Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ αγοράζω περισσότερο λόγω game pass. Έμαθα σειρές και σειρές games που υπο φυσιολογικές συνθήκες δε θα ασχολούμουν και τα αγοράζω πλέον. Ναι σου ανοίγει την όρεξη όπως λέτε. Αλλά η μεγαλύτερη παγίδα που πέφτω εγώ είναι ότι μόλις ανακοινώνουν ότι θα αποχωρήσει κάποιο, τότε θέλω να το παίξω. Ε αν μου αρέσει, δεν υπάρχει περίπτωση να τσιγκουνευτώ το ποσό που το δίνει (γιατί έχει και έκπτωση όταν φεύγει από το pass).

Απλά μερικοί κρίνουν εξ ίδιον τα αλλότρια και είδικα από τη στιγμή που σου λέει η ίδια η ms ότι αγοράζουν περισσότερα οι gp subs και αγοράζουν και περισσότερα ΑΦΟΥ γίνουν συνδρομητές (που στο μυαλό μου φαίνεται λογικό) δεν ξέρω γιατί το ψάχνουμε.

Είναι γεγονός πχ αν δείτε από lifetime sales ότι στο ps4 πχ με μια απλή και πρόχειρη (όχι απαραίτητα σωστή αλλά βγάζει κάποιο νοήμα) στατιστική 1,5 δίς lifetime software sales(που θεωρώ ότι πάνω από τα μισά είναι σε τιμές χώμα που συνηθίζουν να μπαίνουν) σε 117 εκ. κονσόλες=13 games ανά κονσόλα που είναι σε κυκλοφορία πες από το 2014 άρα 7 χρόνια ( με πολλές παραχωρήσεις) άρα βγάινει ότι κάθε χρήστης αγόρασε ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 GAMES το χρόνο!! Οι περισσότεροι όντως είναι αυτοί οι Χρήστοι και Πέτροι που έλεγε πριν κάποιος ( παίζουν μονο fortnite ή cod ή GTA V) ε κάποιος να τσίμπησε από αυτούς και να έβαλε gp (που βάσει επίσης ποσοστών αν και δεν είναι μόνο σε κονσολες ο αριθμός των subscribers σε gp ανά κονσόλα είναι υπερπολλαπλάσιος του 13 σε 7 χρόνια). Και αργότερα αυτός είδε κάποιο game πέρα από fortnite/cod/gta πχ Yakuza όπως εγώ που δεν είχα ασχοληθεί. Κια του άρεσε. Και αγόρασε όλη τη σειρά! Τόσο απλό! Όντως από αυτόν που αγόραζε 20 games το χρόνο (αν και εγώ είμαι σε αυτή την κατηγορία και ξαναλέω αγοράζω περισσότερα προς xbox μερια για να τα έχω όλα μαζεμένα αν και έχω όλες τις κονσόλες και pc)  δεν βγάζει κέρδος αλλά βάσει στατιστικής αυτοί είναι το 0,01%. 

Και να το θέσω αλλιώς αν και πάλι ίσως είναι λίγο ακαιρο αλλά το έχω διδαχθεί λίγο στα χρηματοοικονομικα και ισχύει επίσης στην περίπτωση μου.Δείτε πχ τα Jumbo-IKEA-Lidl σαν κατάστημα (όχι τα κατάπτυστα-αρνητικά περι εργασιακών ) βάζουν κάποιους κράχτες, σε καλή τιμή και μετά αφού σε έχουν σαν πελάτη στο οικοσύστημα τους σου πετάνε συνεχώς "προσφορές" και ενώ μπήκες για ένα πράγμα βγαίνεις με 10 (που δε χρειάζεσαι ή δεν ήξερες οτι χρειαζόσουν) και έχεις δώσει τα χρήματα σου. Και στην επιχείρηση που δουλεύω έτσι συμβαίνει και το παρατηρείς και είναι καθαρά ψυχολογία καταναλωτή. 

