Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Ύστερα από πολλά πίσω μπρος, θέλω να αγοράσω 2x 4K οθόνες για το MBP μου (υπογραφή). Θέλω να τις λειτουργώ scaled σε 2K, για να μη μας βγουν και τα μάτια. Το ίδιο το MBP λέω να το κρατάω κλειστό, ώστε να μη λειτουργεί η δική του οθόνη (σε πόσες μεριές να κοιτάω πια...)! Το ερώτημα είναι εάν η Radeon Pro 560X [4GB] του, θα μπορεί να σηκώσει ικανοποιητικά... 16-17 MP πληροφορίας; Smooth και χωρίς κολλήματα; Τώρα έχω 2χ 2Κ οθόνες (όχι scaled!). Τις σηκώνει χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά άλλος όγκος πληροφορίας τα 16,6MP (στα οποία πρέπει να γίνει και scaling) και άλλο τα 7,40, "πάρ'το δείχ'το". Οι δουλειές τον περισσότερο καιρό είναι "τύπου γραφείου", δηλαδή προγραμματιστικές, σχεδιαστικές, σποραδικά επεξεργασία φωτογραφίας, κ.λπ. Όχι renders ή video edits, όχι gaming.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Update: Το 4Κ για να γίνει 2Κ, θέλει downscale factor /1,5. Αυτό ρίχνει ΠΟΛΥ την απόδοση στο MacOS, λόγω του anti-aliasing που γίνεται, όπως ανακάλυψα μετά από αρκετό googling. Για να μην πέσει η απόδοση, θέλουμε downscale factor /2 (γενικά ακέραιο) που σημαίνει ότι το 4Κ θα γίνει... 1920*1080. Τσάμπα λεφτά λοιπόν η 4Κ. Οκ, θα είναι sharp όλα, αλλά το θέμα είναι να έχουμε και screen real estate. Θα μείνω με τις 2x 2K που έχω, τρέχοντάς τις στη native ανάλυση. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2021 από Haldol 1
onelonelystar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) από το επίσημο site αναφέρει Έως δύο οθόνες με ανάλυση 5120x2880 στα 60 Hz και περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρώματα Έως τέσσερις οθόνες με ανάλυση 4096x2304 στα 60 Hz και περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρώματα https://support.apple.com/kb/SP776?locale=el_GR Πάντως αφού δεν κάνεις 4k video editing και θες να τις κάνεις downscale, ποιό το νόημα να πάρεις 4k? 🙄 Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2021 από onelonelystar
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε Πάντως αφού δεν κάνεις 4k video editing και θες να τις κάνεις downscale, ποιό το νόημα να πάρεις 4k? 🙄 Έλεγα έτσι κι αλλιώς να πάρω καλύτερες οθόνες, οπότε γιατί όχι 4Κ; Εφόσον όμως δεν θα μου κάνουν δουλειά, θα μείνω μ' αυτές που έχω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα