Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, firepc είπε

Ο Πετράκης είναι variety gamer (δε ξέρω αν είναι δόκιμο αυτό σαν όρος) και έπαιζε, παίζει και θα παίζει περισσότερα από τους υπόλοιπους.

Αν αγόραζε/έπαιζε 20 παιχνίδια το χρόνο, συνεχίζει και μετά το gamepass να παίζει αυτά τα 20 παιχνίδια (πιθανώς και κάποια έξτρα λόγω gamepass) με τη διαφορά ότι πληρώνει ας πούμε τα 10 από αυτά.

Ο Πετράκης συνεχίζει να αγοράζει περισσότερα παιχνίδια από τους υπόλοιπους.

Τα στατιστικά που κατά καιρούς ποστάρουν και εδώ μέσα δε λένε ότι "ο Πετράκης όταν έβαλε gamepass αγόρασε περισσότερα παιχνίδια και ξόδεψε περισσότερα λεφτά" όπως αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι που είτε δε καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν.

Αντίθετα λένε "ο Πετράκης που έχει gamepass αγοράζει περισσότερα παιχνίδια από τους άλλους 4 που δεν έχουν" το οποίο όπως λες και εσύ είναι προφανές αλλά σαν ανάγνωση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφεται εδώ μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, firepc είπε

Πως τοτε καταληγουν ολοι στο συμπερασμα οτι με το gp, αγοραζει ο κοσμος περισσοτερο?

Γτ και γω, τα ιδια με εσενα. Απ' οταν εβαλα gp, πηρα μονο 2 ή 3 παιχνιδια μεσα σε ενα χρονο

1 ώρα πριν, firepc είπε

Εγω δεν ξερω κανεναν παντως

Δεν εχω ακουσει ποτε κανεναν να λεει " με το που εβαλα gamepass, αρχισα να αγοραζω περισσοτερο"

Τσπ..

Συμφωνα με τα στοιχεια της MS ο κοσμος μετα την συνδρομη ξοδευει περισσοτερα. Θα σου δώσω ενα παραδειγμα. Προφανως δεν αναφερομαι στα 1st party που θα μεινουν μονιμα εκει.

Βλέπεις ενα παιχνιδι που λες ενδιαφερον φαινεται αλλα οχι για 60 ευρω. Το κατεβαζεις, παιζεις λιγο και βλεπεις οτι τελικά σου αρεσει. Αλλά τι κριμα ηταν 2 χρονια στο gamepass και εσυ το ειδες τωρα που βγαινει σε 10 μερες. Αλλα ειναι subscribed. Aρα εχεις εκπτωση και παιρνεις το παιχνιδι σε μειωμενη τιμη. Η εταιρεια λοιπον πηρε λεφτα απο εσενα που ποτε δεν θα τα επαιρνε χωρις το gamepass. Επιπλεον, ειναι οι εξτρα αγορες. Ναι το Forza ειναι στο gamepass. Αλλά DLC, microtransactions, cars κτλ δεν ειναι

https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-says-game-pass-subscribers-spend-20-more-overall/

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

Συμφωνα με τα στοιχεια της MS ο κοσμος μετα την συνδρομη ξοδευει περισσοτερα. Θα σου δώσω ενα παραδειγμα. Προφανως δεν αναφερομαι στα 1st party που θα μεινουν μονιμα εκει.

Βλέπεις ενα παιχνιδι που λες ενδιαφερον φαινεται αλλα οχι για 60 ευρω. Το κατεβαζεις, παιζεις λιγο και βλεπεις οτι τελικά σου αρεσει. Αλλά τι κριμα ηταν 2 χρονια στο gamepass και εσυ το ειδες τωρα που βγαινει σε 10 μερες. Αλλα ειναι subscribed. Aρα εχεις εκπτωση και παιρνεις το παιχνιδι σε μειωμενη τιμη. Η εταιρεια λοιπον πηρε λεφτα απο εσενα που ποτε δεν θα τα επαιρνε χωρις το gamepass. Επιπλεον, ειναι οι εξτρα αγορες. Ναι το Forza ειναι στο gamepass. Αλλά DLC, microtransactions, cars κτλ δεν ειναι

https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-says-game-pass-subscribers-spend-20-more-overall/

