Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Θα ήθελα μια επιπλέον επιλογή στο menu της κονσόλας, πέραν των 4k/60hz και 4k/120hz, μια 3η όπου η κονσόλα θα τρέχει πάντα στα 60hz και θα αλλάζει στα 120hz όταν το υποστηρίζει το εκάστοτε παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να τρέχει μονίμως η κονσόλα στα 120hz, ακόμα και στο menu. Δεν είναι και windows desktop pc να καταλαβαίνεις εύκολα το fluidness των προγραμμάτων του. Μου θυμίζει την χαζομάρα με το PS5 που τρέχει μονίμως σε HDR ακόμα και στο menu.

Με 120μονιμα γενικά έχεις καλύτερο latency. Σε cx και c1 δεν θα φτιάξει το πρόβλημα του flickering. Κάτι λένε για τα μοντέλα του 2022,οποτε αναγκαστικά η κατεβάζεις hz η κλείνεις freesync /vrr. Επίσης στο halo infinite επειδή τα hz δεν είναι σταθερά ένα κολπακι που πετυχαίνει είναι ενώ παίζεται να ανοίξετε από quick resume ένα άλλο παιχνίδι και μετά πάλι από quick resume να μπείτε στο halo infinite, έτσι φτιάχνει και δν ανεβοκατεβαινουν τα hz.

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, aekoupoli είπε

Με 120μονιμα γενικά έχεις καλύτερο latency.

Εννοείς ότι θα έχω καλύτερο latency ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια που παίζουν στα 60hz?

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Δεν είναι και κινητό για εξοικονόμηση μπαταρίας. 

Ούτε και βρίσκω κακό το hdr στο ps5

Κάνει την ζωή ευκολότερη σε όλους εμάς που αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τις oled τηλεοράσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείς ότι θα έχω καλύτερο latency ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια που παίζουν στα 60hz?

Κάνει την ζωή ευκολότερη σε όλους εμάς που αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τις oled τηλεοράσεις.

Ναι έχει καλύτερο latency και αν βαλεις την κονσολα 60hz κλειδωνει το bandwidth στα 18gbps ,ίσως και γιαυτο το καλύτερο latency στα 120hz

Δες αυτο το βιντεο το πρώτο 2λεπτο περίπου .εξηγει οτι στα 60hz το signal εχει limit σε hdmi 2,0. 

Επεξ/σία από chrisgewrgi
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το video!

Συνοπτικά, για να λύσουμε το πρόβλημα του flickering (όταν αυτό εμφανιστεί αφού είπαμε δεν είναι πάντα παρόν) προτιμούμε να κλείσουμε το VRR ή να βάλουμε την κονσόλα στα 60hz?

Εκεί είναι η απορία μου και υποθέτω πως είναι προτιμότερο να κλείσουμε το VRR αφού συνήθως τα παιχνίδια τρέχουν με κλειδωμένα 60hz ή 120hz οπότε δεν το χρειάζονται άμεσα, όσο δλδ όταν τρέχουν με ελεύθερο το framerate.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lobo10 είπε

Στα cutscenes του Halo Infinite  έχει stuttering  όχι  flickering και δεν έχει να κάνει με το VRR.

Ναι το stuttering στα cutscenes είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχω ξεκινήσει να παίζω. Παρόλα αυτά σε κάποιες σκηνές παρατήρησα και flickering σε near black. Τονίζω, μόνο στο Halo έχω παρατηρήσει τα παραπάνω. 

Για μένα πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσουν σαν προτεραιότητα το stuttering και τα 30fps animations καθώς είναι πολύ ενοχλητικό και παρατηρείται παντού ανεξαρτήτως panel και settings. Ακόμα απορώ πως είναι δυνατόν ένας τίτλος τέτοιας σημασίας να έχει τόσο «παιδικά» προβλήματα. Οκ, είναι cross gen και καταλαβαίνω την δυσκολία αλλά από την άλλη το FH5 είχε λιγότερα προβλήματα. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το video!

Συνοπτικά, για να λύσουμε το πρόβλημα του flickering (όταν αυτό εμφανιστεί αφού είπαμε δεν είναι πάντα παρόν) προτιμούμε να κλείσουμε το VRR ή να βάλουμε την κονσόλα στα 60hz?

Εκεί είναι η απορία μου και υποθέτω πως είναι προτιμότερο να κλείσουμε το VRR αφού συνήθως τα παιχνίδια τρέχουν με κλειδωμένα 60hz ή 120hz οπότε δεν το χρειάζονται άμεσα, όσο δλδ όταν τρέχουν με ελεύθερο το framerate.

Το 60αρι πάει πολύ καλά στο Halo οπότε  εννοείται  κλείνεις VRR/FREESYNC.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

Ευχαριστώ για το video!

εγώ θα έκλεινα τα 120hz, εκτός αν παίζεις competitive. Κάποια παιχνίδια δεν τρέχουν παντού κλειδωμένα. Πχ το Halo infinite στα 120hz πέφτει αρκετά

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει διαθεσιμότητα του Elite Series 2 Halo Edition χειριστηρίου στα Ευρωπαϊκά MS Stores. Εγώ έβαλα ένα σε παραγγελία αν και περιμένω και την προπαραγγελία από Κωτσόβολο που με κοροϊδεύουν εδώ και 1+ μήνα. Όποιος το έψαχνε, πιστεύω προλαβαίνει...

Τα μεταφορικά είναι δωρεάν, δεν υπάρχει χρέωση τελωνείου και στέλνουν με UPS...

