Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Παιζω το Guardians of the Galaxy. Καλό μεν αλλά βαδίζει στα χνάρια των brain dead κινηματογραφικών παιχνιδιών που μας έχουν βομβαρδίσει τα τελευταία χρόνια. Πολύ μπλα μπλα, λίγο action, γραμμικό όσο δεν πάει. 

Αν και δεν το έχω τελειώσει ακόμα, εμένα άλλα πράγματα με χαλάνε στο συμπαθητικό αυτό παιχνίδι που απέχουν από την λέξη ''διασκεδαστικό'' . 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν και δεν το έχω τελειώσει ακόμα, εμένα άλλα πράγματα με χαλάνε στο συμπαθητικό αυτό παιχνίδι που απέχουν από την λέξη ''διασκεδαστικό'' . 

Οπως; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Παιζω το Guardians of the Galaxy. Καλό μεν αλλά βαδίζει στα χνάρια των brain dead κινηματογραφικών παιχνιδιών που μας έχουν βομβαρδίσει τα τελευταία χρόνια. Πολύ μπλα μπλα, λίγο action, γραμμικό όσο δεν πάει. 

Το performance του τίτλου ότι χειρότερο έχω δει μέχρις στιγμής σε παιχνίδι Xbox SeX/PS5. Απίστευτα frame drops.

Η τάση δεν είναι αυτή που λες, αλλά τα ανούσια open-world με τα τέρμα βαρετά quests. Έχουμε ανάγκη από linear story-driven games γιατί πλέον είναι πολύ λίγα.

• Like 7
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Τα παιχνίδια τύπου Uncharted που είναι από τα αγαπημένα μου, τείνουν να εκλείψουν.

Αντ'αυτού έχουμε Open World games τα οποία γεμίζουν με άδειους κόσμους και fetch quests, μόνο και μόνο για να πούμε ότι δίνουμε ελευθερία και επιλογές στο χρήστη.

Το αποτέλεσμα είναι να τα παρατάς πριν την ώρα τους, γιατί νιώθεις πως το είδος έχει κορεστεί και κουράσει.

• Like 5
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η τάση δεν είναι αυτή που λες, αλλά τα ανούσια open-world με τα τέρμα βαρετά quests. Έχουμε ανάγκη από linear story-driven games γιατί πλέον είναι πολύ λίγα.

On second thought μάλλον ήμουν υπερβολικός. Ισχύει αυτό για τα open world. 

Linear story driven είναι ένας πολύ γενικός όρος που εκφράζει πολλά είδη και δεν νομίζω να έχουμε έλλειψη.

Απλά το Guardians για κάποιο λόγο με κάνει να νιώθω ότι έχει περισσότερo μπλα μπλα με cut scenes πάρα actual gameplay. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

On second thought μάλλον ήμουν υπερβολικός. Ισχύει αυτό για τα open world. 

Linear story driven είναι ένας πολύ γενικός όρος που εκφράζει πολλά είδη και δεν νομίζω να έχουμε έλλειψη.

Απλά το Guardians για κάποιο λόγο με κάνει να νιώθω ότι έχει περισσότερo μπλα μπλα με cut scenes πάρα actual gameplay. 

Ναι έχει αρκετό storytelling το παιχνίδι, αλλά νομίζω αξίζει δεδομένης της δουλειάς στους διαλόγους. Επίσης, κλείσε το quick resume στο παιχνίδι. Κλειστό και ξανάνοιξε το από την αρχή και τα frame drops θα φύγουν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Πως δεν έχουμε ; Μόνο τα ΑΑΑ exclusives της Sony είναι linear story-driven πλέον και βγαίνει κάνα ξέμπαργκο multiplatform όπως το GoTG.

Η M$ ήδη με το Halo Infinite πήγε σε semi open-world.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.

Για μένα το παιχνίδι είναι καλύτερο και από τις ταινίες (των οποίων βέβαια δεν ήμουν και φανατικός οπαδός).