Έτσι ακριβώς μου συνέβη με το desperados 3. Το έβαλα τρεις μέρες πριν βγει και μετά το αγόρασα αμέσως γιατί με ξετρέλανε. Αλλά πόσα τέτοια να γίνουν το χρόνο; 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Edel είπε

Έτσι ακριβώς μου συνέβη με το desperados 3. Το έβαλα τρεις μέρες πριν βγει και μετά το αγόρασα αμέσως γιατί με ξετρέλανε. Αλλά πόσα τέτοια να γίνουν το χρόνο; 

Πολυ σπανιες περιπτωσεις αυτες

Παντως για ποσα ατομα που εδιναν 1000 και ευρω τον χρονο για παιχνιδια (με κολεκτορς) και τον τελευταιο χρονο λωγο gp εδωσαν 70€ για αγορες παιχνιδιων, εχετε να πειτε κατι?

• Like 2
Δημοσ.

Εγω εχω κανει περισσοτερες αγορες τωρα με gamepass παρα πριν. Πχ επαιξα το forza 7 στο gamepass μου αρεσε πηρα τιμονιερα και αγορασα και το Assetto με ολα τα DLC του. Ενα παιχνιδι που αν μου ελεγες περσι οτι θα το αγοραζα θα σε ελαγα τρελο😁

11 minutes ago, firepc said:

Παντως για ποσα ατομα που εδιναν 1000 και ευρω τον χρονο για παιχνιδια (με κολεκτορς) και τον τελευταιο χρονο λωγο gp εδωσαν 70€ για αγορες παιχνιδιων, εχετε να πειτε κατι?

ατομα που δινουν 1000 ευρω για collectors editions δεν θα σταματησουν να δινουν επειδη εχουν gamepass. Αντιθετα ειδαμε πως πχ με Forza 5 πανω απο 2εκ αγορασαν την premium εκδοση για να παιξουν το παιχνιδι λιγο νωριτερα.

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, privateer είπε

ατομα που δινουν 1000 ευρω για collectors editions δεν θα σταματησουν να δινουν επειδη εχουν gamepass

Εκει κολλησες?? Ελεος

Ωραια, ας βγαλουμε την κολεκτορς

800€ τον χρονο εγιναν 70€. Πως σου φαινεται?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, firepc είπε

Οι γνωστοι σου δεν ειναι στατιστικο δειγμα φιλε μου. Και οταν τα επισημα στοιχεια της εταιρειας δειχνουν το αντιθετο, τεινω να πιστεψω αυτους. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Just now, firepc said:

Εκει κολλησες?? Ελεος

Ωραια, ας βγαλουμε την κολεκτορς

800€ τον χρονο εγιναν 70€. Πως σου φαινεται?

Δεν καταλαβαινω τι ακριβως ψαχνεις χωρις δεδομενα? Ποσοι ειναι αυτοι με τα 800 ευρω που σταματησαν να αγοραζουν λογω gamepass?  Επισης δεν μπορεις να ξερεις τι αλλο αγοραζουν στο Store απο mtx, dlc κτλ. το οποιο μπορει να ισοσκελιζει η και να ξεπερναει το ποσο που εδιναν πριν την υπαρξη του Gamepass.

• Like 3
Δημοσ.

Απο την μια λετε, " εβαλα gp και γλιτωνω ποσες αγορες και λεφτα γτ με την Sony 80αρια μπλα μπλα μπλα "

και μετα παλι εσεις οι ιδιοι λετε οτι βαζοντας το gp αρχισα να αγοραζω περισσοτερο

Σταματαω εδω γτ πραγματικα δεν βγαινει ακρη

Δημοσ.

2 stats απο το video σχετικα με αυτο

• GP members spend 50% more than similar users.
  • Post-sale monetization increases by 2.8x after joining Gamepass, 50% of this comes from new players to the game.
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, firepc είπε

εμενα ο κολλητος μου αγορασε κονσολα μονο και μονο για το gp. Μια κονσολα ειχε αγορασει στη ζωη του και ηταν το megadrive πριν 26 χρονια. 
Ειχε βαλει 3 μηνες gp με 1€ στο pc και του ανοιξε η ορεξη για games και κονσολα. 
Τωρα εχει αγορασει τη κονσολα και 5-6 παιχνιδια και το ψηνει και για gp. 