Επεξ/σία από stafftw
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ισχύει το περί αγορών. Οι προσφορές του Gold κ του Ultimate είναι πολυ μεγάλες κάθε Τρίτη 50-60-70-80-90-95%! Κ μόνο γ αυτό λες πολλές φορές "1-2 καφεδες είναι, θα το πάρω!". 

Επίσης δεν θα τα ήξερες αν δεν υπήρχε το gamepass που δίνει engagement με το gaming καθε είδους. 

Συν οτι δίνει σε eneba, cd keys κλπ νόμιμους κωδικούς ν; αγοράσεις σε εκπτώσεις, αν ψάχνεις πααααντα βρίσκεις προσφορές τρελές. 

Τέλος, κάποια απλά τα λατρεύεις κ λες ναι θέλω να τα έχω κ να τα ξαναπιάσω εν καιρώ! κ τα παίρνεις πάλι σε προσφορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, firepc είπε

Απο την μια λετε, " εβαλα gp και γλιτωνω ποσες αγορες και λεφτα γτ με την Sony 80αρια μπλα μπλα μπλα "

και μετα παλι εσεις οι ιδιοι λετε οτι βαζοντας το gp αρχισα να αγοραζω περισσοτερο

Σταματαω εδω γτ πραγματικα δεν βγαινει ακρη

Υπάρχουν 4 κατηγορίες παιχνιδιων

1. Τα παιχνίδια που θες να παίξεις ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Πχ Starfield

2. Τα παιχνίδια που θες να παίξεις αλλά οχι τοσο ώστε να δικαιολογήσεις στο budget σου 70 ευρω.

3. Τα παιχνίδια που δεν ηξερες καν την υπαρξή τους.

4. Τα παιχνιδια που σου ειναι παντελώς αδιάφορα στο 99% των περιπτώσεων. 

Πρόσεξε τώρα. Στην πρώτη περιπτωση το gamepass δεν εχει σημασια. Θα αγόραζες το Starfield έτσι κι αλλιώς. Αλλά το γεγονός πως δεν χρειάζεται να το πληρώσεις, δεν αναιρει οτι θα πληρώσεις για DLC και πιθανά microtransactions, τα οποία ισως δεν πλήρωνες αν ειχες να δώσεις και το 70αρι. Στην δεύτερη περίπτωση, το gamepass σου επιτρέπει με προσφορές και εκπτώσεις να πάρεις το game. ΠΧ 60 ευρώ για το Life is Strange: True Colors, δεν δίνω. 29,99 ομως για να το εχω οταν φυγει αν δεν εχω προλαβει να το παιξω, τα δίνω. Οπότε πληρωνω για ενα παιχνιδι που δεν θα πληρωνα χωρις την υπαρξη του Gamepass. Στην 3η περίπτωση βαζω παιχνιδια οπως πχ το Weird West. Δεν ειχα ιδεα τι ειναι μεχρι που το ειδα στα recently added. To κατεβασα το ειδα και τελικά μ΄αρεσε. Αν δεν προλάβω να το τελειωσω πριν βγει θα το αγοράσω. Επομένως δινω λεφτά για ενα game που δεν ηξερα καν την υπαρξή του. Στην τελευταια κατηγορία βάζω παιχνιδια τύπου FIFA/NBA. Δεν θα εδινα ποτέ για τετοια παιχνιδια 70 ευρω. Αλλά μια στο τόσο, θα ερθει κανας φιλος να παιξουμε κανα ματσακι πριν την βολτα. Το gamepass μου επιτρεπει να το παιξω και αν δω βγαινει να δωσω κανα 10αρικακι να το εχω. 

Επεξ/σία από WolvesInTheThroneRoom
  • Like 4
Δημοσ.

Μπορούμε να παίξουμε παιχνιδια στο series x μέσω cloud/stream κατευθείαν στη κονσόλα χωρίς κανένα pc ή κάποια άλλη συσκευή?

Αν ναι πως ακριβώς το κάνουμε αυτό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Αυτοί που βάζουν netflix είναι πιο πιθανό να είναι cinefil και να πηγαίνουν πιο συχνά σινεμά σε σχέση με κάποιον που είτε δε βλέπει τηλεόραση ή τη χρησιμοποιεί μόνο για να βλέπει μπάλα και άρα δε βάζει netflix.

Δε καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δυσνόητο.

Σωστή η σύγκριση αλλά αντί για Netflix βάλε το σινομπο που είναι καθαροί σινεφίλ.

Το game pass πήρε πολλούς whales, συλλέκτες, gamers και αυτό το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με τους κάζουαλ αν δούμε τα αντίστοιχα νούμερα χωρίς XGP. Προϊόντος του χρόνου θα πέφτουν αυτά τα ποσοστά γιατί και ακριβότερη θα γίνει η υπηρεσία και όλο περισσότεροι κάζουαλ θα μπαίνουν μέσα.

Και εμένα την εποχή που το engagement ήταν δυνατό αγόραζα παιχνίδια που ήθελα από το στορ της Microsoft και σε ήταν multiplatform και είχα επιλογή για switch/steam/Uplay κοκ

Τώρα που το engagement είναι στα τάρταρα δεν αγοράζω τίποτα ότι έκπτωση και αν έχει στο Xbox.

Σίγουρα είναι το engagement που και αυτό ανεβαίνει και φθίνει προϊόντος του χρόνου. Αυτοί σίγουρα δεν θα αγοράζουν εσαεί παραπάνω.

Επεξ/σία από Choutas
  • Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, gregpec2 said:

Κανένας δεν έχει μιλήσει ρε παιδιά για το weird west. Μόνο σε μένα άρεσε και έχω παίξει 25 ώρες ήδη; 😕

Το έχω κατεβάσει αλλά δυστυχώς δεν έχω προλάβει να παίξω καθόλου. 

Φαίνεται ενδιαφέρον πάντως. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Το έχω κατεβάσει αλλά δυστυχώς δεν έχω προλάβει να παίξω καθόλου. 

Φαίνεται ενδιαφέρον πάντως. 

Αξίζει! Αρκετό μυστήριο, ελαφρύ rpg, γενικώς διασκεδαστικό.

Στα αρνητικά, η στόχευση με το χειριστήριο και που και που τα επαναλαμβανόμενα κτίρια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2022 στις 1:03 ΜΜ, firepc είπε

Απο την μια λετε, " εβαλα gp και γλιτωνω ποσες αγορες και λεφτα γτ με την Sony 80αρια μπλα μπλα μπλα "

και μετα παλι εσεις οι ιδιοι λετε οτι βαζοντας το gp αρχισα να αγοραζω περισσοτερο

Σταματαω εδω γτ πραγματικα δεν βγαινει ακρη

μπορει να αγοράζεις περισσότερα αλλά όχι με τις τιμές 80+.

αν είσαι αυτάρκης και δεν παρασύρεσαι είναι καλη επιλογή το gp. εγω αγόρασα μόνο 3-4 παιχνίδια σε ένα χρόνο και όλα σε τιμες 10-20 ευρώ.

• Thanks 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

μπορει να αγοράζεις περισσότερα αλλά όχι με τις τιμές 80+.

αν είσαι αυτάρκης και δεν παρασύρεσαι είναι καλη επιλογή το gp. εγω αγόρασα μόνο 3-4 παιχνίδια σε ένα χρόνο και όλα σε τιμες 10-20 ευρώ.

Όσοι χρήστες ήταν πολύ περιστασιακοί gamers που παίζαν 1-2 παιχνίδια το χρόνο, τώρα τρώνε απο το gamepass 80% πληρώνοντας την συνδρομή τους και επειδή τώρα έιναι μέσα στη λούπα, αγοράζουν πολύ περισσότερα παιχνίδια εκτός συνδρομής.

