Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 minutes ago, micos000 said:

Τράβα του ένα φορμάτ όπως είναι με καθαρό iso και διέγραψε όλα τα partitions του δίσκου. Θα ξεφορτωθείς και την σαβούρα της lenovo έτσι.

Δεν είναι  προτιμητέα λύση όπως έχουν τα πράγματα....αν δεν ήταν ολοκαίνουριο με εγγύηση κτλ ασφαλώς...

Επίσης, με προβληματίζει που το πρόβλημα της αδυναμίας απενεργοποίησης του S mode - δηλαδή ότι ΕΠανεργοποιήθηκε αυτόματα το S MODE, που υποτίθεται δεν είναι δυνατόν να γίνει και δεν μπορώ να το απενεργοποιήσω για 2η φορά - προέκυψε μόνο αφού ενημέρωσα το "bios update utility" μέσω των προσφερόμενων ενημερώσεων του Lenovo Vantage.

...δηλαδή αν η όποια ενημέρωση του bios προκάλεσε την επανεργοποίηση του S mode και το πρόβλημα της αδυναμίας νέας απενεργοποίησης,  φοβάμαι να μπω σε όλον αυτό τον κόπο που περιγράφεις μόνο για να βρεθώ ξανά εμπρός στο ίδιο αδιέξοδο.

...αν η όποια ενημέρωση του bios προκάλεσε αυτό το πρόβλημα, πρέπει είτε να βρω γιατί συνέβη αυτό, είτε να παρακάμψω κάπως το πρόβλημα αλλά με τρόπο που δεν κινδυνεύει να προκαλέσει άλλα προβλήματα.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, definitio είπε

αν δεν ήταν ολοκαίνουριο με εγγύηση κτλ

Και τι σημασία έχει αν είναι καινούργιο και με εγγύηση; Δεν σου χαλάει την εγγύηση η επανεγκατάσταση των windows. Επίσης δεν θα βάλεις σπασμένα. Η εγκατάσταση θα εντοπίσει το serial στο λάπτοπ και θα ενεργοποιήσει την ίδια έκδοση που είχες (φαντάζομαι την home). Το s mode δεν ανήκει στην έκδοση των windows.

Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Και εσύ θα το κάνεις στο τέλος, απλά το καθυστερείς. :D

Δημοσ.
Just now, micos000 said:

Και τι σημασία έχει αν είναι καινούργιο και με εγγύηση; Δεν σου χαλάει την εγγύηση η επανεγκατάσταση των windows. Επίσης δεν θα βάλεις σπασμένα. Η εγκατάσταση θα εντοπίσει το serial στο λάπτοπ και θα ενεργοποιήσει την ίδια έκδοση που είχες (φαντάζομαι την home). Το s mode δεν ανήκει στην έκδοση των windows.

Οπως είπα, το θέμα είναι αν το πρόβλημα έγκειται στο ενημερωμένο bios και πάει στράφι όλος ο κόπος.

Κι όχι ότι δεν δέχθηκε ποτέ την απενεργοποίηση του S mode, αλλά το ότι απενεργοποιήθηκε και κατόπιν κάπως - μετά απο ενημέρωση bios μέσω Lenovo Vantage -  επανεργοποιήθηκε και τώρα δεν κουνάει ρούπι.

...τα στοιχεία για το πώς ΕΠΑΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το S mode, μετά την ενημέρωση του BIOS, αφού το είχα ήδη απενεργοποιήσει, είχα εγκαταστήσει όλες τις τρίτες εφαρμογές, τις είχα ρυθμίσει κοκ, βρίσκονται στη τρέχουσα εγκατάσταση.

προτού γίνει κάποια διάγνωση / δοκιμαστούν κάποιες λύσεις (η επαναφορά / επιδιόρθωση του Microsoft Store δεν βοήθησε, ούτε παιχνίδια με proxy, επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου) , το να κάνω όλο τον κόπο που λες μόνο για να βρεθώ στο ίδιο σημείο, είναι επίφοβο.

Παραμένει μια λύση αυτό που προτείνεις, αλλα είναι η ύστατη, όπως έχουν τα πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, micos000 said:

Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Και εσύ θα το κάνεις στο τέλος, απλά το καθυστερείς. :D

Μάλλον έχεις δίκιο, έχω καιρό να ασχοληθώ με  τα τεχνικά των windows κι ας τα έχω κάνει άπειρες φορές και λαγκάρω (πρέπει να είναι πάνω από 5ετία που έκανα φρέσκια εγκατάσταση)...

...ερώτηση:

Μπορώ να κάνω αποκατάσταση/επανεγκατάσταση των windows όπως ήρθαν με τον φορητο (με προεγκατεστημένο Lenovo Vantage κτλ) πχ μπαίνοντας σε μενου recovery

ή

Κάνω τελείως φρέσκια εγκατάσταση δημιουργώντας μέσο εγκατάστασης από εδώ (δεν έχει συνοδευτικά cs/dvd ο φορητός) ;
Download Windows 11 (microsoft.com)

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Εκανα επαναφορά και το πρόβλημα μη-απενεργοποίησης του S-Mode λύθηκε, ωστόσο μού κάνει κάτι περίεργα, πχ δεν ανοίγει με τίποτα η εφαρμογή "Φωτογραφίες" τόσο απευθείας όσο κι όταν προσπαθώ να ανοίξω ένα αρχείο φωτο.

...επίσης δουλεύει περισσότερο το ανεμιστηράκι και γενικα δεν φαίνεται τόσο ομαλή/smooth η λειτουργία όπως πριν...

Αντε να μπει μπρος η καθαρή εγκατάσταση να τελειώνουμε.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, definitio είπε

Αντε να μπει μπρος η καθαρή εγκατάσταση να τελειώνουμε.

Στις 10/5/2024 στις 12:29 ΠΜ, micos000 είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, micos000 said:

Σαφώς...άντε ξεμπλέξαμε...

....κοψοχολιάσαμε βέβαια γιατί στην καθαρή εγκατάσταση δεν έβρισκε οδηγούς για το wifi (σε αυτό το βήμα της εγκατάστασης τουλάχιστον) και ο φορητός δεν είχε LAN - και πλέον δεν σε αφήνει να προχωρήσεις χωρίς να συνδεθείς σε δίκτυο (και να βάλεις λογαριασμό ιντερνετικό).....και ευτυχώς προ 10ετίας είχα αγοράσει ένα USB>LAN μαραφέτι για παρόμοιο λόγο και το ξέθαψα από παλιά κουτιά που ζουν πανω στη ντουλάπα πλεον...

...επίσης δεν έβρισκε οδηγούς για το trackpad και έπρεπε να συνδέσω και mouse...έλα όμως που στα νέα αυτά λαπτοπ έχει ελάχιστες θύρες USB-A...μια για το usb2lan, μία για το USB στικάκι της εγκατάστασης κι έμεινε μόνο μια θύρα USB-C, οπότε ευτυχώς κι εκεί είχα παλιό καλώδιο USB-C > USB-A και κάναμε τη δουλειά μας...
...για κάτι τέτοια έκτακτα κ τυχαία δεν πρέπει να πετάει ποτέ κανείς αυτά τα μικρο-μαραφέτια/παρελκόμενα...

Υποθέτω αν ποτέ χρειαστεί να γίνει αποκατάσταση μέσω του ιδίου του λειτουργικού (όχι στικάκι) οι οδηγοί για wifi/trackpad θα είναι ήδη ενσωματωμένοι, σωστά; αλλιώς να φιλεψω τη μάνα με ένα περίσσιο usb>lan και καλώδιο usb-c>usb-a να κατα κρατάει πάντα στη τσάντα του υπολογιστή.

...είχε περάσει αρκετός καιρός από τη προηγούμενη εγκατάσταση, καινούριος υπολογιστής - όχι δικός μου - είχα ξεχάσει και τα βήματα/διαδικασίες και φοβόμουν να το βάλω μπρος μη σκοντάψω πουθενά, οπότε το ανέβαλα...

(πού έχουν πάει οι τιμες των antivirus πάντως...είχα μείνει στην εποχή που με κανά 12€ έβρισκες για 3-4 χρόνια...θα μείνει η μάνα με το Defender της Microsoft μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη προσφορά)

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Όταν σου βγάλει να συνδεθείς με λογαριασμό microsoft πατά SHIFT+F10 και σου πετάει γραμμή εντολών.

Εκεί δίνεις

oobe\bypassnro

Θα κάνει επανεκκίνηση και μετά μπορείς να συνδεθείς με τοπικό λογαριασμό χωρίς ίντερνετ.

https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/all/set-up-windows-11-without-internet-oobebypassnro/4fc44554-b416-4ecb-8961-6f79fd55ae0f

Όσο για τους drivers, εγώ πριν κάνω φορμάτ συνήθως κατεβάζω για να έχει έτοιμους τους drivers για το ασύρματο δίκτυο just in case. Αν και δεν μου χρειάστηκε σχεδόν ποτέ.

Δημοσ.
6 minutes ago, micos000 said:

Όταν σου βγάλει να συνδεθείς με λογαριασμό microsoft πατά SHIFT+F10 και σου πετάει γραμμή εντολών.

Εκεί δίνεις

oobe\bypassnro

Θα κάνει επανεκκίνηση και μετά μπορείς να συνδεθείς με τοπικό λογαριασμό χωρίς ίντερνετ.

https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/all/set-up-windows-11-without-internet-oobebypassnro/4fc44554-b416-4ecb-8961-6f79fd55ae0f

Όσο για τους drivers, εγώ πριν κάνω φορμάτ συνήθως κατεβάζω για να έχει έτοιμους τους drivers για το ασύρματο δίκτυο just in case. Αν και δεν μου χρειάστηκε σχεδόν ποτέ.

Ευχαριστώ.

Χρειάζεται να τους ενσωματώσεις τους οδηγούς κάπως στο στικάκι; Γιατί δεν ζήτησε οδηγούς, απλώς δεν εντόπιζε το ασύρματο δίκτυο (δεν έβρισκε τίποτα) εκεί που σου ζητούσε να συνδεθείς και έβαλα το USB-Lan - το οποίο αναγνώρισε μέσα σε <30" από τη σύνδεση και προχώρησε η εγκατάσταση...
...επίσης δεν έβλεπε το touchpad...δεν λειτουργούσε κατά την εγκατάσταση...

Δεν ξέρω αν μέχρι εκείνο το βήμα δεν είχαν εγκατασταθεί όλοι οι οδηγοί, γιατί δεν τους εγκατέστησα εγώ μετά, ούτε το Windows Update κατέβασε οδηγούς γι αυτό το υλικό...

Δημοσ.

Δηλαδή τώρα που τελείωσε η εγκατάσταση δεν δουλεύουν το touchpad και το wifi του λάπτοπ;

Πήγαινε στο site της lenovo και μετά στο support και βρες το λάπτοπ για να κατεβάσεις ότι drivers δεν έχεις.

Δημοσ.
22 minutes ago, micos000 said:

Δηλαδή τώρα που τελείωσε η εγκατάσταση δεν δουλεύουν το touchpad και το wifi του λάπτοπ;

Πήγαινε στο site της lenovo και μετά στο support και βρες το λάπτοπ για να κατεβάσεις ότι drivers δεν έχεις.

Ναι, δεν δούλευε - στο σημείο εκείνο της εγκατάστασης τουλάχιστον - ούτε το Wifi ούτε το touchpad, αλλά σίγουρα αφού τελείωσε την εγκατάσταση και μπήκα στο λειτουργικό και δοκίμασα ξανά, δούλευαν κανονικά...

...το Lenovo Vantage επίσης δεν βρήκε νεώτερους οδηγούς να εγκαταστήσει, ούτε το Windows Update εγκατέστησε οδηγούς μετά (έναν οδηγό Intel System κάτι τον εμφανίζει ως προαιρετικό, εκτός της λίστας εγκατάστασης).

Θυμάμαι παλιότερα είχα δει how-to για την ενσωμάτωση οδηγών συσκευών στην εικόνα λειτουργικού της Microsoft, αλλά όλα καλά προς το παρόν.

...να πω ότι ευτυχώς η φθηνή άδεια MS Office 2021 Pro Plus που είχα αγοράσει με 1,84€ και ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου λειτούργησε και μετά την πρώτη επαναφορά και στη καθαρή εγκατάσταση (χωρίς να ξαναζητήσει κωδικό).

Δημοσ.
Στις 9/5/2024 στις 3:50 ΜΜ, Arkin είπε

Ενα περιεργο προβλημα που εχω. Δεν μπαινει ο υπολογιστης σε screensaver. Το εχω 1 λεπτο και επειτα στο καπακι να μπαινει και το monitor σε stand by. Το περιεργο οτι καποιες μερες μπαινει μια χαρα και καποιες δεν μπαινει με τιποτα και restart να κανω. Να ειναι καποια εφαρμογη που δεν αφηνει το pc να παει σε screensaver? Δεν εβγαλα ακρη και το ψαχνω αλλα δεν βρηκα κατι πρωτη φορα που συμβαινει αυτο εδω και 30 χρονια. 

Αυτό το πρόβλημα το είχα και εγώ. 
τελικα στην περίπτωση μου ήταν δυο usb controllers τα οποία έδιναν «σήμα» ακόμα και όταν ήταν standby. 

Η μόνη λύση που βρήκα ήταν να παω στο device manager, και να κάνω disable αυτές τις δυο συσκευές, και enable όταν τις χρησιμοποιώ. 

Δες αν είναι κάτι τέτοιο και το ξαναβλέπουμε. 

Δημοσ.
2 hours ago, wargasm said:

Αυτό το πρόβλημα το είχα και εγώ. 
τελικα στην περίπτωση μου ήταν δυο usb controllers τα οποία έδιναν «σήμα» ακόμα και όταν ήταν standby. 

Η μόνη λύση που βρήκα ήταν να παω στο device manager, και να κάνω disable αυτές τις δυο συσκευές, και enable όταν τις χρησιμοποιώ. 

Δες αν είναι κάτι τέτοιο και το ξαναβλέπουμε. 

Αυτοί οι usb controllers ήταν οι ενσωματωμένοι της μητρικής ή εξωτερικός;

Δημοσ.

Εξωτερικές συσκευές συνδεμένες σε ένα usb controller σε pci express. 
Οι συσκευές που έπρεπε να κανω disable ήταν ένα arduino micro, και ένα shifter της thrustmaster. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...