4 λεπτά πριν, firepc είπε

Απο την μια λετε, " εβαλα gp και γλιτωνω ποσες αγορες και λεφτα γτ με την Sony 80αρια μπλα μπλα μπλα "

και μετα παλι εσεις οι ιδιοι λετε οτι βαζοντας το gp αρχισα να αγοραζω περισσοτερο

Σταματαω εδω γτ πραγματικα δεν βγαινει ακρη

Τρωγοντας σου ανοιγει η ορεξη. 

Επεξ/σία από katanalwtis
Δημοσ.
18 minutes ago, katanalwtis said:

εμενα ο κολλητος μου αγορασε κονσολα μονο και μονο για το gp. Μια κονσολα ειχε αγορασει στη ζωη του και ηταν το megadrive πριν 26 χρονια. 
Ειχε βαλει 3 μηνες gp με 1€ στο pc και του ανοιξε η ορεξη για games και κονσολα. 
Τωρα εχει αγορασει τη κονσολα και 5-6 παιχνιδια και το ψηνει και για gp. 

Τρωγοντας σου ανοιγει η ορεξη. 

και εγω καπως ετσι ειμαι. Βλεπω μεγαλυτερη ορεξη για Gaming. Πιο ευκολα επισης αγοραζω ενα dlc για ενα παιχνιδι και με το gamepass εχω μια μεγαλη λιστα απο games και μπορω να περιμενω καποια αλλα να πεσουν οι τιμες τους. Τωρα πηρα Assassin creed odyssey και cyberpunk σε τιμες χωμα. Οποτε κανοντας μικρες αγορες στο τελος βγαινουν παραπανω απο οτι εδινα παλια. Ενω αν ειχα δωσει 60-70 ευρω για ενα μονο παιχνιδι θα με εκανε πιο προσεκτικο για μελλοντικες αγορες.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, privateer είπε

και εγω καπως ετσι ειμαι. Βλεπω μεγαλυτερη ορεξη για Gaming. Πιο ευκολα επισης αγοραζω ενα dlc για ενα παιχνιδι και με το gamepass εχω μια μεγαλη λιστα απο games και μπορω να περιμενω καποια αλλα να πεσουν οι τιμες τους. Τωρα πηρα Assassin creed odyssey και cyberpunk σε τιμες χωμα. Οποτε κανοντας μικρες αγορες στο τελος βγαινουν παραπανω απο οτι εδινα παλια. Ενω αν ειχα δωσει 60-70 ευρω για ενα μονο παιχνιδι θα με εκανε πιο προσεκτικο για μελλοντικες αγορες.

Aν δε κανω λαθος ειδικα αυτα τα 2 παιχνίδια σε τιμές χωμα δε παίζουν ούτος η αλλος? πρακτικά αυτό που λεω είναι οτι οι τιμες "χωμα" κ η αγορά ειναι άσχετο με το gp. Αυτος που θα δωσει 70 ε για ενα παιχνίδι είναι γιατί το θέλει πολυ κ δύσκολα θα περιμένει να πεσει στο 20αρικο. τωρα αν αυτο το 70αρι το χει free στο gp δε θα το παρει ποτέ οποτε λιγότερες αγορες.

γενικα ομως θα συμφωνισω μαζι σου οτι χωρις στοιχεια δε μπορεις να βγαλει συμπερασματα γενικα για ολα.

Ακομα κ το οτι βγαινει μια εταιρια κ σου λεει οτι οσοι εχουν gp ξοδευουν περισοτερα σε σχεση με αυτους που δεν εχουν δε μας λεει πριν το gamepass πιο ποσοστό αγοραζε κ ποσο , γτ πιθανονοτατα το ιδιο ποσοστο που ξόδευε προ gp δε του λειπουν τα λιγα ευρω του gamepass ,το εχει αγοράσει κ εχει παει εκει σαν ποσοστο , οπότε χωρίς gp εχει μεινει το ποσοστο που δε ξοδευε ουτως η αλλος.  νομίζω αυτό εξήγησε κ ο Μήτρογλου. παντως τους το δινω σε θέμα μαρκετινγ κ πως το πλασαρουν έχουν κανει άλματα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που βάζουν netflix είναι πιο πιθανό να είναι cinefil και να πηγαίνουν πιο συχνά σινεμά σε σχέση με κάποιον που είτε δε βλέπει τηλεόραση ή τη χρησιμοποιεί μόνο για να βλέπει μπάλα και άρα δε βάζει netflix.

Δε καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δυσνόητο.

Επεξ/σία από Mitroglou7
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...