Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! Σαν νέος χρήστης series X έχω μια ερώτηση ως προς το fps boost αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Εχω το series X συνδεδεμένο σε ενισχυτή (denon 1600) και από εκεί hdmi στην tv (υποστηρίζει 120hz). Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιώ και το DTS X που μου αρέσει στον ηχο όταν παιζω. Με αυτή την συνδεσμολογία δεν μου εμφανίζει οτι έχω την δυνατότητα VRR και δεν με αφήνει να επιλέξω τα 120hz στην κονσόλα(το γνωρίζω οτι δεν γίνεται επειδή παρεμβάλεται ο ενισχυτής με μεγιστο Output 4K 60hz). Παίρνω 4Κ 60Hz με hdr κανονικά.

Η ερώτηση είναι, μπορώ να έχω fps boost στα 60hz  (4Κ) σε όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν με αυτή τη συνδεσμολογία και τα οποία μου είναι αρκετά, ή απαραιτήτως πρέπει να το ενώσω κατευθείαν στην tv (hdmi 2.1) για να ενεργοποιηθεί το VRR και την επιλογή για 120hz και μετά στον ενισχυτή. Στη δευτερη συνδεσμολογία με χαλάει ο ήχος καθώς δεν είναι ίδιος και η samsung δεν υποστηρίζει αποκοδικοποίηση DTS για να το περάσει στον ενισχυτή.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα! Σαν νέος χρήστης series X έχω μια ερώτηση ως προς το fps boost αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Εχω το series X συνδεδεμένο σε ενισχυτή (denon 1600) και από εκεί hdmi στην tv (υποστηρίζει 120hz). Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιώ και το DTS X που μου αρέσει στον ηχο όταν παιζω. Με αυτή την συνδεσμολογία δεν μου εμφανίζει οτι έχω την δυνατότητα VRR και δεν με αφήνει να επιλέξω τα 120hz στην κονσόλα(το γνωρίζω οτι δεν γίνεται επειδή παρεμβάλεται ο ενισχυτής με μεγιστο Output 4K 60hz). Παίρνω 4Κ 60Hz με hdr κανονικά.

Η ερώτηση είναι, μπορώ να έχω fps boost στα 60hz  (4Κ) σε όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν με αυτή τη συνδεσμολογία και τα οποία μου είναι αρκετά, ή απαραιτήτως πρέπει να το ενώσω κατευθείαν στην tv (hdmi 2.1) για να ενεργοποιηθεί το VRR και την επιλογή για 120hz και μετά στον ενισχυτή. Στη δευτερη συνδεσμολογία με χαλάει ο ήχος καθώς δεν είναι ίδιος και η samsung δεν υποστηρίζει αποκοδικοποίηση DTS για να το περάσει στον ενισχυτή.

Το FPS BOOST δεν έχει σχέση με τα HDMI 2.1 Features, οπότε είσαι οκ με αυτή τη συνδεσμολογία για 4K@60.

Καλοπαίχνιδο!

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Το FPS BOOST δεν έχει σχέση με τα HDMI 2.1 Features, οπότε είσαι οκ με αυτή τη συνδεσμολογία για 4K@60.

Καλοπαίχνιδο!

απλά το ρωτάω γιατί μεχρι τώρα σε οτι παιχνίδι έχω δεί μου εμφάνιζε την επιλογη γκρίζα και έλεγα μήπως έπρεπε να βάλω την επιλογή των 120hz που δεν την υποστηρίζω έτσι. Μαλλον δεν ήταν τα παιχνίδια με fps boost.
Η διαφορά πάντως στο forza ήταν τρομακτική και ας χάνει λίγο στα γραφικά

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Και εγώ είμαι με Denon x2500h και με βλέπω να αναβαθμίσω μόλις έρθει και το Xbox Series X.  H Samsung τι ήχο περνάει μέσα από το ARC στον ενισχυτή?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Και εγώ είμαι με Denon x2500h και με βλέπω να αναβαθμίσω μόλις έρθει και το Xbox Series X.  H Samsung τι ήχο περνάει μέσα από το ARC στον ενισχυτή?

Κανένα 3D φορμά ήχου. Είμαστε offtopic όμως..

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Κανένα 3D φορμά ήχου. Είμαστε offtopic όμως..

Κατέβασα το Fable και εμφανίστηκε τελικά το fps boost. οπότε τέλεια!και πάλι ευχαριστώ!

44 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

sorry για το offtopic! περναει μεχρι Dolby Atmos με passthrough. DTS καθόλου

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Κατέβασα το Fable και εμφανίστηκε τελικά το fps boost. οπότε τέλεια!και πάλι ευχαριστώ!

sorry για το offtopic! περναει μεχρι Dolby Atmos με passthrough. DTS καθόλου

Οι Samsung  τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X. Εσύ πρέπει να έχεις LG όπως σε κόβω..

Δημοσ.

Ήρθε προχθες το series x μου κι είμαι ευτυχισμένος! Σε απλη 4κ τηλεόραση με ηχομπαρα stage v2 και είναι αντε γεια! Έχουμε λιώσει το forza με τη γυναίκα και τερμάτισα πριν λίγο το firewatch που το κατέβασα για πλάκα και με κράτησε. Ιδιαίτερο παιχνίδι! Επίσης δοκίμασα το play and charge από το χειριστήριο του one s με ένα 3μετρο καλώδιο baseus και είναι όλα κομπλέ! Το elite αξίζει τα λεφτά του;

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lobo10 είπε

Οι Samsung  τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X. Εσύ πρέπει να έχεις LG όπως σε κόβω..

Δεν μπορούσα να φτάσω oled και με 3 παιδιά ειναι ρίσκο το nickelodeon! Μια Q70T εχω. Doldy atmos πάντως περνάει, DTS ούτε καν το απλο. Δεν υπάρχει καν σαν codec

20211230_003619.jpg

Δημοσ.
5 ώρες πριν, konstantin79 είπε

Δεν μπορούσα να φτάσω oled και με 3 παιδιά ειναι ρίσκο το nickelodeon! Μια Q70T εχω. Doldy atmos πάντως περνάει, DTS ούτε καν το απλο. Δεν υπάρχει καν σαν codec

20211230_003619.jpg

Super είσαι!! Να τα χαίρεσαι!

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...