Προσοχή κατά το Checkout να επιλέξετε την Ελλάδα ως χώρα χρέωσης για να αποδοθεί το σωστό ΦΠΑ (φωτό)...

https://www.xbox.com/it-it/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

https://www.xbox.com/en-ie/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

https://www.xbox.com/de-de/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

1.jpg.affb8f71138ddf0d03e3b9a4a8655af9.jpg

*Update: Εξαφανίστηκαν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SaFiS είπε

Υπάρχει διαθεσιμότητα του Elite Series 2 Halo Edition χειριστηρίου στα Ευρωπαϊκά MS Stores. Εγώ έβαλα ένα σε παραγγελία αν και περιμένω και την προπαραγγελία από Κωτσόβολο που με κοροϊδεύουν εδώ και 1+ μήνα. Όποιος το έψαχνε, πιστεύω προλαβαίνει...

Τα μεταφορικά είναι δωρεάν, δεν υπάρχει χρέωση τελωνείου και στέλνουν με UPS...

Προσοχή κατά το Checkout να επιλέξετε την Ελλάδα ως χώρα χρέωσης για να αποδοθεί το σωστό ΦΠΑ (φωτό)...

https://www.xbox.com/it-it/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

https://www.xbox.com/en-ie/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

https://www.xbox.com/de-de/accessories/controllers/elite-wireless-controller-series-2-halo-infinite

1.jpg.affb8f71138ddf0d03e3b9a4a8655af9.jpg

*Update: Εξαφανίστηκαν...

Μολις πατησα και ελεγε add to cart.Δεν ξερω νομίζω το παραγγειλα..δεν έχω ιδέα από γερμανικα😛

Edit: ναι όλα δείχνουν μια χαρά.να σε καλα.περιμενουμε τωρα

Screenshot_20211221-013032_Samsung Internet.jpg

Αφου παιξαμε την παιχνιδαρα τσαμπα ας τα χωσουμε στο κοντρολλερ😂θα κάνει παρέα μαζί με του forza.

Χθες το τελείωσα το halo ,άριστο game σε ολα του..μακάρι να χαμε άλλο ένα 

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Lobo10 είπε

Βάζεις output στην κονσόλα 4K@60 ή απενεργοποίηση VRR/FREESYNC στο συγκεκριμένο  game.

Άλλαξε hdmi slot ή  βγάλε το hdmi για 10 λεπτά μετά από reset της κονσόλας .

δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει αυτό . Τα πάντα παίζουν άψογα σε χρώματα εκτός από την εφαρμογή του netflix δεν είναι γενικό το κακό σε όλη την κονσόλα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, music_lover είπε

Μου θυμίζει την χαζομάρα με το PS5 που τρέχει μονίμως σε HDR ακόμα και στο menu.

Γιατί χαζομάρα; Εγώ θα προτιμούσα και το menu του Xbox να τρέχει μόνιμα σε HDR γιατί το switch της TV από sdr σε hdr και τούμπαλιν είναι ενοχλητικό. Ειδικά όταν μπαινοβγαίνεις παίζοντας για να δεις κάτι στο store, να κάνεις καμία ρύθμιση, να αλλάξεις παιχνίδι κλπ. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Γιατί χαζομάρα; Εγώ θα προτιμούσα και το menu του Xbox να τρέχει μόνιμα σε HDR γιατί το switch της TV από sdr σε hdr και τούμπαλιν είναι ενοχλητικό. Ειδικά όταν μπαινοβγαίνεις παίζοντας για να δεις κάτι στο store, να κάνεις καμία ρύθμιση, να αλλάξεις παιχνίδι κλπ. 

Ενοχλητικό για μένα είναι να βλέπω χωρίς κανένα όφελος στην μέγιστη φωτεινότητα το menu της κονσόλας και να καίω άσκοπα ρεύμα για αυτό, συν του ότι μειώνω τον χρόνο ζωής των pixels της OLED τηλεόρασης κοιτώντας απλά ρυθμίσεις ή εικόνες των παιχνιδιών. Χώρια που κάνοντας output η κονσόλα μονίμως σε HDR, αποδίδει λάθος τα SDR βίντεο που αναπαράγονται μέσω YouTube, Netflix κτλ.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενοχλητικό για μένα είναι να βλέπω χωρίς κανένα πουόφελος στην μέγιστη φωτεινότητα το menu της κονσόλας και να καίω άσκοπα ρεύμα για αυτό, συν του ότι μειώνω τον χρόνο ζωής των pixels της OLED τηλεόρασης κοιτώντας απλά ρυθμίσεις ή εικόνες των παιχνιδιών. Χώρια που κάνοντας output η κονσόλα μονίμως σε HDR, αποδίδει λάθος τα SDR βίντεο που αναπαράγονται μέσω YouTube, Netflix κτλ.

Ο λόγος που βλέπεις σε μέγιστη φωτεινότητα το μενού της κονσόλας είναι επειδή μάλλον αντί για HGiG έχεις ενεργοποιημένο το Dynamic Tone Mapping της LG ;).

Εγώ προσωπικά με HGiG, το μενού του PS5 δεν καταλαβαίνω ότι είναι σε HDR επειδή η φωτεινότητα είναι εκεί που πρέπει να είναι για κείμενο. Χαμηλά δηλαδή. Ούτε μείωση του χρόνου ζωής της OLED, ούτε περισσότερο ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για τα μενού παιχνιδιών. Με HGiG η φωτεινότητα είναι χαμηλά όπως πρέπει.

Τώρα για τα SDR apps ομολογώ ότι επειδή δεν τα χρησιμοποιώ δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αλλά έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τη ρύθμιση HDR της κονσόλας σε "On When Supported"? Και κάτι μου λέει ότι αν ενεργοποιήσεις το HGiG, ούτε εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα...

Επεξ/σία από D.Luffy
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...