Εχει την κατάλληλη ισορροπία story telling και δράσης, ενώ και το gameplay είναι καταιγιστικό.  Εχω παίξει πάρα πολλές ώρες και μέχρι στιγμής σε κανένα σημείο δεν βαρέθηκα.

Πολύ καλά γραφικά, πολύ καλό 80's soundtrack.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Υπάρχει ανάγκη για παιχνίδια, ότι ΑΑΑ παίζω τελευταία απο Xbox/Sony(eye candy driven) μεριά τα βαριέμαι στο 5λεπτο γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (εννοείται πως υπάρχουν εξαιρέσεις). Μ είχε ενθουσιάσει η ανακοίνωση του Guardians of the galaxy καθώς είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια και όλοι αναρωτιόταν γιατί δε πούλησε καλά, όταν το έπαιξα όμως κατάλαβα, βαρετό απλά. Η ίδια συνταγή σε όλα, παίρνουμε ένα universe, παίρνουμε και ένα καλό art director και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με αρκετά λεφτά και έχουμε μια ακριβή κ*****α. Μόνο η nintendo κρατάει ζωντανό το gaming και αρκετά πια (ευτυχώς) indie studios και άσε μετά τη Ubisoft και τη κάθε Ubisoft να αναρρωτιούνται γιατί τα mario και zelda πουλάν 10 φορές παραπάνω σε μία μόνο κονσόλα ενώ τα δικά τους βγαίνουν σε 3 + PC και πατώνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Ή απλά έχετε μεγαλώσει και έχετε βαρεθεί γενικά.

Αυτο ειναι φιλε. Αν παρατηρήσεις οι περισσοτεροι ειναι "τα story driver ειναι too linear" και "τα open world ειναι too open world". Ειδικα καλοκαιρινους μηνες που εχεις περιθσσοτερες επιλογες διασκέδασης. Δυστυχώς μεγαλώνουμε και ειναι δυσκολο να βρουμε το ιδιο excitement οπως παλια στα video games.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Αυτό ξαναπεστο...Για μένα είναι ο βασικός παράγοντας.Οχι ότι δεν υπάρχουν βαρετά παιχνίδια αλλά αν παίζεις ότι κινείται αναπόφευκτα κάποια στιγμή βαλτωνεις....Θέλει κάποιες παύσεις από το gaming κατά τη γνώμη μου και επιλεγμένα παιχνίδια .Αν παίζεις για να παίξεις μόνο  θα βαρεθεις.Καλα παιχνίδια για όλα τα γούστα πάντα θα υπάρχουν ,απλώς δε πρέπει να το παρακάνεις και να παίζεις τα παντα .Εννοείται ότι το έχω κάνει και εγώ σε φάσεις να παίζω τα πάντα και να τα παραταω στη μία ώρα...Θέλει μια παύση και να παίζεις επιλεγμένα .Το gaming δε πρέπει να είναι ρουτίνα αλλά ευχαρίστηση ειδικά όσο μεγαλώνουμε .Επίσης κάτι τέτοιες στιγμές καλό είναι να πιάνεις ένα multiplayer με φίλους που μπορεί να είναι πολύ fun για μια αλλαγή..Για αυτό είναι σημαντικά τα multiplayer games παρόλο που αρκετός κόσμος τα κατακρινει.

Επεξ/σία από jimtriol
  • Like 4
Δημοσ.

Ισχύει μέχρι ένα σημείο, θυμάμαι πιτσιρικάδες (2004 εποχή) που μαλώναμε μετά το σχολείο για το αν έχει καλύτερα γραφικά το ps2 ή το pc. Μικρός έμπαινες στο κόσμο του παιχνιδιού με τη φαντασία σου και τη βοήθεια των τότε γραφικών, αλλά μάθαινες το κόσμο γύρο σου ακόμα οπότε σε ενθούσιαζε ένας φανταστικός κόσμος όσο τίποτα και δε σε νοιαζε το gameplay τόσο. Σήμερα τα extreme γραφικά είναι κάτι δεδομένο και σε "λάθος" ηλικία και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο mechanic σου μετατρέπει την εμπειρία σε βατή. Απ τη δικιά μου σκοπιά τα μόνα που με κρατάνε πια είναι τα multiplayer (fifa, street fighter, smashbros, pokemon vgc) κατά κύριο λόγο και κάποια indie τύπου Hades, Hollow Knight που προσφέρουν oldschool gameplay με νέες τεχνολογίες είτε κάποια μορφή τέχνης όπως το Gris που παίζεις για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μουσικές και εικόνες. Οπότε ναι, μεγαλώσαμε και βαριόμαστε ότι σαβούρα μας αραδιάζουν, τα παιδάκια μπορούν να παίξουν και με ένα κουτάκι τσίχλας για ώρες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Οπως; 

Οπως το ίδιο το gameplay/μάχες που είναι μονότονο και επαναλαμβανόμενο(και μιλάμε για action παιχνιδι) και άρα καταντάει βαρετό.

Οπως τα boss fights που αν και ωραία σχεδιαστικά, σαν combat είναι ψιλο απογοήτευση.

Οπως τα puzzle κομμάτια που δεν είναι ότι το καλύτερο.

Η και το pacing της ιστορίας, έχει τα πάνω του αλλά και τα κάτω του. Η χαζά quick time button events.

Αρα σίγουρα δεν ταιριάζει η λέξη διασκεδαστικό, εκτός αν δεν δίνει κάποιος σημασία σε τίποτα, ή τα προσπερνά αυτά επειδή το παίζει μέσω gamepass όπως είναι γενικά η τάση.

Και όντως το παιχνίδι έχει frame drops στο performance mode.

Βέβαια είναι αρκετά καλό στους χαρακτήρες,στους διαλόγους,σε ορισμένες επιλογές που κάνεις που αλλάζουν αποτέλεσμα, και ειδικά στο voice acting που είναι φοβερό.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ όσο μεγαλώνω και έχω αποκτήσει ένα σωρό υποχρεώσεις (mostly family-job) βλέπω ότι ευχαριστιέμαι κυρίως μικρά σε διάρκεια παιχνίδια όλων των ειδών, μέχρι 10 ώρες max και πλέο και κάποια story driven walking simulator τύπου to the moon, vanishing of ethan carter, Far κλπ, που έχουν να μου πουν μια ωραία ιστορία (κάτι σαν ταινία).

Αναρωτήθηκα γιατι συμβαίνει αυτό αφού πραγματικά ενθουσιάζομαι και μάλιστα αγοράζω τα πολύωρα AAΑ όλων των ειδών.

Κατέληξα ότι με τα μικρά σε διάρκεια παιχνίδια, παρά την  έλλειψη χρόνου καταφέρνω να πάρω την ευχαρίστηση του τερματισμού, κάτι το οποίο παλαιότερα που είχα περισσότερο χρόνο για μεγάλα gaming sessions το λάμβανα και από τα μακροσκελή games.

Δεν νομίζω ότι είναι λοιπόν θέμα κόπωσης, γιατί αν σου αρέσει το gaming πάντα θα σου αρέσει να το κάνεις (εξαιρουμένων περιπτώσεων υπερβολικού burnout που αμέσως θεραπεύεται με αλλαγή στο είδος του παιχνιδιού) αλλά για έλλειψη χρόνου για ποιοτικό gaming. Δηλαδή την ποιότητα και την ευχαρίστηση που θα λάβεις από ένα παιχνίδι όταν το ολοκληρώσεις σαν σύνολο. Αυτό αν έχεις πολλές υποχρεώσεις είνια πολύ δυσκολότερο να το βρεις δυστυχώς και για αυτό θα πρέπει αν γίνεται επιλογή στο τι μπορεί ο καθένας να παίζει αναλόγως τη φάση τςη ζωης του.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...