Εγώ για παράδειγμα, απο τότε που πήρα gamepass έχω αγοράσει για πρώτη φορά στη ζωή μου 6-7 κουτάτα παιχνίδια στο release. Βέβαια αν περίμενα, τα 5 απο αυτά μπήκανε gamepass πιο μετά... Νομίζω είναι πολλοί σαν εμένα που μετά απο πολλα χρόνια, έχουν πλέον την οικονομική δυνανότητα να βάλουν το gaming σαν πρωτεύον χόμπι στη ζωή τους. Αν και είμαι απο τους τυχερούς που θα μπορούσα να το υποστηρίξω οικονομικά, το να σκάω ένα 100άρικο κάθε μήνα για να αγοράζω 1-2 games που τα μισά μπορεί να μην μου τάιριαζαν, δεν το έκανα. Τώρα που παίζω νον στοπ gamepass και αγοράζω περιστασιακά μόνο ό,τι είμαι σίγουρος οτι θα γουστάρω, τα δίνω πολύ πιο εύκολα. 

Δημοσ.

Έχω την πεποίθηση πως το gamepass έκανε προσιτό το console gaming για όλους. Αν κρίνω τουλάχιστον από τον εαυτό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω κονσόλα και να σκάω 80 άρια για παιχνίδια. Επίσης το gamepass έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τόσα νέα παιχνίδια που ούτε καν θα είχαμε σκεφθεί να παίξουμε. Το απόλυτο προσωπικό παράδειγμα: το snowrunner. Ξετρελάθηκα, και το αγόρασα μαζί με τα dlc του όλα full price γιατί πιστεύω οτι αξίζει. Οτιδήποτε άλλο έχω αγοράσει, το έχω πάρει σε προσφορά από 50% και πάνω. Και αναφέρομαι και σε 3Α games, και indies και απ' όλα.

Συμπερασματικά λοιπόν, πιστεύω οτι το gamepass δεν με ωθεί να αγοράζω παιχνίδια, το αντίθετο μάλιστα. 

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

Αν κρίνω τουλάχιστον από τον εαυτό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω κονσόλα και να σκάω 80 άρια για παιχνίδια.

??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

Έχω την πεποίθηση πως το gamepass έκανε προσιτό το console gaming για όλους. Αν κρίνω τουλάχιστον από τον εαυτό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω κονσόλα και να σκάω 80 άρια για παιχνίδια. Επίσης το gamepass έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τόσα νέα παιχνίδια που ούτε καν θα είχαμε σκεφθεί να παίξουμε. Το απόλυτο προσωπικό παράδειγμα: το snowrunner. Ξετρελάθηκα, και το αγόρασα μαζί με τα dlc του όλα full price γιατί πιστεύω οτι αξίζει. Οτιδήποτε άλλο έχω αγοράσει, το έχω πάρει σε προσφορά από 50% και πάνω. Και αναφέρομαι και σε 3Α games, και indies και απ' όλα.

Συμπερασματικά λοιπόν, πιστεύω οτι το gamepass δεν με ωθεί να αγοράζω παιχνίδια, το αντίθετο μάλιστα. 

οι φανατικοί gamers παίζουν και αγοράζουν περισσότερο, οι day1 αγοραστές ομοίως, το ίδιο και οι περιστασιακοι gamers. Το gamepass είναι για όλους.

Εγώ δεν έχω δώσει ποτέ στη ζωή μου 80αρια πάντα περιμένω 1-2 χρόνια να πέσουν οι τιμές στα ΑΑΑ αλλά και απο μένα βγάζει λεφτά η ms. 

Ανέκαθεν ήμουν pc gamer όπου τα παιχνίδια ήταν πιο φθηνά (ή τζάμπα 😛 ...)

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...