Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχεις δίκαιο, βλέποντας μονίμως την ρύθμιση φωτεινότητας στην oled τηλεόραση στο 100, όσον αφορά το hdr, είχα την εντύπωση πως μονίμως το panel δουλεύει στην μέγιστη φωτεινότητα κάτι που δεν ισχύει με το HGiG, αφού την προσαρμόζει αναλόγως, είχα καταλάβει λάθος την λειτουργία του.

Εντούτοις υπάρχουν πολλά παράπονα από χρήστες ότι κάνει πολύ dim την εικόνα και το απενεργοποιούν. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι λάθος αλλά μάλλον συνήθισαν τα μάτια μας στον υπερκορεσμό ή έχουμε τηλεοράσεις που θέλουν καλιμπράρισμα (ή μήπως δεν πρέπει να θεωρούμε το HGiG το άγιο δισκοπότηρο του hdr?)

Εντάξει σε τελική ανάλυση αυτό που έχει σημασία είναι να σου αρέσει αυτό που βλέπεις. Άσχετα εάν αυτό είναι το design intent του δημιουργού ή όχι. 

Απλώς κάποια πράγματα όπως το HGiG θέλουν αρκετή δουλειά από τη μεριά του χρήστη για να δείξουν τι πραγματικά προσφέρουν. 

Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπάρχει "Άγιο Δισκοπότηρο" αυτό θα ήταν το DV το οποίο έχει dynamic metadata και απλοποιεί τις πολύπλοκες ρυθμίσεις που απαιτεί το απλό HDR. Απλώς πρέπει και αυτό να υποστηριχθεί σωστά από τη βιομηχανία. Να καταλείξουν όλοι σε ένα κοινό πρότυπο (αυτός ήταν ο στόχος του HGiG) και να βελτιωθούν τα πράγματα από εκεί και πέρα.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Dynamic metadata έχει και το HDR10+, αλήθεια τα παιχνίδια υποστηρίζουν το απλό HDR10 ή το 10+ ;

Το απλό υποστηρίζουν. Προς το παρόν τουλάχιστον...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stafftw είπε

Και καλά θα κάνουν, υπάρχουν τόσα θέματα για tvs και ειδικά oled...Δεν υπάρχει λόγος να χαλάει το εδώ νήμα.Εγώ πάντως παίζω λίγο τα yakuza επειδή θα φύγουν από το gp και μπορώ να πω ότι έιχα κάνει λάθος που δεν ασχολήθηκα τόσο καιρό, αφού αγόρασα το 0, που το έχει 4€ και με βλέπω να τσιμπάω και τα υπόλοιπα.

Πάλι καλά που το έγραψες και με ξύπνησες. Τόσο καιρό νόμιζα ότι φεύγει μόνο το 0, δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν και τα 1 και 2. Μάλλον για αγορά πάνε και αυτά.. :D

Δημοσ.
12 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε

δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει αυτό . Τα πάντα παίζουν άψογα σε χρώματα εκτός από την εφαρμογή του netflix δεν είναι γενικό το κακό σε όλη την κονσόλα 

Τελικά έφτιαξε από μόνο του το άνοιξα τώρα και είναι μια χαρά τα χρώματα χωρίς να κανω τίποτα.... 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

αν συνδέσω στο Series X μου εξωτερικό δίσκο με Mame32 μέσα υπάρχει κάποιος τρόπος αυτά να παίξουν στην κονσόλα ; 

Ναι αγαπητέ υπάρχει. Μέσω retroarch arcade. Κανε ένα γρήγορο ψάξιμο στο YouTube με αυτόν τον όρο και θα βρεις βίντεο από το κανάλι VVaby (June 21). Σχετικά εύκολα υλοποιήσιμο αλλά θέλει λίγο να ασχοληθείς. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το λοιπόν, επειδή είστε μεγάλα παιδιά και στην πλειοψηφία σας χειρίζεστε καλά την ελληνική, να διευκρινίσω εδώ ότι ο σκοπός του παρόντος νήματος είναι να γίνεται συζήτηση επί της κονσόλας, των games της και των περιφερειακών της σε ένα γενικό και λογικό πλαίσιο. Τι σημαίνει αυτό:

- Εάν θέλετε να κάνετε ένα γενικό σχόλιο για το πόσο τέλειο gameplay έχει το Halo: Infinite, καλώς, κάντε το. Αν θέλετε να κάνετε ψυχοπολιτικοκοινωνική ανάλυση σχετικά με το πως η ιεραρχική δομή των Locusts προσομοιάζει σε κομμουνιστικά σόβιετς και πως ο RAAM αντικατοπτρίζει το Υπερεγώ μας, μην το κάνετε εδώ. Αναζητήστε το τόπικ του game και σχολιάστε εκεί. Αν το game που θέλετε να αναλύσετε δεν έχει τόπικ, ανοίξτε το.

- Εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι γενικό που θα σηκώσει πολύ ανάλυση, για παράδειγμα «ποια τηλεόραση να αγοράσω για να συνδέσω την κονσόλα μου;», αυτό δεν είναι το κατάλληλο νήμα.

- Εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι ειδικό που η απάντησή του είναι μια γραμμή, για παράδειγμα «πως ενεργοποιώ το Remote Play στην κονσόλα μου;», αυτό είναι το κατάλληλο νήμα.

- Εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι ειδικό που σηκώνει πολύ ανάλυση, όπως τα VRR, 120 κάρε, HDR, HDR10+ που μεταξύ τους μπορεί να μην συνδυάζονται καλά με την σειρά τους και να γεννούν υποπεριπτώσεις, θεωρώ ότι το πιο σωστό είναι να ανοίγεται νέο νήμα, γιατί μιλάμε για πολύ εξειδικευμένα πράγματα που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τους περισσότερους που συμμετέχουν στο νήμα, με αποτέλεσμα να κουράζει η μακροσκελής κουβέντα.

Αρχίζω και αναπολώ τις εποχές που συνέδεα την κονσόλα στην κεραία της 14" τηλεόρασής μου και απλά έπαιζε. :(

• Like 10
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αρχίζω και αναπολώ τις εποχές που συνέδεα την κονσόλα στην κεραία της 14" τηλεόρασής μου και απλά έπαιζε. :(

και τώρα μια χαρά παίζει. Απλά έχουν αρχίσει όλοι να ψάχνουν τις τέλειες ρυθμίσεις για hdr, dolby vision κλπ τα οποία ίσως και να μην χρειάζονται.

Εφόσον μια τεχνολογία χρειάζεται ένα σωρό  ρυθμίσεις για να παίξει, διαφορετικά σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε τηλεόραση, είναι δεδομένο ότι το 99% των χρηστών δεν θα ασχοληθεί καν και θα το αφήσει στο αυτόματο.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

H υπερπληροφορηση και η υπεραναλυση δεν μας κανει αυτοματως experts. Αυτο ειναι που πρεπει να εχουμε ως κεντρικη ιδεα στο μυαλο μας. 

Επειδη πηρα προσφατα oled , το κεφαλι μου ειχε γινει κουρκουτι απο το διαβασμα για ρυθμισεις, υπορυθμισεις κλπ. Σε σημειο που οταν την ανοιξα δεν το ευχαριστιομουν γιατι το μυαλο μου ελεγε "δεν την εχεις ρυθμισει ακομα σωστα". 

Και εκει το πηρα αλλιως. Ενα βιντεο του vincent , 15 λεπτα μαξ να βαλω τα settings και τελος. Στην τελικη τα πιο πολλα που βλεπει το ματι του vincent το δικο μου δεν τα βλεπει. 

Παιρνει βελτιωση η τηλεοραση αν ασχοληθω αλλες 450 ωρες με καλιμπραρισμα και διαβασμα? Παιρνει. 

Προτιμω αυτες τις 450 ωρες να τις περασω βλεποντας ταινιες και παιζοντας παρα να μπω σε αυτη τη διαδικασια. 

Οποτε χαρειτε τις τηλεορασεις σας και τις κονσολες σας οι περισσοτεροι. Οι λιγοτεροι που ψαχνουν το τελειο αποτελεσμα ή βλεπουν/ξερουν περισσοτερα πραγματα ας ασχοληθουν παραπανω. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

αν παρω τα ακουστικα της Microsoft για το Series X που υποστηριζουν Dolby Atmos πρεπει να αγορασω και το Dolby Atmos ξεχωριστα ; Θα δω μεγαλη διαφορα στον ηχο αν το κανω ; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, james9tito είπε

H υπερπληροφορηση και η υπεραναλυση δεν μας κανει αυτοματως experts. Αυτο ειναι που πρεπει να εχουμε ως κεντρικη ιδεα στο μυαλο μας. 

