Dr.Tesla Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 @pirmen56 Το λέω γιατί είναι με χαμηλά ώμ. Αν έχουν μία καθαρή πηγή αλλά καλή και αδύναμη ενίσχυση, απλά θα κόψουν τη δυναμική περιοχή γιατί δεν έχει αρκετό ρεύμα να υποστηρίξει τις συχνότητες γύρω από την κύρια. Δεν είναι πως απαραίτητα θα φέρει αλλοίωση. Η αλλοίωση θα έρθει βέβαια αν ανέβει στο 90-100% της ενίσχυσης και εκεί από μόνος τους ο ενισχυτής έχει clipping. Εκεί όλα θα τρίζουν. Ίσως μαζεύεται αν τα τρέξει balanced, να πάρει λίγο αέρα από την παράλληλη ενίσχυση που έχει το M11. Με βάση τα νούμερα είναι καλύτερο το balanced output του M11 σε σχέση με το single. 19 λεπτά πριν, Herald είπε Aν μιλάς για τα 846 δεν τα βάζω στο PC γιατί ακούγονται χειρότερα από ακουστικά των 25€. Τα 9ohm θέλουν output impedance κάτω από 1ohm που δεν υπάρχει περίπτωση να το βρεις σε στάνταρ κάρτα ήχουν μητρικής. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη θύρα του PC ή του κινητούνα σου πω την αλήθεια. Ξεκίνησα με ένα Apple USB C - 3.5mm των 9 ευρώ για να έχω τουλάχιστον μία καθαρή έξοδο. Είδα διαφορά ακόμα και στο μικρόφωνο από αυτά που έχω για κλήσεις. 1
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Oπότε για να κλείσουμε. Τα mobius παίρνουν έγκριση για καθαρά PC χρήση, δηλαδή gaming / discord / youtube και λίγο μουσική σε κάπως θορυβώδη χόρο (γραφείο / σαλόνι)? Για καθαρά μουσική σε open back θα ήθελα τα sundara άλλα όπως καταλαβαίνω δεν θα τραβήξει το M11? Oπότε πάω σε hd660s γιατί να σκάσω και άλλα λεφτά για amp δεν παίζει. Τα κατάλαβα καλά? Για τα καθαρά gaming headset τύπου arctis τι γνώμη έχετε? Έχω δοκιμάσει μπόλικα και όλα έχουν μια χαρακτηριστική ομοιότητα, δυνατό αλλά ξεχειλώμενο μπάσο που καλύπτει όλα τα άλλα, και από εκεί και μετά μεσαίες και ψηλές είναι απλά θόρυβος. Τα shure μου είναι σκάλες πιο πάνω σε clarity, παρολο που δεν σας αρέσουν Tα virtuoso της corsair που πήρα για την κοπέλα μου κάπως έχουν καλούτσικο clarity και πιο σφιχτό μπάσο, δηλαδή άνετα θα τα πρότεινα σε κάποιον ημιμουσικόφιλο αλλά πάλι με τα 846 καμία επαφή. Eπίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είνια ότι παίζουν σχεδόν το ίδιο, είτε τα χώσεις με USB στο PC είτε με 3.5mm στο M11, απλά έχουν άφθονο volume στο M11 που δεν έχουν στο PC Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2021 από Herald
Dr.Tesla Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Herald είπε Για τα καθαρά gaming headset τύπου arctis τι γνώμη έχετε? Έχω δοκιμάσει μπόλικα και όλα έχουν μια χαρακτηριστική ομοιότητα, δυνατό αλλά ξεχειλώμενο μπάσο που καλύπτει όλα τα άλλα, και από εκεί και μετά μεσαίες και ψηλές είναι απλά θόρυβος. Μόλις περιέγραψες κάθε generic V-Shaped ακουστικό. Μόνο για τα MH751 μπορώ να μιλήσω, που από τη μάνα τους παίζουν στα ίσα τα M40X/M50X. Με ένα EQ σε harman neutral είσαι σημαντικά καλύτερα. Καλός έλεγχος στο μπάσο, και το EQ βοηθάει λίγο στο πως καταλαβαίνεις το χώρο. Πάντα θα είναι μία -δύο κατηγορίες πίσω από το gaming με ένα HD58X. Σε όλα τα gaming σετάκια κάνω αυστηρά EQ, στρώνει σημαντικά και το μόνο που έχω να σκεφτώ είναι η άνεση. Δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω χρήματα για κάτι που έχει σφραγίδα gaming και είναι 200-300+ ευρώ. Τα Shure δεν είναι ίδια κατηγορία. Αφενός τα multi BA των in ear είναι εστιασμένα σε σωστό και καθαρό ήχο, αλλά και το imaging των in ear είναι το δυνατότερο χαρακτηριστικό τους. HD600 και 660S είναι must have για εμένα. Ακόμα και τα Sundara να πάρεις, κάποια στιγμή θα βάλεις και ένα από αυτά στη συλλογή. Είναι κακό αυτό το μικρόβιο. Οπότε τα HD660S είναι safe και εξαιρετική επιλογή. Και τα τρία ζευγάρια να ξέρεις πως μπορείς να τα πας σε balanced αν δεν φτάνει το M11 σε single. Θα δώσεις 50-80 σε καλώδιο αλλά θα κερδίσεις 20-30% περιθώριο να ανέβει η ένταση και να αναπνέει ο ενισχυτής. Είδα πως έχει πολύ καλό rated power στο balanced του. Αφού καίγεσαι τόσο για το mobius, αξίζει να πας. Αν αξιολογείς τόσο πολύ την άνεση και την ευκολία του wireless, τα λεφτά στα δικαιολογεί. Από τα υπόλοιπα gaming της αγοράς θα είναι σίγουρα καλύτερο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2021 από Dr.Tesla 1
Herald Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Μόλις περιέγραψες κάθε generic V-Shaped ακουστικό. Μόνο για τα MH751 μπορώ να μιλήσω, που από τη μάνα τους παίζουν στα ίσα τα M40X/M50X. Με ένα EQ σε harman neutral είσαι σημαντικά καλύτερα. Καλός έλεγχος στο μπάσο, και το EQ βοηθάει λίγο στο πως καταλαβαίνεις το χώρο. Πάντα θα είναι μία -δύο κατηγορίες πίσω από το gaming με ένα HD58X. Σε όλα τα gaming σετάκια κάνω αυστηρά EQ, στρώνει σημαντικά και το μόνο που έχω να σκεφτώ είναι η άνεση. Δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω χρήματα για κάτι που έχει σφραγίδα gaming και είναι 200-300+ ευρώ. Τα Shure δεν είναι ίδια κατηγορία. Αφενός τα multi BA των in ear είναι εστιασμένα σε σωστό και καθαρό ήχο, αλλά και το imaging των in ear είναι το δυνατότερο χαρακτηριστικό τους. HD600 και 660S είναι must have για εμένα. Ακόμα και τα Sundara να πάρεις, κάποια στιγμή θα βάλεις και ένα από αυτά στη συλλογή. Είναι κακό αυτό το μικρόβιο. Οπότε τα HD660S είναι safe και εξαιρετική επιλογή. Και τα τρία ζευγάρια να ξέρεις πως μπορείς να τα πας σε balanced αν δεν φτάνει το M11 σε single. Θα δώσεις 50-80 σε καλώδιο αλλά θα κερδίσεις 20-30% περιθώριο να ανέβει η ένταση και να αναπνέει ο ενισχυτής. Είδα πως έχει πολύ καλό rated power στο balanced του. Ναι άλλα για τα mobius για χρήση PC δεν μου είπες Άσχετα με την τιμή, παλεύονται? Θέλω να γλυτώσω extra amps / dacs κλπα, θέλω απλά μικρόφωνο και καλό ήχο όλα σε ένα με όσο λιγότερο hassle για το PC. Το Μ11 τα 846 τα πάει σούζα, μέχρι 85% έχω φτάσει το volume (από το 120 που τερματίζει) με low gain, παραπάνω ματώνουν τα αυτιά. Σε κάποια παλιά recording από TIDAL έχει λίγο hissing αλλά δεν ξέρω αν φταίει το recording, το μ11 η τα ακουστικά. Κατά τα άλλα τα λατρεύω τα shure παρόλο που διαβάζω μέτρια reviews
Dr.Tesla Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι άλλα για τα mobius για χρήση PC δεν μου είπες Εδώ έρχεται προσωπική η επιλογή. Εγώ από headset έκανα αλλαγή σε Πυκωτικό και IEM. Το ακριβώς ανάποδο από αυτό που περιγράφεις, για αυτό δεν έχω άποψη ( θα είμαι biased) . Μπορώ να δω όμως πολύ κόσμο να δίνει τα χρήματα για την ευκολία. Spoiler Spoiler Bloat στο mid-bass και spike στα 4k. Το Mh751 είναι ο ορισμός του V-shape closed back. Θα είναι αρκετά ζεστό το Mobius σε ήχο, όπως και τα shure. Αν του μαζέψεις το μπάσο θα ισορροπήσει αρκετά. Αυτό και μόνο νομίζω σου αρκεί για να τα αγοράσεις. Η audeze έχει αυτό το warm neutral σε κάθε ακουστικό. 36 λεπτά πριν, Herald είπε δεν ξέρω αν φταίει το recording, το μ11 η τα ακουστικά. Έφυγα από tidal γιατί δεν είναι καθαρά το Lossless του. Είδα μικρή διαφορά από τα flac που έχω και πλέον κάνω τη βιβλιοθήκη μου να μην τρώγομαι με τον αέρα. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2021 από Dr.Tesla 1
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 @Herald Για να συνοψίσουμε. -Τα Mobius είναι προσανατολισμένα στο gaming με παραμετροποιήσιμο surround και head-tracking που βοηθάει στο front-back confusion πρόβλημα. Δηλαδή, όταν ένας μπροστινός ήχος ακούγεται λανθασμένα σαν να προέρχεται από πίσω(με τα συμβατικά surround). Ηχητικά δεν είναι τίποτα το σπουδαίο αν συγκριθούν π.χ. με καλά closed όπως τα DT770 pro. Απόψεις του azriel από το avclub.gr. -Τα Sundara 2020 version είναι λιγότερα αιχμηρά από την παλιότερη έκδοση αλλά και πάλι πριμάτα και όχι τόσο smooth απέναντι στα Senn. Με καλύτερο μπάσο και ίσως καλύτερο soundstage από τα δυναμικού τύπου. Spoiler -HD660S είναι ανώτερα τεχνικά(στο αυτί αρκετών) από 650/600 αλλά αν δεις θέματα στο avclub αρκετοί προτιμούν τα άλλα για το καλύτερο voicing. Ο ήχος τους είναι πιο επιθετικός. Αν σκοπεύεις να μην χρησιμοποιήσεις EQ πρέπει να το λάβεις υπόψη. Βέβαια είναι τα πιο ευαίσθητα με μεγάλη διαφορά(6db). Το καλύτερο είναι να τα ακούσεις όλα. υ.γ: Τα in-ear ακουστικά είναι εξ ορισμού κατώτερα από over ear γιατί δεν αξιοποιούν καθόλου το πτερύγιο του αυτιού. Υπάρχει περίπτωση να ακούσεις in-ear με harman target διόρθωση και να απέχει πολύ από αντίστοιχο over ear. Το γιατί έχει επιστημονική εξήγηση αλλά δεν είναι του παρόντος. Ειδικά τα planar που ακτινοβολούν σε όλο το πτερύγιο μοιάζουν με ηχεία κεφαλιού ηχητικά γι αυτό το λόγο. Με ό,τι συνεπάγεται για τη φυσικότητα του ήχου και το soundstage.
pirmen56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) @Herald Το θρεντ για τα mobius και τα άλλα μοντέλα: https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/ https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/post-1058358648 https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/post-1058360925 Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2021 από pirmen56 1
Herald Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε @Herald Το θρεντ για τα mobius και τα άλλα μοντέλα: https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/ https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/post-1058358648 https://avclub.gr/index.php?threads/gaming-headphones.168330/post-1058360925 Nτάξει, καλά λόγια λέει για τα mobius. Kαι ο DMS τα έβαλε αρκετά ψηλά στη λίστα του με τα καλύτερα ακουστικά < 1000€. Πέρα απο το comfort που δνε του αρέσανε, έδωσε αρκετά υψηλό βαθμό στο θέμα ήχου. Οπότε για PC νομίζω δεν θα απογοητευσούν. Την πάτησα την παραγγελία από caseking, 7 Αυγούστου που θα είμαι Γερμανία θα τα έχω. Για το ηχοδωμάτιο σκέφτομαι να δώσω το κάτι παραπάνω για "endgame" ήχο. Έχει νόημα να ανέβεις πάνω από sundara / hd660s? Κάτι σε focal clear ας πούμε, ή είναι εντελώς σπατάλη?
