Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

τον κωδικό του game/dlc δεν μπορεί να το κόψει εφοσον γίνεται εξαργύρωση μέσω vpn. Εκείνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μην δίνει πιο φτηνές τιμές σε διάφορες χώρες με χαμηλή ισοτιμία, οπως κάνουν κ αλλες εταιρείες του χώρου, άδικα κατ εμένα. Δεν έχει δηλώσει πάντως πρόθεση για κάτι τέτοιο και δίνει ακόμα πολύ χαμηλές τιμές, ανάλογα τη χώρα. 

Στο στορ της Ουγγαρίας για παράδειγμα εκμεταλλευομαστε το ότι ως νόμισμα το € στέκει ψηλότερα σε σχέση με το δικό τους που πέφτει κατά τεκμήριο περισσότερο, άρα έχουμε καλύτερες τιμές όσο περνά ο καιρός. Αν αύριο ανέβει ραγδαία το HUF (απίθανο αλλα λέμε) δεν θα συμφέρει η αγορά από εκεί. 

Εγώ πάντως σε παιχνίδια και σε xbox live game pass ultimate που έχω δει δεν έχω δει ποτέ χαμηλές τιμές σε ουγγαρια.

Ίσα - ίσα βλέπω χαμηλές τιμές σε βραζιλια, αργετινη, τουρκια.

Αν κάνεις ένα λογαριασμό στη revolut μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά από τι region να είναι η κάρτα που φτιάχνεις εικονικά έτσι δεν είναι?

Υπάρχει κάποιος που να έχει revolut να μας πει αν γίνεται?

Και αν το έχει κάνει ειδικά για αγορές μέσω ms store αλλου region εκτός Ευρώπης.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αν κάνεις ένα λογαριασμό στη revolut μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά από τι region να είναι η κάρτα που φτιάχνεις εικονικά έτσι δεν είναι?

Προφανώς αυτό δεν γίνεται σε καμία εφαρμογή τράπεζας ή fintech. Ό,τι κάρτα δημιουργείς, ισχύει για το region που ανήκει ο λογαριασμός 

Δημοσ.

Μα με τη revolt απ ότι βλέπω στο site μπορείς να δημιουργεις εικονικές κάρτες που δουλεύουν σαν κανονικες και λογικά πάντα θα διαλέγεις σε τι region θα ειναι η κάθε εικονική κάρτα που φτιάχνεις. 

Και δεν νομίζω ότι έχεις περιορισμό στο μέχρι πόσες να φτιάχνεις απλά έχεις περιορισμό στο ότι μπορεί να είναι ενεργή μια τη φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

στα ευρωπαϊκά αγοράζεις κανονικά οπως κ στο ελληνικό. Σε Τουρκία, Αργεντινή Βραζιλία, ΗΠΑ κλπ με gift card card αλλα πρόσφατα ανακοίνωσε η Microsoft ότι αναστέλλει τη δυνατότητα γιατι έγινε κατάχρηση από χρήστες της δυνατότητας οπότε δεν θα το ρίσκαρα πλέον να μου μείνουν οι gift cards αμανάτι. 

Την επιλογή buy as gift αναστέλλει για Τουρκία, Αργεντινή. Για να πουλάει κάποιος στο eneba πχ πρέπει από κάπου να αγοράσει. Με τη δυνατότητα buy as gift ο Αργεντινός αγόραζε από ms store με αυτό τον τρόπο και πούλαγε στο eneba βγάζοντας ένα μικρό κέρδος. 

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε
Επεξ/σία από leo066
Δημοσ.

Έστω κι έτσι πλέον δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι από αλλού region ms store και να στείλεις τον κωδικό σε ένα άλλο μέιλ σου και μετά να το βάλεις στο λογαριασμό σου με vpn. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε

Δεν γινεται, τεσταρισμενα απο παλια και σε xbox, spotify, κλπ, πανε ~2 χρονια που δεν γινοταν, αποκλειεται να γινεται  τωρα που εσφιξαν πιο πολυ, το ξεχνας.

Μοναδικη λυση αν βρεις συγγενη/φιλο κλπ που σου δινει στοιχεια καρτας του απο την χωρα του.