Επειδη πηρα προσφατα oled , το κεφαλι μου ειχε γινει κουρκουτι απο το διαβασμα για ρυθμισεις, υπορυθμισεις κλπ. Σε σημειο που οταν την ανοιξα δεν το ευχαριστιομουν γιατι το μυαλο μου ελεγε "δεν την εχεις ρυθμισει ακομα σωστα". 

Και εκει το πηρα αλλιως. Ενα βιντεο του vincent , 15 λεπτα μαξ να βαλω τα settings και τελος. Στην τελικη τα πιο πολλα που βλεπει το ματι του vincent το δικο μου δεν τα βλεπει. 

Παιρνει βελτιωση η τηλεοραση αν ασχοληθω αλλες 450 ωρες με καλιμπραρισμα και διαβασμα? Παιρνει. 

Προτιμω αυτες τις 450 ωρες να τις περασω βλεποντας ταινιες και παιζοντας παρα να μπω σε αυτη τη διαδικασια. 

Οποτε χαρειτε τις τηλεορασεις σας και τις κονσολες σας οι περισσοτεροι. Οι λιγοτεροι που ψαχνουν το τελειο αποτελεσμα ή βλεπουν/ξερουν περισσοτερα πραγματα ας ασχοληθουν παραπανω. 

Κοίταξε να δεις, αν θες να πάρεις το 100% της TV σου, πρέπει να πάρεις όργανο για καλιμπράρισμα που έχει περίπου 250 ευρώ. Νομίζω ότι τα αξίζει μια OLED αυτά τα επιπλέον λεφτά, τώρα να προσπαθείς με το μάτι να βγάλεις σωστές ρυθμίσεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αν το πας με το μάτι, θα πρέπει το μάτι σου να γουστάρει τα φυσικά χρώματα για παράδειγμα και να μην σ' αρέσει ο υπερκορεσμός γιατί εκεί θα είναι τελείως λάθος οι ρυθμίσεις. Τώρα βέβαια υπάρχουν κι' αυτοί που απλά θέλουν να τους αρέσει αυτό που βλέπουν ακόμα κι αν είναι τελείως λάθος, εκεί πάσο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, james9tito είπε

Μια απο τα ιδια απλα πηγα απευθείας στο vincent part.

Εχει βιντεο που σε ενα τεταρτο εξηγει τα ιδανικα σετινγκς για Χ mode? Το βλεπω και το εφαρμοζω.

Δεν εχει; Το αφηνω στην ακρη κ δεν ασχολούμαι μεχρι να εχει.

Having said that, η τηλεόραση καλως η κακώς ειναι τρομερα σημαντικό κομματι για το SeX. Με μια τιβι της οκας αφηνεις σχεδον το μισό performance στο τραπεζι, (μιλώντας για features, οχι για settings) οποτε ειναι απόλυτα λογικο να ειναι το κεντρο της προσοχης.

Εκανα την προς τα πισω μεταβαση τωρα στις γιορτές (απο c1 σε μια mid level lcd samsung χωρις 2.1) και κυριολεκτικα  πηγα μια γενιά πισω.

6 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

αν παρω τα ακουστικα της Microsoft για το Series X που υποστηριζουν Dolby Atmos πρεπει να αγορασω και το Dolby Atmos ξεχωριστα ; Θα δω μεγαλη διαφορα στον ηχο αν το κανω ; 

Ναι και ναι οσον αφορα την atmos τεχνολογια. Δεν εχω αποψη για τα συγκεκριμένα ακουστικα της microsoft ομως.

Το licence παιζει πολυ φθηνα (μερικα ευρω) απο ριο ντε τζανειρο.

• Like 1
Δημοσ.

Και μερικοί πρέπει να χωνέψετε επιτέλους ότι οι κονσόλες δεν είναι plug and play όπως ήταν το PS2 που απλά έβαζες το δισκάκι και έπαιζες.

Τώρα οι κονσόλες είναι PC ουσιαστικά, θέλουν ρύθμσμα, βγαίνουν updates/patches για την ίδια ή τα παιχνίδια κλπ. Το μόνο που δεν κάνεις στη κονσόλα είναι να αλλάζεις drivers, κατά τα άλλα είναι το ίδιο πράγμα πλέον. Οπότε είναι απόλυτα λογικό η κουβέντα στο θέμα ''Xbox Series X'' να είναι κυρίως για τα τεχνικά της κονσόλας.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...