pirmen56 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, Herald είπε Για το ηχοδωμάτιο σκέφτομαι να δώσω το κάτι παραπάνω για "endgame" ήχο. Έχει νόημα να ανέβεις πάνω από sundara / hd660s? Κάτι σε focal clear ας πούμε, ή είναι εντελώς σπατάλη? Το endgame εμπεριέχει το προσωπικό στοιχείο. Ναι είναι σε αυτή την κατηγορία τα Clear, όπως και τα 800S. Ακόμα και τα LCD 2 με κάποια ισοστάθμιση για τα γούστα μου θα ήταν endgame. Από κει και πέρα κοιτάς υποστήριξη, ποιότητα κατασκευής, ανταλλακτικά όπου η Senn ξεχωρίζει.
Herald Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Λοιπον μετα απο δοκιμες μεταξυ mobius / dt1990pro / dt 1770 pro, κατεληξα. Ακυρωση τα mobius, τσιμπησα τα 1770 pro (μαζι με μια g6 creative, απο οσο εψαξα ειναι απιαστη στα χρηματα αυτα) για το pc και τώρα ειμαι σε τρομερο διλλημα μεταξυ sundara και 1990. Για να μην παρεξηγηθω, τα mobius ειναι ακουστικαρες, και με αρκετα πιο σφιχτο μπασο και flat παρουσιαση απο τα 1770. Ουδεμια επαφη με Arctic virtuoso κλπα gaming ακουστικα. Αλλα ρε φιλε δεν ειναι καν στην ίδια κατηγορια με τα 1770, δεν υπαρχει συγκριση. Όσο για τα 1990... 😍 Υγ1. Τα mobius παντως φθηνοκατασκευη, χειροτερα απο arctis. Τα beyer ειναι χτισμενα σαν τανκ. 1
pirmen56 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Herald είπε Λοιπον μετα απο δοκιμες μεταξυ mobius / dt1990pro / dt 1770 pro, κατεληξα. Ακυρωση τα mobius, τσιμπησα τα 1770 pro (μαζι με μια g6 creative, απο οσο εψαξα ειναι απιαστη στα χρηματα αυτα) για το pc και τώρα ειμαι σε τρομερο διλλημα μεταξυ sundara και 1990. Για να μην παρεξηγηθω, τα mobius ειναι ακουστικαρες, και με αρκετα πιο σφιχτο μπασο και flat παρουσιαση απο τα 1770. Ουδεμια επαφη με Arctic virtuoso κλπα gaming ακουστικα. Αλλα ρε φιλε δεν ειναι καν στην ίδια κατηγορια με τα 1770, δεν υπαρχει συγκριση. Όσο για τα 1990... 😍 Υγ1. Τα mobius παντως φθηνοκατασκευη, χειροτερα απο arctis. Τα beyer ειναι χτισμενα σαν τανκ. Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα 1770. Είναι solid επιλογή για gaming. Άκουσε και τα HD650 ή HD660S πριν τα αποκλείσεις. Αφού για μουσική θα τα πάρεις. Τα Beyer είναι Vshaped με τεράστια treble spikes και αυτό εντυπωσιάζει σε σύντομες συγκρίσεις. Ενώ έχουν και μεγάλα earcups που βγάζουν "ανοικτό", απλωμένο ήχο που επίσης αρέσει. Όταν όμως μιλάμε για πυκνότητα ήχου(impact), χροιές οργάνων και ακουστική ευφορία στις υψηλότερες εντάσεις δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τα HD650. Granted ότι σε σχέση με τα ημικλειστά/κλειστά της Beyer χάνουν σε έκταση μπάσου, χωρίς EQ. Αυτά ως κάτοχος των 990pro και 770pro(και δοκιμαστής των 880pro, παλιότερα, στο σπίτι μου). υ.γ.: Πώς σου φαίνονται όλα αυτά που είδες σε σχέση με τα IEM σου; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από pirmen56 1
Herald Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Άκουσε και τα HD650 ή HD660S πριν τα αποκλείσεις. Αφού για μουσική θα τα πάρεις. Τα Beyer είναι Vshaped με τεράστια treble spikes και αυτό εντυπωσιάζει σε σύντομες συγκρίσεις. Ενώ έχουν και μεγάλα earcups που βγάζουν "ανοικτό", απλωμένο ήχο που επίσης αρέσει. Όταν όμως μιλάμε για πυκνότητα ήχου(impact), χροιές οργάνων και ακουστική ευφορία στις υψηλότερες εντάσεις δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τα HD650. Granted ότι σε σχέση με τα ημικλειστά/κλειστά της Beyer χάνουν σε έκταση μπάσου, χωρίς EQ. Αυτά ως κάτοχος των 990pro και 770pro. Tώρα που τα έχω σπίτι και τα παιδεύω τελικά δεν μου κάνουν τόσο κλικ τα 1770, θέλουν EQ, αλλιώς δεν παλεύονται. Το μπάσο καταπίνει τα πάντα, μεσαίες και πάνω εξαφανιζόνται τελείως, αλλά ευτυχώς έχει ωραιο EQ το G6 και τα έστρωσα από εκεί. Ομολόγω τα shure μου είναι καλύτερα (?). Βέβαια σε fps όντως έχουν τρομερό imaging, ακόμα και σε παιχνίδια που ο ήχος είναι τραγικός (cod wz) κάνεις pinpoint πολύ σωστά τον αντιπάλο, τα shure είναι λίγο πίσω σε αυτόν τον τομέα. Eπίσης το Μ11 τελικά ψοφίμι, το G6 σπρώχνει καλύτερα και τα shure, βγάζουν πολύ παραπάνω detail. Δεν το περίμενα ομολογώ. Και εσύ το G6 δεν έχεις? Για δώσε οδηγίες, πως τα δουλεύεις? 7.1 virtual on? Και το Surround από το SBX το κάνεις τίποτα? ΥΓ1. Απλά για να ξέρεις, με το G6 τα shure παίζουν σε low gain και 20-25% volume. Παραπάνω χάνεις ακοή. Τα 1770 σε Highgain 40-50% όταν έχει φασαρία (ac / η κοπέλα δίπλα να ακούει κάτι από τα ηχεία της), αλλιώς ~30%, στο 60% είσαι κουφός και στο 70 αρχίζει το distortion. ΥΓ2. Για να καταλάβεις υπάρχουν τραγούδια που δεν μαρέσουν από το G6 γιατί βγάζουν πάρα πολύ detail που δεν άκουγα καθόλου στο m11 😮 Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από Herald
pirmen56 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, Herald είπε Tώρα που τα έχω σπίτι και τα παιδεύω τελικά δεν μου κάνουν τόσο κλικ τα 1770, θέλουν EQ, αλλιώς δεν παλεύονται. Το μπάσο καταπίνει τα πάντα, μεσαίες και πάνω εξαφανιζόνται τελείως, αλλά ευτυχώς έχει ωραιο EQ το G6 και τα έστρωσα από εκεί. Ομολόγω τα shure μου είναι καλύτερα (?). Βέβαια σε fps όντως έχουν τρομερό imaging, ακόμα και σε παιχνίδια που ο ήχος είναι τραγικός (cod wz) κάνεις pinpoint πολύ σωστά τον αντιπάλο, τα shure είναι λίγο πίσω σε αυτόν τον τομέα. Eπίσης το Μ11 τελικά ψοφίμι, το G6 σπρώχνει καλύτερα και τα shure, βγάζουν πολύ παραπάνω detail. Δεν το περίμενα ομολογώ. Και εσύ το G6 δεν έχεις? Για δώσε οδηγίες, πως τα δουλεύεις? 7.1 virtual on? Και το Surround από το SBX το κάνεις τίποτα? Καλά είναι τα 1770pro ως gaming κλειστού τύπου(που το θες). Σαβούρα είναι τα περισσότερα closed λογικού κόστους. Το Μ11 είναι φορητό amp/dac. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά με τέτοια τροφοδοσία. Έχω το G5 για το laptop και τη Xonar STX για το desktop(άψογη σε high impedance μοντέλα). Δεν μου αρέσει το SBX σε immersion. Ακόμα και στο laptop παίζω με hesuvi για να έχω dolby headphone(native στη Xonar STX). Το SBX παίρνει(input) 5.1/7.1 ήχο και τον μετατρέπει σε 2.0 virtual surround για ακουστικά.
Herald Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 17 λεπτά πριν, pirmen56 είπε υ.γ.: Πώς σου φαίνονται όλα αυτά που είδες σε σχέση με τα IEM σου; Θα σου φάνω άσχετος αλλά τα IEMS μου μόνο με τα 1990 τα συγκρίνω. Γενικά απεχθάνομαι το μπάσο εκτός αν είναι πολύ σφιχτό (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά). Μαρέσει να χτυπάει και να φεύγει, όχι αυτο το βουητό που κάνει linger. Μόνο τα 1990 και τα Shure 846 το έχουν αυτό, τα 1770 είναι πιο ξεχειλωμένα. Σε σχέση με τα 1770 για μουσική τα shure είναι καλύτερα χωρίς EQ. Τα 1770 είναι πολύ μέτρια, δεν τα θεωρώ καν vshaped, το μπάσο σκεπάζει τα πάντα. Πολύ σκοτεινά δηλαδή αν το περιγράφω σωστά. Οπότε ουσιαστικά μάλλον προτιμώ το μπάσο των open back. Σε games 1770 > 846, χωρίς να έχουντεράστιο έχουν αρκετά μεγαλύτερο soundstage και καλύτερο imaging. Τα 1990 είναι εντελώς άλλη φάση, συναυλιακά τελείως. Τα λάτρεψα 1
pirmen56 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, Herald είπε Θα σου φάνω άσχετος αλλά τα IEMS μου μόνο με τα 1990 τα συγκρίνω. Γενικά απεχθάνομαι το μπάσο εκτός αν είναι πολύ σφιχτό (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά). Μαρέσει να χτυπάει και να φεύγει, όχι αυτο το βουητό που κάνει linger. Μόνο τα 1990 και τα Shure 846 το έχουν αυτό, τα 1770 είναι πιο ξεχειλωμένα. Σε σχέση με τα 1770 για μουσική τα shure είναι καλύτερα χωρίς EQ. Τα 1770 είναι πολύ μέτρια, δεν τα θεωρώ καν vshaped, το μπάσο σκεπάζει τα πάντα. Πολύ σκοτεινά δηλαδή αν το περιγράφω σωστά. Οπότε ουσιαστικά μάλλον προτιμώ το μπάσο των open back. Σε games 1770 > 846, χωρίς να έχουντεράστιο έχουν αρκετά μεγαλύτερο soundstage και καλύτερο imaging. Τα 1990 είναι εντελώς άλλη φάση, συναυλιακά τελείως. Τα λάτρεψα Σε αυτό που λες για το μπάσο τα-καλά-open ή semi-open είναι σχεδόν μονόδρομος. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τα 1770. Γιατί τα 770pro(250 Ohm) έχουν από τις καθαρότερες μεσαίες που έχω ακούσει σε κλειστό σετ και ο ήχος τους έχει λίγο thin(στεγνή) αίσθηση. Ανώτερες μεσαίες από τα 990pro και πιο κοντά στα HD650. Το μπάσο δεν κάνει ποτέ bleed στις μεσαίες ούτε είναι ιδιαίτερα αργό στην απόσβεση. Τα πρίμα τους είναι το βασικό τους θέμα, αλλά φτιάχνεται. Ίσως να έχουν να κάνουν με την εφαρμογή στο κεφάλι όλα αυτά τα αντιφατικά που διαβάζεις. Η καλύτερη δυνατή εμπειρία στα πάντα όλα είναι τα planar. Τα καλά planar. Να ακούσεις οπωσδήποτε Audeze αν βρεθείς σε έκθεση του avclub.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα