Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, alan2 said:

64-bit with POPCNT

Αυτο ειναι το λεγομενο SSE4.2 που ολοι οι επεξεργαστες την τελευταια 15ετια υποστηριζουν. Καιρος να σταματησει η χρεπολαγνεια και να συνταξιοδοτηθουν κατι core2duo που ακομα κυκλοφορουν.
Οσο για το NPU λογικα θα ειναι optional , για να μπορεις να χρησιμοποιησεις καποια AI features.

• Thanks 2
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alan2 είπε

Windows 11 24H2 system requirements include1234:

• Processor: 1GHz (64-bit with POPCNT) or faster CPU or System on a Chip (SoC) with two or more cores.
  • RAM: 4GB.
  • Hard drive: 64GB or larger.
  • System firmware: UEFI and Secure Boot capable.
  • TPM: Trusted Platform Module version 2.0.
  • Processor: Intel 8th Gen or newer, AMD Zen 2 or newer, or Qualcomm 7 and 8 Series.
  • Storage: Minimum 64GB.
  • An NPU is also required for advanced AI features.

Δηλαδη θα είμαστε κομπλέ οσοι έχουμε cpu χωρίς npu απλά για Ai δυνατότητες πάμε αποκλειστικά στα νέα cpu που έρχονται τέλος του χρόνου. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δηλαδη θα είμαστε κομπλέ οσοι έχουμε cpu χωρίς npu απλά για Ai δυνατότητες πάμε αποκλειστικά στα νέα cpu που έρχονται τέλος του χρόνου. 

Έτσι ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/5/2024 στις 4:03 ΜΜ, 9-11 είπε

Λέω να δοκιμάσω τα 11 αλλά κολλάω στην επιλογή έκδοσης: 23H2 ή 24Η2;
Έχω κατεβάσει το τελευταίο stable build [Win11_23H2_English_x64v2.iso | Δεκέμβριος 2023].
Υπέπεσε ωστόσο στην αντίληψή μου το uupdump.net το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ISO που περιλαμβάνουν όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις, π.χ. Windows 11, version 24H2 (26100.712) amd64.
Ποιο από τα 2 να προτιμήσω;
Υπ’ όψιν, εδώ και 2-3 βδομάδες έχει διαρρεύσει και ένα ημιεπίσημο [;] Enterprise LTSC 2024...

Το πρώτο έχω εγκαταστήσει σε ένα Lenovo Thinkcentre M92p SFF με το Rufus που έχει επιλογή για το TPM και των περιορισμό στην Ram. Δουλεύει μια χαρά μέχρι στιγμής.

Επεξ/σία από Brainmorf
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα. γνωρίζει κανείς πως μπορώ το δεξί κλικ στα windows 11 να εμφανίζει το μενού που εμφάνιζε στα windows 10 (αυτό που φαίνεται όταν πατας "show more options")

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει να είσαι σε λογαριασμό admin

Ανοίγεις τον power shell και αντιγραφή επικόλληση το παρακάτω

reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

Κλείνεις το power shell, κάνεις αποσύνδεση χρήστη και login και θα έχει γίνει η αλλαγή.

https://www.elevenforum.com/t/disable-show-more-options-context-menu-in-windows-11.1589/

Επεξ/σία από maarinos
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ενημερωτικά, υπάρχει αυτό το προγραμματάκι https://www.wagnardsoft.com/content/Wagnardsoft-Tools-WTools-V1024

από τον δημιουργό του ddu όπου σου έχει αυτήν την επιλογή (Context Menu), όπως και διάφορα άλλα χρήσιμα, msi for Nvidia gpu, registry & file cleaning (συντηρητικό δεν κάνει άνω-κάτω τη registry), repair κτλ.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παντως αν θυμαστε που ειχα αναφερει για το οτι δεν μπαινει παντα το screensaver. Ε ακομα δεν εβγαλα ακρη.

Παιζει κανονικα στο 1 λεπτο μπαινει screensaver+sleep η οθονη για καιρο μιας και παντα τον βαζω sleep

Κανω restart για καποια αναβαθμιση σταματαει δεν μπαινει screensaver ουτε μετα απο 2 ωρες. 

Ξανα κανω restart στο καπακι και ως διαμαγειας μπαινει κανονικα παλι.

Δεν εβγαλα ουτε προκειται να βγαλω ακρη. Βρηκα τη λυση του restart αν δω οτι δεν δουλευει και μετα μονο παλι μετα απο restart δεν θα δουλεψει. 

Ειπαμε windows ειναι αυτα αλλα εδω χασαμε τη μπαλα. 

Δημοσ.

Ξέρει κανείς τι παίχτηκε εδώ και το δείχνει έτσι διπλό; Μου έχει προσθέσει αυτή την τοπική ώρα και δε βρίσκω κάτι στις ρυθμίσεις (είναι στο "να μην εμφανίζονται πρόσθετα ημερολόγια)

Screenshot-2024-06-30-025148.png

Δημοσ.

Πρεπει να το εχουν αλλαξει μονιμα πλεον αυτο (δεν ειμαι σιγουρος ομως). Και σε εμενα ετσι το δειχνει και απο οτι καταλαβα δειχνει και το short date format και το long. π.χ. αν αλλαξεις το long date format (start->γραψε intl.cpl->additional settings) μπορεις να αφαιρεσεις την ημερα της εβδομαδας, ετσι ωστε στη πρωτη γραμμη στο popup να εμφανιζει μονο ημερομηνια.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εμένα σε δύο pc με 11 μου εμφανίζει μόνο την 1η γραμμή.

Πήγαινε δεξί κλικ στην ώρα->Προσαρμογή και μετά πάτα "Πρόσθετα ρολόγια". Έχει κάτι τσεκαρισμένο εκεί;

Αν όχι, τσεκάρισε το 1ο, πάτα ΟΚ και μετά πήγαινε πάλι και ξετσεκάρισε το.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εμένα σε δύο pc με 11 μου εμφανίζει μόνο την 1η γραμμή.

Πήγαινε δεξί κλικ στην ώρα->Προσαρμογή και μετά πάτα "Πρόσθετα ρολόγια". Έχει κάτι τσεκαρισμένο εκεί;

Αν όχι, τσεκάρισε το 1ο, πάτα ΟΚ και μετά πήγαινε πάλι και ξετσεκάρισε το.

Δεν άλλαξε κάτι, το τσέκαρα μου έβγαλε και 3η γραμμή. Το ξε-τικαρα και επανήλθε στις 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...