40 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Μα με τη revolt απ ότι βλέπω στο site μπορείς να δημιουργεις εικονικές κάρτες που δουλεύουν σαν κανονικες και λογικά πάντα θα διαλέγεις σε τι region θα ειναι η κάθε εικονική κάρτα που φτιάχνεις. 

Και δεν νομίζω ότι έχεις περιορισμό στο μέχρι πόσες να φτιάχνεις απλά έχεις περιορισμό στο ότι μπορεί να είναι ενεργή μια τη φορά. 

Λαθος και τα δυο.

Δεν διαλεγεις region καρτας.

Και μπορεις να εχεις πολλες ενεργες καρτες ταυτοχρονα φυσικα, αλλοιμονο αν δεν γινοταν ετσι.

Δημοσ.

Μιλάω για το βασικό πακέτο το δωρεάν όχι αυτό με τη συνδρομή.στο δωρεάν τουλάχιστον στο site της revolut λέει ότι μπορείς να φτιάχνεις και να έχεις ενεργή μια εικονικη κάρτα τη φορά.

Για όσους έχετε revolut έχετε δοκιμάσει μην τυχόν και σας αφήνει να αγοράσετε κάτι από άλλο ms store με vpn; 

• Sad 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Μιλάω για το βασικό πακέτο το δωρεάν όχι αυτό με τη συνδρομή.στο δωρεάν τουλάχιστον στο site της revolut λέει ότι μπορείς να φτιάχνεις και να έχεις ενεργή μια εικονικη κάρτα τη φορά.

Για όσους έχετε revolut έχετε δοκιμάσει μην τυχόν και σας αφήνει να αγοράσετε κάτι από άλλο ms store με vpn; 

Στο δωρεαν ειμαι "εξ-απ-ανεκαθεν" και εχω πολλες virtual (4) ταυτοχρονα ενεργες.

Ισως αλλαξαν κατι σε νεους χρηστες, παντως εχω 3 επιπλεον φυσικες (1 ειχα αρχικα μετα αλλες 2 απο προμο) και μια ακομη disposable. Ταυτοχρονα ενεργες και αυτες, χρονια τωρα.

Για τα ms store & vpn, ισχυει οτι εγραψα πριν, δοκιμασμενο επαναλαμβανω σε ολες τις φθηνες χωρες, το ξεχνας.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Εγώ πάντως σε παιχνίδια και σε xbox live game pass ultimate που έχω δει δεν έχω δει ποτέ χαμηλές τιμές σε ουγγαρια.

Ίσα - ίσα βλέπω χαμηλές τιμές σε βραζιλια, αργετινη, τουρκια.

Και αν το έχει κάνει ειδικά για αγορές μέσω ms store αλλου region εκτός Ευρώπης.

το ουγγαρεζικο στορ έχει συνήθως 20-30 κ κάποιες φορές 50% πιο φθηνές τιμές. Το γνωρίζω γιατί.... είμαι θαμώνας της ουγγρικης κουλτούρας. :)

Δεν είναι οι εκπτώσεις 60-90% άλλων χωρών αλλά είναι πανεύκολη αγορά κ χωρίς μπέρδεμα, οπότε για φτηνά games η διαφορά είναι μικρή κ δεν αξίζει τόσο το μπέρδεμα με gift cards κλπ. 

Όσον αφορά τις αγορές από Argentina, Brasil, Turkey κλπ παλαιότερα αγόραζες με gift cards των χωρών εκείνων. Δλδ αγόραζες gift card από κλειδαδικο, την έκανες redeem κ αγόραζες games. Όλα καλά. 

Για χρήση κάρτας εκτός των χωρών εκείνων ούτε κουβέντα εννοείται. 

Μετά κόπηκε αυτό. Υπήρχε ενα workaround μέσω του buy as gift κ πάλι μπορούσες να κάνεις χρήση της gift card. Αυτό κόπηκε πρόσφατα με ανακοίνωση της Microsoft για κάποιες χώρες επειδή όπως ανέφερε "κάποιοι χρήστες έκαναν κατάχρηση". Αυτό έδειξε το δρόμο για τον περιορισμό της συγκεκριμένης μεθόδου παντού και του ρίσκου που ενέχει πλέον. 

Οπότε οι λύσεις είναι αυτές που πρότειναν κ οι φίλοι παραπάνω. Κ κλειδαδικα αξιόπιστα είναι λίγα by the way. 

υγ. εννοείται ΠΟΤΕ μην αγοράσεις παιχνίδι που έρχεται σετ με λογαριασμό, μπορεί να πέσεις σε κλεμμένο account. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Σε αφήνει η revolut να αλλάξεις region του λογαριασμού και να κάνεις virtual κάρτα, αλλά μόνο εντός ΕΟΚ, όταν πας να επιλέξεις χώρα που δεν είναι στην ίδια οικονομική ένωση (φαντάζομαι σαν χώρα τη βλέπουν) σου λέει ότι είναι ανέφικτο.Εγώ π.χ. έτσι έχω spotify Πολωνίας που είναι φθηνότερο αρκετά. Αυτό όμως δεν έχει καμία χρησιμότητα για το xbox store γιατί απλούστατα, όπως λένε πολλοί εδώ περα, από άλλα Ευρωπαικά store μπορείς να αγοράσεις άφοβα έτσι και αλλιώς με την κάρτα σου. Όταν αλλάζει το region σε δυσκολεύει και θέλει vpn, άλλη κάρτα(ή μόνο δωροκάρτα) κτλ. Εγώ αυτό που κάνω πάντως είναι να έχω το κανονικό ευρωπαικο account και το βραζιλιάνικο, εκει με αφήνει και ενεργοποιώ τα αργεντινικα κλειδια καθώς αν δείτε και στο Eneba τα αναφέρει ως LATAM (Latin America) και είναι ένα region.Επίσης αγοράζω απευθείας με brazil gift cards top up στο balance μου.Π.χ. πήρα πρόσφατα το Sekiro Goty Edition 8€ από eneba και το ενεργοποίησα (για καλό και για κακό βάζω vpn). Επισης το έχω γραψει και στις προσφορες αν έχετε ένα βραζιλιάνικο game-pass account

Έτσι όπως είναι το link στο store πχ:

https://www.xbox.com/el-GR/games/store/titanfall-2/c0x2hnvh08fb    19,99€ 

Αλλάζω το el-gr σε pt-br (με google translate επειδή δεν ξέρω τόσο καλά πορτογαλικά

https://www.xbox.com/pt-bR/games/store/titanfall-2/c0x2hnvh08fb γίνεται με το απλό αυτό βήμα 79brl=14.24€

Και βλέπω έτσι τιμές για games.Επίσης πολύ καλό είναι το https://xbox-store-checker.com/en/

Που βλέπω και από εκεί τιμές.Γενικά πάντως την έχω καταβρεί έχω γεμίσει τη βιβλιοθήκη (και το backlog) με games. Αν συνεχίσει να με αφήνει έτσι η ms (και έχει και στην επόμενη γενια bc) δε χρειάζομαι πρακτικά το game pass για 10 χρόνια 🤪

Δημοσ.

Παίζουν τρομερές προσφορές ακόμη και στο Ελληνικό/Ευρωπαικό store πάντως.

Παρ'οτι έχω τεράστιο backlog με έχει πιάσει μεγάλη φαγούρα για XCOM2 στα 2.49 ευρώ! Όλοι λένε οτι είναι παιχνιδάρα.

Γνώμες;

https://www.xbox.com/el-gr/games/store/xcom-2/bqwgbmckrmsq

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gr8effect είπε

Παίζουν τρομερές προσφορές ακόμη και στο Ελληνικό/Ευρωπαικό store πάντως.

Παρ'οτι έχω τεράστιο backlog με έχει πιάσει μεγάλη φαγούρα για XCOM2 στα 2.49 ευρώ! Όλοι λένε οτι είναι παιχνιδάρα.

Γνώμες;

https://www.xbox.com/el-gr/games/store/xcom-2/bqwgbmckrmsq

αξίζει και θα βρεις σε προσφορά και την έκδοση με τα DLC. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...