνει με την διάμετρο , όχι με το φάρδος στο πέλμα .

Καλή επιτυχία .

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αρχικά να πούμε ότι μεταξύ των δύο διαστάσεων η διαφορά σε μπόι είναι απόλυτα μέσα στα όρια , οπότε δεν τίθεται ζήτημα μεγάλης διαφοράς στην εξωτερική διάμετρο του ελαστικού .

Τα θεωρητικά ωφέλη σε κράτημα μεταξύ ενός πέλματος με φάρδος 175χιλ και ενός 185 είναι με μία λέξη " θεωρητικά " και αν υπάρχουν τυχόν ωφέλη θα εμφανίζονται στο όριο .

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και που έχει πρακτική σημασία για σας είναι η εμπορικότητα μεταξύ των δύο διαστάσεων . Αν δλδ το 175/65/14 είναι μία κοινή διάσταση την οποία βγάζουν όλα τα εργοστάσια ( και είναι έτσι αν θυμάμαι καλά ) πράγμα που για σας σημαίνει ότι θα βρίσκετε εύκολα και παντού τέτοια ελαστικά και σε καλή τιμή .

Στον αντίποδα ( κάτι μου λέει πως είναι λίγο παράξενη ) η διάσταση 185/60/14 δεν είναι τόσο διαδεδομένη και φυσικά είναι πολύ εύκολο να το ανακαλύψετε διότι ρωτώντας πάς και στην πόλη .

Αν λοιπόν είναι έτσι , τότε μείνετε στην διάσταση του κατασκευαστή . 

Για την διαφορά , ναχαμε να λέγαμε , στο κράτημα μεταξύ των 175 και 185 , να θυμάστε πως το 185 και λόγω μεγαλύτερου μεγέθους είναι βαρύτερο σαν υλικό , κάτι που αυξάνει το μη φερόμενο βάρος , αυτό που είναι έξω από την πλήμνη και φυσικά το βάρος είναι εχθρός του κρατήματος .

Για το ζήτημα της μάρκας , δεν υπάρχουν συνταγές δυστυχώς και ο μόνος δρόμος είναι να δοκιμάσετε . Ενδεικτικά αναφέρω πως τα εργοστασιακά που είχε το δικό μου ( μάρκας που την ακούω και βγάζω σπυριά , αν και επώνυμης ) και τα οποία αλλάχτηκαν με άλλο σετ σε μάρκα που την ειχα σε μεγαλύτερη υπόληψη , αποδείχτηκε πως τα πρώτα ήταν τελικά καλύτερα και μάλλον θα ξαναμπούν σύντομα .

Προσέξτε όμως που βρίσκεται η διαφορά , αφού κινούμαι σε ανοιχτό δρόμο , όπου τα πρώτα είχαν καλύτερη συμπεριφορά σε τέτοια κατάσταση . Αν το ίδιο αυτοκίνητο κινούνταν σε συνθήκες πόλης με τα ίδια ελαστικά , κάποιος θα έλεγε άφοβα πως δεν προκύπτει το γλυκό .

Προσέξτε την διαφορά στην εμπορικότητα μεταξύ των διαστάσεων , είμαι βέβαιος πως το αρχικό σετ είναι πολύ διαδεδομένο , για το δεύτερο σε 185/60/14 είναι εύκολο να βρείτε αν ισχύει το ίδιο , ακόμη και ρωτώντας την τιμή και σε πόσες μάρκες βγαίνει . Στο ελαστικό η τιμή ανεβαίνει με την διάμετρο , όχι με το φάρδος στο πέλμα .

Καλή επιτυχία .

Απλή ερώτηση , το 185 ήταν δική σας σκέψη η σας το πρότεινε κάποιος ?

Δημοσ.

Λάστιχα για αυτοκίνητο μόνο continental , για μηχανές μόνο Pirelli. Τέλος . 
Το λέω για 100οστη φορά αλλά δεν πειράζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Απλή ερώτηση , το 185 ήταν δική σας σκέψη η σας το πρότεινε κάποιος ?

Η OPEL πάντως για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και για τα υπόλοιπα μεγαλύτερου κυβισμού, έχει 2 προτάσεις. Είτε 175/65-14  81Τ (εργοστασιακά), είτε 185/55-15 82Η . Για τα δεύτερα μάλιστα προτείνει και τύπους ελαστικών διάφορων εταιριών που αμφιβάλω αν κυκλοφορούν ακόμα μετά από τόσα χρόνια.

Αυτά από το βιβλίο οδηγιών.

Επεξ/σία από Stam53
Δημοσ.
1 hour ago, mp123 said:

Λάστιχα για αυτοκίνητο μόνο continental , για μηχανές μόνο Pirelli. Τέλος . 
Το λέω για 100οστη φορά αλλά δεν πειράζει.

Η αλήθεια είναι πως όσες φορές και να το πεις δεν αλλάζει κάτι αφού δεν ισχύει αλλά δεν πειράζει. 

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Stam53 είπε

Η OPEL πάντως για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και για τα υπόλοιπα μεγαλύτερου κυβισμού, έχει 2 προτάσεις. Είτε 175/65-14  81Τ (εργοστασιακά), είτε 185/55-15 82Η . Για τα δεύτερα μάλιστα προτείνει και τύπους ελαστικών διάφορων εταιριών που αμφιβάλω αν κυκλοφορούν ακόμα μετά από τόσα χρόνια.

Αυτά από το βιβλίο οδηγιών.

Σαν να διάβασα πως γράψατε για δεύτερη επιλογή το 185/60 και όχι 55 , αν και δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο σκεπτικό που έγραψα . 

Μάλιστα σε λάστιχο σειράς 55 τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για ένα τόσο συμβατικό αυτοκίνητο που δεν είναι φτιαγμένο με ανάγκες για τόσο χαμηλό προφίλ . 

Κοντολογίς αυτό που χρειάζεται είναι μία τετράδα φρέσκα ελαστικά στην αρχική διάσταση που έχει ορίσει ο κατασκευαστής .

Εννοείται πως η τελική απόφαση είναι δική σας .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, NickTG είπε

Η αλήθεια είναι πως όσες φορές και να το πεις δεν αλλάζει κάτι αφού δεν ισχύει αλλά δεν πειράζει. 

Αμα πληρώσεις 700 ευρώ για 17αρια σε Michelin και όταν βρέχει το αμάξι η η μηχανή να πηγαίνει αλλού για αλλού τότε θα καταλάβεις γιατί το λέω. Δεν λέω μπορεί ένα φτηνότερο από δευτερες εταιριες να είναι καλύτερα αλλά έχω πικρή εμπειρία από αυτή την εταιρία. Σε στεγνό οκ πήγαινε καλά. Αλλα σε στεγνό ότι και να βάλεις καλά θα πηγαίνει Το θέμα είναι στην βροχή. Το λάστιχο το θες στα δύσκολα.εκει το κρίνεις.

Δημοσ.

βαζω michelin κοντά 20 χρονια σε 3 αυτοκίνητα

ποτέ δεν με πούλησε στη βροχή, ουτε καν με εκαναν να νιώσω την ελάχιστη  ανασφάλεια

μηπως για την πικρη σου εμπειρια φταινε αλλοι παραγοντες (ταχυτητα ,απειρια, κακη ασφαλτος κλπ)

Βγαζει και all season παντως για βροχινες ανυσηχιες αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος που τα βγαζει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Αμα πληρώσεις 700 ευρώ για 17αρια σε Michelin και όταν βρέχει το αμάξι η η μηχανή να πηγαίνει αλλού για αλλού τότε θα καταλάβεις γιατί το λέω. Δεν λέω μπορεί ένα φτηνότερο από δευτερες εταιριες να είναι καλύτερα αλλά έχω πικρή εμπειρία από αυτή την εταιρία. Σε στεγνό οκ πήγαινε καλά. Αλλα σε στεγνό ότι και να βάλεις καλά θα πηγαίνει Το θέμα είναι στην βροχή. Το λάστιχο το θες στα δύσκολα.εκει το κρίνεις.

Και 1700 να πληρώσεις, εάν έχεις επιλέξει λάθος ελαστικό, πρόβλημα θα έχεις.

Αν πήγες και έβαλες πχ Sport Cup 2 και περίμενες κράτημα στη βροχή για να το "κρίνεις στα δύσκολα", τότε μάλλον κάπου το έχεις πιάσει λάθος το θέμα.

Επίσης "τα δύσκολα" δεν είναι η βροχή..Τα δύσκολα θα τα βρεις σε όλες τις συνθήκες.

Δημοσ.

Εμενα δεν μπορουσε να χαλασει το ηλεκτρικο τιμονι πριν βαλω τα λαστιχα τα εβαλα Σαββατο και Κυριακη με πουλησε το τιμονι και θελουν 250 ελεος.

Θα κανω μπρατσα!!! :lol:

• Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, eMike είπε

Και 1700 να πληρώσεις, εάν έχεις επιλέξει λάθος ελαστικό, πρόβλημα θα έχεις.

Αν πήγες και έβαλες πχ Sport Cup 2 και περίμενες κράτημα στη βροχή για να το "κρίνεις στα δύσκολα", τότε μάλλον κάπου το έχεις πιάσει λάθος το θέμα.

Επίσης "τα δύσκολα" δεν είναι η βροχή..Τα δύσκολα θα τα βρεις σε όλες τις συνθήκες.

Όχι φίλε μου ξέρω τι λάστιχο να επιλέξω για το κάθε αμάξι που έχω . 11 έχω αλλάξει ως τωρα.Εγω προσωπικα έπειτα από 25 χρόνια έχω καταλήξει για το αυτοκίνητο μόνο continental.τωρα για μηχανές έπειτα από 3 σκουτερ και 3 μηχανές το κράτημα των Pirelli  δεν συγκρίνετε. Continental είχα και σε μηχανή , απαράδεκτα .από ότι βλεπεις σε μηχανή ούτε κα τα προτείνω.

Δημοσ.

Αυτή η γενίκευση "μόνο η τάδε μάρκα είναι καλή" είναι λάθος.

Η γκάμα κάθε κατασκευαστή έχει διάφορα λάστιχα σε διάφορες διαστάσεις. Μπορεί η διάσταση μιας συγκεκριμένης μάρκας να είναι καλύτερο ελαστικό από το αντίστοιχο μιας άλλης, ενώ σε αλλάζοντας διαστάσεις να συμβαίνει το ανάποδο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα φιλος επεμενε να βαλω 195 απο 175 που φοραω και το 95% το αμαξι ειναι εδω Περιστερι και Αθηνα.

Του ειπα μαζι με την συμβουλη δεν μου δινεις και την πιστωτικη σου καρτα για τις βενζινες; :P:lol:

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εμενα φιλος επεμενε να βαλω 195 απο 175 που φοραω και το 95% το αμαξι ειναι εδω Περιστερι και Αθηνα.

Του ειπα μαζι με την συμβουλη δεν μου δινεις και την πιστωτικη σου καρτα για τις βενζινες; :P:lol:

Το ζήτημα έχει να κάνει και με τίς βενζίνες φυσικά , ακόμη περισσότερο με τις τρέχουσες τιμές .

Όμως το ίδιο θα συμβεί και με τα 175 αν έχουν πέσει οι πιέσεις τους κι' εδώ αξίζει να τονίσουμε για να το σκεφθούν όλοι πως θα έχουν όφελος αν παρακολουθούν αυτό το κομμάτι πιο στενά , εξαιτίας των τιμών .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...