SoullessRider Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Απο insu*****Market ήμουν πολύ ικανοποιημένος, όταν τους χρειάστηκα. Με κάλυψε με δικηγόρο η εταιρεία ασφάλειας όπως ήταν το συμβόλαιο και μόλις είδαμε πως από την άλλη εταιρία κάνανε τον Κινέζο, έβαλαν μπροστά την δικηγορική εταιρεία (μεγάλη, σε κεντρική διασταύρωση) δωρεάν από προσφορά της ιντερνετικης εταιρείας και όχι της εταιρίας ασφάλειας, όπου τριξανε δόντια και πήρα όλο το ποσό, γιατί η "αντίπαλη" εταιρεία ήθελε να δώσει το μισό ποσό..... Μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μόνη της η ιντερνετικη με καλούσε να μάθει αν έχω εξέλιξη στο θέμα. Απλα άλλαξα ασφαλιστική γιατί αυτή που έχω τώρα είναι η μόνη που κάνει ασφαλεία κλοπής σε HD. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2021 από SoullessRider
NLM Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 30/6/2021 στις 10:26 ΠΜ, Dantε είπε Σιγα μη του ζητησω και ΑΜΚΑ ,φορολογικη δηλωση και τι ρατσα σκυλο εχει... Ο καθένας επιλέγει το τι θα κάνει ή δε θα κάνει. Και προφανώς αναλαμβάνει και την ευθύνη για το ανάλογο αποτέλεσμα. Ωστόσο αν ήταν κάτι που το θεωρουσες σημαντικό θα το χειριζοσουν με τον ίδιο τρόπο; Στις 30/6/2021 στις 8:52 ΜΜ, agnostos13 είπε Πάμε πάλι... Ο ασφαλιστής πληρώνεται ένα μέρος του ασφαλίστρου ως προμήθεια. Άρα κατά κύριο λόγο μεγαλύτερο ασφάλιστρο σημαίνει μεγαλύτερη προμήθεια και αντίστοιχα μικρότερο ασφάλιστρο σημαίνει μικρότερη προμήθεια. Και ορισμένες ασφαλιστικές (όχι όλες) επιλέγουν να δίνουν μέρος της προμήθειας ως έκπτωση στην direct ασφάλεια. Εν πάση περιπτώση ο καθένας έχει την οπτική του... Όχι φίλε μου δεν ισχύει αυτό. Η ασφαλιστική μπορεί να βγάζει μεγάλο ασφάλιστρο και να μη δίνει μεγάλη προμήθεια στον ασφαλιστή γιατί 1) αυξάνει το δικαίωμα συμβολαίου, το οποίο είναι ένα κομμάτι του ασφαλίστρου που δεν υπολογίζεται στην προμήθεια του συμβούλου. Ομοίως και 2) οι φόροι και οι 3) εισφορές για εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής, επικουρικό κλπ 4) μειώνει το ποσοστό προμήθειας 5) μειώνει έως και μηδενίζει την προμήθεια στις επόμενες καταβολές του πελάτη πχ στα επενδυτικά αποταμιευτικά Τέλος, ξαναγράφω ότι η έκπτωση που λαμβάνει κάποιος μέσω πλατφόρμας ή/και απευθείας δεν είναι η προμήθεια του ασφαλιστή. Ο νόμος υποχρεώνει να είναι ίδια η τιμή της ασφάλισης είτε από ασφαλιστή είτε όχι. Αλλάζουν οι όροι!!! Άρα δεν παίρνεις το ίδιο συμβόλαιο. Τσεκαρε αυτό που έγραψα για την οδική να πάρεις μια γεύση. Δεν είναι θέμα οπτικής, είναι θέμα του τι ισχύει και τι όχι. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από NLM
agnostos13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, NLM είπε Ο καθένας επιλέγει το τι θα κάνει ή δε θα κάνει. Και προφανώς αναλαμβάνει και την ευθύνη για το ανάλογο αποτέλεσμα. Ωστόσο αν ήταν κάτι που το θεωρουσες σημαντικό θα το χειριζοσουν με τον ίδιο τρόπο; Όχι φίλε μου δεν ισχύει αυτό. Η ασφαλιστική μπορεί να βγάζει μεγάλο ασφάλιστρο και να μη δίνει μεγάλη προμήθεια στον ασφαλιστή γιατί 1) αυξάνει το δικαίωμα συμβολαίου, το οποίο είναι ένα κομμάτι του ασφαλίστρου που δεν υπολογίζεται στην προμήθεια του συμβούλου. Ομοίως και 2) οι φόροι και οι 3) εισφορές για εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής, επικουρικό κλπ 4) μειώνει το ποσοστό προμήθειας 5) μειώνει έως και μηδενίζει την προμήθεια στις επόμενες καταβολές του πελάτη πχ στα επενδυτικά αποταμιευτικά Τέλος, ξαναγράφω ότι η έκπτωση που λαμβάνει κάποιος μέσω πλατφόρμας ή/και απευθείας δεν είναι η προμήθεια του ασφαλιστή. Ο νόμος υποχρεώνει να είναι ίδια η τιμή της ασφάλισης είτε από ασφαλιστή είτε όχι. Αλλάζουν οι όροι!!! Άρα δεν παίρνεις το ίδιο συμβόλαιο. Τσεκαρε αυτό που έγραψα για την οδική να πάρεις μια γεύση. Δεν είναι θέμα οπτικής, είναι θέμα του τι ισχύει και τι όχι. Ώς αλλαγή όρων φαντάζομαι εννοείς ασήμαντες έξτρα παροχές που μπορεί να δίνει ή να μην δίνει σε κάποιο πακέτο προκειμένου να υπάρχει διαφοροποίηση γιατί το να υπάρχουν σημαντικές διαφορές από την ίδια εταιρεία σε βασικές καλύψεις όπως το ασφαλιστέο κεφάλαιο επειδή απλά το ένα είναι από ασφαλιστή και το άλλο από πλατφόρμα (όπως αναφέρθηκε πιο πίσω) αν συμβαίνει (που δεν έχω τέτοια εικόνα) είναι εκτός λογικής. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από agnostos13
NLM Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, agnostos13 είπε Ώς αλλαγή όρων φαντάζομαι εννοείς ασήμαντες έξτρα παροχές που μπορεί να δίνει ή να μην δίνει σε κάποιο πακέτο προκειμένου να υπάρχει διαφοροποίηση γιατί το να υπάρχουν σημαντικές διαφορές από την ίδια εταιρεία σε βασικές καλύψεις όπως το ασφαλιστέο κεφάλαιο επειδή απλά το ένα είναι από ασφαλιστή και το άλλο από πλατφόρμα (όπως αναφέρθηκε πιο πίσω) αν συμβαίνει (που δεν έχω τέτοια εικόνα) είναι εκτός λογικής. Οι όροι έχουν να κάνουν με το κάθε τι. Το κεφάλαιο που λες μπορεί στα χαρτιά να είναι ίδιο αλλά το θέμα είναι αν και πως αποζημιώνεται. Παράδειγμα άλλο κάλυψη πυρκαγιάς και άλλο αστική ευθύνη πυρκαγιάς. Όμως ακόμα και στη ίδια παροχή το αν/τι/πώς αποζημιώνει είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δες την αρχική μου ανάρτηση που εξηγώ μερικά παραδείγματα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από NLM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα