Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε Corsa C 1.2 τι να βαλω απο τα δυο

Continental EcoContact 6 185/60R14 82H

Michelin CrossClimate + 185/60R14 86H XL

Τωρα εχω 175/65/14 απλα λεω να παω σε κατι ποιο φαρδυ λογω ασφαλειας επειδη εχω τρια παιδια.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποια πόλη είσαι και κοιτάς τα crossclimate?

Αν είσαι Αθήνα είναι λίγο πεταμένα λεφτα

Κοίτα και τα Michelin energy και Michelin primacy 

• Like 1
Δημοσ.

Αθνα==

1 λεπτό πριν, zourman1981 είπε

Αθηνα Περιστερι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τωρα εχω 175/65/14 απλα λεω να παω σε κατι ποιο φαρδυ λογω ασφαλειας επειδη εχω τρια παιδια.

3 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Όπως είπες έχεις παιδιά και έξοδα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις την φίρμα, δες σε Kleber, Falken, Matador με αυτή την σειρά, για να τα αλλάζεις και πιο συχνά. Γιατί αν είναι να βάλεις Michelin και να τα κρατήσεις 4-5-6 χρόνια δεν έχει νόημα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Klausx είπε

Όπως είπες έχεις παιδιά και έξοδα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις την φίρμα, δες σε Kleber, Falken, Matador με αυτή την σειρά, για να τα αλλάζεις και πιο συχνά. Γιατί αν είναι να βάλεις Michelin και να τα κρατήσεις 4-5-6 χρόνια δεν έχει νόημα.

Δεν κραταω ποτε λαστιχα πανω απο 3-4 χρονια και τα αλλαζω οχι επειδη εχουν φαγωθει δεν κανω χιλιομετρα 7-8 χιλιαδες τον χρονο αλλα επειδη εχουν πολυκαιριστει.

• Like 3
Δημοσ.

Στο Περιστέρι τα CrossClimate είναι άχρηστα. Θα δεις τις συνθήκες για τις οποίες σχεδιάστηκαν 1 ημέρα στα 3 ... χρόνια.

Δες και τα PremiumContact από την Continental. Πολύ ανώτερη σειρά από την EcoContact. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 1993 αγόρασα καινούργιο ένα Peugeot 106 (απλό). Τότε, λόγω δουλειάς κυρίως, έκανα πολλά χιλιόμετρα και εντός Αθηνών και εκτός. Στην πρώτη αλλαγή ελαστικών ο λαστιχάς μου μού πρότεινε να βάλω ένα νούμερο φαρδύτερα, ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις. Όντως το αυτοκίνητο και κράταγε και φρέναρε καλύτερα.
Το πλήρωσα σε κατανάλωση, η διαφορά ήταν αισθητή.
Από τότε πιστεύω ακράδαντα και επιμένω ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν βάζουν τυχαία μια διάσταση ελαστικών σε κάθε μοντέλο, την έχουν επιλέξει μετά από πολλά χιλιόμετρα δοκιμών (δεν μιλάω για μάρκα ελαστικών σ' αυτό το σημείο), και είναι καλό να μένουμε σ' αυτή.
Σε κάθε περίπτωση ρώτα και έναν επαγγελματία ειδικά για τη διαφορά που θα κάνει η αλλαγή προφίλ στην ίδια διάμετρο ζάντας.

Όσον αφορά στη μάρκα ελαστικού, εκτός από Michelin έχω δοκιμάσει άλλους 3 γνωστούς μεγάλους κατασκευαστές ελαστικών (αλλάζοντας σε καινούργια λάστιχα), και σε αρκετά αυτοκίνητα έχω αλλάξει σε Michelin από λάστιχα διαφόρων μικρότερων κατασκευαστών. Δεν έχω δοκιμάσει Continental όμως (αν και νομίζω πως είναι τα φθηνά Bridgestone).
Αν είσαι "πεζοδρομιάκιας" ή κυκλοφορείς πολύ σε χωματόδρομους, ΜΗΝ βάλεις Michelin. Σε κάθε άλλη περίπτωση βάλτα με κλειστά τα μάτια.

Επεξ/σία από Georgie2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Georgie2 είπε

Δεν έχω δοκιμάσει Continental όμως (αν και νομίζω πως είναι τα φθηνά Bridgestone).

Όχι, είναι άλλη εταιρεία, τελείως ανεξάρτητη. 

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τι παραπάνω ασφάλεια νομιζεις ότι θα σου δωσει το ελάχιστα φαρδύτερο λάστιχο;

• Like 2
Δημοσ.

Με  208  ευρω   (και  σε  ατοκες  αν  θελεις)  βαζεις   το  καλυτερο   ελαστικο.

10  χρονια  τωρα   το  εχω   βαλει   σε   5   αυτοκινητα.

https://www.tora-elastika.gr/elastika/falken-sincera-sn110-ecorun-185-60r14-82t?skr_prm=WyI5MzQ4Yzc3Yi05OWE0LTQ5YjgtYjg4OC1mZDMyNWE4MzMwMjciLDE2MjQ3MDU3ODcwMzcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Αισθητη  η  διαφορα   απο  το   πρωτο  λεπτο!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν κραταω ποτε λαστιχα πανω απο 3-4 χρονια και τα αλλαζω οχι επειδη εχουν φαγωθει δεν κανω χιλιομετρα 7-8 χιλιαδες τον χρονο αλλα επειδη εχουν πολυκαιριστει.

https://www.tsiakalos.com/falken-175-65r14-82t-sincera-sn832ec.html?skr_prm=WyI1ODQ1NjE5My1lMmM4LTRkZWYtYmQyYS1jOTBhYzA4YjcxNDgiLDE2MjQ3MDUyNjI3MjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος! Το μαγαζι ειναι σχετικα κοντα σου.

Δεν χρειαζεται να αλλαξεις διασταση.. Θα σου τσιμπαει περισσοτερο μεσα στην πολη συν καταπονεις και το υδραυλικο/κρεμαγιερα!

Σε τετοια αυτοκινητα σαν το δικο σου κοιτας παντα σε δεικτη T  

• Like 1
Δημοσ.

Πηγα για τα κοντι αλλα τελικα απο λαθος στον υπολογιστη δεν τα ειχε και επειδη ημουν μια ωρα εκει και δεν ειχα χρονο να παω αλλου γιατι επρεπε να γυρισω να κοιμησω το μωρο και το απογευμα θα φυγω για Αγιους Θεοδωρους εβαλα αυτα.

Michelin Energy Saver + 175/65R14 82T με ενα κουπονι που ειχα των 25 ευρω πηγαν 225 ευρω συνολο με ζυγοσταθμιση ευθυγραμμιση και ισιωμα δυο ζαντες σιδερενιες.

Μου ειπε ο λαστιχας Οικονομου οτι απο την στιγμη που το 90% το κανω εδω μεσα Αθηνα δεν χρειαζεται να βαλω 185

Την Δευτερα που γυρισα απο Αγιους θεοδωρους το πισω λαστιχο εγινε κομματια και μαλλον αυτη την φορα ειχα ξεχασει να τα αλλαξω στην ωρα τους γιατι ειχα του 2016 λαστιχα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Στο Περιστέρι τα CrossClimate είναι άχρηστα. Θα δεις τις συνθήκες για τις οποίες σχεδιάστηκαν 1 ημέρα στα 3 ... χρόνια.

Δες και τα PremiumContact από την Continental. Πολύ ανώτερη σειρά από την EcoContact. 

Πεταμένα λεφτά, πολύ κακό λάστιχο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Πηγα για τα κοντι αλλα τελικα απο λαθος στον υπολογιστη δεν τα ειχε και επειδη ημουν μια ωρα εκει και δεν ειχα χρονο να παω αλλου γιατι επρεπε να γυρισω να κοιμησω το μωρο και το απογευμα θα φυγω για Αγιους Θεοδωρους εβαλα αυτα.

Michelin Energy Saver + 175/65R14 82T με ενα κουπονι που ειχα των 25 ευρω πηγαν 225 ευρω συνολο με ζυγοσταθμιση ευθυγραμμιση και ισιωμα δυο ζαντες σιδερενιες.

Μου ειπε ο λαστιχας Οικονομου οτι απο την στιγμη που το 90% το κανω εδω μεσα Αθηνα δεν χρειαζεται να βαλω 185

Την Δευτερα που γυρισα απο Αγιους θεοδωρους το πισω λαστιχο εγινε κομματια και μαλλον αυτη την φορα ειχα ξεχασει να τα αλλαξω στην ωρα τους γιατι ειχα του 2016 λαστιχα.

Δεν γίνεται έτσι εύκολα κομμάτια ένα λάστιχο,μπας και ήταν ξεφουσκωτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...