Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Cubicolor είπε

καλησπερα επελεξα  αυτην  την  επιλογη κανωντας εγκασταση των windows 11 pro σε  φλασακι γιατι  θελω να να κανω εγκασταση τα windows 11 pro σε εναν καινουργιο υπολογιστη.,. επιλεγοντας  αυτην την επιλογη   Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices?  ειτανε λαθος  αυτο?

image.png.6b19d1badecc0ee088e839a6f0be208a.png

η επρεπε να επιλεξω την  πιο πανω επιλογη?

Create Windows 11 Installation Media

τι διαφορα εχει   το  Create Windows 11 Installation Media  με το  Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices?

γιατι εγω επελεξα  το  Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices. με αυτο δεν  γινεται καθαρη εγκαστασταση των windows 11 pro

το tool θα σου δημιουργήσει και bootable στικάκι. Αν κατεβάσεις το iso θα πρέπει να το περάσεις σε bootable στικάκι εκ των υστέρων με κάποιο πρόγραμμα όπως το rufus. Καλύτερα το ISO πάντως, το κρατάς στην άκρη και φτιάχνεις bootable στικάκι όποτε θες, ενώ με το tool κάθε φορά που θα θες να το χρησιμοποιείς θα κατεβάζει τα Windows από την αρχή και θα πρέπει να περιμένεις.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gokuthelegend said:

το tool θα σου δημιουργήσει και bootable στικάκι. Αν κατεβάσεις το iso θα πρέπει να το περάσεις σε bootable στικάκι εκ των υστέρων με κάποιο πρόγραμμα όπως το rufus. Καλύτερα το ISO πάντως, το κρατάς στην άκρη και φτιάχνεις bootable στικάκι όποτε θες, ενώ με το tool κάθε φορά που θα θες να το χρησιμοποιείς θα κατεβάζει τα Windows από την αρχή και θα πρέπει να περιμένεις.

Mε  το  Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices. με αυτο δεν  γινεται καθαρη εγκαστασταση των windows 11 pro?\

επισης τι εννοεις οταν ΄λες  οτι  ,με το tool θα πρεπει να περιμενω  να περιμενω/>?

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Cubicolor είπε

Mε  το  Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices. με αυτο δεν  γινεται καθαρη εγκαστασταση των windows 11 pro?

Ρε φίλε μας τρολάρεις τώρα; Τόσες μέρες μου έστελνες Pm και σου έλεγα να κάνεις τη δημιουργία μέσων και να δημιουργήσεις από εκεί το στικάκι και με ξαναρωτούσες τα ίδια πράγματα και πας τώρα και κατεβάζεις iso; Αφού δεν το 'χεις, κάνε τουλάχιστον αυτό που σου λένε.

Νισάφι πια.

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου... και με τα δύο κάνεις καθαρή εγκατάσταση, απλά με την 1η έχεις και επιλογή για αναβάθμιση των windows και μην ξαναρωτήσεις τα ίδια πράγματα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Cubicolor είπε

Mε  το  Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices. με αυτο δεν  γινεται καθαρη εγκαστασταση των windows 11 pro?\

επισης τι εννοεις οταν ΄λες  οτι  ,με το tool θα πρεπει να περιμενω  να περιμενω/>?

Καταρχήν μπορείς να εγκαταστήσεις τα Pro κάνοντας καθαρή εγκατάσταση, ναι.

Αν κατεβάσεις το ISO μπορείς να το αποθηκεύσεις κάπου και να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές θες.

Το tool θα κατεβάσει τα Windows μία φορά, και θα τα περάσει στο στικάκι. Αν εκ των υστέρων θελήσεις να σβήσεις τα περιεχόμενα του στικ, και θελήσεις να ξανακάνεις φορμάτ τότε θα πρέπει να κατεβάσεις πάλι τα Windows.

Δηλαδή:

ISO -> Παραμένει στον υπολογιστή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές θες.

Creation Tool -> Κατεβάζει τα Windows, τα περνάει στο στικάκι, και μετά σβήνει από τον υπολογιστή το κατεβασμένο αρχείο. Δηλαδή αυτό που κατέβασες παραμένει μόνο στο στικάκι. Αν αποφασίσεις να διαγράψεις τα περιεχόμενα του στικ τότε θα πρέπει να ξανακατεβάσεις τα Windows αν μελλοντικά θελήσεις να κάνεις πάλι φορμάτ.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, micos000 said:

Ρε φίλε μας τρολάρεις τώρα; Τόσες μέρες μου έστελνες Pm και σου έλεγα να κάνεις τη δημιουργία μέσων και να δημιουργήσεις από εκεί το στικάκι και με ξαναρωτούσες τα ίδια πράγματα και πας τώρα και κατεβάζεις iso; Αφού δεν το 'χεις, κάνε τουλάχιστον αυτό που σου λένε.

Νισάφι πια.

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου... και με τα δύο κάνεις καθαρή εγκατάσταση, απλά με την 1η έχεις και επιλογή για αναβάθμιση των windows και μην ξαναρωτήσεις τα ίδια πράγματα.

τι εννοεις οταν λες  οτι με την πρωτη  επιλογή θα εχω   για αναβάθμιση των windows?

επειδη δεν το καταλαβα

Νισάφι πια.

εκανα αυτο  .. κατεβασα   το  media creation tool και μετα  αφου βαζω το usb stick μου εμφανιζει αυτο το  ,μυνημα

image.png.fd5182137fc95a6e62f6524911bcd8c3.png

στην δευτερη επιλογη  μου εμφανιζει αυτο το  μυνημα..

Create Windows 11 Installation Media

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.

Άλλο πάλι και τούτο. Κάτι δεν αφήνει το εργαλείο να προχωρήσει. Μήπως κανένα antivirus;

ΟΚ τότε, αφού σου βγάζει πρόβλημα θα πας στην 2η λύση του κατεβάσματος του iso και θα κατεβάσεις αυτό που σου δίνει.

Μετά θα κατεβάσεις το ventoy (εκεί που λέει Latest version) θα το αποσυμπιέσεις και θα τρέξεις το Ventoy2Disk. Θα πας Options->Partition style->GPT. Μετά θα συνδέσεις το στικάκι και θα το επιλέξεις από το Device (αν δεν το επιλέξει αυτόματα). Πατάς Install, περιμένεις 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο.

Τώρα θα ρίξεις το iso μέσα στο στικάκι και θα μπουτάρεις τον νέο υπολογιστή από αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, micos000 said:

Άλλο πάλι και τούτο. Κάτι δεν αφήνει το εργαλείο να προχωρήσει. Μήπως κανένα antivirus;

ΟΚ τότε, αφού σου βγάζει πρόβλημα θα πας στην 2η λύση του κατεβάσματος του iso και θα κατεβάσεις αυτό που σου δίνει.

Μετά θα κατεβάσεις το ventoy (εκεί που λέει Latest version) θα το αποσυμπιέσεις και θα τρέξεις το Ventoy2Disk. Θα πας Options->Partition style->GPT. Μετά θα συνδέσεις το στικάκι και θα το επιλέξεις από το Device (αν δεν το επιλέξει αυτόματα). Πατάς Install, περιμένεις 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο.

Τώρα θα ρίξεις το iso μέσα στο στικάκι και θα μπουτάρεις τον νέο υπολογιστή από αυτό.

χρησιμοποιησα το rufus και μου ,λεει οτι δεν με αφηνει να τρεξω  το στιγακι  σε GPT  αλλα μονο σε ufi  γιατι?>

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατί ρωτάς εμένα; Εγώ σου είπα για το ventoy κι εσύ πήγες στο rufus. 😕 Όταν σου βγάζει σφάλματα να ανεβάζεις κανένα screenshot για να βλέπουμε ακριβώς τι γράφει. Όχι όμως όλη την οθόνη για ένα μήνυμα μια σταλιά. Να παίρνεις το στιγμιότυπο με ALT+PntScr όπου παίρνει μόνο το επιλεγμένο παράθυρο και όχι όλη την οθόνη.

Τι στικάκι πήρες; γιατί μια το εργαλείο της ms, μια το rufus, όλα βγάζουν πρόβλημα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, micos000 said:

Και γιατί ρωτάς εμένα; Εγώ σου είπα για το ventoy κι εσύ πήγες στο rufus. 😕 Όταν σου βγάζει σφάλματα να ανεβάζεις κανένα screenshot για να βλέπουμε ακριβώς τι γράφει. Όχι όμως όλη την οθόνη για ένα μήνυμα μια σταλιά. Να παίρνεις το στιγμιότυπο με ALT+PntScr όπου παίρνει μόνο το επιλεγμένο παράθυρο και όχι όλη την οθόνη.

Τι στικάκι πήρες; γιατί μια το εργαλείο της ms, μια το rufus, όλα βγάζουν πρόβλημα.

πηγα μεσα στα windows11  κανονικα αλλα οταν  παω σε  ενα δισκο  για να κανω εγκατασταση τα windows 11  Μου ΄λεει οτι

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style".

ειναι παρα  πολυ σοβαρο προβλημα αυτο?

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, micos000 said:

Να ξανακάνεις το στικάκι και αυτήν τη φορά να επιλέξεις gpt στο rufus γιατί το έκανες mbr.

δεν με καταλαβες χρησιμοποιησα το προγραμμα  που  μου ειπες   

το  ventoy  την τελευταια φορα.

μα δεν το εκανα mbr

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
Just now, micos000 said:

Είχες πει για το rufus πριν. Αν το ξαναέκανες, άλλαξες την επιλογή από το μενού Options->Partition style και να επιλέξεις GPT πριν πατήσεις install;

ναι το εκανα

image.png.f8b8d0ef8805cfb222fbeb5066ded017.png

image.png.b4676666517ac8b654bfeea3a344ffe8.png

image.png.ebe027e0b6eac5939efef829bfe7f11b.png

και με τα 2 το εκανα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην 1η εικόνα όμως δείχνει ότι το στικάκι είναι σε mbr. Πάτα update για να γράψει και στο δεξί μέρος GPT

το κανω και παλι μου εμφανιζει το  mbr  δεξια  γιατι?

image.png.4319502480bef031330bdf6644cac9f7.png

Επεξ/σία από Cubicolor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...