djuan1988 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Έκανα service σήμερα σε ένα Fiat Bravo T-jet 120 που έχουμε και μου έβαλαν διαφορετικό λάδι από αυτό που έβαζα πάντα και προτείνει η Fiat. Εδώ φαίνονται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αντί για τα Selenia K Pure Energy 5W-40 MultiAir με προδιαγραφή ACEA C3 (Fiat 9.55535-S2) μπήκαν τα Selenia WR 5W-40 με ACEA A3/B4 (Fiat 9.55535-N2), που όπως φαίνεται στο manual η Fiat τα προτείνει για τους πετρελαιοκινητήρες της. Αυτό είναι αυτό που έβαλε και αυτό είναι το σωστό Διάβασα λίγο στο internet, βλέπω ότι το Α3/Β4 είναι παλαιότερη προδιαγραφή. Ο "μάστορας" μου είπε δε θα έχω θέμα, αλλά με τρώει. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην έχει θέμα ο κινητήρας.
Ribopaido Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 https://www.elin.gr/images/stories/pdf/lubricants/Specifications_ACEA_Engine_Oil.pdf για δες εδω, Το Α3 δεν θα σου κανει ζημιά αλλα δεν προστατεύει το σύστημα εξαγωγής τόσο καλα
djuan1988 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Ribopaido είπε https://www.elin.gr/images/stories/pdf/lubricants/Specifications_ACEA_Engine_Oil.pdf για δες εδω, Το Α3 δεν θα σου κανει ζημιά αλλα δεν προστατεύει το σύστημα εξαγωγής τόσο καλα Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι ρώτησα και ένα φίλο μου γνώστη παράλληλα, διάβασα και λίγο περισσότερο και πράγματι ισχύει. Η βασικότερη διαφορά είναι στους ρύπους και στην προστασία του καταλύτη. Το C3 προστατεύει καλύτερα και αφήνει λιγότερα κατάλοιπα μετά την καύση. Σαν λιπαντική ικανότητα ίσως είναι και καλύτερα τα Α3/Β4. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 38 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι ρώτησα και ένα φίλο μου γνώστη παράλληλα, διάβασα και λίγο περισσότερο και πράγματι ισχύει. Η βασικότερη διαφορά είναι στους ρύπους και στην προστασία του καταλύτη. Το C3 προστατεύει καλύτερα και αφήνει λιγότερα κατάλοιπα μετά την καύση. Σαν λιπαντική ικανότητα ίσως είναι και καλύτερα τα Α3/Β4. Ετσι ακριβως! Σου εβαλε καλυτερο λαδι και φαινεται και απο api sn αντι sm που ειναι το δικο σου! 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Την επόμενη φορά να βάλεις λάδι με την σωστή προδιαγραφή την Fiat 9.55535-S2 άσχετα αν θα έχεις θέμα όχι και να μην ακούς τον μπαρμπα Μήτσο αλλά το manual του αυτοκινήτου σου , βάλε τα γνήσια με την σωστή προδιαγραφή η κάτι αντίστοιχο πχ τα Motul 8100 X-Clean 5w-40 Fully Synthetic.
djuan1988 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Την επόμενη φορά να βάλεις λάδι με την σωστή προδιαγραφή την Fiat 9.55535-S2 άσχετα αν θα έχεις θέμα όχι και να μην ακούς τον μπαρμπα Μήτσο αλλά το manual του αυτοκινήτου σου , βάλε τα γνήσια με την σωστή προδιαγραφή η κάτι αντίστοιχο πχ τα Motul 8100 X-Clean 5w-40 Fully Synthetic. Καλά αυτό δεν το συζητώ και γενικά μέχρι τώρα μόνο τα σωστά Selenia έβαζα. Και τώρα δεν έχω θέμα να τα αλλάξω, δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο αυτοκίνητο για 40€ που κοστίζουν τα 4 lt λάδι και αργότερα να πληρώσω πολλά παραπάνω.
Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 39 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Καλά αυτό δεν το συζητώ και γενικά μέχρι τώρα μόνο τα σωστά Selenia έβαζα. Και τώρα δεν έχω θέμα να τα αλλάξω, δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο αυτοκίνητο για 40€ που κοστίζουν τα 4 lt λάδι και αργότερα να πληρώσω πολλά παραπάνω. Δεν παθαίνει κάτι , βάλε τα σωστά όμως την επόμενη φορά και από δω και πέρα τα σωστά λάδια με βάση το manual άσχετα τι λέει ο καθένας , και κάτι τελευταίο και πιο σημαντικό είναι η σωστή ποσότητα για κανένα λόγο μην μπει παραπάνω λάδι , δες την στάθμη αν είναι παραπάνω οπωσδήποτε άλλαξέ τα και βάλε και τα σωστά και την σωστή ποσότητα. ΥΓ. Ο μέσος μπαρμπα Μήτσος μηχανικός βάζει την ποσότητα που γουστάρει ΥΓ2 Η σωστή ποσότητα αναγράφεται και αυτή στο manaul μεταξύ άλλων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Την επόμενη φορά αγόραζε μονος σου τα λάδια και πηγαινε τα να τα αλλάζει.
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 15 ώρες πριν, djuan1988 είπε Καλά αυτό δεν το συζητώ και γενικά μέχρι τώρα μόνο τα σωστά Selenia έβαζα. Και τώρα δεν έχω θέμα να τα αλλάξω, δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο αυτοκίνητο για 40€ που κοστίζουν τα 4 lt λάδι και αργότερα να πληρώσω πολλά παραπάνω. Με την νοοτροπια που εχεις ήδη πληρωνεις παραπανω και δεν το ξερεις! Το μονο προβλημα που δημιουργεις ειναι στο πορτοφολι σου! Ποσα δινεις για λαδια μαζι με την αλλαγη? φιλτρο? Εισαι Αθηνα???
djuan1988 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Στις 26/6/2021 στις 1:18 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Με την νοοτροπια που εχεις ήδη πληρωνεις παραπανω και δεν το ξερεις! Το μονο προβλημα που δημιουργεις ειναι στο πορτοφολι σου! Ποσα δινεις για λαδια μαζι με την αλλαγη? φιλτρο? Εισαι Αθηνα??? Δεν άλλαξα μόνο λάδια. Θεσσαλονίκη είμαι.
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 12 ώρες πριν, djuan1988 είπε Δεν άλλαξα μόνο λάδια. Θεσσαλονίκη είμαι. Εδω Αθηνα υπαρχει συνεργειο με καλες τιμες στα λαδια και σου κανει δωρο την αλλαγη! Θα εβαζες τα castrol magnatec full synth. με 28ευρω το 4λιτρο! Εγγυημενο λαδι για το μοτερ σου!
LabrakisG1992 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Εγώ πάντως τον Δεκέμβριο πήγα 1η φορά το αμάξι για σέρβις σε εξειδικευμένο συνεργείο ΣΕΑΤ και μου έκανε εντύπωση(θετική) ότι με πήρε ο τεχνικός να με ρωτήσει αν ήθελε να βάλω τα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής ή κάποια άλλα που ούτε θυμάμαι που είπε ότι είναι καλύτερα.Του είπα να βάλει ότι γράφει ο κατασκευαστής και τελείωσε το θέμα.Θα μου πεις κλάιν αυτό έλειπε να μην σε ρωτήσει αλλά όποιος έχει καεί με τον χυλό,φυσάει και το γιαούρτι. Προσωπικά εγώ πάντως θα το έκανα θέμα αν έβαζε ο,τι άλλο εκτός απο αυτό που έγραφε ο κατασκευαστής χωρίς να με ρωτήσει είτε ήταν καλύτερο,είτε όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα