b00mb00m Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Αν πάει άνετα με τα 10άρια τότε να πας και στα 11 (λόγω επεξεργαστή). Όπως και να 'χει η ms θα σταματήσει την υποστήριξη στα 10 και κάποια στιγμή θα πας εκ των πραγμάτων στα 11. Εκτός αν δεν σου αρέσουν οι οπτικές αλλαγές που έχουν και σε ενοχλεί που δεν προσφέρουν απλόχερα τα πιο low level εργαλεία διαχείρισης στον χρήστη. Κατά τ' άλλα νομίζω ότι δεν θα δεις διαφορές στην απόδοση και στην λειτουργία. με τα 10 είμαι μια χαρά. win11 πρόσφατα δούλεψα επειδή αγόρασα καινούργιο υπολογιστή και ήταν περασμένα. Δεν έχω πρόβλημα, μια χαρά μου φαίνονται, τα συνήθισα (εκτός από κάτι ψιλά που με χαλάνε -αλλά τιποτα δεν είναι τέλειο) και λέω να τα βάλω στο laptop. Θα το δοκιμάσω
xartemporas Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου https://www.tomshardware.com/software/operating-systems/microsoft-releases-ms-dos-4-source-code-on-github-45-year-old-code-now-open-source
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Μπορώ να κάνω re map μέσα από τα Win τα κουμπιά του πληκτρολογίου? Θέλω να βάλω ένα κουμπί να κάνει shut down τον υπολογιστή γιατί το νέο πληκτρολόγιο δυστυχώς δεν έχει τέτοια πρόβλεψη
immortalx Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Αν εχεις εγκατεστημενο το Microsoft PowerToys μπορεις να κανεις re-map οτι θελεις. Απο το να αλλαξεις ενα shortcut μεχρι να τρεξεις ενα application. Η αλλη λυση ειναι: Win+X, 2 φορες το up arrow, και σου εμφανιζει το μενου για sign-out. sleep, shutdown, κτλ. 1 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 6 ώρες πριν, immortalx είπε Αν εχεις εγκατεστημενο το Microsoft PowerToys μπορεις να κανεις re-map οτι θελεις. Απο το να αλλαξεις ενα shortcut μεχρι να τρεξεις ενα application. Η αλλη λυση ειναι: Win+X, 2 φορες το up arrow, και σου εμφανιζει το μενου για sign-out. sleep, shutdown, κτλ. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ταυτόχρονα μου έδωσε και μια λύση ένας άλλος φίλος μέσα από τα windows πολύ πρακτική που την έκανα ήδη και δούλεψε οπότε θα την προτιμήσω Λέω να βάλω το Shut down και Sleep στα κουμπιά F11 και F12 αντίστοιχα, νομίζω έτσι και αλλιώς άχρηστα είναι, ή τουλάχιστον εμένα δεν μου έχουν χρειαστεί μάλλον ποτέ 1
Chris2756 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Εχω τα 11, απενεργοποιημενες αρκετες λειτουργιες που δεν χρειαζομαι. Ξαφνικα παρουσιαστηκε ενα προβλημα? Οταν παταω shut down απο start, ο υπολογιστης να σταματησει κανει restart και βγαινει στην οθονη που πρεπει να γραψεις pass για εισαγωγη στα windows. Δεν εβγαλα ακρη, ενας φιλος μου εφερε ενα προγραμματακι "SHATDOWN" και σβυνω τον υπολογιστη απο εκει. Ενα αλλο θεμα ειναι η εισαγωγη στα windows με pass. Xρισημο σε πολλες περιπτωσεις βεβαια, αλλα εμενα δεν μου χρειαζεται και μου ειναι βαρετο καθε φορα να πληκτρολογω κωδικο. Καποια στιγμη θα κανω φορματ και επανεγκατασταση, αλλα αν υπαρχει καποια ευκολη λυση, ευπροσδεκτη
profile Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 4 ώρες πριν, Chris2756 είπε αλλα αν υπαρχει καποια ευκολη λυση, ευπροσδεκτη
Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Ενα περιεργο προβλημα που εχω. Δεν μπαινει ο υπολογιστης σε screensaver. Το εχω 1 λεπτο και επειτα στο καπακι να μπαινει και το monitor σε stand by. Το περιεργο οτι καποιες μερες μπαινει μια χαρα και καποιες δεν μπαινει με τιποτα και restart να κανω. Να ειναι καποια εφαρμογη που δεν αφηνει το pc να παει σε screensaver? Δεν εβγαλα ακρη και το ψαχνω αλλα δεν βρηκα κατι πρωτη φορα που συμβαινει αυτο εδω και 30 χρονια.
mphxths Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 hour ago, Arkin said: Ενα περιεργο προβλημα που εχω. Δεν μπαινει ο υπολογιστης σε screensaver. Το εχω 1 λεπτο και επειτα στο καπακι να μπαινει και το monitor σε stand by. Το περιεργο οτι καποιες μερες μπαινει μια χαρα και καποιες δεν μπαινει με τιποτα και restart να κανω. Να ειναι καποια εφαρμογη που δεν αφηνει το pc να παει σε screensaver? Δεν εβγαλα ακρη και το ψαχνω αλλα δεν βρηκα κατι πρωτη φορα που συμβαινει αυτο εδω και 30 χρονια. Αν εχεις κανα παραθυρο να stream-αρει καμμια καμερα (live feed) ή κατι αναλογο, δεν θα μπει ουτε σε stand by ουτε σε screensaver , ουτε σε τπτ.
Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Μόλις τώρα, mphxths είπε Αν εχεις κανα παραθυρο να stream-αρει καμμια καμερα (live feed) ή κατι αναλογο, δεν θα μπει ουτε σε stand by ουτε σε screensaver , ουτε σε τπτ. Δεν εχω τιποτα απο αυτα κλειστα ολα μονο desktop και παλι δεν μπαινει. Μερικες μερες μπαινει αλλες με τιποτα. Πρωτη φορα κατι τοσο περιεργο φανταζομαι καμια εφαρμογη το προκαλει το θεμα ειναι δεν εχω βαλει καποια νεα απο οταν αρχισε να μου το κανει.
xartemporas Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου https://www.pcsteps.gr/189126-windows-11-24h2-η-εποχή-του-ai-pc/
_Theo_ Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 3 ώρες πριν, Arkin είπε Ενα περιεργο προβλημα που εχω. Δεν μπαινει ο υπολογιστης σε screensaver. Το εχω 1 λεπτο και επειτα στο καπακι να μπαινει και το monitor σε stand by. Το περιεργο οτι καποιες μερες μπαινει μια χαρα και καποιες δεν μπαινει με τιποτα και restart να κανω. Να ειναι καποια εφαρμογη που δεν αφηνει το pc να παει σε screensaver? Δεν εβγαλα ακρη και το ψαχνω αλλα δεν βρηκα κατι πρωτη φορα που συμβαινει αυτο εδω και 30 χρονια. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά απενεργοποιείται το screensaver όταν αλλάζεις φόντο στην επιφάνεια εργασίας. Μπορεί και για άλλους λόγους. Γενικά είναι στο off από default. Βάλε το στο on και επέλεξε τι screensaver θες να έχει. Λογικά θα λειτουργεί κανονικά. Όπως και να έχει κάτι δεν πάει καλά με αυτή την λειτουργία των Windows 11. 1
Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 9 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά απενεργοποιείται το screensaver όταν αλλάζεις φόντο στην επιφάνεια εργασίας. Μπορεί και για άλλους λόγους. Γενικά είναι στο off από default. Βάλε το στο on και επέλεξε τι screensaver θες να έχει. Λογικά θα λειτουργεί κανονικά. Όπως και να έχει κάτι δεν πάει καλά με αυτή την λειτουργία των Windows 11. Εχω ιδιο φοντο εδω και λιγες μερες και εχω ξανα ενεργοποιησει το screensaver κανονικα να μπαινει σε 1 λεπτο οταν δεν κανω κατι στο pc. Και μολις εμπαινε το screensaver εμπαινε και σε stand by το monitor. Καποιες μερες δουλευει αψογα καποιες αλλες οχι και δεν εχω ιδεα πιο ειναι το πραγματικο θεμα. Σιγουρα κατι δεν παει καλα με τα windows 11 και το screensaver δεν εξηγειται αλλιως. 1
definitio Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Αγόρασε η μητέρα μου σήμερα νέο φορητό υπολογιστή και ανέλαβα να το ρυθμίσω / εγκαταστήσω εφαρμογές κοκ. Τα Win 11 είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία "S" / ασφαλείας.. Την απενεργοποίησα πολύ εύκολα στην αρχή και έκανα ό,τι ρυθμίσεις/εγκαταστάσεις ήθελα, ....αλλά μετά μέσω του Lenovo Vantage έκανα ενημέρωση τους "bios update utility", που έκανε 1-2 επανεκκινήσεις. Μετά όταν ξαναμπήκα στα Win η λειτουργία S είχε ενεργοποιηθεί ξανά, παραδόξως... ...προσπαθώ να την απενεργοποιήσω ξανά (μέσω Microsoft Store) ΟΜΩΣ μένει το σύστημα στο "εργασία σε εξέλιξη" και δεν προχωράει ώστε να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία... Εχει ξανασυμβεί σε κάποιον άλλον αυτό; Γιατί συμβαίνει; Τί μπορώ να κάνω τώρα; ...είχα δει ότι μπορώ να την απενεργοποιήσω μπαίνοντας σε Recovery, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά θα ήθελα να αποφύγω τις "μαγειρικές", αν γίνεται
micos000 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 2 λεπτά πριν, definitio είπε Αγόρασε η μητέρα μου σήμερα νέο φορητό υπολογιστή και ανέλαβα να το ρυθμίσω / εγκαταστήσω εφαρμογές κοκ. Τα Win 11 είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία "S" / ασφαλείας.. Την απενεργοποίησα πολύ εύκολα στην αρχή και έκανα ό,τι ρυθμίσεις/εγκαταστάσεις ήθελα, ....αλλά μετά μέσω του Lenovo Vantage έκανα ενημέρωση τους "bios update utility", που έκανε 1-2 επανεκκινήσεις. Μετά όταν ξαναμπήκα στα Win η λειτουργία S είχε ενεργοποιηθεί ξανά, παραδόξως... ...προσπαθώ να την απενεργοποιήσω ξανά (μέσω Microsoft Store) ΟΜΩΣ μένει το σύστημα στο "εργασία σε εξέλιξη" και δεν προχωράει ώστε να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία... Εχει ξανασυμβεί σε κάποιον άλλον αυτό; Γιατί συμβαίνει; Τί μπορώ να κάνω τώρα; ...είχα δει ότι μπορώ να την απενεργοποιήσω μπαίνοντας σε Recovery, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά θα ήθελα να αποφύγω τις "μαγειρικές", αν γίνεται Τράβα του ένα φορμάτ όπως είναι με καθαρό iso και διέγραψε όλα τα partitions του δίσκου. Θα ξεφορτωθείς και την σαβούρα της lenovo έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα